Czyżby zauroczenie prysło? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-17, 21:43   #1
jbay
Raczkowanie

Czyżby zauroczenie prysło?

Witam. Od paru dni po mojej głowie krąży dość dziwna myśl, a mianowicie chodzi o mojego faceta z którym jestem od miesiąca. Wiele się naczytałam u Nas na forum, że przez pierwszy okres związku kobieta jest zauroczona swoim wybrankiem i chodzi z głową w chmurach. Jestem z swoim mężczyzną dość krótko, a już zaczęłam dostrzegać w nim pewne minusy, które trochę mnie irytują. Jak dla mnie zbyt bardzo rozmyśla nad każdą rzeczą, bardzo czuje się swobodnie w towarzystwie obcych ludzi wołając przez pół sklepu "o jejciu jakie genialne", jest osobą która lubi okazywać uczucia (co chwilę przytulanie, całowanie). Pod względem wyglądu to np. inaczej bym go ubrała (nie daje nic w sobie zmienić z wyglądu), chciałaby aby zadbał bardziej o cerę, zrobił coś z zębami (ma je troszkę krzywe), włosy w nosie... Czy zakochana osoba po miesiącu to wszystko zaczyna już zauważać... Mam pewne wątpliwości czy nie za bardzo pośpieszyłam się z tym związkiem. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Miała, któraś z pań podobnie?

Zdecydowanie przez okres spotkań i na początku związku byłam chodzącą kobietą z głową w chmurach i odczuwającą motylki w brzuchu. Co się ze mną stało? Co prawda nadal mi na nim zależy, czuję pożądanie, jakoś nie umiem sobie wyobrazić bez niego dalszej mojej drogi... no ale...
jbay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-17, 22:31   #2
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

Dot.: Czyżby zauroczenie prysło?

Cytat:
Napisane przez jbay Pokaż wiadomość
Pod względem wyglądu to np. inaczej bym go ubrała (nie daje nic w sobie zmienić z wyglądu)
Bardzo dobrze że nie daje, to facet który ma swój gust (jaki by nie był) czy lalka do ubrania?
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 00:36   #3
raita
Zakorzenienie

Podejrzewam, że powinnaś dojrzeć jeszcze do normalnej relacji
Widziałaś co brałaś, a na siłę nikogo nie zmienisz. Widocznie to jednak nie to, zdarza się.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 01:14   #4
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez jbay Pokaż wiadomość
Witam. Od paru dni po mojej głowie krąży dość dziwna myśl, a mianowicie chodzi o mojego faceta z którym jestem od miesiąca. Wiele się naczytałam u Nas na forum, że przez pierwszy okres związku kobieta jest zauroczona swoim wybrankiem i chodzi z głową w chmurach. Jestem z swoim mężczyzną dość krótko, a już zaczęłam dostrzegać w nim pewne minusy, które trochę mnie irytują. Jak dla mnie zbyt bardzo rozmyśla nad każdą rzeczą, bardzo czuje się swobodnie w towarzystwie obcych ludzi wołając przez pół sklepu "o jejciu jakie genialne", jest osobą która lubi okazywać uczucia (co chwilę przytulanie, całowanie). Pod względem wyglądu to np. inaczej bym go ubrała (nie daje nic w sobie zmienić z wyglądu), chciałaby aby zadbał bardziej o cerę, zrobił coś z zębami (ma je troszkę krzywe), włosy w nosie... Czy zakochana osoba po miesiącu to wszystko zaczyna już zauważać... Mam pewne wątpliwości czy nie za bardzo pośpieszyłam się z tym związkiem. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Miała, któraś z pań podobnie?

Zdecydowanie przez okres spotkań i na początku związku byłam chodzącą kobietą z głową w chmurach i odczuwającą motylki w brzuchu. Co się ze mną stało? Co prawda nadal mi na nim zależy, czuję pożądanie, jakoś nie umiem sobie wyobrazić bez niego dalszej mojej drogi... no ale...
Moim zdaniem powinnaś się zastanowić nad tą relacją. Z jednej strony to dobrze, że się zauważa wady drugiej osoby, bo daje to szansę na pełne i świadome zdecydowanie się na związek, a z drugiej strony dość dużo rzeczy Ci nie pasuje już na początku znajomości. Otwartość, okazywanie uczuć, wygląd (w tym zarówno ciało, jak i styl ubierania się) to jednak dużo. Nie mówiąc o tym, że bardzo nie w porządku jest wymuszanie wielu zmian w stylu bycia i życia. Zwłaszcza na początku związku. To nie jest czas na metamorfozy ukochanego.

Poważnie zastanów się nad tym, dlaczego jesteś w obecnej relacji i na ile chcesz w niej dalej być. To Ty sama jesteś w stanie najtrafniej ocenić, co czujesz, więc to Ty musisz zdecydować, czy dalsze bycie w związku ma sens.
Stary 2014-11-18, 01:38   #5
laisla
Zakorzenienie

To chyba nie to autorko. Jeśli już w tej chwili drażni Ciebie tyle rzeczy to jak byłoby dalej? Ważny jest całokształt, i wygląd i cechy osobowości, Ty znalazłaś szereg minusów w jednym i w drugim.
Tak, to zdecydowanie jeszcze moment na różowe okulary i motylki w brzuchu
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 01:49   #6
Madame Lockheart
Raczkowanie

Lol, uwaga o cerze i 'troszkę krzywych' zębach mnie rozwaliła. Ale tak, jakby mi ktoś zasponsorował wielomiesięczną kurację dermatologiczną + kosmetyczną + aparat + wizyty u ortodonty, to tak, zgodziłabym się:p Wiesz, akurat te rzeczy nie tak łatwo poprawić.
Stary 2014-11-18, 02:38   #7
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Przemyśl z jakich powodów jesteś z tym mężczyzną. Wady ma każdy z nas. Nikt nie jest idealny. Wyobraź sobie jakbyś wszystko w nim zmieniła- czy zakochałabyś się w takim człowieku od razu?
Stary 2014-11-18, 09:47   #8
Rufna
Raczkowanie

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...7b4132bd5fca30

Tak a propo tych zmian...
Stary 2014-11-18, 11:23   #9
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Napisane przez af096d25f0cf772bc51ba27de bbec984bc7420f7 Pokaż wiadomość
Bardzo dobrze że nie daje, to facet który ma swój gust (jaki by nie był) czy lalka do ubrania?
Czyli czasem totalne bezguście
Ja swojego przekonałam, że ciuchy "po domu," mimo że czyste nie zawsze nadają się, by wyjść w nich między ludzi. Mimo, że na początku twierdził, że to nie ma znaczenia.
Ja wychodzę z założenia, że mój chłop świadczy o mnie i powinien wyglądać tak, bym sama patrzyła na niego z przyjemnością.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 13:38   #10
zdravo
Raczkowanie

Z ubioru możesz mu coś zasugerować i wybrać się z nim na zakupy, ubierz go sama, a potem niech on sam zadecyduje czy mu się podoba czy woli coś innego. Co do cery i zębów.. cóż to musisz zaakceptować albo kupić mu jakieś kosmetyki aby cera była lepsza, bo z ząbkami raczej nie tak łatwo. Włosy w nosie... sama mam podobny problem, niestety. Ja chyba swojemu za niedługo powiem, że musimy coś na to poradzić, bo to jest straszne o.O

Czasami tak jest, że nasz wybranek w naszych oczach raz jest niemal jak Bóg, a innymi czasy nas niesamowicie wkurza. Sama stwierdź czy to Twoje humorki czy naprawdę to już nie jest "to"
zdravo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 15:05   #11
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
Czyli czasem totalne bezguście
Ja swojego przekonałam, że ciuchy "po domu," mimo że czyste nie zawsze nadają się, by wyjść w nich między ludzi. Mimo, że na początku twierdził, że to nie ma znaczenia.
Ja wychodzę z założenia, że mój chłop świadczy o mnie i powinien wyglądać tak, bym sama patrzyła na niego z przyjemnością.
Po domu chodzę w starych koszulkach i spodenkach, jak zimno to dresowych spodniach. Nigdy nie wyszedłem z tym do ludzi bo taki ubiór jest niechlujny. Ale jeśli chodzi o sam styl ubioru, o ile wszystko jest schludne, nikt nie powinien nikogo zmieniać na siłę. Nikt mnie nie przekona do koszul na co dzień, rurek czy też innych aktualnie trendy spodni, jakichś tragicznych, modnych butów. Jest aktualnie masa męskich ubrań, które sprawiają że chce mi się płakać.
Co do drugiej części - zawsze można znaleźć sobie gotowca skoro to takie ważne.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 15:55   #12
Ercola
Zadomowienie

Jeżeli już po miesiącu twierdzisz, że zauroczenie minęło i podchodzisz do swojego TŻ tak krytycznie to moim zdaniem nic z tego. Będziesz próbowała go zmieniać na siłę a to nic dobrego nie przyniesie

Ercola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 17:39   #13
biegnaca_z_wilkami
Raczkowanie

a ja powiem tak:
nie wolno nikogo zmieniać.

Zmieniać można tylko siebie, wiec jeśli ty nie potrafisz zmienić swojego podejscia do chłopaka, to zrób wam obojgu przysługe i zakończ ten zwiazek, aby:
- on mial szanse poznać kogoś kto go w zupełności akcetpuje
- a Ty poznać kogoś kto spełnia Twoje oczekiwania i Cie tym uszczęśliwia
biegnaca_z_wilkami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-18, 20:18   #14
carpediem
Rozeznanie

Dość szybko te wady dostrzegłaś, Autorko .

Zgadzam się, że zmieniać kogoś pod swoje widzimisię nie wolno. Można drugiej osobie zasugerować zmiany, ale trzeba być przygotowanym, że odmówi. Wtedy pozostaje nam jedynie akceptacja cery, zgryzu, czy sposobu ubierania się. Jeśli nie sądzisz, ze mogłabyś być z tym chłopakiem bez wprowadzenia zmian, które są potrzebne na Twoje oko, to nie ma sensu brnąć w to dalej.
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości