| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Służby mundurowe Służby mundurowe to forum, na którym dyskutujemy o pracy, szkołach i możliwości zatrudnienia w policji, straży granicznej, wojsku. Podziel się wiedzą. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2014-08-30, 12:03 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-12 
				 | wojsko dla kobiet

Cześć Za rok kończę studia z kierunku medycznego i pewnie dostane wezwanie do wojskowej komisji kwalifikacyjnej. Jak aktualnie wyglądają badania? I czy po przyznaniu mnie do rezerwy, w razie wojny czy coś będę musiała iść na jakieś szkolenie? To jest obowiązkowe jeśli chodzi o kobiety? Bardzo nie chce iść do woja | 
|     |   | 
|  2014-08-30, 12:46 | #2 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2013-10 
				 | 

Dot.: wojsko dla kobiet

Najłatwiej będzie jak zapytasz po porostu w WKU. Też robiłam badania ale 2 lata temu i na pewno coś się zmieniło. A co do mobilizacji wojskowej w razie wojny po rezerwę również sięgają ale skąd Ci przyszedł do głowy aż taki czarny scenariusz? Ostatecznie mogę iść za Ciebie    | 
|     |   | 
|  2014-08-30, 13:18 | #3 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-03 
				 | 

Wezwanie dostaje co 3 dziewczyna. W razie wojny nie będzie czasu na szkolenie. Jak już to na front jako zabezpieczenie medyczne. Bez paniki. | 
|     |   | 
|  2014-08-30, 13:29 | #4 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Dublin 
				 | 

Skad wiesz, że co trzecia? Ja dostałam wezwanie i wszystkie moje koleżanki też. No ale to było ładnych pare lat temu   | 
|     |   | 
|  2014-08-30, 13:40 | #5 | 
| Pani Buka Zarejestrowany: 2007-05 
				 | 

Ja nie kończę kierunku medycznego tylko psychologiczny, ale też w tym roku dostałam wezwanie. Nie wiem na jakiej zasadzie wybierano te osoby, ale nie każda z nas dostała   Wyglądało to żenująco, pomad 3h siedzenia z osobami wezwanymi dokładnie na ten sam termin i przechodzenia z pokoju do pokoju po kolejny podpis/pieczątkę. Szanowna "komisja" zadała mi pytanie, czy noszę okulary, czy mam tatuaże, blizny pooperacyjne, choroby przewlekłe, na wszystko odpowiedziałam że nie i dostałam kat.A. Nikt mnie nie dotykał, nie badał, nie ważył, nie mierzył, wpisali cokolwiek. Musiałam tylko dać zdjęcie do książeczki  Ale wiem, że koleżanki były troszkę bardziej szczegółowo pytane o stan zdrowia, edukację, przyszłe plany, zważono je i zmierzono. Tak czy siak - sama komisja to nic strasznego. Teoretycznie w przypadku wojny istnieje prawdopodobieństwo, że zostałabyś wezwana z rezerwy. Ale miejmy nadzieję, że takiej sytuacji nie będzie. 
				__________________ How I choose to feel is how I am. Edytowane przez kasiencja Czas edycji: 2014-08-30 o 13:42 | 
|     |   | 
|  2014-08-30, 13:50 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2012-03 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2014-08-30, 14:22 | #7 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-04 Lokalizacja: Mazowsze 
				 | 

ja w tym roku kończyłam studia na uniwersytecie medycznym, ode mnie z kierunku dostały wezwanie wszystkie dziewczyny    ale wiem, że w każdej komisji badanie wyglądało inaczej, niektóre musiały się także rozebrać, do majtek  ja nie musiałam, tylko mnie zważono, zmierzono, spytano o choroby, okulary i tyle  na dodatek byłam w tym dniu jedyną dziewczyną, więc miałam przywilej bycia pierwszą, wszystko załatwione w przeciągu pół godziny   
				__________________ Razem 26.07.2006   Narzeczona 28.07.2012   Ślub 26.07.2014  '-You still love her, huh? -I can't imagine the day I won't.' Dexter w spódnicy   | 
|     |   | 
|  2014-08-30, 17:15 | #8 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 

__________________ !Me encanta espanol!   | |
|     |   | 
|  2014-08-31, 11:03 | #9 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2009-03 Lokalizacja: UK 
				 | 

Jak ja uczyłam się w szkole medycznej to u mnie dostały wezwania osoby z poszczególnych roczników, mnie to na szczęście ominęło, chyba za stara byłam    
				__________________ Wciąż nie rozumiem, już nigdy nie zrozumiem czemu nie umiem odnaleźć się  w ludzi tłumie. | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Służby mundurowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.