|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Cienkie i przerzedzone włosy
Witam.
Mam problem z włosami. Są cienkie i trochę przerzedzone, ponieważ trochę mi ich wypadło podczas odchudzania i leczenia pewnymi lekarstwami. Chciałabym żeby były gęstsze i żeby mi odrosło trochę tzw. "baby hair" . W tej chwili nie ruszam się z domu bez lakieru do włosów, bo on sprawia, że czuję się jakby ich było trochę więcej. Zaczęłam stosowac maskę z jajka, łyżki oliwy z oliwek i dwóch łyżeczek miodu 2 razy w tygodniu. + do tego jeszcze piję 2 razy dziennie napar ze skrzypu i łykam kompleks witamin. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Chciałam się Was spytac jakie jeszcze są skuteczne metody na porost włosów od cebulki np. słyszałam o drożdżach, co o nich sądzicie? I jak optycznie można zwiększyc ich objętośc? Co sądzicie o lekkich falach na lokówce i utrwaleniu lakierem? Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale nie wiedziałam jak krócej to napisac. Bardzo proszę o odpowiedzi.
|
|
|
|
#2 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Cienkie i przerzedzone włosy
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o przyśpieszenie porostu i zagęszczenie włosów polecam wątek "porostomaniaczek" o tutaj. Na pierwszej stronie jest wszystko ładnie i zwięźle opisane, co można stosować, aby włosy szybciej i w większej ilości rosło. W razie pytań, pisz do nas bezpośrednio na tym wątku ![]() Twoje obecne działania, tzn. maska jajeczna, skrzyp, witaminy są słuszne, aczkolwiek maska jajeczna jako tako nie jest odżywką na skalp, więc również nie spowoduje porostu nowych włosów. Uważałabym też z jej częstotliwością- sama nakładam ją tylko raz w tygodniu (jajko=proteiny, za dużo protein=puch nie z tej ziemii). Przyśpieszyć porost mogą jedynie odżywki wcierane w skórę głowy lub preparaty stosowane doustnie. Listę tzw. "wcierek" znajdziesz w pierwszym poście wątku porostomaniaczek, link wyżej. Drożdże - polecam
Zapuszczam włosy 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! Denko 2016 suma: 0/157 ![]() Recrea 5%-28.09. |
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Cienkie i przerzedzone włosy
bardzo dziękuję za pomoc!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.

Mam problem z włosami. Są cienkie i trochę przerzedzone, ponieważ trochę mi ich wypadło podczas odchudzania i leczenia pewnymi lekarstwami. Chciałabym żeby były gęstsze i żeby mi odrosło trochę tzw. "baby hair" . W tej chwili nie ruszam się z domu bez lakieru do włosów, bo on sprawia, że czuję się jakby ich było trochę więcej. Zaczęłam stosowac maskę z jajka, łyżki oliwy z oliwek i dwóch łyżeczek miodu 2 razy w tygodniu. + do tego jeszcze piję 2 razy dziennie napar ze skrzypu i łykam kompleks witamin. Mam nadzieję, że to coś pomoże. Chciałam się Was spytac jakie jeszcze są skuteczne metody na porost włosów od cebulki np. słyszałam o drożdżach, co o nich sądzicie? I jak optycznie można zwiększyc ich objętośc? Co sądzicie o lekkich falach na lokówce i utrwaleniu lakierem? Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale nie wiedziałam jak krócej to napisac. Bardzo proszę o odpowiedzi.