Nieprawdopodobne historie miłosne; rozstania i szczęśliwe powroty - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-09-15, 23:08   #1
cdf
Przyczajenie

Nieprawdopodobne historie miłosne; rozstania i szczęśliwe powroty

Ciekaw jestem czy sa osoby na forum ktore znaja przypadki rozstan i powrotow z szczesliwym zakonczeniem? Interesuja mnie sytuacje w ktorych mogloby sie wydawac ze to juz totalny koniec....bez zadnych szans, bez cienia szans, a jednak sprawy zmienily sie o 360 stopni i bylo ok, mimo ze juz w to nikt nie wierzyl....
cdf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-15, 23:31   #2
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990
Dot.: Nieprawdopodobne historie milosne; rozstania i szczesliwe powroty

Mój mąż i ja idealny przykład. Zeszliśmy się po 4latach - pewne osoby nam skomplikowały całą sytuację, nie mieliśmy ze sobą kontaktu. Nikt nie dowierzał, że jeszcze się zejdziemy szczególnie, że poznaliśmy się będąc jeszcze nastolatkami .
Stary 2014-09-16, 00:01   #3
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Ja tylko takie zastrzeżenie mam.
Gdyby sprawy obróciły się o 360 stopni, to dalej stałyby w tym samym miejscu. 180 jeśli już.
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 08:44   #4
201701300922
Konto usunięte

Ja też wróciłam do ex. Nie mieliśmy ze sobą kontaktu przez rok, spotkaliśmy się przypadkowo i po kilku miesiącach postanowiliśmy spróbować od nowa. Wcześniej chyba nikt nie przypuszczał, że my jeszcze będziemy ze sobą.
Właśnie mijają 2 lata od naszego powrotu.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 08:50   #5
Loisto
Rozeznanie

Dot.: Nieprawdopodobne historie miłosne; rozstania i szczęśliwe powroty

Większość par które znam lub o których słyszałam (znajomi znajomych) to pary z przejsciami, rozstaniami, powrotami, ponownymi rozstaniami i powrotami itd. Dwie z tych par są juz malzenstwami.
Ja uważam że można próbować wracać do ex, ale sporo zależy od tego jak przebiegło rozstanie i jaki był jego powód.
Ja do swojego ex bym nie wróciła :-P
Stary 2014-09-16, 11:28   #6
kotwkulce
Raczkowanie

A co wy na to, że skoro ktoś raz się rozstał, to nie powinien do siebie wracać? Że może i przez jakis czas będzie fajnie, może i nawet się hajtniemy, ale po jakimś czasie i tak wszystko pieprzenie (skoro pieprzło raz, to przecież nie bez powodu!), a takie romantiko historie to tylko w filmach?

Pytam, bo ja też z tych rozstających się i powracających, u których aktualnie jest dobrze, ale zastanawiam się, jak długo...
kotwkulce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 11:43   #7
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Ja znam tylko jedna pare, ktora ze soba zerwala i wrocili do siebie (ale mieli wtedy mniej niz 20 lat). Teraz juz maja prawie 30 lat i dwoje dzieci, sa bardzo szczesliwi. Zalezy jaki byl powod rozstania. Jesli np. ktos sie pokloci o pierdołe i zakonczy zwiazek- sa szanse. Jesli np. przemoc- to i tak predzej czy pozniej zwiazek sie zakonczy.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 12:28   #8
Loisto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotwkulce Pokaż wiadomość
A co wy na to, że skoro ktoś raz się rozstał, to nie powinien do siebie wracać? Że może i przez jakis czas będzie fajnie, może i nawet się hajtniemy, ale po jakimś czasie i tak wszystko pieprzenie (skoro pieprzło raz, to przecież nie bez powodu!), a takie romantiko historie to tylko w filmach?

Pytam, bo ja też z tych rozstających się i powracających, u których aktualnie jest dobrze, ale zastanawiam się, jak długo...
Powinien, nie powinien... Moim zdaniem w pewnych przypadkach rozstanie to jedyna metoda. Człowiek w międzyczasie może sobie co nieco przemyśleć, coś w sobie zmienić... No nie ukrywajmy, że wiele kobiet po rozstaniu dostaje kopa i zaczynają o siebie dbać, faceci z resztą też tak mają. To zawsze jest jakaś nauka, uporządkowanie siebie, priorytetów, życia. Dlatego mówi się, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki - rozstanie zmienia ludzi, a w przypadku powrotów czasem te zmiany wychodzą na dobre. Jeśli para nie dogadywała się, były częste (ale pozbawione agresji) kłótnie albo stagnacja - dlaczego nie spróbować powrotu jeśli obie strony tego chcą i coś zmieniły w swoim życiu?

Co innego, gdy ktoś kogoś skrzywdził. Przemoc, brak szacunku, zdrada czy inna głęboka rana... Marne szanse na zbudowanie dobrej relacji. Bo tu już nigdy nie będzie pełni szczęścia i 100% zaufania. Takie powroty sensu nie mają i lepiej się w to nie pakować, nie ważne jak mocno się tęskni.
Stary 2014-09-16, 12:53   #9
kotwkulce
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Loisto Pokaż wiadomość
Dlatego mówi się, że nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki - rozstanie zmienia ludzi, a w przypadku powrotów czasem te zmiany wychodzą na dobre. Jeśli para nie dogadywała się, były częste (ale pozbawione agresji) kłótnie albo stagnacja - dlaczego nie spróbować powrotu jeśli obie strony tego chcą i coś zmieniły w swoim życiu?
Kwestie przemocy pomijam, skupmy się na normalnym, 'ludzkim' rozstaniu. Co z tymi, które pojawiły się 'pomiędzy'? To nie jest zazdrość o byłe, tylko, przykładowo, o te, które wskoczyły na miejsce tamtej dobrej, kochanej, nudnej dziewczyny, z którą się facet rozstał, własnie dlatego, że wkradła się rutyna i mu się znudziło. Niech się nawet i po czasie opamięta i doceni swoją dziewczynę. Niesmak nie pozostaje?
kotwkulce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 12:54   #10
201701300922
Konto usunięte

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;48158101]Ja znam tylko jedna pare, ktora ze soba zerwala i wrocili do siebie (ale mieli wtedy mniej niz 20 lat). Teraz juz maja prawie 30 lat i dwoje dzieci, sa bardzo szczesliwi. Zalezy jaki byl powod rozstania. Jesli np. ktos sie pokloci o pierdołe i zakonczy zwiazek- sa szanse. Jesli np. przemoc- to i tak predzej czy pozniej zwiazek sie zakonczy.[/QUOTE]
Dokładnie, dużo zależy od tego z jakiego powodu wcześniej się nie układało i dlaczego doszło do zerwania.
201701300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 13:10   #11
Loisto
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kotwkulce Pokaż wiadomość
Kwestie przemocy pomijam, skupmy się na normalnym, 'ludzkim' rozstaniu. Co z tymi, które pojawiły się 'pomiędzy'? To nie jest zazdrość o byłe, tylko, przykładowo, o te, które wskoczyły na miejsce tamtej dobrej, kochanej, nudnej dziewczyny, z którą się facet rozstał, własnie dlatego, że wkradła się rutyna i mu się znudziło. Niech się nawet i po czasie opamięta i doceni swoją dziewczynę. Niesmak nie pozostaje?
No właśnie mnie facet wymienił na lepszy model. Gdyby rozstanie przebiegło z klasą, a on kiedyś chciał wrócić, to bym się mocno zastanawiała. Ale że facet potraktował mnie jak zło najwyższe no to powrotów nie będzie.
Ale tak, niesmak by pozostał. I brak zaufania. Tyle, że jedni ludzie sobie z tym poradzą - z czasem zaufają, zapomną nieco, a inni nie.
To naprawdę zależy od wielu czynników...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-16, 18:28   #12
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Nie jestem zwolenniczką powrotów. Jak ludzie się rozstają i nie mogą już ze sobą wytrzymać, nie pasują do siebie, nie są ze sobą szczęśliwi, to jaki jest sens wracać do siebie po jakims czasie? Emocje ochłoną, tęsknota za bliskością, dawna namiętność i buch - może by tak spróbować od nowa? Tak o? Bez rozwiązania starych problemów?

Czasem człowiek dopiero po długim czasie od rozstania potrafi zdać sobie sprawę z tego, że związek nie wypalił, bo ludzie do siebie nie pasują i nie powinni być razem. Jaki jest sens na siłę próbować reaktywować i wracać do siebie, no bo przecież z ex byliśmy już te parę lat razem itd.

No chyba że ktoś kłóci się o pierdoły i naprawdę jedna większa kłótnia i duży temperament i rozstanie. I takich "rozstań" parę razy na rok, zamiast normalnie pogadać żeby rozwiązać problem i zakończyć kłótnię.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 19:04   #13
201607111042
Konto usunięte

Moi rodzice. Zerwali ze sobą i po trzech latach spotkali się na weselu mojej cioci (siostry taty, która przyjaźniła się z mamą). Co dziwne po zerwaniu w ogóle nie mieli ze sobą kontaktu, tak się unikali. A potem jedno spotkanie i trach
201607111042 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 19:32   #14
dziuba85
Zakorzenienie

Źle przeczytałam :P

Myślałam nieprawdopodobne historie miłosne, rozstania szczęśliwe
Bo u mnie, jak rozstałam się z byłym zakochałam się w moim mężu - i w tym przypadku miałam szczęśliwe rozstanie

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-09-16, 21:57   #15
mevoy
Przyczajenie

ja i mój TŻ rozstalismy sie po 5 latach z powodu naszej niedojrzałości i moich głupot na pewien czas i od prawie roku jesteśmy znów szczęsliwi
mevoy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-19, 15:01   #16
joasia543
Raczkowanie

Czy jest tu ktoś jeszcze ?
joasia543 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości