![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy chcielibyście mieć chłopaka introwertyka?
Mam 23 lata i nigdy nie byłem w żadnym związku. Czuję, że powoli trzeba zmienić ten stan, bo życie w pojedynkę jest smutne i nudne. Wydaje mi się, że to ma związek z moim typem osobowości, jestem introwertykiem. Jestem dość małomówny, ale o niektórych rzeczach mógłbym gadać godzinami, a interesuję się programowaniem, modelarstwem(samoloty rc fpv), ale czy jakaś dziewczyna by chciała tego słuchać? Mam jeszcze jedną wadę, nie potrafię w ogóle tańczyć, pewnie dlatego, że jak byłem młody to miałem złamaną nogę, i jakoś po tym złamaniu chodzę dość sztywno. Pewnie sobie myślicie, że jestem jakimś odludkiem co nie wychodzi z domu nie ma znajomych, nie dba o siebie, nie myje się itp. Nie taki nie jestem, po prostu dobrze czuję się w samotności, lub w towarzystwie osób którzy mają podobne zainteresowania, a jest ich mało, bo np. na studiach na 50 osób tylko z pięcioma się dobrze koleguję, tak samo w pracy jest 30 osób a tylko z pięcioma lubię pracować. Lubię czasami wyjść z domu na piwo, na dyskotekę ale też nie za często, powiedzmy raz na miesiąc. Nie lubię przebywać z osobami które dużo gadają, najczęściej o niczym, nie lubię takich jałowych rozmów, zaś o konkretach lubię porozmawiać. Wiele osób się mnie pyta dlaczego jestem taki zamyślony, ja po prostu lubię myśleć o różnych sprawach. Lubię mieć wszystko zaplanowane. Jakbyście ocenili takiego chłopaka jak ja? trudno mi będzie sobie kogoś znaleźć?
Najbardziej się obawiam tego że jakaś dziewczyna mi się spodoba, a ja nie będę wiedział o czym na początku rozmawiać, a takie sytuacje się zdarzały, nawet dwa dni temu, zobaczyłem taką piękną dziewczynę co się uśmiechała(chyba do mnie) a ja nie wiedziałem co robić. PS. Wolelibyście bardziej intro czy ekstrawertyka? Edytowane przez if_devon Czas edycji: 2014-11-01 o 16:49 Powód: Dodanie tekstu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy chcielibyście mieć chłopaka introwertyka?
Cytat:
![]() Nie panikuj, na pewno jesteś wartościowym człowiekiem. Nie zastanawiaj się, jakiego ktoś by cię chciał, nie o to przecież chodzi, by się dopasowywać do kogoś, gubiąc gdzieś samego siebie. Bądź sobą i pracuj nad niektórymi cechami. A co robić, jak się usmiecha dziewczyna do ciebie? Po prostu można odwzajemnić uśmiech ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Mało kto na wstępie robi diagnoze osobowości
![]() Kwestie tańca: ja uważam, że facet nie musi dobrze tańczyć, ważne, żeby potrafił po męsku się "podkiwać" ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mój obecny partner jest introwertykiem plus programistą (trochę brzmi jakbym opisywała inną rasę :P). Z racji tego, że sama nie jest ekstrawertyczką, nie wyobrażam sobie mieć chłopaka ekstrawertyka - z prostej przyczyny: w 70% czasu potrzebuję wyciszenia i spokoju, a dopiero w 30% szaleństw i bycia bardziej otwartą i do ludzi
