|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Perwersyjne figle są Nam znane, a włosy offtopowo pielęgnowane - cz. XXXIIWitamy w XXXII (jak ten czas leci ) wątku, gdzie głównie plotkujemy-offtopujemy, ale czasem też się chwalimy jak o włosy dbamy! Ponadto kusimy lakierami do paznokci, perfumami, ubraniami, więc wejście na własną odpowiedzialność!Top spamerki części XXXI: edytah - 452 posty kwrobel2 - 443 posty Palinqa vel Kaveri - 427 postów kascysko - 363 posty deszczowypies - 359 postów Blogi, na które warto zajrzeć: KASCYSKO WIEDŹMI KOCIOŁEK CZAROWNICUJĄCEJ ANWEN BLOND HAIR CARE UŚMIECHNIĘTE OCZY Odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania i pomocny wpis u Kascysko: *Co jest najlepsze na rozdwajające się końcówki? Nożyczki. Nie istnieje kosmetyk/środek, który je scali. *Pielęgnuję włosy, a one wyglądają jak siano. Powodów może być wiele: - niedopasowanie pielęgnacji do pogody: za dużo humektantów (nawilżaczy: gliceryny, hydromanilu, mleczka pszczelego, soku z aloesu, miodu, kwasu hialuronowego itd.) lub protein (jedwabiu, keratyny, kolagenu, mleka, pszenicy, owsa, ryżu, soi) na suchym lub wilgotnym powietrzu może spowodować lwią grzywę. - niedopasowanie oleju: nie każdy olej musi naszym włosom służyć, warto próbować innych, chociażby nawet kuchennych - niedopasowanie reszty pielęgnacji: to, co służy większości nie musi służyć Tobie *Polećcie coś dobrego do włosów. Pytanie, na które brak odpowiedzi, bo to, co służy komuś nie musi służyć Tobie ."Co włos, to obyczaj". Mały słowniczek włosomaniaczkowy wg UśmiechnięteOczy: - Rypacz – szampon oczyszczający, np Barwa, Joanna naturia (Turkusowa pokrzywowa i zielona brzozowa), Pollena malwa, Joanna rzepa - Delikatny szampon np Hipp, Babydream fur Mama, Babydream, Facelle (tak, wiemy, że to żel do higieny intymnej) - Glutek – ugotowane siemię lniane stosowane do stylizacji, płukanek, dodatek do masek lub sam jako maska (2 łyżki na szklankę wody). Można go również jeść np wg przepisu Versatille: Gotuję siemię w garnku ok 10 min, potem jeszcze 5 min trzymam na małym ogniu (czekam aż piana zniknie). Potem odstawiam gluta do ostygnięcia z ok 1/4 ziarenek. Później normalnie robię kisiel (ok. 1/3 kubka), wlewam do niego Gluta... i daję tą mieszankę tacie, żeby pomieszał, bo jest za gęsta żebym sama dała radę. - Isana kakaowa – krem do ciała Isana (dostępne wersje :kakaowa, granatowa i oliwkowa w Rossmannie). Stosowana do kremowania włosów, mieszana z olejem lub sama Skróty: - Bd – babydream - Bdfm – babydream fur mama - Gp – green pharmacy - b/s - bez spłukiwania - d/s - do spłukiwania - GHD - good hair day - BHD - bad hair day O co chodzi z sylikonami? Olejowanie w pigułce Spis emolientowych odżywek by Kascysko Spis proteinowych odżywek by Kascysko "Zanim coś powiesz, przeczytaj post pierwszy. Tu wszystko znajdziesz, a nasz bulwers będzie mniejszy. Wklej zdjęcie włosów, opisz pielęgnację, a wnet zobaczysz, że o włosy dbać warto, gdyż perełki na głowach nosimy i się tego nie wstydzimy!" tytuł wątku made by Palinqa vel Kaveri
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Perwersyjne figle są Nam znane, a włosy offtopowo pielęgnowane - cz. XXXII
pierwsza
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Perwersyjne figle są Nam znane, a włosy offtopowo pielęgnowane - cz. XXXII
Druga
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle, pozwoliłam sobie dodać blog Żanet do listy.
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha, pierwsza top-spamerka
On panikuje bardziej niż ja, bo się boi szpitali/strzykawek etc. Nie wiem, czy po tak długim zwlekaniu coś się nie pogorszy... Ktoś chce zdjęcia moich kiec? |
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurka, miałam dobić ostatnie posty na starym wątku, do nowego wejść z jubileuszowym 2000, ale mi plany pokrzyżowałyście, a ja się zagapiłam sprzątając i ogarniając się
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
E, duży chłop to szybko przestanie się bać, chociaż rozumiem, że początkowo to można sikać po nogach... patka, paczka właśnie doszła, powariowałaś! W ogóle mam wrażenie, że wszystkie na tym wątku powariowały z hojnością!
|
|
#8 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
No kierva zdjęć nie będzie.Wizaż buntuje się jak nigdy
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
Ok, probuję jeszcze raz.
Pierwsza - to jest kobalt! Kupiona w lumpku za 18 złociszy. Druga - kurde, to chyba fakjetycznie jest róż Wybaczcie mi stanik na zdjęciach, robiłam je na szybko.. I muszę kupić nowy, w kolorze sukienki. I wcale nie są za ciasne w przedsiębiorstwie. Materiał ułożył się zgodnie z moimi umiejętnościami fotografa Dobra, nie komentuję już, nie będę się pogrążać A. Wcale nie osypałam się mąką
Edytowane przez edytah10 Czas edycji: 2014-08-29 o 19:13 |
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, że zabijesz za to co powiem, ale dużo bardziej podobasz mi się w tej lumpkowej-niebieskiej. I kolor ładniejszy, i fajniej się układa... Znaczy różowa też leży super, ale mam wrażenie, że bardzo Cię postarza. Taka ciotka-klotka się z Ciebie robi, a niebieska super, bardzo kobieca i delikatna!
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wyglądasz jak seksbomba!
|
|
#14 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
dokładnie! |
||
|
|
|
#15 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jest!! Stukły 2 patyki na liczniku, z levelu zadomowienie przeskoczyłam na wtajemniczenie
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." Edytowane przez pluskotka Czas edycji: 2014-08-29 o 19:54 |
||
|
|
|
#16 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ta niebieska jest z takiego wujowego-dresowego materiału, który zaraz się zmechaci. Zdjęcia są wujowe, a ta baskinkowa faaajnie wygląda i ta perspektywa... A niech mnie postarza, może tej różnicy między mną i D nie będzie widać ![]() Tak w kontekście jego - nie wiadomo, co mu jest. To nie wyrostek. Na USG nic nie wyszło. Kurna, nikt nic nie wie. Nasz szpital ![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;47921036]ale ty masz figurę jestem w miarę chuda i nie mam takiego biustu dokładnie![/QUOTE] Dzięęęki ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#17 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale to będą go kroić czy nie? Moja mamusia ma G i wuja ja mam, może jakąś 1/3 z tego Tobie nie jest potrzebny porządny stanik, bo i tak masz za dobrze . (o co zakład że teraz posypią się zdjęcia cycków i będzie to naprawdę perwersyjny wątek? 19:55, ciemno na dworze. Lampka przy biurku się przepaliła, koniec nauki na dziś.
|
|
#18 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tej pseudoróżowej jest taki faaajny, nie mnie się! Tym bardziej, że czeka nas dłuuuga podróż... Póki co - nie. Zrobili badania i czekamy na wyniki. |
|
|
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
|
|
#23 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a wszystko w paczce dotarło całe? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;47921385]to jest znak
![]() a wszystko w paczce dotarło całe? ![]() czuję zbiorowy ban i zamknięcie wątku Znak znakiem, ale został mi niecały tydzień już .Oczywiście, mistrzyni pakowania! Hahaha, wyobrażam to sobie, nie ma offtopowej pielęgnacji
|
#25 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zobaczyłam dziś swój plan. Zapłakłam. |
|
|
|
|
#26 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rozdziewiczam GR Color expert- nie podoba mi się, że takie mazy robi przy pociąganiu pędzlem
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie miałam czegoś takiego jak GHD,włosy czasem udało mi się obfocić tak, że wyglądały na ładne, ale pogodzinie,albo wyjściu na 3minuty na zewnątrz i już nie wyglądają. Może jak zetnę farbowańce to mi się uda dojść do czegoś konkretnego
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#28 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Czarna kredka ktoś coś w tym temacie poleci?
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu się dzieje ?
![]() [1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;47921512]rozdziewiczam GR Color expert- nie podoba mi się, że takie mazy robi przy pociąganiu pędzlem [/QUOTE]Mam na dwóch paznokciach 2 różne kolory z Color Expert i jak dla mnie super ![]() Zabijcie mnie. Trzech dni brakło. Trzech!
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

) wątku, gdzie głównie plotkujemy-offtopujemy, ale czasem też się chwalimy jak o włosy dbamy! Ponadto kusimy lakierami do paznokci, perfumami, ubraniami, więc wejście na własną odpowiedzialność!

Dobra, nie komentuję już, nie będę się pogrążać 

Ta niebieska jest z takiego wujowego-dresowego materiału, który zaraz się zmechaci. Zdjęcia są wujowe, a ta baskinkowa faaajnie wygląda