|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Ciąża z zaskoczenia
witam dziewczyny postanowiłam podzielić się z wami moją historią mam 27 lat pod koniec sierpnia a zasadzie ostatniego jego dnia mieliśmy z moim przyszłym mężem powiedzmy mały wypadek przy pracy pękła nam prezerwatywa i cała jej zawartość dostała się do środka nie przejęliśmy się za bardzo wiosną się pobieramy... mój chłopak wyjechał na 6 miesięczną placówkę a ja zajęłam się pracą przez pierwszy miesiąc nic nawet nie podejrzewałam dostałam jednodniowy okres i po nim się zaczęło bóle piersi senność wzdęcia... zrobiłam więc test- wyszedł negatywny dałam więc spokój zwłaszcza że dostałam 2 okres dość obfity trwał 3 dni z przerwami ale i po tym okresie objawy wróciły pomyślałam że muszę mieć poważne problemy z hormonami i tak na piątek 7 listopada umówiłam się do mojej ginekolog... przy usg dopochwowo robionym okazało się że mam w brzuszku fasolkę 10-11 tydzień w poniedziałek idę na szczegółowe badania boję się dziewczyny bo w ciągu tego czasu dwa razy piłam alkohol myślicie że mogą być jakieś problemy ?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciąża z zaskoczenia
Cytat:
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
dziękuję za odpowiedź jestem bardzo szczęśliwa <3
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobrze. Spokojnej ciąży życzę!
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Hej
U nas też było z zaskoczenia... Ale bardzo chciana ciąża Albowiem ja przez rok nie mogłam zajść... Poddałam się, zajęłam się domem, pracą, odstawiłam kwas foliowy... Jeszcze w tym czasie balowaliśmy z mężem Winko, drinki... Aż tu nagle brak okresu, test, bach dwie kreseczki Też się bałam bo jakby nie było % przez weekendy sobie nie żałowałam - ale nie piłam przez tyle czasu w nadziei, że zajdę, że chyba odreagowywałam wszystko na imprezach No i na dzisiaj mam termin porodu Ale Synuś uparcie siedzi Wszystko jest ok, robiłam badania na przezierność karkową, badania na przepływy krwi u dzidzi... Wszystko pięknie i ładnie Trzymam kciuki, pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
My taki zapas prezerwatyw zrobiliśmy... No a jak się okazało - niepotrzebnie Nie sądziłam, że po takim czasie bez mojej wiedzy zajdę Jednak, planowana ciąża, ale ogromna niespodzianka! ![]() I widzę, że też rzuciłaś się w wir imprez :P A jak się teraz czujesz? Na kiedy termin?
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Termin dopiero na czerwiec, ale póki co prawie cała ciąża przeleżana i na pewno jeszcze do połowy grudnia sobie poleżę Ale i tak radość jest, że w końcu po moich problemach gin. się udało (miałam full zrostów, skręconą macicę i poskręcane jajowody i leczyłam się na to rok) ![]() A Ty pewnie już przebierasz z nogi na nogę, ale super |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie ukrywam, że chciałabym mieć to już za sobą ![]() My również z mężem takie problemy przeszliśmy... Istna katorga... Półtora roku leczenia, rok starań... Po prostu zwątpiłam... Mieliśmy już skierowanie do kliniki leczenia niepłodności we Wrocławiu. Byłam załamana. A tu los sprawił nam taką niespodziankę Czasami aż nie wierze... A co Ci się dzieje, że musisz leżeć? A do czerwca to Ci minie Oj spokojnie Mi czas przepłynął między palcami dosłownie....
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A macica mi się obniża, to jest następstwo tego co leczyłam rok temu. Ale lekarz mówi, że byle do drugiego trymestru i najgorsze zagrożenie minie Trzymam kciuki, żeby Twój dzieć pojawił się szybko na świecie
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:28.

U nas też było z zaskoczenia... Ale bardzo chciana ciąża
Ale Synuś uparcie siedzi 

Ale i tak radość jest, że w końcu po moich problemach gin. się udało (miałam full zrostów, skręconą macicę i poskręcane jajowody i leczyłam się na to rok)