![]() ![]() ![]() Oboje nie lubimy, a w moim przypadku nie umiemy, rozmawiać o niczym z innymi ludźmi ![]() ![]() My z chłopakiem poznaliśmy się na forum angielskim, na które ja przyszłam, żeby w formie opowiadań z innymi ludźmi (chyba można to nazwać bardzo okrojoną wersją rpg) ćwiczyć/poprawiać lekkość pióra w obcym języku, a on, bo ogólnie lubi pisać w języku ojczystym. Ważne, żeby znaleźć jakiś wspólny temat na początek, jakkolwiek błahy - nasze pierwsze rozmowy nie wychodziły poza pisanie, bo nie mieliśmy pojęcia, co jeszcze lubimy. Na dzień dzisiejszy wiemy już, że mamy wspólne zainteresowania, ale jest wiele takich, które interesują tylko jedno z nas. I dajemy radę. Ja ogólnie zawsze miałam mniejszy lub większy (raczej większy) problem z poznawaniem ludzi właśnie przez to, że nigdy nie umiałam się porządnie otworzyć, rozmawiać o niczym, odkrywać z ludźmi wspólnych tematów. Swoich partnerów poznawałam zawsze gdzieś, gdzie już wiedziałam, że dzielę z nimi jakąś pasję: czy to pisanie z obecnym czy planszówki z byłym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Mam identyczny(nawet zainteresowania te same) problem więc chętnie będę śledzić rozwój wątku
![]() Z moich doświadczeń wynika, że to zła droga. Kiedyś umówiłem się właśnie z taką dziewczyną, 80% czasu to była krępująca cisza, w końcu ona nie wytrzymała i rozpłakała się, do dzisiaj nie potrafię sobie tego wybaczyć(jakoś tak dziwnie mnie wychowano że płacząca dziewczyna to dla mnie najgorsze co mogę zobaczyć, mam ochotę wręcz zabić tego który do tego doprowadził). Dziewczyna dla introwertyka powinna być przynajmniej średnio wygadana żeby podtrzymać rozmowę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
był taki temat na wizażu kiedyś o tym jak dziewczyna przyprowadziła chłopaka do domu i jej matka narzekała, że on jest niemowa, dziwny, odludek, etc, etc, bo nie bardzo się palił do rozmowy.
jak go niektóre wizażanki wzięły w obronę i zaczęły tłumaczyć jego zachowanie, to tak mi obrzydziły tę stronę introwertyzmu, że nigdy w życiu bym się z żadnym introwertykiem spotykać nie chciała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To, że ktoś milczał nie musi mieć dużo wspólnego z introwertyzmem. Może mieć z małymi kompetencjami społecznymi, nieśmiałością itd. Mi w testach wychodzi ostry introwertyzm i jak nie czuję potrzeby to nie mówię, ale kiedy trzeba odwalić jakiś 'small talk' to się zmuszam i gadam o dupie maryni. Więc tego... Odpowiadając na pytanie autora. Tak, na bogów, tak! Cichy facet z zainteresowaniami bez parcia na łażenie buk wie gdzie, potrafiący siedzieć cicho. Żeby jeszcze potrafił podejmować decyzje i był dobry w łóżku i ta daa mamy prawie ideał. Dodajmy wygląd wikinga i ideał osiągnięty. Uwierz mi, jest wiele dziewczyn, które szukają "zdecydowanie-nie-ekstrawertyków-uchroń-mnie-panie". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A jak Ci napiszemy, że ekstrawertyka, to co, przekonwertujesz się na niego czy odpuścisz sobie szukanie dziewczyny?
![]() Ja preferuję introwertyków, bo sama nim jestem, ale przecież wiadomo, że ile kobiet, tyle upodobań.Bądź sobą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ilu ludzi tyle charakterów.(malypeszek mnie ubiegl
![]() ![]() Ja bym się z typowym (że tak powiem podręcznikowym) introwertykiem nie dogadała. Po prostu... nie ![]()
“I'm suspicious of people who don't like dogs, but I trust a dog when it doesn't like a person.” ![]() Edytowane przez taka_cholercia Czas edycji: 2014-11-01 o 18:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie to o to chodzi, że nie trzeba podtrzymywać żadnej rozmowy. Jak nie ma o czym gadać to nie ma. Można sobie pobyć w ciszy. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie dlatego wyedytowałam ![]()
“I'm suspicious of people who don't like dogs, but I trust a dog when it doesn't like a person.” ![]() Edytowane przez taka_cholercia Czas edycji: 2014-11-01 o 18:21 Powód: zjadłam przecinki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
a ja bym nie chciała, bo sama introwertyczką jestem i uważam, ze dwóch 'niegadających' to za dużo ![]() a ogólnie rzecz biorąc to uważam, że ludzie nie powinni się dobierać na zasadzie przeciwieńst, więc powinnam chcieć introwertyka ![]() i weź tu ogarnij baby człowieku ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ekstrawertycy owszem dużo mówią, ale za przeproszeniem- o d.upie. Bez przerwy (dobra, trochę naciągnęłam, ale po prostu bardzo często) muszą coś robić, gdzieś wychodzić, gadać przez telefon, przebywać wśród ludzi.. Mnie jako introwertyczkę by to zamęczyło. Jeśli dobierze się 2 spokojnych introwertyków z podobnymi zainteresowaniami, nadających na tych samych falach, to jest to moim zdaniem związek idealny. W ogóle introwertycy trochę inaczej odczuwają świat- jakby głębiej? ![]() Ja nie jestem nieśmiała, znam innych introwertyków z którymi mam wiele wspólnego i mogę rozmawiać godzinami- ale nie o pierdołach ![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
Strzelaj lub emigruj!
|
Cytat:
![]() chodzi mi głównie o uczucia a raczej brak ich okazywania, brak chęci rozmawiania o problemach itepe... no nie wiem, wydaje mi się, że tu przydałaby się 1 osoba, która umiałaby mówić o problemach...
![]() |
![]() |
#17 | ||
and cigarettes
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chcesz i umiesz rozmawiać tylko o programowaniu, to sobie poszukaj dziewczyny na wydziale informatycznym jakiejś pobliskiej uczelni. I przestać nazywać siebie "introwertykiem", a zacznij "człowiekiem z wąskimi zainteresowaniami, zamkniętym na nowe doznania". Czemu się nie zastanawiasz czy będziesz chciał gadać z jakąś dziewczyną całymi dniami, do końca życia o, np. jeździedztwie i koniach (jej hobby) i o niczym więcej? Chciałbyś? Edytowane przez coffee Czas edycji: 2014-11-01 o 19:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja bywam momentami skrajną introwertyczką, a nauczylam się okazywać uczucia i rozmawiać o nich. Introwertzm nie równa się oziębłości ![]() coffee, jak dla mnie autor jest typowym introwertkiem, więc nie wiem skąd zarzut, że po prostu czuje się bardziej wyjątkowy od innych i próbuje się tym dowartościować(?). Samo to, że nie lubi rozmawiać o niczym i interesują go głębsze relacje opierające się na wspólnych zainteresowaniach itp. świadczą o charakterze introwertycznym. Ekstrawertyk dostałby szału ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#19 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
_Judith_ <piona>
![]() Ekstrawertyk introwertyka nie zrozumie, za to introwertycy rozumieją się doskonale. Więc autorze, nie masz się o co martwić ![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Po prostu potrzebujesz dziewczyny introwertyczki i będzie git. Też jestem typem odludka, ale nauczyłam się z tym żyć i już nawet nie reaguję, jak ludzie mówią, że jestem dziwna bo np. rzadko się odzywam, albo nie lubię przebywać w dużym towarzystwie.
"Jakbyście ocenili takiego chłopaka jak ja?" Dla ekstrawertyczki będziesz dziwakiem, za to jak natkniesz się na taką introwertyczkę z krwi i kości, to ręczę Ci, że będzie zachwycona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
zresztą nawet tutaj już się zaczyna wywyższanie ciszy, jako tej dobrej, i kpina z mielenia ozorem, gdzie nacechowanie negatywne aż wali po oczach; wychwalanie introwertyków, bo oni odczuwają świat jakby głębiej, a nie gadają `o d.upie i pierdołach`. zaczyna się to co zawsze w takich tematach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz, ja uwielbiam ciszę a przy gadaninie dostaję cholery. Nienawidzę jak ktoś lata naokoło i robi zamieszanie. Nienawidzę small talków bo dla mnie to jest takie o niczym właśnie. I jasne, że wolę swoje i "swoich" niż coś co mnie wkurza. A w drugą stronę też tak można. Ekstrawertyk może powiedzieć, że jestem nudziarą, anemikiem, antyspołeczna i nie nadaję się do życia z ludźmi i lepiej żebym się z normalnymi nie spotykała. To parafraza jest ![]() Dlatego ja bym się nie spinała. Edytowane przez 201604191001 Czas edycji: 2014-11-01 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sama w tej wypowiedzi kpisz z introwertyzmu, nawet tego nie zauważając. Więc odpowiem w ten sposób- tak, dla mnie, jak i dla wielu osób podobnych charakterem, cisza jest 1000 razy lepsza niż klepanie dziobem o niczym, co my odczuwamy jako męczące dudnienie w uszach. I tak, dla mnie gadacie o pierdołach, bo dla mnie to są pierdoły. Nie, nie czuję się lepsza od ekstrawertyków. Jesteśmy po prostu inni i inaczej rozumiemy świat. Tylko, że jest on zdominowany przez ekstrawetyków, bo stanowią oni 75% społeczeństwa i dla nich ich sposób widzenia jest "normalny". Denerwuje mnie, kiedy spotykam introwertyków, którzy przez lata czują się gorsi, bo są inni i nikt ich nie rozumie. Ale najlepiej wmawiać innym, że się izolują, bo czują się wyjątkowi. Do książek, a potem możemy dyskutować.
" Everyone I know is getting married or pregnant. I'm just getting more awesome '' -Barney Stinson Edytowane przez Emenemka_ Czas edycji: 2014-11-01 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
If-Devon, Introwertycy są super! Mam wrażenie, że głebiej odbierają świat, potrafią się dostroić do otoczenia, tępią głupie konwenanse, są empatyczni zarówno w stosunku do ludzi jak i zwierząt - i jako jedyni naprawdę mogą coś w nas zmienić na lepsze. niekoniecznie ciagle o tym gadając lub szukając potwierdzenia swej zaje**, wrzucając co minutę info/foto na portale społecznościowe. przystojniak-dusza towarzystwa jest świetny żeby z nim poimprezowac, potańczyć czy poszerzyć krąg znajomych. jednak moim wyborem na resztę życia stal się cierpliwy i troskliwy introwertyk i jakoś nie żałuje, choc zwiazek dwóch intro może się wydawać szczytem nudy
![]() If_devon nie szukaj na siłę, żyj (nie tylko w wirtualnym świecie) a druga połowa sama cię spotka. jesli jednak chcesz koniecznie przyspieszyc ten proces to szukaj w mało oczywistych miejscach: klubach dyskusyjnych, koncertach poezji śpiewanej/alternatywnej, zlotach miłośników komiksów/gier, wśród wolontariuszy np. w schroniskach dla zwierząt, w bibliotekach, samotnych dziewczyn (w kawiarni czy w kinie, do paczki psiapsiółek niekoniecznie podbijesz ![]() ![]()
![]() |
#27 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
taka_cholercia a to coś zmienia? Nadal to większość. Poza tym, oprócz typowych intro i ekstrawertyków są typy mieszane z przewagą danych cech, więc spokojnie może być te 25%
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Introwertyk ma się dostosować do ekstrawertyka i chrzanić o dupie Maryny!
Ekstrawertyk ma się dostosować do introwertyka? Nie do pomyślenia! Introwertyk sobie myśli, że jest lepszy! Znowu zaczyna się mądrzenie się o introwertykach, choć samemu się nie ma o tym pojęcia - nie jest się introwertykiem. PS. w tamtym temacie chłopak był bardzo społeczny, a okazało się, że mamuśka miała nie po kolei w głowie. Zgadzam się z coffee, zbytnio się pieścisz ze sobą i uważasz za "specjalny płatek śniegu". Otóż nie, jesteś taki sam jak wiele innych osób, autorze.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Leszy, pamiętasz może tytuł? Albo coś innego co pozwoli mi znaleźć ten wątek? Poczytałabym do poduszki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:18.