![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Inteligentna vs. wymalowana - wybór facetów
dlaczego faceci lecą na wymalowane laski, których zainteresowania ograniczają się jedynie do mody i urody? są nijakie - milutkie, potulne, inteligencją nie grzeszą, ale można się z nimi pokazać w towarzystwie...
a ignorują dziewczyny normalne - zadbane, inteligentne, z hobby, z którymi można normalnie o wszystkim pogadać, z własnym zdaniem, ciekawą osobowością, charakterem... już nie raz spotkałam się z sytuacją, że z pozoru inteligentny facet głupieje przy dziewczynie 1 typu... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
uparta chmura
|
Dot.: Inteligentna vs. wymalowana - wybór facetów
Cytat:
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Pomaluj się lekko i bądź mądra. Taka rada
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
sissy that walk
|
Tego typu temat to największy banał na świecie. Nakładanie makijażu nie zamienia człowieka w amebę, tak samo jak inteligentne kobiety nie wyglądają gorzej od mniej inteligentnych koleżanek. Jeśli nie cieszysz się zainteresowaniem płci przeciwnej autorko, to albo wzdychasz do niewłaściwych typów, albo po prostu nie widzisz czegoś, co inni widzą.
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
A ja jestem wymalowana i inteligentna i dobrze mi z tym
![]()
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Każda kobieta może się wymalować.
Ale są też tacy którzy tego nie lubią. Jedziesz bezsensownym stereotypem więc trudno właściwie tutaj polemizować nad sensem. Może oni lecą na ładne a ty taka nie jesteś i dlatego znajdujesz sobie jakieś dziwne teorie jakoby wygląd się nie liczył? Bardzo inteligentnie ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
To nie wiesz, że faceci to wzrokowcy ? I lecą jak ćmy do światła na ładne dziewczyny a dopiero po czasie orientują się że mogą inteligencją nie grzeszyć a wtedy dają sobie spokój z nimi
![]() edit. oczywiście nie wszyscy faceci, nie wrzucajmy ich do 1 wora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
nie bądź rozgoryczona, Autorko. najprawdopodobniej wystarczy zmienić otoczenie.
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Ja tam nie zauważyłam, nigdy nie nakładałam makijażu szpachlą, inteligencji nie będę oceniać, ale mówią, że nieźle z nią u mnie. Faceta mam i to nie jakiegoś zdobycznego, jedynego, który mnie chciał
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Bo ma "głupie zdjęcie" na avatarze? Boże, co za ograniczenie. Polactwo cebulactwo zawsze na propsie.
#15 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Nie no bez przesady, nie wszyscy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
rzeczywiście za bardzo generalizuję...
chodzi mi o to, że znam kilka dziewczyn typu 'słodka idiotka', a wokół nich zawsze jest tłum adoratorów? na czym polega 'magia' takich dziewcząt? |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | ||
Wtajemniczenie
|
Ludzi można podzielić na wzrokowców, słuchowców i kinestetyków ale to nie ma związku z płcią.
Cytat:
No i pewnie ładne. Albo z dużym dekoltem. Albo piersiami.
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
niestety faceci lubią takie słodkie idiotki. Wiem o co Ci chodzi. Też mnie to zawsze dziwi, czemu n zamiast pogadać z moją ładną ale całkiem kumata koleżanką wolą podejść i obtoczyć wianuszkiem tą słit dziune która gada trzy po trzy i jakby nic nie jarzy... Może liczą na szybki bzyk ? Taką łatwiej przeleciec w sumie
Edytowane przez ecie22 Czas edycji: 2015-01-02 o 23:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Co za idiotyczny tytuł. Tak jakby mocny makijaż wykluczał inteligencję lub się z nią kłócił. Czyli w liceum byłam nieinteligentna, bo malowałam się dość mocno, teraz zmądrzałam, bo tylko tusz + puder, a na noc po użyciu płynu d/dem to już w ogóle powinnam do MENSY startować
![]() Zgaduję, że poszłaś w odstawkę dla jakiejś pani pierwszego typu? Każdemu pasuje co innego, jesli faktycznie mało sobą reprezentowała, to widocznie komuś to odpowiadało. Ciekawe, znakiem czego jest roznegliżowana od pasa w górę babeczka w avatarze. Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2015-01-02 o 23:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Co za bzdura, obracam się głównie w męskim towarzystwie i każdy w miarę rozsądny facet powie, że nic dziewczynie po ładnej twarzy i doskonałym ciele, jeśli zamiast mózgu ma drewno.
Chyba, że chodzi wyłącznie o jej zaliczenie.
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Autorka nie generalizuje tylko mówi o konkretnych sytuacjach. Byłam świadkiem wiele razy taki zajść... Jeśli facet myśli w danym momencie o przeleceniu, to raczej wybiera tą mało błyskotliwą ;p tak sądze. Tą drugą trudniej urobić ;p
W dalszej perspektywie, kiedy jest zainteresowany poważniejszym związkiem, raczej skieruje się ku tej skromniejszej, nie mówię brzydkiej, bo to nie to samo. Edytowane przez ecie22 Czas edycji: 2015-01-02 o 23:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
jestę wieszczę
|
niech zgadnę... jesteś zgorzkniała z natury?
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Jak facet szuka kogoś na poważnie, to będzie to osoba, która mu się podoba (pierwsze wrażenie, wiadomo) i z którą dobrze się dogaduje. Co ma do tego makijaż? To są jedynie preferencje, ja akurat ostatnio spotykałam się z dwoma facetami, od których usłyszałam, że podoba im się, że jestem taka naturalna, więc nie generalizujmy.
Jeżeli chodzi o dziewczynę na jeden-dwa-trzy razy, to raczej nikt nie będzie się skupiał na jej inteligencji, bo i po co.
#25 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja pierdzielę.. Nie jestem fanem szybkich numerków z nieznajomymi itd, ale dlaczego randomowy facet, który niby się prześpi z jakąś randomową laską to maczo a babka to szmata? O ile dobrze wiem, to on jest na jej łasce i może z nim zrobić co tylko chce. A jeśli chce się z nim przespać to ona to inicjuje i on się zgadza. I ona go wykorzystuje. Jakieś dziwne przekonanie zapanowało, ale to nic. To w zasadzie mówi tylko źle o randomowych facetach, że oni nie mogą być szmatami, bo nimi na dobrą sprawę są
![]() A już mieszkanie makijażu do inteligencji czy avataru świadczy tylko o jakimś inteligentnym ograniczeniu i zaścianku myślowym.. ![]() ![]()
#27 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
A w ogóle to nie wierzę, że można być z pozoru tak inteligentnym i takie rzeczy pisać. Ogólnie to myślę, że to troll. Dlatego...
...mianuję Cię chyba pierwszym ![]()
#29 |
Konto usunięte
|
czyli jak sie pomalujesz to inteligencja znika?
co za glupi dylemat. mozna miec makijaz i byc interesujaca osoba z ktora milo sie pokazac jedno nie wyklucza drugiego moze twoim prawdziwym dylematem jest to ze nie umiesz zrobic dobrego makijazu i wygladasz brzydko bez dlatego nikt sie nie interesuje twoja inteligencja? |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Chyba chodzi o to że te wymalowane gadające tylko o modzie, puste laski są łatwe, i nie potrzeba się wysilić żeby taką zdobyć. Często chłopaki boją się startować do innych bo mogą ich odrzucić, chociaż po własnym doświadczeniu wiem że nie zawsze jest tak że chłopacy do tych dziewczyn tylko lgną, bo żeby przyciągnąć faceta wystarczy być szczerą, roześmianą, otwartą, zabawną. Uśmiech wystarczy by zwrócić jego uwagę, i makijaż nie jest do tego tak bardzo potrzebny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.