lifting "salonu" i ankieta - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Dom, mieszkanie, nieruchomości

Notka

Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czy podoba Ci się konstrukcja z regipsu?
tak 5 17,86%
nie 23 82,14%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-04, 09:24   #1
kalija
Zadomowienie

lifting "salonu" i ankieta

Cześć dziewczyny planuję odświeżenie dużego pokoju, mam już pewnie pomysły, ale jestem też ciekawa Waszych. Co jest fajne i zostawić a co wyrzucić bez żalu?
Mam też prośbę o wypełnienie mini sondy (anonimowej), oczywiście pytanie odnosi się do konstrukcji widocznej na zamieszczonych przeze mnie zdjęciach.

Zdjęcia propozycji/inspiracji mile widziane.

Dziękuję
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150102-DSC_0775-50.jpg (84,9 KB, 121 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150102-DSC_0779-50.jpg (60,2 KB, 96 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150102-DSC_0777-50.jpg (64,6 KB, 107 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150102-DSC_0780-50.jpg (72,4 KB, 99 załadowań)

Edytowane przez kalija
Czas edycji: 2015-01-04 o 09:32
kalija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 15:44   #2
201710120930
Konto usunięte

Dot.: lifting "salonu" i ankieta

Więc ja
No nie za bardzo podoba mi się ta konstrukcja.Jak juz to lepiej by było jakby była pod samym telewizorem i te półeczki.Niepotrzebnie sie ciągnie dalej pod sufitem.No ale jak juz jest to pewnie jej nie wywalisz
Ze zmian to przede wszystkim kolor ścian.Moim zdaniem teraz jest mdło.Same brązy i beże. Jaki kolor to moze ktos podpowie.Ja osobiście nie lubie ciemnych mebli-przygniatają mnie.Powieś coś ciekawego nad rogówką.I jakies fajne rolety do okien.Brakuje mi jakiegoś kwiatka.Może trzy w takich samych doniczkach.pokombinuj coś.I koniecznie ale koniecznie zmień żyrandol!
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-04, 16:12   #3
kalija
Zadomowienie

Dzięki za opinie

Pokój był robiony daaaawno temu, wtedy była taka moda na cappucino i wenge, a ja poszłam niestety z prądem.
Na generalny remont na razie nie mam kasy, no jak już robić porządnie to kucie, gładzenie, prowadzenie elektryki, zmiana podłóg, mebli itd. W zasadzie można by było wrzucić tam granat

W planach zmiana koloru ścian i sufitu na biały, zmiana krzeseł, obszycie poduch na narożniku na biało.. a może i całego narożnika, jakieś pierdołki typu kwiatki, zagospodarowanie półki (książkami?) chcę też żaluzje drewniane w kolorze okien. Może mi polecisz jakieś niedrogie (bo tymczasowe) oświetlenie, bo budżet mam napięty

Jakieś pomysły, ktoś, coś?
Stary 2015-01-04, 18:09   #4
Elfia4
DOMator

Rozumiem, że jeśli forum będzie na nie, to bierzesz młotek i rozwalasz tego grzmota?
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 07:45   #5
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84
Konto usunięte

Ten regips... jestem zdecydowanie na nie.

A kolory, to już zależy co Ci się podoba. Ktoś tu wstawiał kiedyś zdjęcie sypialni pomalowanej na błękit i róż. Dla mnie ohydka, dla kogoś innego cudo. Mi osobiście podobają się jasne ściany, najlepiej jakieś pastelowe, ale na pewno nie beż.
871319bc27e9d09c3f0d50d55d02d0b6e86b5c84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 09:04   #6
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Konstrukcja mi się nie podoba zupełnie.

Zmieniłabym:
- kolor ścian, ale nie wszystkie na biało, na jakiejś dałabym kolor. Może być na jednej-dwóch.
- krzesła
- żyrandol (ja sobie ostatnio tanie lampy kupiłam w IKEA, wiadomo że nie są to ekskluzywne dzieła sztuki ale urządzam mieszkanie i budżet się kończy, więc na jakiś czas na pewno wystarczą, a są dość uniwersalne i niedrogie)
- żaluzje to dobra myśl, ja bym jeszcze dodała zasłony, bo dla mnie okna wyglądają jakoś łyso i mało przytulnie się robi

Z drobiazgów:
- rozumiem, że na parapecie chcesz mieć dekoracje. Okej, ale w tej chwili panuje tam z lekka chaos Postawiłabym tam rośliny, np. 3 w takich samych doniczkach
- w dodatkach bym szła w zieleń, u moich rodziców meble też są w kolorze wenge, do tego są kremowo-białe ściany i dodatki w zieleni wpadającej w oliwkę. Wygląda to dobrze
- powiesiłabym coś na ścianie nad narożnikiem, bo wygląda pusto i w sumie to marnowanie przestrzeni, na której można by coś zawiesić. Półki może?
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 14:31   #7
nacik23
Rozeznanie

a tych rur w rogu nie można zabudować? są okropne...
nacik23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 17:09   #8
Nameria
Zadomowienie

hmm jest tak bardzo, jak by to ująć, chyba nijako będzie najbardziej odpowiednim słowem.
Żeby Ci doradzić najlepiej by było choć trochę znać Twój gust. Te regipsy Ty robiłaś, czy tak zastaliście już mieszkanie? Ja osobiście, nie lubię takich tworków, ani na ścianach ani na sufitach. Drewniane rolety, czy żaluzję do mnie nie przemawiają. Jak dasz białe ściany tak jak planujesz, biały fotel, narożnik zostanie w brązie lub będzie biały będziesz miała biało - brązowy pokój. Pytanie co się zmieni? Trochę odświezysz ale nie będzie to metamorfoza, to nie będzie nowy pokój.
Mam wrażenie, że zupełnie nie masz pomysło, nie wiesz w którą stronę iść. Może na sam początek zacznij od czegoś innego. Zamiast kombinować z bielami, brązami, ksiązkami czy kwiatkami drewnem poszperaj trochę w necie, magazynach wnętrzarskich i znajdzi sobie jakieś pomieszczenie, coś co Ci się podoba, może być z innej epoki, innej bajki, może być to dom milionera, hotel w Hongkongu nie ważne. Wklej tutaj zdjęcie jako "inspiracja", będzie dużo łatwiej Ci pomóc znając Twój gust. Na razie widzę, że lubisz brązy, ciemne barwy i chyba nie przepadasz za żywimi kolorami albo się ich boisz.
Jak masz urządzone inne pomieszczenia? Dom to całość.

Edytowane przez Nameria
Czas edycji: 2015-01-05 o 17:12
Nameria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 19:45   #9
201710120930
Konto usunięte

ten regips by się sprawdził ale w jakimś odjechanym pokoju.pop art czy coś w ten deseń.na ścianie Monroe ,kanapa skórzana czerwona a dywan zebra.itp ale to by chyba juz musiała wejśc 'Dorota co was urządzi' no i trzeba taki odjazdowy styl lubić.
201710120930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-05, 22:42   #10
kalija
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Rozumiem, że jeśli forum będzie na nie, to bierzesz młotek i rozwalasz tego grzmota?
Źle rozumiesz.
Chciałam pokazać tż-owi, że to potworek i nie tylko ja tak sądzę

Cytat:
Napisane przez nacik23 Pokaż wiadomość
a tych rur w rogu nie można zabudować? są okropne...
Można, jakoś przestałam je zauważać, dzięki.
Właśnie dlatego lubię świeże spojrzenia

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
Jak dasz białe ściany tak jak planujesz, biały fotel, narożnik zostanie w brązie lub będzie biały będziesz miała biało - brązowy pokój. Pytanie co się zmieni? Trochę odświeżysz ale nie będzie to metamorfoza, to nie będzie nowy pokój.
Nie chcę za bardzo inwestować w ten pokój, bo docelowo będzie w całkiem innym stylu. Ale na generalny remont muszę poczekać, na pewno to nie będzie w tym roku. Teraz chciałam tylko odświeżyć, zdjąć trochę beżobrązu. Białe ściany, bo resztę mieszkania mam właśnie białą, trochę szarości, ciut czerni, prawie w ogóle kolorów.. nie lubię, a może nie mam na nie pomysłu (tu mnie masz
Jakieś pomysły? Bo faktycznie będzie biało-brązowo (wizualka)

Tak jak pisałam na początku jestem ciekawa Waszych pomysłów na odświeżenie tego pokoju. Na razie generalna demolka nie wchodzi w grę, zmiany raczej kosmetyczne.

Dziękuję za dotychczasowe sugestie

pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sklejka.jpg (50,4 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez kalija
Czas edycji: 2015-01-05 o 22:44
Stary 2015-01-06, 17:18   #11
Elfia4
DOMator

Miękkie białe zasłony od sufitu do podłogi, duży, jasny, najlepiej gładki dywan, stół odsunięty od ściany, bo teraz wygląda jakby się do niej przykleił. Parę zmian, a będzie lepiej. Stół możesz też dosunąć krótszym bokiem do ściany, ale tak, żeby można była swobodnie usiąść na krzesłach. Teraz wygląda to bardzo tymczasowo.
Brakuje mi też czegoś na ścianach.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-18, 15:13   #12
kalija
Zadomowienie

Wklejam zdjęcia po kilku zmianach.
Planuję wymienić podłogę, ale mam straszny problem, co wybrać by była praktyczna (żebym nie latała z mopem 3x dziennie), uniwersalna (nie znudziła się za pół roku) i pasowała do tego co teraz mam
Wklejam zdjęcia propozycji podłogi. Niby ok ale jakoś nie jestem przekonana. Myślałam też o białej z v-fugą, ale nie potrafie sobie jakoś jej u siebie wyobrazić (a w sklepie nie chcą mi wypożyczyć) . Szukam też krzeseł , które nie doprowadzą mnie do bankructwa Może macie dla mnie jakieś podpowiedzi? Co myślicie o zmianach?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg po1.jpg (78,1 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po2.jpg (65,7 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po3.jpg (57,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg podłoga.jpg (67,8 KB, 31 załadowań)

Edytowane przez kalija
Czas edycji: 2015-02-19 o 10:54
Stary 2015-02-23, 15:09   #13
braenn
Przyczajenie

Hmm, ta podłoga to taka jaka teraz najmodniejsza. A czy uniwersalna? Moim zdaniem nie. Czy za jakiś czas będziesz mówić, tak jak o karton-gipsie i wenge, że było modne i dlatego tak masz? Może wybierz coś, co Ci się podoba, a nie to co się teraz dobrze sprzedaje.
braenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości