Facet ma nieświezy oddech ! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 17:30   #1
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

Unhappy

Facet ma nieświezy oddech !

Witam. Mój chłopak ma często nieświeży oddech a czasami to tak wali że podobno masakra. Mówie podobno, bo sprawa jest o tyle skomplikowana ze ja jako Jego dziewczyna nie mam węchu, i dowiedziałam sie o takich sytuacjach od mojego brata czy koleżanki. jest to problem bo i ludzie zaraz zaczną sobie o mnie niewiem co myśleć czy to mi nie przeszkadza, i czy nie umiem mu nic powiedzieć.Sama niewiemm czy on zdaje sobie z tego wogole sprawe. Facet jest super, kocha mnie nad zycie przeciez nie zostawie go z powodu czegos takiego!Jak mam to rozwiążać jak mu powiedzieć mimo ze on sam jeszcze nie wie ze ja nie mam węchu bo sie nie pochwaliłam,a jestesmy razem trzy miesiące.Z jednej strony spoko nie mam wechu nic nie czuje jego nieświeżego oddechu, ale to przecież uciazliwe dla innych!! Dla mnie dla niego również. Jak mam mu o tym powiedzieć?
xXxKaSkAxXx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 18:27   #2
Hedonistka
Zakorzenienie

Dot.: Facet ma nieświezy oddech !

Cytat:
Napisane przez xXxKaSkAxXx Pokaż wiadomość
Witam. Mój chłopak ma często nieświeży oddech a czasami to tak wali że podobno masakra. Mówie podobno, bo sprawa jest o tyle skomplikowana ze ja jako Jego dziewczyna nie mam węchu, i dowiedziałam sie o takich sytuacjach od mojego brata czy koleżanki. jest to problem bo i ludzie zaraz zaczną sobie o mnie niewiem co myśleć czy to mi nie przeszkadza, i czy nie umiem mu nic powiedzieć.Sama niewiemm czy on zdaje sobie z tego wogole sprawe. Facet jest super, kocha mnie nad zycie przeciez nie zostawie go z powodu czegos takiego!Jak mam to rozwiążać jak mu powiedzieć mimo ze on sam jeszcze nie wie ze ja nie mam węchu bo sie nie pochwaliłam,a jestesmy razem trzy miesiące.Z jednej strony spoko nie mam wechu nic nie czuje jego nieświeżego oddechu, ale to przecież uciazliwe dla innych!! Dla mnie dla niego również. Jak mam mu o tym powiedzieć?
Hmmm...
Stary 2015-01-07, 18:32   #3
wypad
Wtajemniczenie

Normalnie, że ma z tym problem i że ma zacząć lepiej dbać o jamę ustną lub "o fu, ale Ci z buzi wali ", skoro Cię aż tak nad życie kocha po tych 3 miesiącach to Cię przecież nie zostawi

Edytowane przez wypad
Czas edycji: 2015-01-07 o 18:34
wypad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 18:38   #4
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hedonistka Pokaż wiadomość
Hmmm...
oj znowu jakiś problem... może troche przesadziłam , ale przy nim naprawde można sie tak poczuć , zależy mu bardzo na mnie i tyle. To drugorzędna sprawa, a ja pytałam i chciałam poradzić sie całkiem czegoś innego, nie mam pojęcia czemu od razu zareagowałaś na to, mimo że problem leży gdzie indziej...
Stary 2015-01-07, 18:41   #5
201604130936
Konto usunięte

Ty. No ale jak nie czujesz to w czym problem.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 18:43   #6
Hedonistka
Zakorzenienie

Zwróciłam uwagę na całość posta, w końcu nie bez powodu to napisałaś.
Inaczej porozmawiam z kimś, z kim znam się od lat, inaczej z kolegą, którego znam od kilku miesięcy.
Stary 2015-01-07, 18:50   #7
bernikula
mOLDerator

A jakie jest tego podłoże? Nie chodzi do dentysty, ma jakieś choroby żołądka, grzybicę jamy ustnej??? Trzeba by było uświadomić mu problem, ale najlepiej znając przyczynę, albo wspólnie z nim ją ustalić. Może się okazać, że potrzebny będzie lekarz, powinnaś mu to zasugerować nie tylko ze względów "estetycznych", ale i zdrowotnych.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 18:51   #8
201604130936
Konto usunięte

Czekaj. Nie masz wechu "jako jego dziewczyna" czy w ogole nie?
Stary 2015-01-07, 18:56   #9
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Ty. No ale jak nie czujesz to w czym problem.
A Tobie nie przeszkadzało by jakby wszyscy z kim gada Twój facet odwracali się z tego powodu? Albo Ty niczego nie świadoma ( bo przecież nie masz węchu) , gadasz z nim, całujesz, a wszyscy zastanawiają sie czemu jakoś nie zaregaujesz i jak możesz to wytrzymywać?Druga sprawa, nie bardzo miło słucha sie takich komentarzy np od brata co wspomniałam w pierwszym poście

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Czekaj. Nie masz wechu "jako jego dziewczyna" czy w ogole nie?
Źle zrozumiałaś. Nie mam węchu wogóle.
Stary 2015-01-07, 18:57   #10
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
A Tobie nie przeszkadzało by jakby wszyscy z kim gada Twój facet odwracali się z tego powodu? Albo Ty niczego nie świadoma ( bo przecież nie masz węchu) , gadasz z nim, całujesz, a wszyscy zastanawiają sie czemu jakoś nie zaregaujesz i jak możesz to wytrzymywać?Druga sprawa, nie bardzo miło słucha sie takich komentarzy np od brata co wspomniałam w pierwszym poście
No to trudno, trzeba sie przelamac i po prostu powiedziec. Jestescie razem, nie przypadkowymi ludzmi, odpukac, ale w przyszlosci mozliwe, ze nie takie rzeczy będziecie musieli sobie powiedzieć.
Stary 2015-01-07, 18:58   #11
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bernikula Pokaż wiadomość
A jakie jest tego podłoże? Nie chodzi do dentysty, ma jakieś choroby żołądka, grzybicę jamy ustnej??? Trzeba by było uświadomić mu problem, ale najlepiej znając przyczynę, albo wspólnie z nim ją ustalić. Może się okazać, że potrzebny będzie lekarz, powinnaś mu to zasugerować nie tylko ze względów "estetycznych", ale i zdrowotnych.
Zęby ma dość ładne, ostatnio wyrywał jakiegoś zeba u dentysty ale to raczej nie bedzie z tym zwiazane.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-07, 19:03   #12
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez Hedonistka Pokaż wiadomość
Zwróciłam uwagę na całość posta, w końcu nie bez powodu to napisałaś.
Inaczej porozmawiam z kimś, z kim znam się od lat, inaczej z kolegą, którego znam od kilku miesięcy.
No... Autorko chyba jednak słabo się znacie skoro nie umiesz prosto z mostu powiedzieć:P Mojemu mężowi nie mam oporów powiedzieć kiedy mu jedzie ;D Prosto z mostu:P
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 19:04   #13
bernikula
mOLDerator

Cytat:
Zęby ma dość ładne, ostatnio wyrywał jakiegoś zeba u dentysty ale to raczej nie bedzie z tym zwiazane.
Tak więc może to mieć jakieś inne podłoże, często właśnie jest tak u ludzi mających problemy z żołądkiem, wątrobą. Ale to musiałby stwierdzić lekarz. Owszem, może to zamaskować gumami do żucia czy jakimiś pastylkami, nawet cynkiem organicznym w tabletkach, ale to nie usunie przyczyny.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 19:26   #14
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
No... Autorko chyba jednak słabo się znacie skoro nie umiesz prosto z mostu powiedzieć:P Mojemu mężowi nie mam oporów powiedzieć kiedy mu jedzie ;D Prosto z mostu:P
Przepraszam.. ale mąż a a związek z chłopakiem z niewielkim stażem to jednak nie to samo... Boję sie że po prostu go uraże.. a tego bym nie chciała. Ja wiem ze to dla Jego dobra, niewiem jak zaczać niewiem jak mam mu to powiedzieć no. Dodatkowo i tak bede musiała dodać że doniosły mi o tym osoby trzecie skoro ja nie mam węchu a to również może sprawić mu przykrość
Stary 2015-01-07, 19:30   #15
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Powiedz "boze chlopie, wechu nie mam, a i tak czuje twoj smoczy oddech".
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:22   #16
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
To tym gorzej dla niego bo jeśli byłyby zęby to stosunkowo łatwo tego się z czasem pozbyć Więc to kwestia "głębszego" układu pokarmowego, czyli przełyk lub jeszcze dalej. Jeśli nie dentysta to na początek umówiłabym się z laryngologiem, potem może gastrolog..Problem niby błahy bo natury estetycznej ale tylko z pozoru ponieważ może zwiastować inne problemy ze zdrowiem, tak więc warto zbadać sprawę.
Kwestia tego jak mu to przekazać przyznam delikatna, sama bym krążyła i krążyła wokół tematu ale ostatecznie jakoś chyba bym się przełamała i wydusiła z siebie wprost o co mi chodzi. No i w tym momencie niestety trzeba przyznać, że dowiedziałaś się od osób trzecich. W ogóle dziwne, że osoby trzecie mówią Ci takie rzeczy na początku Waszego związku..a może to czuje się aż tak dotkliwie

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2015-01-07 o 23:23
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:26   #17
elizka1987
Zakorzenienie

A mnie zastanawia jedna sprawa: jak ktoś ma nieświeży oddech to tego nie czuje?

elizka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-07, 23:30   #18
laisla
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że coś tam czuje, ale pewnie nie tak mocno jak osoba, z którą rozmawia..
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 06:28   #19
201803290936
Konto usunięte

Młody człowiek a musiał już usuwać zęba (o ile to nie była ósemka)? Obstawiam, że to jest powód nieświeżego oddechu: niewystarczająca higiena jamy ustnej plus zły stan zębów / dziąseł. Prawda jest taka, że większość osób na nieświeży oddech z tego powodu i nie ma co od razu wymyślać problemów żołądkowych. Bo niektórym się wydaje, że zęby wystarczy umyć raz dziennie lub (o zgrozo) kilka razy w tygodniu. I jeszcze trzeba wiedzieć jak myć, robić to dokładnie, a nie pół minuty dla zabicia wyrzutów sumienia.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 08:09   #20
Harmonija
Rozeznanie

To, ze ma "ładne" zęby o niczym nie swiadczy. Ja też mam ładne zęby a jak miałam zgorzel w źle przeleczonym zębie kanałowo to był nieświeży oddech, co jest mało powiedziane. Ja tego oczywiście nie czułam, uświadomiła mnie lekarka na praktykach. I całe szczęście bo to był ostatni dzwonek na usuniecie zęba przed zniszczeniem kości.
Pracuje w klinice stomatologicznej, zdziwiłabyś się jak z "ładnych" zębów może ... "pachnieć". Ludzie często nie zdają sobie sprawy co mają w pysku. Zwykłe zapalenie dziaseł, głębsza próchnica wydzielają fetor.

Jeśli mu dentysta powie, że ma zdrowe zęby moze powiedziec , ze nie w tym problem i szukac gdzie indziej.

Nalej Serce, nalej...

Na początku bóg stworzył człowieka, ale widząc go takim ułomnym, dał mu kota.
Harmonija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 09:22   #21
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Harmonija Pokaż wiadomość
To, ze ma "ładne" zęby o niczym nie swiadczy. Ja też mam ładne zęby a jak miałam zgorzel w źle przeleczonym zębie kanałowo to był nieświeży oddech, co jest mało powiedziane. Ja tego oczywiście nie czułam, uświadomiła mnie lekarka na praktykach. I całe szczęście bo to był ostatni dzwonek na usuniecie zęba przed zniszczeniem kości.
Pracuje w klinice stomatologicznej, zdziwiłabyś się jak z "ładnych" zębów może ... "pachnieć". Ludzie często nie zdają sobie sprawy co mają w pysku. Zwykłe zapalenie dziaseł, głębsza próchnica wydzielają fetor.

Jeśli mu dentysta powie, że ma zdrowe zęby moze powiedziec , ze nie w tym problem i szukac gdzie indziej.
Albo nieusuwany kamień nazębny.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 12:18   #22
Krutynianka
Rozeznanie

Cytat:
Może on tez nie ma węchu?
Krutynianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 13:52   #23
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krutynianka Pokaż wiadomość
ale tylko jako jej chłopak nie ma węchu

Edytowane przez say-hello
Czas edycji: 2015-01-08 o 15:18
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 15:01   #24
Wieszczka
Zadomowienie

To może być z powodu helicobacter - poczytaj o tych bakteriach i wyślij go do lekarza. Znam kogoś kto to miał, dostał leki i przeszło
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 15:14   #25
paulinika
Zakorzenienie

Autorko zaciekawil mnie Twoj brak wechu. Czym jest to spowodowane>?
paulinika jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-08, 16:34   #26
xXxKaSkAxXx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ale tylko jako jej chłopak nie ma węchu
nie będe komentować, na jakim poziomie wydaje się być Twoja wypowiedź

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinika Pokaż wiadomość
Autorko zaciekawil mnie Twoj brak wechu. Czym jest to spowodowane>?
Miałam polipy w nosie, dlatego nie mam węchu

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Krutynianka Pokaż wiadomość
Raczej wszystko wskazje na to że ma węch, wiec ta opcja odpada :P

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Wieszczka Pokaż wiadomość
To może być z powodu helicobacter - poczytaj o tych bakteriach i wyślij go do lekarza. Znam kogoś kto to miał, dostał leki i przeszło
Miałam kiedyś ta bakterie, ale jakoś żaden nigdy nie zwrócił mi uwagi na to że mam nieświeży oddech. Tylko każdy człowiek jest inny, u jednego może to wystepować u drugiego nie
Stary 2015-01-08, 17:43   #27
wanda164
Zadomowienie

Może zaproponuj, żeby z Tobą poszedł do dentysty na przegląd, bo Ty potrzebujesz? Udawaj że Ty się boisz, a coś Ci dolega; żeby on też sobie dał zrobić przegląd, to będzie Ci raźniej. Przynajmniej coś wykluczysz lub potwierdzisz, jak już pisały dziewczyny.

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości