|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kryminologia i studia w Gdańśku:)
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kryminologia i studia w Gdańśku:)
Jak nie masz wystarczająco kasy na studiowanie to nie pchałbym się w wynajmowanie kawalerki tylko poszukał jakiegoś pokoju jednoosobowego.
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
chociaż i kawalerkę poniżej 1700zł miesięcznie na bank znajdziesz, nawet w tych bardziej "studenckich" dzielnicach ![]() Co do kryminologii to się nie wypowiem - z opowieści znajomych wiem tyle, że było sporo niezadowolonych osób. Dorabianie na studiach dziennych - da radę, myślę, że bez większych problemów, ale na kokosy bym nie liczyła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ash nazg durbatulûk
|
Stanowczo odradzam przeprowadzkę do Gdańska oddalonego o 500 km tylko po to, aby studiować kryminologię. Ten kierunek jest na wydziale prawa i administracji i znajome z prawa mówią, że ich wykładowcy, którzy uczą również studentów tej kryminologii po prostu się z nich śmieją. Studia te nie dają konkretnego fachu w ręku, tylko uczysz się wszystkiego i niczego. Pracę po nich można znaleźć, ale na pewno nie będzie to łatwe. Jak wybierałam sobie kierunek studiów, to mnie również zaciekawiła kryminologia i kryminalistyka, ale po researchu szybko o tych kierunkach zapomniałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się ![]() Ze strony UG: "Kierunek Kryminologia zapewnia zdobycie wiedzy i umiejętności praktycznych dających wysokie kwalifikacje do pracy w szeroko pojętym wymiarze sprawiedliwości (np. policja, kuratorzy, służba więzienna), a także w organizacjach pozarządowych (np. mediatorzy, pracownicy społeczni)." Bardzo ogólnikowo, a w praktyce odpada policja i służba więzienna. Mediatorzy raczej wiele nie zarabiają. Radzę poszukać innego kierunku.
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
W tamtym roku składałam nawet papiery na kryminologię do Gdańska, bo też byłam strasznie zafascynowana tym kierunkiem, na szczęście nie udało mi się tam dostać i poszłam na prawo. Nabór był przeznaczony dla 50 osób (w tym chyba jest 60 miejsc), a chętnych było ponad 2000. Tak, dwa tysiące
![]() W każdym razie, moja znajoma się dostała i nie jest zbytnio zadowolona. Uczą się strasznych pierdół, wszystkiego i niczego w ilościach dosyć sporych. Więc jeśli masz tam się tarabanić ponad 500 kilosów to... odpuść sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
dzięki wszystkim za rady
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
wszystko co prawda zależy od kierunku, ale ja osobiście, gdybym wybierała jeszcze raz to celowałabym w poznań. uczelnia nie jest zła, ale w promieniu tych 500km znajdziesz cos duzo lepszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
500km na taki kierunek... to żaden pewniak tylko fajnie brzmiący twór, moim zdaniem. Mój kolega mieszkał 500km od domu, ale on studiował automatykę i robotykę :P
![]() |
![]() |
#12 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
okolice Puław
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jedyna rada, wybierz to, co Cię w miarę interesuje i nie jest jakimś totalnym shitem, żebyś nie szła na uczelnię jak na skazanie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Super kierunek! Gdybym była młodsza bardzo chętnie bym to studiowała. Zawsze interesowałam się takimi rzeczami, niestety studiowałam bardzo dawno temu i nawet nie wiedziałam, że istnieją takie kierunki. Szkoda! Zazdroszczę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
TrustMe, I'mApsychologist
|
Ja studiuję kryminologię - zapraszam do tego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=685871&page=7
Kilka najświeższych postów o tym kierunku jest właśnie o moich odczuciach, a nie ma sensu ich tutaj powtarzać. ![]() Ogólnie jeśli marzysz o pracy rodem z CSI to są to marzenia ściętej głowy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dzięki za wszystkie informacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Ukończyłam kierunek kryminologia i kryminalistyka na WSKZ i to była jedna z najlepszych decyzji w moim życiu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.