|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czy podoba Ci się konstrukcja z regipsu? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 17,86% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 82,14% |
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
lifting "salonu" i ankieta
Cześć dziewczyny
![]() Mam też prośbę o wypełnienie mini sondy (anonimowej), oczywiście pytanie odnosi się do konstrukcji widocznej na zamieszczonych przeze mnie zdjęciach. Zdjęcia propozycji/inspiracji mile widziane. Dziękuję ![]()
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2015-01-04 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: lifting "salonu" i ankieta
Więc ja
![]() No nie za bardzo podoba mi się ta konstrukcja.Jak juz to lepiej by było jakby była pod samym telewizorem i te półeczki.Niepotrzebnie sie ciągnie dalej pod sufitem.No ale jak juz jest to pewnie jej nie wywalisz ![]() Ze zmian to przede wszystkim kolor ścian.Moim zdaniem teraz jest mdło.Same brązy i beże. Jaki kolor to moze ktos podpowie.Ja osobiście nie lubie ciemnych mebli-przygniatają mnie.Powieś coś ciekawego nad rogówką.I jakies fajne rolety do okien.Brakuje mi jakiegoś kwiatka.Może trzy w takich samych doniczkach.pokombinuj coś.I koniecznie ale koniecznie zmień żyrandol! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dzięki za opinie
![]() Pokój był robiony daaaawno temu, wtedy była taka moda na cappucino i wenge, a ja poszłam niestety z prądem. Na generalny remont na razie nie mam kasy, no jak już robić porządnie to kucie, gładzenie, prowadzenie elektryki, zmiana podłóg, mebli itd. W zasadzie można by było wrzucić tam granat ![]() W planach zmiana koloru ścian i sufitu na biały, zmiana krzeseł, obszycie poduch na narożniku na biało.. a może i całego narożnika, jakieś pierdołki typu kwiatki, zagospodarowanie półki (książkami?) chcę też żaluzje drewniane w kolorze okien. Może mi polecisz jakieś niedrogie (bo tymczasowe) oświetlenie, bo budżet mam napięty ![]() Jakieś pomysły, ktoś, coś? ![]()
![]() |
#4 |
DOMator
|
Rozumiem, że jeśli forum będzie na nie, to bierzesz młotek i rozwalasz tego grzmota?
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ten regips... jestem zdecydowanie na nie.
A kolory, to już zależy co Ci się podoba. Ktoś tu wstawiał kiedyś zdjęcie sypialni pomalowanej na błękit i róż. Dla mnie ohydka, dla kogoś innego cudo. Mi osobiście podobają się jasne ściany, najlepiej jakieś pastelowe, ale na pewno nie beż. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Konstrukcja mi się nie podoba zupełnie.
Zmieniłabym: - kolor ścian, ale nie wszystkie na biało, na jakiejś dałabym kolor. Może być na jednej-dwóch. - krzesła - żyrandol (ja sobie ostatnio tanie lampy kupiłam w IKEA, wiadomo że nie są to ekskluzywne dzieła sztuki ![]() - żaluzje to dobra myśl, ja bym jeszcze dodała zasłony, bo dla mnie okna wyglądają jakoś łyso i mało przytulnie się robi Z drobiazgów: - rozumiem, że na parapecie chcesz mieć dekoracje. Okej, ale w tej chwili panuje tam z lekka chaos ![]() - w dodatkach bym szła w zieleń, u moich rodziców meble też są w kolorze wenge, do tego są kremowo-białe ściany i dodatki w zieleni wpadającej w oliwkę. Wygląda to dobrze ![]() - powiesiłabym coś na ścianie nad narożnikiem, bo wygląda pusto i w sumie to marnowanie przestrzeni, na której można by coś zawiesić. Półki może? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
a tych rur w rogu nie można zabudować? są okropne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
hmm jest tak bardzo, jak by to ująć, chyba nijako będzie najbardziej odpowiednim słowem.
Żeby Ci doradzić najlepiej by było choć trochę znać Twój gust. Te regipsy Ty robiłaś, czy tak zastaliście już mieszkanie? Ja osobiście, nie lubię takich tworków, ani na ścianach ani na sufitach. Drewniane rolety, czy żaluzję do mnie nie przemawiają. Jak dasz białe ściany tak jak planujesz, biały fotel, narożnik zostanie w brązie lub będzie biały będziesz miała biało - brązowy pokój. Pytanie co się zmieni? Trochę odświezysz ale nie będzie to metamorfoza, to nie będzie nowy pokój. Mam wrażenie, że zupełnie nie masz pomysło, nie wiesz w którą stronę iść. Może na sam początek zacznij od czegoś innego. Zamiast kombinować z bielami, brązami, ksiązkami czy kwiatkami drewnem poszperaj trochę w necie, magazynach wnętrzarskich i znajdzi sobie jakieś pomieszczenie, coś co Ci się podoba, może być z innej epoki, innej bajki, może być to dom milionera, hotel w Hongkongu nie ważne. Wklej tutaj zdjęcie jako "inspiracja", będzie dużo łatwiej Ci pomóc znając Twój gust. Na razie widzę, że lubisz brązy, ciemne barwy i chyba nie przepadasz za żywimi kolorami albo się ich boisz. Jak masz urządzone inne pomieszczenia? Dom to całość. Edytowane przez Nameria Czas edycji: 2015-01-05 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
ten regips by się sprawdził ale w jakimś odjechanym pokoju.pop art czy coś w ten deseń.na ścianie Monroe ,kanapa skórzana czerwona a dywan zebra.itp
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam pokazać tż-owi, że to potworek i nie tylko ja tak sądzę ![]() Można, jakoś przestałam je zauważać, dzięki. Właśnie dlatego lubię świeże spojrzenia ![]() Cytat:
![]() Jakieś pomysły? Bo faktycznie będzie biało-brązowo (wizualka) ![]() Tak jak pisałam na początku jestem ciekawa Waszych pomysłów na odświeżenie tego pokoju. Na razie generalna demolka nie wchodzi w grę, zmiany raczej kosmetyczne. Dziękuję za dotychczasowe sugestie ![]() pozdrawiam ![]()
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2015-01-05 o 22:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
DOMator
|
Miękkie białe zasłony od sufitu do podłogi, duży, jasny, najlepiej gładki dywan, stół odsunięty od ściany, bo teraz wygląda jakby się do niej przykleił. Parę zmian, a będzie lepiej. Stół możesz też dosunąć krótszym bokiem do ściany, ale tak, żeby można była swobodnie usiąść na krzesłach. Teraz wygląda to bardzo tymczasowo.
Brakuje mi też czegoś na ścianach.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Wklejam zdjęcia po kilku zmianach.
Planuję wymienić podłogę, ale mam straszny problem, co wybrać by była praktyczna (żebym nie latała z mopem 3x dziennie), uniwersalna (nie znudziła się za pół roku) i pasowała do tego co teraz mam ![]() Wklejam zdjęcia propozycji podłogi. Niby ok ale jakoś nie jestem przekonana. Myślałam też o białej z v-fugą, ale nie potrafie sobie jakoś jej u siebie wyobrazić (a w sklepie nie chcą mi wypożyczyć) . Szukam też krzeseł , które nie doprowadzą mnie do bankructwa ![]()
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". H. Jackson Brown Jr Edytowane przez kalija Czas edycji: 2015-02-19 o 10:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hmm, ta podłoga to taka jaka teraz najmodniejsza. A czy uniwersalna? Moim zdaniem nie. Czy za jakiś czas będziesz mówić, tak jak o karton-gipsie i wenge, że było modne i dlatego tak masz? Może wybierz coś, co Ci się podoba, a nie to co się teraz dobrze sprzedaje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.