|
Notka |
|
Metamorfozy W tym miejscu zajdziesz informację jak zmienić swój wygląd, styl, makijaż, fryzurę oraz sposób ubierania się. Poddaj się metamorfozie i zaskocz samą siebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
,,Podwójny" wygląd ze względu na okazję
Witam.
![]() (Mam nadzieję, że to odpowiedni dział) Chciałabym skorzystać z pomocy wizażystki/stylistki i oczywiście forumowiczek. Potrzebuję stworzyć coś takiego, co nazwałam podwójnym wyglądem. Z racji tego, że na co dzień zajmuję się całkowicie odrębnymi kierunkami, potrzebuję zmienić coś w swoim wyglądzie. Chciałabym stworzyć fryzurę/makijaż/styl (a raczej garderobę), której każda część będzie w innym połączeniu pasować na inną okazję. Jednak zacznijmy od fryzury. Mam długie, cieniowane włosy na całej długości, koloru rudego(farbowane) i asymetryczną grzywkę na lewy bok. Szukam pomysłu na fryzurę, która zależnie od uczesania jej będzie przedstawiała całkowicie coś innego. Mianowicie: 1. Do pracy mogę włosy związać. (świetlica, więc całe zielone włosy odpadają. ![]() 2. Na koncerty z zespołem rockowym (w takowym gram) potrzebuję uczesać włosy, aby były postrzępione i najlepiej kolorowe - myślałam nad zafarbowaniem ich pasemkami w jednym miejscu na np. zielony, przy czym na co dzień mogłabym zaczesać włosy aby to nie było aż tak widoczne (jeśli trochę będzie to nic nie szkodzi). 3. Na występy zespołu weselnego (tak, zaczyna się rozbieżność) - elegancka fryzura, czyli mogą być upięcia z długich włosów. 4. Na występy solowe rodem z filharmonii - włosy mogą być po prostu wyprostowane ale teraz aby nie było widać koloru. Potrzebuję stworzyć fryzurę idealną na długich włosach - nie chcę ścinać. Jest to według Was możliwe? Macie jakieś pomysły? (1 załącznik) I druga sprawa - makijaż. Robię standardowe kreski czarnym eye linerem. Potrafię pomalować oczy na różne sposoby czarnym cieniem lub mocnymi kolorami. Jednak szukam w internecie makijażu na bazie kresek jednak w stonowanych jasnych kolorach. Mam duże, okrągłe oczy koloru zielono brązowego. Brak worków pod oczami, brak cieni, brak opadających powiek. Takie wyłupiaste ![]() I niestety nigdzie nie potrafię znaleźć dobrego, jasnego makijażu. (drugi załącznik) Czy któraś z Was maluje oczy na jasne kolory przy podobnych oczach? Proszę o pomoc i podpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: ,,Podwójny" wygląd ze względu na okazję
Mi sie strasznie podoba Twoja fryzura i na prawde nie musisz jej zmieniach, mozna wiele z takimi wlosami zrobic. Nie wiem czy slyszalas o takich kredach do wlosow, sa roznego rodzaju, malujesz i po myciu kolor schodzi, wiec moglabys na koncerty ich uzywac a na weselu przy eleganckiej fryzurze juz bys ich nie miala.
Na wesele widze Cie w lokach, pisalas,ze prostujesz wlosy, wiec pewnie masz prostownice, wiec mozesz pokrecic prostownica wlosy, grzywke zostawic prosta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Na koncerty rockowego możesz farbować włosy kredą do włosów czy jak to się tam nazywa, nie wiem jaki to ma wpływ na włosy ale na jeden wieczór będzie idealnym rozwiązaniem, wystarczy je trochę natapirować od góry i będzie ok. A na koncerty weselne/ filharmonia kup sobie takie specjalne przyrządy do koków i raz dwa uczeszesz się elegancko
![]()
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Włosy są ładne, nie męcz ich, a na koncert możesz podopinać kolorowe pasemka na clip in i efekt będzie fajny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Włosy - polecam kredę, nawet niedawno w biedronce był zestaw trzech kolorów (róż, fiolet i niebieski) za 9,90, gdzieniegdzie być może coś zostało. Kreda łatwo się zmywa, dodatkowo robi za suchy szmapon - dodaje objętości i odświeża włosy. Albo doczepiane pasemka.
Co do kolorów na powiece do kresek - najlepiej jakieś delikatne brzoskwinie, rozmydlone róże, beże wpadające w żółty. Popróbuj z próbkami w drogerii |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
ciekawie tu pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Nie widzi mi się wizja autorki, nie wiem, jaki to "rockowy" zespół, ale malowanie kredą włosów zostawiłabym pięciolatkom
![]() Nie ważne jaki jest kolor na głowie, ale jak się gra, jeszcze nie słyszałam, żeby kolorowe pasemka komuś zapewniły sukces w showbiznesie . Znam za to zespoły co wygladają "jak z filharmonii" , a nawet takich co mają włosy...naturalne ![]() ![]() Obecny kolor za to nie widzi mi się ani na weselach, ani w filharmonii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.