|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() stediril 30 dlaczego wycofano?
od 2 miesiecy bralam stediril czytalam o nim wiele i dobrych i zlych rzeczy powiem szczerze ze sama nie wiedzialam co o nim myslec! dzis w aptece (nie jednej) chcac wykupic kolejna recepte dowiedzialam sie ze lek zostal wycofany! czy ktos wie cos wiecej np dlaczego? chyba musial byc jakis powod defekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: stediril 30 dlaczego wycofano?
Zapraszam na Głównego Inspektoratu Farmaceutycznego www.gif.gov.pl w prawym dolnym rogu jest "Postanowienie dot. decyzji 36/WS/2005 z dnia 07-10-2005 odnośnie wstrzymania w obrocie STEDIRIL". Zapraszam do krótkiej lektury
![]() Pozdrawiam!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
mam jeszcze jedna prosbe ta stronka nie chce mi sie otworzyc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Chodzi o strone z "Postanowieniem.."? Ona sie otworzy jedynie wtedy kiedy masz zainstalowanego Adobe Reader'a, bo to jest strona/plik PDF. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
nie mam tego zainstalowanego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A co to pytanie ma wspólnego z ginekologią? To jest pytanie do farmaceuty.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ale tam jest napisane o jakiejś zmianie daty ważności. Nie da się skopiować. Więc nie wiem czy rzeczywiście je wycofano, nie byłoby dobrze, bo akurat zaczęłam niedawno brać Stediril
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Swoją drogą to niepoważne! Nigdy nie robie zapasów pigułek, ale chyba nagle trzeba będzie, bo w kazdej chwili mogą lek wycofac, wstrzymać, a ty się kobieto potem martw... ![]() Mogę sobie wyobrazic hipotetyczną sytuację, ze koncze opakowanie, przerwa, uprawiam sex, poiwnnam przyjąc pigułkę z następnego opakowania, po ktore własnie zmierzam do apteki a tu bum! nie ma i nie bedzie.. Pzdr |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
mam prosbe do dziewczyn bioracych stediril : gdybyscie sie dowiedzialy iz znow jest w sprzedazy to prosze o powiadomienie !chetnie wroce do tych tabletek-z roznych wzgledow(min cenowych dzis wykupywalam ciles i zaplacilam 32 zl a stediril 3zl przyznam ze troche zszokowalo mnie w aptece
![]() dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
http://www.gif.gov.pl/wstrz_w_obrot.html
tu jest napisane ze 31.10 dopuszczono stediril znów do obrotu,aczkolwiek w aptekach przed weekendem go nie było. Mam pytanie do was.Miałam akurat tego pecha,ze musiałam przerwac pobieranie stedirilu,własnie z powodu ich wycofania-skończyły mi sie tabletki.mam jeszcze aktualna recepte na nowe opakowanie i chciałabym je znowu brac.Czy mam teraz je zacząc brac jak na samym poczatku czyli od pierwszego dnia nastepnej miesiaczki,czy jakos inaczej?prosze o odpowiedz kogos kto sie zna.pozdrawiam pa |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Poza tym wydaje mi się, że w aptece powinni zaproponowac inny lek o takim samym składzie np microgynon21 a nie odsyłac z kwitkiem..powtórze: to niepoważne! Przerywając nagle przyjmowanie pigułek narazamy się w wiekszym stopniu na niechcianą ciązę..no chyba, że ktos na ten miesiąc czy 2, z sexu zrezygnuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
dzieki za szybką odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
wczoraj w aptece uslyszalam KONIEC PRODUKCJI!
czy ktos wie cos na ten temat? czy jest szansa ze jeszcze beda? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
watek ma 3 lata .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:39.