Rysunki i portrety to moja pasja! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Notka

Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-08, 15:02   #1
NecuArt
Przyczajenie

Rysunki i portrety to moja pasja!

Mam na imię Krzysiek i mam 24 lata.
Interesuje mnie grafika, rysunek i fotografia, ale jednak najbardziej z tego wszystkiego ciągnie mnie do rysowania co zresztą odkryłem niedawno.

Moja przygoda z rysunkiem zaczęła się już kiedy miałem 10 lat. Zaczęło się od zadania dodatkowego na lekcji religii, którego się podjąłem nie będąc pewnym swoich umiejętności.
Zadaniem było narysowanie Papieża Jana Pawła II na wielkim brystolu z dowolnego źródła.
To był moment kiedy po raz pierwszy w życiu miałem ołówek w ręce w celu narysowania czegoś bardziej kreatywnego niż kółko i kwadrat. Rezultat zaskoczył mnie samego i wszystkich, którzy zobaczyli moje wykonanie.
Od tamtej pory zacząłem częściej sięgać po ołówek, ale jednak ilość moich prac można było zliczyć na palcach u dwóch rąk.
Były to głównie prace związane z tematyką animowaną.
Unikałem za wszelką cenę rysowania twarzy gdyż sprawiało mi to trudność. W efekcie narysowałem ze 3 portrety.

Po 14 latach namysłu i wielokrotnej chęci sięgnięcia po ołówek postanowiłem powrócić do mojej dawnej pasji.

Czy są wśród was osoby, które interesują się taką tematyką i mógłbym podzielić się z wami swoja amatorszczyzną?
NecuArt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-09, 14:06   #2
NecuArt
Przyczajenie

Dot.: Rysunki i portrety to moja pasja!

Jak by jednak ktoś taki się znalazł to prosił bym o konstruktywną i obiektywną ocenę. Rysuję od 3 tygodni i każda krytyka jest mile widziana, nawet najgorsza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Nismo (Nissan).jpg (112,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dragon Ball - Vegeta.jpg (111,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zawodnik.jpg (109,7 KB, 19 załadowań)
Stary 2014-11-22, 14:46   #3
KaSiia122
Przyczajenie

Jak na pierwsze rysunki nie jest źle. Nie znam się akurat na rysunkach konturowych, animowanych itp., bo sama rysuję głównie realistyczne prace. Myślę, że portret nie jest zły, ale można byłoby włożyć w niego trochę więcej pracy, dopracować szczegóły takie jak np. prześwity na czarnych kawałkach koszulki. Ale ogólnie jest dobrze, rysuj więcej, miłego tworzenia
KaSiia122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-22, 18:12   #4
Notrevire
Przyczajenie

Jak na pierwsze rysunki po długiej przerwie jest naprawdę dobrze!

Nie mogę powiedzieć, że w rysunku jestem ekspertem bo jest to dla mnie tylko hobby, ale na Twoim miejscu po prostu dużo bym ćwiczyła
To zawsze przynosi efekty, nawet nie spodziewasz się jak bardzo.

Miałabym dużo rad, ale stwierdziłam, że znacznie prościej będzie podać Ci link do bloga niesamowitej dziewczyny, która przyczyniła się do ogromnego procesu moich prac. - ilojleen.blogspot.com

Naprawdę polecam, poczytaj sobie to, co Cię interesuje lub po prostu poprzeglądaj tutoriale, cokolwiek zrobisz zobaczysz dużą zmianę w swoich pracach. Ja na początku miałam problem z wydobyciem z twarzy 'tego czegoś', trochę z proporcjami i głębią. Gdy opanowałam odwzorowywanie ze zdjęcia zajęłam się szlifowaniem własnego warsztatu i stylu.
Taką drogę polecam też każdemu Najpierw poćwiczyć umiejętności, a później własną kreatywność.

Motywacji i wytrwałości. Rysuj, rysuj, rysuj!
Notrevire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-23, 23:27   #5
KaSiia122
Przyczajenie

Wink Dot.: Rysunki i portrety to moja pasja!

Ooo właśnie, nie pomyślałam o tym, żeby dać ci link do bloga. Też często zaglądałam do Ilojleen, ale warto także zaznajomić się z twórczością i poradami Elfika [elfik777.pl]. Bardzo pomocne, zrozumiałe i ciekawe porady, często z nich korzystałam i dalej korzystam
KaSiia122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-03, 07:30   #6
NecuArt
Przyczajenie

Dziękuję wam bardzo za odpowiedź i za konstruktywne opinie.
Miło słyszeć, że coś tam mi wychodzi
Za link też serdecznie dziękuję, ale poznałem Dominikę jakiś czas temu.
To właśnie jej zasługa, że w tak krótkim czasie postęp jest nienajgorszy
A to moja najnowsza praca z przed kilku dni.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości