![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
wstęp do kasety...
W zeszłym tygodniu byliśmy z narzeczonym odwiedzić kamerzytów i chyba najcześciej spotykane są wspętpy ze zdjęciami z dziecinstwa bądz, z filmowaniem młodej pary gdzieś w praku
![]()
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: wstęp do kasety...
My mamy na wstępie kasety z wesela zdjęcia z muzyczką w tle, ale to nie są nasze takie zwykłe typowo pozowane zdjęcia, nie dawaliśmy też żadnych zdjęć z dzieciństwa.
Zamieszczone zdjęcia na kasecie to kilka naszych jako pary młodej np. jak wznosimy szampana, jak stoimy z nożem a przed nami wielki tort ![]() Na końcu kasety mamy muzyczkę ze zdjęciami bawiących się gości na weselu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
bardzo ciekawy pomysł. Kamerzysta na którego się zdecydowalismy robi tez zdjęcia zarówno kamera jak i aparatem ale zdjęcia te wmontowuje na koncu kasety jak taki skrót i są to właśnie tak jak napisałaś takie luzackie i troszkę z zaskoczenia zdjęcia.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
My mamy wspólne zdjęcia, ale tylko z czasów "chodzenia". Żadnych z dzieciństwa. Pomysł filmowania w parku wcale mi się nie podoba, tak się pary sztucznie zachowują.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
my na poczatku mamy kilka zdjęc z dziecinstwa, ze studniowki no i juz razem jako para- jest to juz dośc powszechne ale ogladający mają ubaw, bo nie kazdy zna nas od dziecka. Zdjecia ukazują sie jak z albumu, ktos przekręca kartki. Podkald muzyczny - namoje zyczenie - Reni Jusis "Kiedys cie znajde".
Po kosciele, przed salą, czekalismy aż goście sie usadowią za stołami a my chodzilismy po mostkach, krzaczkach z kamerzystą. A na zakonczenie jest skrót- zaczyna sie jak w starym kinie, czarno biało ze snieżeniem, poźniej jest w przyspieszonym tempie i juz normalnie kolorowo. Aa i przed tym skrotem wstawione jest nasze zaproszenie slubne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Aa i jeszcze jedno, takie luzackie zdjęcia mają to do siebie, że potem fajnie to się oglada to na kasecie. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-22 o 16:07 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-22 o 16:08 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Proponuję poprosić kamerzystę, aby Wam pokazał, jak wygląda jego "dzieło" (z wcześniej nagranych wesel)- powinno to Was nakierować czy chcecie coś w tym stylu, czy wrecz przeciwnie. pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() up ![]()
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-22 o 16:09 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak więc nie ma tu nic super ekstra nowego ani zaskakującego. Jednak wszystko jest tak dobrze zgrane, ze chce sie to oglądać. Tak jak pisałam - sekret na pewno tkwi w dobrym zmontowaniu. Nagranie tych 3 minut zajęło nam ponad godzine wiec sama widzisz. Domyślam sie że spodziwałaś sie, że nasz wstep zawierał jakieś "niespodzianki", ale nie... zwykły spacer, a znajomi i tak mogliby go oglądać w kółko ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
u nas są zdjęcia z okolic, z których pochodzimy, kościół, w którym braliśmy ślub, restauracja, w której się wszystko odbyło. Nie chcieliśmy dawać zdjęć z dzieciństwa, bo po pierwsze ja nie mam ich wiele a po drugie to takie trochę z lekka krępujące jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
No właśnie ze zdjęciami z dziecinstwa jest tak że oboje nie mamy zdjęc z każdego okresu
![]() Ignorancjo no cóż rzeczywiście spodziewałam się niespodzianek ale po tym jak napisałaś Wasz wstęp myśle ze nawet zwykły spacer do parku może byc super ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Justysia. a co jest krępującego? Chyba ze gołe pupy..., ale my nie mamy na stanie takich zdjęć- ja żałuję ![]() Moje zdjęcia były 3 w wieku do przedszkola, w wózku, z mama i siostrą i lalka dużą. Pozniej była V klasa, studniówka , z przyjaciólką/swiadkową i nasze wspolne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
My mamy najpierw swoje wspolne zdjecie... pozniej z dziecinstwa... i z młodości a pozniej juz jak bylismy razem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
bardzo mi się podoba ten twoj pomysł Ignorancjo zwłaszcza ta końcówka z kinem
![]() ![]() Agnes997 dziękuję za linka ![]() jak ktoś ma jeszcze jakieś pomysły to czekam... Dziewczyny podciągam wątek, do ślubu pozostało pótora miesiąca więc czas już pomyślec konkretnie o czołówce. A moze, któraś z Was ma w zanadrzu super pomysł, który innym moze pomóc
CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI ![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-22 o 16:10 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
ja poszukuje właśnie tego wywiadu z dzieciakami z przedszkola...ma ktoś?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
BAN stały
|
może tu jakieś pomysły znajdziecie... http://www.art-video.alpha.pl/?id=7
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
W plener... kaseta ze ślubu
Dziewczyny mam takie pytanie czy może któraś z was robiła nagranie w plenerze jeszcze przed ślubem. Chodzi mi o wyjazd z kamerzystą w plener żeby zrobić taki początek do filmu ze ślubu. I co robiłyście ze swoim TŻ? Chodzi mi o to co wymyśliliście? Czy to było coś w stylu chodzenia po łące i zbierania kwiatów lub oglądanie zachodu słońca a może miałyście inne pomysły?! Napiszcie jak to u Was wyglądało bądz dopiero będzie? Bo też chcemy zrobić coś w tym stylu, tylko coś nowego a nie w kółko to samo. Z góry dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Dot.: W plener... kaseta ze ślubu
Odradzam
![]() Kiedy nasz kamerzysta pokazywał nam filmy jakie robił, podobalo mi sie na którymś nagranie z zaręczyn. Nagrali sobie sami kiedys tam a kamerzyście kazali wmontować. Jesli dysponujesz/znajomi kamera to proponuję nagrać sobie cos samemu, bez sztucznego pozowania. Może wycieczkę sobie gdzies zrobcie, może wieczor panieński..? Będzie przynajmniej naturalnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
moja kuzynka ze swoim TZ chodzila po parku a ostatnio ogladalam dvd znajomych i mieli spacer tez po praku tyle ze w zime. Sztucznosc niesmowita. Jesli juz to naprawde cos ciekawego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
BAN stały
|
Cytat:
wejdź sobie na tę stronkę :http://www.art-video.pl/?id=7 tam w galerii są właśnie pokazane plenery i co się na nich robiło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Mam nadzieję, że nikogo nie urażę, ale nie chciałabym mieć czegoś takiego na nagraniu
![]() Miałam niezły ubaw jak to oglądałam ![]() Dobrze, że się w to nie bawiliśmy ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
muzyka i kadrownie bardzo na tak.Zazwyczaj takie filmy wygladaja jakby je krecil wujek ktory nie ma pojecia o filmowaniu. wycielabym to krecenie sie w kolko. I jezeli to tak krotko trwa to tez fajnie bo zazwyczaj przynudzaja takimi filmikami okolo 15-20 min. A czy 1000zl to standardowa cena???
aaa tak przy okazji to kiedy powinnismy zalatwiac kamerzyste i fotografa??? Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-11-22 o 16:11 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
My braliśmy ślub pod koniec lipca, a kamerzystę i fotografa zamawialiśmy na początku listopada i już wtedy zaczynał się problem z terminami.
Jak masz jakiegoś upatrzonego fotografa czy kamerzystę to lepiej zrobić to wcześniej ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Wprawdzie jestem jeszcze przed ogladaniem tych wszystkich filmow i zdecydowaniem o scenariuszu filmu, ale bardzo przydadza mi sie Wasze wskazowki. masz racje Elu, taki spacer jest dosyc sztuczny, a co myslisz o zapoczatkowaniu filmu zdjeciami z dziecinstwa? mi osobiscie nie podoba sie to i chcialabym rowniez wstawic cos oryginalniejszego, ale co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() A z kolei znajomi wstawili sobie zdjęcia jak siedzą na kanapie albo na trzepaku... trochę wieje nudą ![]() Ja niestety nie dysponowalam kamerą przed slubem, żeby móc nagrać coś na luzie. A taki spacerek z kamerą bez celu odpadał! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
bede musiala to wszystko jeszcze przemyslec, a przede wszystkim obejrzec wszystkie propozycje kamerzystow. A propos, jesli ktos chcialby mi polecic jakiegos bardzo prosze. Zdana jestem tylko na internet i szukam co prawda w warm.-mazurskim, ale nawet z wawy czy gdanska badz tez okolic moze byc. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ze swojej strony mogę polecić pana, który u nas kręcił film. Nie mamy żadnych zastrzeżeń do tego jak to wszysztko zrobił. Zrobił nam bardzo dużo fajnych ujęć i rewelacyjnie wszystko zmontował. Podkład sam wybierał (tak zdecydowaliśmy) i trzeba przyznać, że lepiej sami byśmy tego nie zrobili ![]() ![]() ![]() Jakbyś była zainteresowana to daj znać. Ma też swoją stronę internetową ale teraz nie jestem w stanie podać adresu. Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Bardzo bym prosila w takim razie o jego namiary i strone internetowa na moj adres: marticia@interia.pl. W ten sposob nie bedziemy robily reklamy. Z gory dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.