![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Proszę o opinie - bez oceniania:)
Hej dziewczyny, mam pytanie odnośnie mojej sytuacji.
Jestem po dosyć męczącej dla mnie półrocznej relacji, z którą skończyłam i postanowiłam ostatnio wychodzić i poznawać ludzi, żeby jakoś skierować myśli na inne rzeczy. Na jednej z imprez poznałam chłopaka, w sumie to ja go zauważyłam i do niego podeszłam i tak się zaczęło, całowaliśmy się, w pewnym momencie padło pytanie, czy do mnie czy do niego, ale odmówiłam takiego rozwoju znajomości, generalnie żartem skomentowałam taki pomysł. Generalnie przeszliśmy nad tym do normalnej rozmowy, później gdy dowiedział się, że chcę wracać autobusem pojechał ze mną, chociaż zupełnie nie miał po drodze, ale stwierdził, że samej mnie nie puści. Oczywiście pod moim domem były jeszcze jakieś próby zaproszenia się, ale nieudane ![]() Akurat ostatnią relację zaprzepaściłam, bo byłam zbyt dumna, żeby się pierwsza odzywać, i teraz tak myślę, czy nie podejść bez jakiejś spiny i jeśli się jutro nie odezwie, to po 3 dniach wysłać jakiegoś esa z pytaniem co tam u niego. Rozumiem, że może mu chodziło tylko o wylądowanie ze mną w łóżku, ale z drugiej strony pewnie jakbym mu wtedy jako pierwsza nie wysłała tego zaproszenia to też by sam nie zagadał do mnie. Co myślicie, macie takie doświadczenia, że jak się pierwsze odezwałyście po takiej sytuacji, to spotkało się to z pozytywnym odezwem? Edytowane przez sarenza1 Czas edycji: 2014-10-04 o 20:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Proszę o opinie - bez oceniania:)
Podeszłaś ty, zagadałaś ty, zaprosiłaś ty, napisałaś ty. On z kolejny raz chciał się wprosić i się seksić. W międzyczasie była cisza, którą ty znowu przerwałaś. Na moje to dałabyś se z nim spokój, bo większej miłości tu nie widzę.
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
- zaprosiłam na drugim portalu - tak - on pierwszy napisał, potem po mojej którejś odpowiedzi dzień ciszy - i po 1 dniu milczenia on napisał i zaproponował spotkanie ![]() Niewiele to zmienia, ale jednak trochę inna perspektywa ![]() O miłość to rzeczywiście trudno przy 1 spotkaniu i tygodniu znajomości ![]() Edytowane przez sarenza1 Czas edycji: 2014-10-04 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Jeśli liczysz na znajomość w formie związku to ja bym odpuściła. Wg mnie koleś zaklasyfikował Cię jako "łatwą" i nie sądzę żeby chciał od Ciebie coś więcej niż przygodnej znajomości opartej na łóżku.
Jeżeli liczysz na fajny seks i układ ff to możesz napisać do niego. Nic nie stracisz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
On był miły, bo chciał, żebyś go zaprosiła do mieszkania. Jak widać udało mu się to, ale po prostu nie zaszło nigdzie dalej. Tak samo odwiózł Cię pod dom i wcześniej pojechał z Tobą autobusem pod dom po to, aby zwiększyć swe szanse bycia zaproszonym do mieszkania, a nie dlatego, bo tak strasznie się o Ciebie martwił.
Zastanów się, spotykasz obcego faceta a on od razu się z Tobą całuje i proponuje "u mnie czy u Ciebie?" - a Ty jedziesz z nim w kierunku mieszkania? W życiu bym nie dopuściła do tego, żeby taki facet kojarzył gdzie mieszkam, chociażby ze względów bezpieczeństwa. Myślę, że chodzi mu głównie o seks i dlatego jest miły i tak o Ciebie niby dba. Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2014-10-05 o 01:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ty serio chcesz budować relację z facetem który obcym dziewczynom proponuje szybki seks? Myślisz że przy Tobie się zmieni?
![]() Cisza od spotkania bo nie dostał tego co chciał, gdyby dostał też by pewnie była cisza, poza tym piątek, sobota pewnie jest zajęty innymi, szybszymi od Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A ja bym się odezwała. Nic nie tracisz - najwyżej się rozczarujesz, a od tego się nie umiera.
Jeśli masz ochotę kontynuować znajomość to czemu miałabyś tego nie robić? Zrób to, co chcesz - odezwij się.
![]() |
![]() |
#9 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
Dokładnie, nic nie tracę, co więcej - nie zamierzam go zapraszać, ale napisać niezobowiązującego sms'a pt. jak tam weekend itp. Najwyżej zleje, wtedy będę miała jasną sytuację. ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
Drugi przykład; mój kolega poznał fajną dziewczynę, dała mu swój nr, nie zadzwonił przez pierwsze kilka dni, później był chory, a potem stwierdził, że 'szkooooda, ale teraz to już tak głupio'. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;48402767]On był miły, bo chciał, żebyś go zaprosiła do mieszkania. Jak widać udało mu się to, ale po prostu nie zaszło nigdzie dalej. Tak samo odwiózł Cię pod dom i wcześniej pojechał z Tobą autobusem pod dom po to, aby zwiększyć swe szanse bycia zaproszonym do mieszkania, a nie dlatego, bo tak strasznie się o Ciebie martwił. Zastanów się, spotykasz obcego faceta a on od razu się z Tobą całuje i proponuje "u mnie czy u Ciebie?" - a Ty jedziesz z nim w kierunku mieszkania? W życiu bym nie dopuściła do tego, żeby taki facet kojarzył gdzie mieszkam, chociażby ze względów bezpieczeństwa. Myślę, że chodzi mu głównie o seks i dlatego jest miły i tak o Ciebie niby dba.[/QUOTE] Myślę, że akurat całowanie na imprezach z nowopoznanymi ludźmi to już jakiś standard, miałam z tym jakiś problem może z 10 lat temu, ale bez przesady ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Też uważam, że jak chcesz się do niego odezwać to po prostu się odezwij, nie ma co kombinować, bo przekombinujesz
![]() ![]() Tak właśnie myślałam jak to jest z tym kto powinien zagadać itd. Uważam, że obie strony powinny się odzywać i zabiegać o znajomość. Mogę podać swój przykład, kiedy poznawaliśmy się z moim TŻ to nawet nie zauważałam kto pierwszy napisał, po prostu raz on zagadał, raz ja i tyle. I to chyba była po prostu sensowna równowaga, żeby nikt nie poczuł, że się za drugą osobą "ugania". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Pytanie tylko ile powinnam odczekać - czy 2-3 dni to będzie ok, czy z tydzień?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeżeli dla Ciebie jest czymś normalnym i ok, że facet na pierwszym spotkaniu (nawet nie randce) proponuje dziewczynie, której nawet nie zna, seks to napisz do niego jakiegoś luźnego smsa. Jeśli odpisze to będziesz mogła dalej tą znajomość pociągnąć i dowiesz się na czym stoisz. To nie tylko facet ma dbać o kontakt. Działa to w obie strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Tylko pytanie, czy kiedykolwiek tak zrobiłyście i spotkało się to z pozytywnym przyjęciem, bo się okazało, że nie pisał, bo coś tam...? Edytowane przez sarenza1 Czas edycji: 2014-10-05 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
- mój eks nie odzywał się bardzo długo; odezwałam się pierwsza i z czasem okazało się, że był zajęty inną dziewczyną - mój kolega - notorycznie się nie odzywa i bardzo często nie odpisuje na moje wiadomości - jest po prostu du**iem - chłopak, z którym się kiedyś spotykałam - chyba po prostu stwierdził, że to nie "to" - mój mąż - na początku znajomości potrafił się nie odzywać do mnie żeby sprawdzić czy się odezwę i czy mnie też zależy na utrzymaniu tej znajomości Sama też czasami przestawałam się pierwsza odzywać. Związane było to z tym, że chłopak chciał się ze mną spotykać a ja nie chciałam mu dawać nadziei. Odpisywałam kulturalnie na wiadomości, ale sama pierwsza nie pisałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Mnie jeszcze zastanawia to, że na początku też się nie odzywał, dopiero to moje zaproszenie było jakimś bodźcem i wtedy poszło... Może są tu jacyś faceci, którzy mogliby się wypowiedzieć do co zasadności mojego pomysłu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Już miałaś na to dowody wcześniej - niby spotkanie udane a jednak w sumie cisza. Cytat:
No i jeśli macie wspólnych znajomych to kwestia bezpieczeństwa wygląda już trochę lepiej, choć to może być złudne. Myślałam, że do zupełnie obcego kolesia zagadałaś a on wyleciał z propozycją. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem chodzi mu o ewidentnie tylko o seks. Teraz tylko pytanie czego Ty chcesz. Mi nigdy nie interesował tylko seks, nie mogłabym ot tak, po prostu i do widzenia, więc dałabym sobie spokój. Ty raczej widać właśnie liczysz na coś więcej, nie chcesz tylko seksu, więc tym bardziej lepiej jak sobie odpuścisz. Ja bym tak zrobiła. Nie odzywa się, bo nie myśli o tym poważniej, nie chce kontynuować ot tak pogaduszek, myślał, że będzie tylko seks, a tu nie. Zapraszał Cię, potem odwiózł Cię tylko po to, żeby znowu się wpraszać, a jak napisałaś do niego to też potem się wprosił i w końcu uległaś. Ewidentnie widać, że chodzi mu TYLKO o seks, to widać jak na dłoni.
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;48402767]On był miły, bo chciał, żebyś go zaprosiła do mieszkania. Jak widać udało mu się to, ale po prostu nie zaszło nigdzie dalej. Tak samo odwiózł Cię pod dom i wcześniej pojechał z Tobą autobusem pod dom po to, aby zwiększyć swe szanse bycia zaproszonym do mieszkania, a nie dlatego, bo tak strasznie się o Ciebie martwił. Zastanów się, spotykasz obcego faceta a on od razu się z Tobą całuje i proponuje "u mnie czy u Ciebie?" - a Ty jedziesz z nim w kierunku mieszkania? W życiu bym nie dopuściła do tego, żeby taki facet kojarzył gdzie mieszkam, chociażby ze względów bezpieczeństwa. Myślę, że chodzi mu głównie o seks i dlatego jest miły i tak o Ciebie niby dba.[/QUOTE] Dokładnie. Dlatego jak mówię wyżej ja sobie bym gościa od razu odpuściła i ja też się dziwię, że autorka się jeszcze zastanawia się o co mu chodzi. Przecież po 2 spotkaniach raczej nie jest zakochana, zauroczona, by być tak zaślepioną. Musi być strasznie naiwna. No, ale nic, oby wyciągnęła wnioski i dała spokój, bo po co tracić czas na kogoś, jeśli oczekuje się czegoś innego niż on. No i nie dodałam tego, ale dla mnie koleś jest żałosny hehe, że bredzi o bezpieczeństwie i że dlatego z nią jedzie, a tak naprawdę wchodzi o wproszenie się na seks. No, ale cóż uznał, że trafił na naiwną i faktycznie autorko naiwnie, że się zastanawiasz nad tym, olej gościa, naprawdę nie ma co, nie masz co liczyć u niego na wielką miłość. Od razu to widać. A i nie mówię, że szybki seks jest zły. Sama poszłam do łóżka z moim facetem po 2 tygodniach, a teraz jesteśmy razem ponad 6 lat ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-10-05 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | ||||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- [1=fbf4f81e41525779832788c d71e9a6a506251643_6580de1 7ecce4;48407039]Dla mnie taki koleś nie jest mega kolesiem ![]() No jeśli Ci zależy na spotykaniu z kolesiem, który ma takie podejście szybkiego zapraszania na seks i najprawdopodobniej nie jesteś pierwszą, którą to spotkało, to wal śmiało. Co za różnica kiedy napiszesz, czy za dzień czy za kilka. Jemu i tak chodzi tylko o seks chyba, więc się ucieszy. A czy zleje? Pewnie znowu się ucieszy, bo będzie liczył na coś więcej i jak nic nie będzie po raz trzeci to znowu będzie kilka dni ciszy... Już miałaś na to dowody wcześniej - niby spotkanie udane a jednak w sumie cisza. No cóż, każdy ma inne standardy. U mnie odwrotnie - jak byłam młodsza, szalona i będąc singielką na imprezie to był taki krótki okres, że całowanie z nowopoznanymi mogło się wydawać fajne i bez problemu. Teraz dla mnie jest to niepoważne i mało wartościowe. Wolę inwestować w relacje, któe zaczynają się w inny sposób. No i jeśli macie wspólnych znajomych to kwestia bezpieczeństwa wygląda już trochę lepiej, choć to może być złudne. Myślałam, że do zupełnie obcego kolesia zagadałaś a on wyleciał z propozycją.[/QUOTE] Zagadałam w sumie do obcego chłopaka, później w trakcie rozmowy okazało się, że mamy dosyć dużo wspólnych tematów i znajomych z racji wykonywanego zawodu. ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Uściślając - to on napisał, nie chciałabym, żeby wyglądało to tak, że to ja jestem tutaj jedyna stroną wychodzącą z inicjatywą. Gdy mnie odwoził to już zapowiedziałam, że nie ma szans na seks, także sytuacja była jasna ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
lokalna gwiazda
|
Forum swoje, autorka swoje
![]() Aż trzeba było kolejny wątek założyć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
lokalna gwiazda
|
Moim zdaniem jeśli masz chęć na seks z tym facetem, to się odezwij. I nie zastanawiaj się czy wypada czy nie, bo on ci prosto z mostu dał do zrozumienia, że liczy na szybki numerek. A nie odzywa się, bo może chętną na seks już znalazł. Tacy jak on, jeśli nie dostaną tego co chcieli, ruszają na dalsze łowy. Nie tracą czasu na podchody.
Twój wybór, czy masz chęć na tego typu znajomość, czy nie. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Akurat ten przypadek jest tak prosty, że naprawdę nie trzeba detektywa i każda nawet bardziej naiwna czy nie grzesząca inteligencją osoba wpadłaby na to, że jemu chodzi wyłącznie o seks. Więc jak chcesz seksu tylko to się odezwij i tyle, bo tu już tak ważne nie będzie kto to zrobi pierwszy. Jak na coś więcej liczysz to lepiej sobie od razu odpuść. Też nie rozumiem po co drugi wątek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Aha to ja źle zrozumiałam może i dlatego tak Ci radziłam. Myślałam, że łudzisz się, że on coś do Ciebie czuje, że nie widzisz, że chce tylko seksu i się łudzisz. Dlatego pisałam, że jesteś naiwna. No, ale skoro Ty też chcesz tylko seksu, to cofam tamte słowa, wtedy faktycznie sama widzisz co i jak. No i jasne, jak chcesz też seksu, nie zaangażowałaś się i uważasz, że tak się nie stanie, to spoko, napisz do niego i umówicie się, a potem seks tak jak oboje chcecie. Jak tak to sprawa inna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Przecież to oczywiste, że chodzi mu o seks.
A że trochę już przeżył to wie, że jak będzie za tobą latał to będziesz mu uciekała. Jak oleje to będziesz rozkminiała dlaczego nie dzwoni, co właśnie robisz, i sama będziesz za nim biegała. Zresztą, przecież ta taktyka już przyniosła efekty, więc dlaczego miałby ją zmieniać. Przy pierwszym spotkaniu nie chciałaś go zaprosić, na drugim nie miałaś już takich obiekcji. Na trzeciej pozbędziesz się ich w ogóle. Jesteś bardzo naiwna vel. masz zbyt mało pewności siebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
Najpierw mówisz, że go nie zaprosisz, potem godzisz się, żeby odprowadził cię pod same drzwi. Najpierw wyśmiewasz go jak pyta "u mnie czy u ciebie", kilka dni potem sama go szukasz i zapraszasz do siebie.
Jesteś szalenie niekonsekwentna. Też tak kiedyś miałam - brakowało mi pewności siebie i szybko "dawałam się przekonać". Z biegiem lat nauczyłam się, że jeśli coś... Jak to szło? Jeśli coś biega jak kaczka, kwacze jak kaczka... To prawdopodobnie jest kaczką a nie koniem. A ja wiem czego chcę, ufam swoim przekonaniom i nie zmieniam ich bez ważnego powodu. To co zrobisz nie ma żadnego znaczenia. On szuka tylko seksu i jeśli ty chcesz więcej to to nie wyjdzie choćbyś nie wiem co zrobiła albo nie zrobiła. Edytowane przez 201703060948 Czas edycji: 2014-10-05 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Chciał mnie odprowadzić pod drzwi to odprowadził, mnie mimo wszystko było miło, nie miałam wtedy ochoty na wpuszczanie go to nie wpuściłam, i postawiłam sprawę jasno od razu. Za drugim razem fajnie się rozmawiało, zamknęli lokal, więc stwierdziłam, że jeśli już mnie odwiózł, to - z zaznaczeniem, że o seksie nie ma mowy - może wejść do mnie. Nikt mi nie zabrania jednocześnie poznawać innych osób, ale po prostu nie chciałabym, żeby się tak urwało i tyle. Ja raczej nie mam tak, że do każdej znajomości pochodzę przez pryzmat swoich zasad, jeśli coś się się fajnie toczy to nie stwierdzę, że 'mam takie zasady, że tylko kawa, więc 3 godziny rozmowy i do widzenia'. Swoją drogą w którymś z moich poprzednich wątków wypomniano mi, że z kolei moja niechęć do odzywania się do chłopaka i dystans, który zachowywałam, to objaw kompleksów i braku poczucia własnej wartości, także widać, że tak źle, i tak niedobrze ![]() Edytowane przez sarenza1 Czas edycji: 2014-10-05 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.