|
Jakich detergentów używać przy pracy odkurzaczem piorącym
Witam,
chłopak kupił wczoraj sobie odkurzacz piorący MPM Hydra Rain mod-02. Niestety środki piorące producenta poległy przy próbie wyprania jego ekstremalnie zabrudzonej i zakurzonej tapicerki. 2h prania siedziska tylnej kanapy a wg mnie do efektu czystej tapicerki jest przed nami co najmniej drugie tyle prania. W domu mam jeszcze 4 samochody, z czego co najmniej dwa mają w tapicerce wbity brud, a o 10 dywanach również w stanie tragicznym nie wspomnę.
Dodatkowo chcę wypróbować jak odkurzacz sprawdza się na różnych powierzchniach np przy myciu podłóg drewnianych lub choćby na płytkach (liczę że dużo mi pomoże przy porządkach przedświątecznych, a znajomi mówili że takim odkurzaczem to nawet okna myli (nie wiem ile w tym prawdy).
Polecicie może jakieś środki piorące, w których stosunek cena-jakość jest dość dobra? (nie musi być bardzo tanio, ale musi umożliwić w miarę sprawną pracę)
Jakie detergenty można stosować do mocno zabrudzonej tapicerki samochodowej, jakie do dywanów, a jakie do mycia podłóg?
Jaki płyn przeciw spienianiu używać i czy jest dostępny gdzieś do kupna prócz strony producenta i czy działają ze wszystkimi środkami, które mogą się pienić?
Może również macie rady dla osoby całkowicie początkującej przy użyciu takiego sprzętu?
|