Pytanie techniczne: Dodawanie zdjec z tabletu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-10, 21:52   #1
KarolinaK
Zakorzenienie

Dodawanie zdjec z tabletu

Czy dodawanie pojedynczych zdjec do posta moze byc uznane za spam???
Jestem na forum praktycznie od 2006 roku z ilością 4800 postów (konto założyłam w roku 2003 ale ze względu na problematyczny dostęp do internetu tymczasowo zmuszona byłam konto opuścić i powrocilam w roku 2006 z innym imieniem użytkownika. Nigdy w tym czasie nie zostałam zbanowana ani nigdy nie otrzymałam ostrzeżenia rowniez nigdy nie byłam oskarżona o spam...Udzielam sie aktywnie jedynie w kilku wątkach. W tym w jedym ostatnio dosyc aktywnie. Zdjecia dodaje bezpośrednio z aparatu na tablet a z tabletu na forum. Jednak funkcja w tablecie pozwala dodac jedynie jedno zdjęcie do istniejącego posta. Czyli jesli chce dodac trzy zdjecia musze stworzyć trzy posty z małym opisem co przedstawiają. Tak wlasnie robie bo kiedy probuje dodac trzy z mojego tabletu program dodaje jedynie jedno zdjęcie. No i tak sie zdarzyło ze dzis dodałam 4 posty z opisem i cztery osobne zdjecia do nich. Niestety bardzo nieprzyjemnie zostałam oskarżona przez jednego z "zielonych" administratorów za spamowanie. Chciałabym sie dowiedzieć jak faktycznie jest i jesli jest to mozliwe to bardzo prosze o informacje w jaki sposob moge dodac kilka zdjec do jednego posta pracując na tablecie. Nie chce absolutnie robić zamieszania. Ale miałam nadzieje ze moj wkład w tworzenie forum w jakis sposob dodaje jemu wartości. Takie oskarżenie bardzo mnie dzis zasmuciło a nawet obraziło...
Czekam z niecierpliwoscią na odpowiedz.
Pozdrawiam
KarolinaK

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2014-11-11 o 17:35
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 22:05   #2
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Dodawanie zdjec z tabletu

jest o tym w regulaminie...(do przeczytania jak sie konto zaklada albo do niego wraca)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 22:10   #3
monika_sonia
KOTerator

Karolino nie otrzymałaś żadnego ostrzeżenia, tylko pw ode mnie z pytaniem czemu nie możesz dodać zdjęć do jednego postu, bo napisałaś w wątku, że nie możesz. Czy to problem z aplikacją mobilną, czy z tabletem? Czy ten problem pojawił się ostatnio i ma związek z ostatnimi problemami na forum? Nie chciałam oskarżyć Cię o spamowanie, dopisałam, że takie dodawanie postów może zostać uznane za spamowanie, dlatego chciałabym wiedzieć w czym problem i pomóc go rozwiązać... nie tylko Ty narzekasz ostatnio na problemy z dodawaniem zdjęć.

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-10, 23:14   #4
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez KarolinaK Pokaż wiadomość
Czy dodawanie pojedynczych zdjec do posta moze byc uznane za spam???
Jak najbardziej.
Stary 2014-11-12, 10:13   #5
aniolek-tasmanski
Administrator

Cytat:
.... Niestety bardzo nieprzyjemnie zostałam oskarżona przez jednego z "zielonych" administratorów za spamowanie...... .... Nie chce absolutnie robić zamieszania.......
KarolinaK
Witaj

Bardzo się cieszymy, że jesteś z nami
problem zgłaszam do naszego działu Programowania - nie do końca tak powinno być

W przyszłości jeśli masz zastrzeżenia do pracy Moderatora zrób to zgodnie z regulaminem - ułatwi nam to prace a pytanie techniczne umieść tutaj

Na pewno pomożemy

aniolek

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-11-12 o 10:23
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 13:45   #6
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Karolino nie otrzymałaś żadnego ostrzeżenia, tylko pw ode mnie z pytaniem czemu nie możesz dodać zdjęć do jednego postu, bo napisałaś w wątku, że nie możesz. Czy to problem z aplikacją mobilną, czy z tabletem? Czy ten problem pojawił się ostatnio i ma związek z ostatnimi problemami na forum? Nie chciałam oskarżyć Cię o spamowanie, dopisałam, że takie dodawanie postów może zostać uznane za spamowanie, dlatego chciałabym wiedzieć w czym problem i pomóc go rozwiązać... nie tylko Ty narzekasz ostatnio na problemy z dodawaniem zdjęć.
Bardzo mozliwe ze zle sie zrozumialysmy w takim razie. Nie przyszlo mi na mysl ze masz ochote pomoc. W takim razie dziekuje za wyjasnienie!

Problem z tabletem to nie jest bo przy dodawaniu zdjec pojawia sie 8 okienek ale mimo ze zaladuje mi to 8 zdjec to jedynie jedno pojawia sie w moim poscie. Probowalam rowniez edytowac i dodac kolejne ale wtedy zmienia na zdjecie to uaktualnione jedynie. Z aplikacji mobilnej nie korzystam poniewaz przez bardzo dlugi czas nie mozna bylo ogladac zdjec. dlatego bardzo szybko pozbylam sie aplikacji. Mozliwe ze czas sprawdzic czy juz dziala. Wchodze na wizaz przez wyszukiwarke. Tak jakbym robila to z komputera.
Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy probuje napisac post rowniez z tabletu co kilka minut odswieza mi okno i cala wiadomosc sie kasuje. Bardzo mozliwe ze to wina mojego lacza internetowego . Ale kiedy wchodze z laptopa takiego problemu juz nie ma. Problem rowniez nie pojawia sie kiedy pisze post na innych forach.

Cytat:
Napisane przez aniolek-tasmanski Pokaż wiadomość
Witaj

Bardzo się cieszymy, że jesteś z nami
problem zgłaszam do naszego działu Programowania - nie do końca tak powinno być

W przyszłości jeśli masz zastrzeżenia do pracy Moderatora zrób to zgodnie z regulaminem - ułatwi nam to prace a pytanie techniczne umieść tutaj

Na pewno pomożemy

aniolek
Dziekuje!

Bede pamietac na przyszlosc, chociaz mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby
Stary 2014-11-12, 13:52   #7
monika_sonia
KOTerator

Cytat:
Bardzo mozliwe ze zle sie zrozumialysmy w takim razie. Nie przyszlo mi na mysl ze masz ochote pomoc. W takim razie dziekuje za wyjasnienie!
Zawsze chętnie pomogę, wystarczy do mnie napisać .
Problem jest przekazany wyżej i jeżeli tylko się uda powinien zostać rozwiązany, dam znać jak coś będzie wiadomo .

Edytowane przez monika_sonia
Czas edycji: 2014-11-12 o 13:53
monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 14:12   #8
aniolek-tasmanski
Administrator

dziękuje za szczegółowe informacje dotyczące zdjęć +tablet, są przydatne

Cytat:
....
Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy probuje napisac post rowniez z tabletu co kilka minut odswieza mi okno i cala wiadomosc sie kasuje. Bardzo mozliwe ze to wina mojego lacza internetowego . Ale kiedy wchodze z laptopa takiego problemu juz nie ma. Problem rowniez nie pojawia sie kiedy pisze post na innych forach.
....
Zapraszam Cię do tego wątku z tm pytaniem:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=772463&page=7
Opisz w nim problem oraz napisz od kiedy taki problem występuje, nazwa i wersja przeglądarki

W tym wątku zostawimy problem zdjęcia + tablet
Nic się nie stało

aniolek
aniolek-tasmanski jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-12, 14:27   #9
KarolinaK
Zakorzenienie

Ok bardzo Wam dziekuje raz jeszcze.
Wlasnie zainstalowałam aplikacje i widze ze juz pojawiają sie zdjecia . Znacznie ułatwi mi to przegladanie wizazu. Musze natomiast dokładnie sprawdzić jak sie cytuje, muliticytuje .

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-11-13, 16:06   #10
OlaM
Zakorzenienie

Cytat:
Problem z tabletem to nie jest bo przy dodawaniu zdjec pojawia sie 8 okienek ale mimo ze zaladuje mi to 8 zdjec to jedynie jedno pojawia sie w moim poscie. Probowalam rowniez edytowac i dodac kolejne ale wtedy zmienia na zdjecie to uaktualnione jedynie. Z aplikacji mobilnej nie korzystam poniewaz przez bardzo dlugi czas nie mozna bylo ogladac zdjec. dlatego bardzo szybko pozbylam sie aplikacji. Mozliwe ze czas sprawdzic czy juz dziala. Wchodze na wizaz przez wyszukiwarke. Tak jakbym robila to z komputera.
Mam identyczny problem - zarówno jeśli chodzi o dodawanie zdjęć z tabletu czy komórki, jak i znikanie wiadomości.
Dodam jeszcze, że aplikacji mobilnych nie lubię i nie zamierzam się na nie przestawiać .
OlaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 20:34   #11
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlaM Pokaż wiadomość
Mam identyczny problem - zarówno jeśli chodzi o dodawanie zdjęć z tabletu czy komórki, jak i znikanie wiadomości.
Dodam jeszcze, że aplikacji mobilnych nie lubię i nie zamierzam się na nie przestawiać .
Jesli chodzi o aplikacje to działa jak chce... A zdjec nadal nie widze wiec ja ponownie pozbyłam sie aplikacji

Natomiast jesli chodzi o ładowanie zdjec to rowniez nadal nie dostałam wiadomości z działu technicznego... I nadal nie pozawala mi załadować wiecej niz jednego zdjęcia do jednego posta...

OlaM u mnie tymczasowo strona sie nie odnawia . Wiec moge pisać do woli. Ale obawiam sie ze to jedynie moze byc to czasowo....

Edytowane przez KarolinaK
Czas edycji: 2014-11-30 o 20:38
Stary 2014-12-01, 13:14   #12
8c8bb363a0b554ada163bfa73ef9f5507b0bc428_5e20f92c1a03b
Konto usunięte

Treść usunięta
8c8bb363a0b554ada163bfa73ef9f5507b0bc428_5e20f92c1a03b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 08:33   #13
pikdaria
:)

[1=8c8bb363a0b554ada163bfa 73ef9f5507b0bc428_5e20f92 c1a03b;49161266] (....)
Temat ładowania pojedynczych zdjęć również sprawdzamy.

Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości.[/QUOTE]

Cześć,
Możecie mi podpowiedzieć, gdzie znaleźć rozwiazanie tego problemu? Wchodziłam w link z wiadomości aniołek-tasmanski ale nie znalazłam nic na ten temat

Korzystam z forum bezpośrednio z przeglądarki na IPadzie. Z listy wybranych załaczników zawsze po kliknięciu "załaduj" ładuje mi tylko jeden załącznik (ten pierwszy z listy)
Bede baaaaaardzo wdzięczna za pomoc
pikdaria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-11, 08:42   #14
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pikdaria Pokaż wiadomość
Cześć,
Możecie mi podpowiedzieć, gdzie znaleźć rozwiazanie tego problemu? Wchodziłam w link z wiadomości aniołek-tasmanski ale nie znalazłam nic na ten temat

Korzystam z forum bezpośrednio z przeglądarki na IPadzie. Z listy wybranych załaczników zawsze po kliknięciu "załaduj" ładuje mi tylko jeden załącznik (ten pierwszy z listy)
Bede baaaaaardzo wdzięczna za pomoc
Niestety ten problem nasal pozostal .
Ja tez mam iPad i robie w ten sposob ze w aplikacji Wizaz dodaje kilka zdjec a przeglądam forum na Safari :. Bo na aplikacji z koleji nie widac zdjec...
Troche to skomplikowane ale chyba nie ma innego wyjscia.
Stary 2015-02-11, 10:11   #15
pikdaria

Cytat:
Niestety ten problem nasal pozostal .
Ja tez mam iPad i robie w ten sposob ze w aplikacji Wizaz dodaje kilka zdjec a przeglądam forum na Safari :. Bo na aplikacji z koleji nie widac zdjec...
Troche to skomplikowane ale chyba nie ma innego wyjscia.

trzeba się przesiąść na PC..
Stary 2015-02-11, 12:50   #16
OlaM
Zakorzenienie

Potwierdzam - z iPada i iPhona nadal nie da się załadować więcej niż jednego zdjęcia w jednym poście.
Stary 2015-02-11, 14:15   #17
pikdaria

Cytat:
Potwierdzam - z iPada i iPhona nadal nie da się załadować więcej niż jednego zdjęcia w jednym poście.
Dla mnie to już nie problem.
Od kilku godzin nie mogę się przez Ipada nawet zalogować
Stary 2015-02-11, 14:25   #18
OlaM
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się nie wylogowuję, to i problemu nie mam
Stary 2015-02-11, 15:30   #19
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo . Wczoraj wieczorem nie moglam wcale wejsc. Dzis rano udalo mi sie raz. A teraz musialam usiasc do komputera bo na tablecie nie laduje mi wcale strony wizaz .

Cytat:
Ja się nie wylogowuję, to i problemu nie mam
Ja rowniez sie nigdy nie wylogowuje . a pisalas teraz z tabletu? problem w tym ze strona sie wcale nie wyswietla...
Stary 2015-02-11, 15:59   #20
OlaM
Zakorzenienie

Cytat:
Mam to samo . Wczoraj wieczorem nie moglam wcale wejsc. Dzis rano udalo mi sie raz. A teraz musialam usiasc do komputera bo na tablecie nie laduje mi wcale strony wizaz .

Ja rowniez sie nigdy nie wylogowuje . a pisalas teraz z tabletu? problem w tym ze strona sie wcale nie wyswietla...
Dziś akurat korzystam z komórki i komputera w pracy. Wczoraj za to Wizaż nie otwierał mi się w telefonie, ale w iPadzie już tak.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości