|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Badania hormonow.
Witam. Dostałam skierowanie od lekarza ginekologa na zbadania poziomu hormonow w organizmie. Chciałam sie spytac czy ktos moze wie kiedy te badania powinnam zrobic ? Chodzi o prolaktyne, progesteron i estradiol. Spytalam lekarza kiedy musza byc one wykonane on tylko że to w moim zakresie i zebym przy badaniu pamietala dzien ostatniej miesiaczki bo to wazne i ze mam przyjsc z wynikami.. Poczytalam wiec troche na internecie a tam ze rozne hormony bada sie w konkretnych dniach cyklu - przy miesiaczkach regularnych , moje sa bardzo nieregularne i tutaj jest wiele watpliwosci co do terminow badan. Dlatego chcialm zapytac osoby ktora byla w takiej samej sytuacji kiedy konkretnie te badania powinnam zrobic. Z gory dziękuję
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Badania hormonow.
Dokładnie na te same badania mnie skierowano i moja ginekolog kazała mi je zrobić w 3-5 dniu cyklu.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
prolaktykę, progesteron badałam w 3-5 dniu cyklu
progesteron - 21 dc
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
PRL, estriadol najlepiej na początku cyklu (tak jak aino_ napisała: między 3 a 5 d.c.), max do 10 dnia cyklu. Progesteron w 21 d.c.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.