| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-08-30, 11:56 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2014-08 
				 | Laser na przebarwienia

Cześć. Mam pytanie dotyczące lasera PTF. W internecie nie można znaleźć informacji na temat tej metody walki z przebarwieniami po trądziku a chcę się paru rzeczy dowiedzieć. Podobno jest bardzo dobry z usuwaniu włosów i odmładzaniu. W salonie kosmetycznym twierdzą, że do uzyskania zadowalających efektów trzeba ok 5 zabiegów. Jestem po pierwszym i mam pytanie po ilu można się spodziewać pierwszych pozytywnych zmian? Oczywiście po pierwszym nie ma co się nastawiać na cokolwiek (u mnie nawet jakby trochę gorzej:/). Stosował to ktoś? Jakie spostrzeżenia? W salonie pani powiedziała, że jest to skuteczniejsze niż mikrodermabrazja (miałam 2 darmowe zabiegi w tym samym salonie - efekty zerowe jednak po 2 cudów się nie spodziewałam). Z góry dzięki za odpowiedzi   | 
|     |   | 
|  2014-09-01, 13:32 | #2 | 
| BAN stały Zarejestrowany: 2014-06 
				 | 

Dot.: Laser na przebarwienia

hmm zależy pewnie od lasera, ale myślę, że tak ze 3 to minimum, żebyś zauważyła jakaś poprawę

| 
|     |   | 
|  2014-09-01, 20:36 | #3 | 
				 | 

Posiada ktoś jeszcze jakieś informacje? Nawet jeśli chodzi o inne lasery jak przebiegała kuracja?

| 
|     |   | 
|  2014-09-07, 19:29 | #4 | 
				 | 

Odświeżam   | 
|     |   | 
|  2014-09-10, 08:01 | #5 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-11 
				 | 

Ja polecam. Miałam 4 zabiegi na trądzik i przebarwienia. Męczyłam sie z trądzikiem i tymi 4 zabiegami się wyleczyłam  mam nadzieję że już nigdy nie wróci. Przebarwienia także zniknęły w 90%, miałam ich najwięcej na brodzie po wypryskach. Wychodzę na miasto bez podkładu na twarzy, myślałam że to nigdy się nie stanie   
				__________________ | 
|     |   | 
|  2014-09-14, 08:00 | #6 | 
				 | 

Dziękuję za pierwszy przydatny wpis w temacie ale przede wszystkim za dodanie nadziei =) Ja gdzieś za tydzień idę na 4 zabieg i po 3 efektów raczej brak. Może jest minimalna poprawa jednak już wiem, że 5 to będzie mało.

| 
|     |   | 
|  2015-07-02, 20:07 | #7 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-07 
				 | 

Czy któraś z Was była na PHOTO THERAPY FLASH (PTF) Dual Laser sPTF+? Jestem ciekawa jego efektów. | 
|     |   | 
|  2015-07-03, 16:27 | #8 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2015-07 
				 | 

Czy ktoś wie gdzie można wykonać zabieg usuwania przebarwień potrądzikowych w okolicach Kielc lub Mielca?  Dodam, że chcę te przebarwienia usunąć z pleców, ramion i (nietypowe miejsca) przedramienia oraz piersi (tak, tam też zaatakował mnie trądzik... i dopadła mania wyciskania :/ a efekty są opłakane). Na twarzy też mam ale nie jest to priorytetem. Czy w ogóle ktoś podejmie się usunięcia przebarwień w takich miejscach, jest to bezpieczne? | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Dermatologia | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.