|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Spadłam ze schodów
Dokładnie jak w tytule. Schody betonowe, obłożone płytkami.
Schodziłam w skarpetkach, poślizgnęłam się, przywaliłam kręgosłupem w kant stopnia, to znaczy kilku stopni. Chodzę, generalnie nic mi nie jest, tylko ten kręgosłup boli nieziemsko. Uderzyłam akurat tym odcinkiem, który boli mnie codziennie od lat. Samo przejdzie, czy warto byłoby odwiedzić lekarza? Może jakąś fotkę sobie cyknąć? Czy panikuję? |
|
|
|
|
#2 |
|
Catleesi Morza Kocimiętki
|
Dot.: Spadłam ze schodów
serio pytasz o takie rzeczy na wizażu? idź do lekarza.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Iść. Dla własnego świętego spokoju. Po co ryzykować z kręgosłupem?
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Zakorzenienie
|
No serio pytam. Nie czuję się umierająco, żeby po nocy zawracać lekarzom głowę.
---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
Dzięki za głos rozsądku. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Iść do lekarza!! Dla swojego dobra. Skoro boli to znaczy, że coś się stało. Moja mama jest po trzech operacjach kręgosłupa i od kilku lat na lekach. Kręgosłup to nie przelewki...
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Czekam tylko na wątek "Chce mi się Q..., iść do toalety?? Błagam pomóżcie!"
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Ale jakie zdjęcie chcesz nam tu wstawić, rentgenowskie?
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wezwac dopiero jesli na 10 odpowiadajacych, wiekszosc bedzie na TAK. ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Smartfony maja teraz aplikacje do zdjec rentgenowskich |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#11 |
|
serum z nanopletami
|
Jakby mnie coś bolało nieziemsko, to bym chyba nie zastanawiała się na forum nad zrobieniem sobie selfika ze schodami w tle, ale ja to taka wariatka jestem, wiecie...
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Uderzylas się wiec boli- uderz sie mlotkiem w gowe- tez bedzie bolało, bedzie siniak, obicie- doczłapałaś do kompa-czyli nogi sprawne, napisałaś- czyli rece sprawne, skladnie napisalas- czyli glowa ok- jak nie przejdzie do po swietach- idz do lekarza.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Mój tata jak spadł ze schodów to skruszył sobie trzy kręgi i cierpi do dziś.
Jak najbardziej do lekarza i zrobić prześwietlenie kręgosłupa.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Jako dziecko przewróciłam się i walnęłam w rękę, trochę blało, ale spoko, dam radę. Cały dzień łażenia, wieczorem trening na basenie - rączką ruszałam więc co za problem. Jak lekarz zobaczył to dnia następnego, bo babcia mnie zaciągnęła, dostałam największy opr życia - ręka do dziś nie jest tak sprawna jak druga. Serio uważasz, że warto tak ze zdrowiem ryzykować?
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
jak nie czujesz się umierająca ale odczuwasz ból po upadku to nie kwalifikujesz się na karetkę ale na wizytę u lekarza jak najbardziej
odpocznij spokojnie do jutra a rano - bez względu na to czy przejdzie czy nie - idź do lekarza bo nawet jak do rana ból zejdzie to nigdy nie wiadomo co się tam stało i np. czy za tydzień podnosząc coś z podłogi nie pogorszysz sprawy
|
|
|
#17 |
|
and cigarettes
|
Autorko.
Wklej zdjęcia. |
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
Mój brat tylko z roweru spadł, a okazało się, że kręgosłup ma w 3 miejscach złamany
No ale chodzi. Radziłabym nie lekceważyć urazów kręgosłupa.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To, czy coś Ci jest, czy nie, okaże się później... ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Po co? Podobno nic Autorce nie ma Chyba, że w celu oceniania urody (co też dość często się zdarza)...
Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2014-12-19 o 09:55 |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
Moje pytanie nie było wcale takie z d... Trudno czasami samemu ocenić swój stan.
Chciałam dziś rano udać się do lekarza rodzinnego, żeby ocenił mój stan. Rejestratorka oświeciła mnie, że to już nie te czasy, kiedy lekarze diagnozę stawiają po obejrzeniu pacjenta. Bez badań ani rusz. W przychodni prześwietlenie zrobiliby mi najwcześniej w styczniu, więc rejestratorka zasugerowała wizytę w szpitalu. Pojechałam na izbę przyjęć. Czułam się zdecydowanie nie na miejscu, będąc obok pacjenta który przyleciał helikopterem z ciężkiego wypadku. Lekarz mnie obejrzał, zlecił prześwietlenie klatki piersiowej (a nie kręgosłupa lędźwiowego którym uderzyłam o schody). Na zdjęciu nie było żadnych zmian. Ból ma prawo utrzymywać się przez kilka miesięcy. Jeśli zaczną drętwieć mi kończyny, mam zgłosić się ponownie. Na koniec usłyszałam komentarz o hipochondrykach. (ślady na ciele od upadku mam całkiem wyraźne) Zdjęcia rtg wam nie wstawię, bo mi nie dali. Dostałam tylko opis. Miłego dnia! |
|
|
|
|
#22 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Oczywiście, jeśli stanie się to, co wytłuściłam i zabiorą Cię na ostry dyżur do szpitala (czego Ci absolutnie nie życzę), wtedy może łaskawie raczy się okazać, ze no tak, faktycznie, może i były podstawy wcześniej, ale skoro pacjentka sama przyszła... niech se paracetamol zażyje najwyżej będzie kolejny przypadek do nagłośnienia w mediach.Spróbuj się umówić prywatnie do normalnego lekarza, nie do konowała z NFZ i niech Cię potraktuje poważnie. Jeśli to by miało być po Świętach, zrób zdjęcia obrażeń/ siniaków zanim znikną.
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Buc
|
umysłowa sieczka.
|
|
#25 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a szpital nie jest od robienia RTG, od tego są pracownie. Ale po co się nad czymkolwiek samemu zastanawiać, przecież TVN nas uświadomi |
|
|
|
|
|
#26 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Czytania ze zrozumieniem uczą chyba już w podstawówce....ale widać nie wszystkich.
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że samodzielnego myślenia nie uczą
![]() eot |
|
|
|
|
#28 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Autorko, ależ trafiłaś :/ Obserwuj siebie, ja bym się jeszcze na Twoim miejscu wybrała do rodzinnego albo do neurologa, bo kręgosłup to nie przelewki :/
|
|
|
|
#29 |
|
lokalna gwiazda
|
Przypomniała mi się historia koleżanki mojej mamy, która strasznie poobijana poszła do lekarza i oznajmiła, że spadła ze schodów z trzeciego piętra na sam dół.
Ponoć zdziwiony lekarz zapytał: "I nie zatrzymała się pani na półpiętrze?" Niestety byłam za mała, by dopytać się o szczegóły. A wracając do tematu, to moja koleżanka straciła równowagę na szczycie schodów i zjechała z 10-ciu stopni w pozycji "na baczność". Z ubolewaniem stwierdzam, że moja radocha była większa, niż współczucie. Ale poza poobijaniem nic się jej nie stało. |
|
|
|
|
#30 | |
|
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Ja w dzieciństwie rąbnęłam na lodzie na kość ogonową a teraz mnie łupie czasem dalej^^ Idź do lekarza, trzeba zrobić rentgen, kość mogła lekko pęknąć. Nawet jeśli czujesz, ze przesadzasz to lepiej to sprawdź. Z kręgosłupem żartów nie ma. Ja się wtedy nie przyznałam rodzicom, że rąbnęłam. Gdybym powiedziała, Mama zaraz by ze mną pognała (mama jest lekarzem) na rentgen.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:48.

LUBIĘ TO

Chyba, że w celu oceniania urody (co też dość często się zdarza)...
najwyżej będzie kolejny przypadek do nagłośnienia w mediach.