|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kwiaty od innego i jej reakcja
Cześć dziewczyny
Jestem facetem i mam problem. Doradźcie mi. Moja kobieta, z którą jestem niecały rok dostała na walentynki prezent - nie ode mnie. Zajechała kwiaciarnie i przywiozła 25 róż. Dziewczyna twierdzi, że nie wie od kogo. Na początku nie zrobiłem z tego afery ale później pomyślałem sobie, że nie podoba mi się, że te kwiaty tu stoją i chciałbym żeby ich nie było (oczywiście dołączony był liścik o pocałunkach). I teraz do sedna najbardziej martwi mnie reakcja mojej dziewczyny. Poprosiłem ją żeby te kwiaty po prostu wyrzuciła bo mi nie chce na nie patrzeć - bez względu na to czy wiadomo od kogo są. (powiedzmy, że wierzyłem jej że nie wie od kogo). Ona odparła że dlaczego. Odparłem, że po prostu ich tu nie chce. Ona na to, że ale ktoś wydał na nie pieniądze. Ja na to, że pieniądze są dla niej ważniejsze niż moje uczucia? I nie wyrzuciła ich. Wkurzyłem się i wyszedłem z domu, po godzinie wróciłem i powiedziałem, że sam je wywalę i wziąłem je do auta, Ona na to że te kwiaty mają tu wrócić. Dodajmy, że bardzo lubi kwiaty. Jej zachowanie wzbudziło moje wątpliwości, ale jestem ciekaw waszego zdania. Jak wy byście się zachowały - jak oceniacie? Dziękuję za wszelkie opinie i sugestie. |
|
|
|
|
#2 | ||
|
sissy that walk
|
Dot.: Kwiaty od innego i jej reakcja
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Rozeznanie
|
Myślę że Panna wali głupa ( ale to moje zdanie)
dlaczego? sama kiedyś dostałam bukiet ( poczta kwiatowa) i robiłam wszystko aby się dowiedzieć kto to i się dowiedziałam, moje podejrzenia były słuszne) to nie jest tak że kobieta dostanie kwiaty i nawet się nie domyśli od kogo. Ja byłam zła, że ktoś robi mi takie prezenty chociaż mam faceta. (Co innego dostać kwiaty w podziękowaniu, a co innego kwiaty z listem o pocałunkach, właśnie skąd te pocałunki ? ;-) ) Kwiatów co prawda nie wywaliłam ale oddałam siostrze. Wiem że mojemu facetowi było wtedy smutno, bo ktoś jawnie adoruję jego kobietę. Jak ty dostałbyś od tajemniczej wielbicielki bokserki (lub cokolwiek innego) i je nosił, ciekawa jestem co na to twoja dziewczyna
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy bym je odebrała.
Wysłane przez tapatalk |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
A jaka jej byla pierwsza reakcja po dostaniu kwiatów i przeczytaniu liściku? była zaskoczona czytając ?
Ja gdybym jakiś liścik dostała, nie od swojego chłopaka i o pocałunkach.. Podarłabym go, a kwiatay wyrzuciła. Chociaż, płatki kwiatów bym zostawiła. Wykorzystałabym je do wanny na wspólną kąpiel z TŻ To nie gimnazjum, gdy się było podnieconym bo dostało się w klasie walentynkę od nieznajomego
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
Twoja dziewczyna na pewno wie od kogo są te kwiaty i schlebia jej to, że ktoś ją w taki ROMANTYCZNY sposób adoruje. A facet wydał kupę kasy na taki prezent, więc nie jest bezinteresowny i na pewno na coś liczy, wiadomo na co
Nie oszukujmy się, ten tzw. romantyzm w większości u facetów sprowadza się jednak do zawartości rozporka i nawet jeżeli ktoś temu zaprzecza to i tak najpierw żądełko musi drgnąć, żeby mózg odebrał bodźce Hmm... pytanie tylko, czy on zdaje sobie sprawę o Twoim istnieniu i czy jeżeli już, to czy Twoja dziewczyna mówi o Waszym związku w kategorii poważnych, czy raczej przelotnych znajomości... Czyli musisz być czujny i pokazać jaja, żeby wiedziała, że nie dasz sobie wciskać kitu o jej niewinności i niewiedzy. Nie daj się wkręcić w jej bajeczkę i walcz o swoją godność jako mężczyzny!
Edytowane przez green way Czas edycji: 2015-02-16 o 07:28 |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Może sama je sobie wysłała, bo Ty jej kwiatów nie dajesz? Może chce Ci pokazać, że nie jest tak, że już ją zaklepałeś i nie musisz się starać, bo konkurencja czuwa?
Zamiast się boczyć, kup jej kwiaty i zróbcie wymianę. Będzie jej miło i wtedy na pewno bez problemu pozbędzie się tamtych. No a jeżeli nadal nie, to wtedy możesz zacząć się martwić. |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
A od Ciebie coś dostała w walentynki?
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Autorze, co to znaczy "liścik o pocałunkach"? Bo wiesz, jest różnica między "niech ci przypomną o naszych pocałunkach", a "całusy" ![]() Ja bym nie robiła afery z szukaniem nadawcy - chce być anonimowy, to chce, trudno. Bo tak, zdarza się że się nie wie skąd prezent. Kwiatów też bym nie wyrzuciła, bo je uwielbiam i zwyczajnie szkoda by mi było. No, chyba że luby by mi przyniósł drugi taki bukiet na wymianę ![]() Natomiast ostro bym się wściekła gdyby luby robił wojnę stulecia z tego powodu.
|
|
|
|
#11 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Więc tak: - zanim dotarły kwiaty ja wiedziałem co to będzie no bo kto wiezie przysyłkę o 19 w sobotę - powiedziałem jej że nie chce żeby odebrała. Ona mimo to odebrała " z ciekawości" Moja dziewczyna dostała na walentynki kwiaty, ale ogólnie ona nie lubi tego święta więc go nie adorowałem jakoś specjalnie ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- No a liścik był tej treści, że "przesyłam pocałunki jak motyl delikatne, jak je poczujesz to liczę na rewanż" mniej więcej tak |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- No dobra Autorze. To teraz nam napisz dlaczego jej nie wierzysz
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ale dlaczego miała te kwiaty wyrzucać? Co one zawiniły? Co w ogóle ona zawiniła, że ktoś chciał jej te kwiaty wysłać?
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
BAN stały
|
Też nie rozumiem, czemu kwiaty miała wyrzucać. Nie rozumiem tej całej afery. Dostała, wstawiła do wazonu i tyle. Twoje zachowanie wydaje mi się dziecinne autorze. Uważasz, że powinna ci udowodnić wyrzucając kwiaty, że jej na tobie zależy, a na nich - nie.
|
|
|
|
|
#20 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ale dlaczego miała ich nie olać? Dlaczego u licha zrobiło Ci przykrość to, że ktoś wysłał jej kwiaty? To nie ona je komuś wysłała z buziaczkami, tylko je dostała, w dodatku anonimowo :P
Dlaczego podejrzewasz ją o zdradę?
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem typem zazdrośnika, ale w sumie nie rozumiem w czym problem. Nawet jeśli ktoś adoruje Twoją kobietę, to co w tym złego, jeśli ona na to nie reaguje (powiedzmy)? To tylko kwiaty..
|
|
#22 |
|
Konto usunięte
|
Ale ona odpowiada za to, że Ty masz "emocje" z powodu tego, że jej ktoś kwiaty przesłał? To nie jest jej wina i nie jej emocje. Zamiast kazać je jej wyrzucać, było jej powiedzieć, że jest piękna i nie dziwisz się, że ma jakiegoś adoratora, ale na szczęście Ty jesteś pierwszy w kolejce.
Tak się to stary rozgrywa, a nie gorzkie żale i nakazy. Jak będziesz się boczył i jej robił wyrzuty, to nagle się z tego problem zrobi, a nie musi.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Przyczajenie
|
Ok czyli Panie dęba się cieszyć jesli wasz facet dostanie prezent od innej? i będziecie chciały żeby tego używał nie wiem cokolwiek zegarek np. nie będie Wam przeszkadzać że to na walentynki od innej kobiety?
|
|
|
|
|
#24 |
|
Konto usunięte
|
Kwiaty, które i tak zwiędną, to co innego, niż wartościowy prezent, coś trwałego. Kwiaty są symboliczne. Jakby mój TŻ dostał kwiatki, to bym się zdziwiła, nie mówię, że nie zapytałabym od kogo mogą być, ale na pewno nie robiłabym mu wyrzutów. Dostałby całusa i usłyszał, że jest tego wart i następne będą ode mnie i niech pamięta, że ja tu byłam pierwsza.
|
|
|
|
|
#25 |
|
Przyczajenie
|
poza tym nie podejrzewam jej o zdradę bo wierzę że nie wie od kogo
|
|
|
|
|
#26 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Jakoś nie przyszłoby mi do głowy, że dostał ten prezent w podziękowaniu za noc stulecia spędzoną kiedy akurat nie patrzyłam. Jestem zazdrośnicą, ale zazdrosna mogę być o jego ewentualne gesty w czyjąś stronę, a nie o to, że ktoś chciał mu zrobić prezent, no bez przesady. Zwłaszcza o prezent tak niezobowiązujący jak kwiaty. ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- No to skoro jej nie podejrzewasz o zdradę, to o co ta afera? Bo ja bym na miejscu Twojej dziewczyny tak właśnie te Twoje emocje odebrała - że podejrzewasz o jakieś niecności za jego plecami.
|
|
|
|
#27 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale dziekuję za iny punkt widzenia
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Raczkowanie
|
No dobrze , dziewczyna powiedziała że kwiaty mają wrócić . Więc po prostu kup kwiaty od siebie i jej daj .Przeproś że nie dałeś jej ich wcześniej , i dopiero prezent od innego , uświadomił Ci że o bliskich trzeba dbać .
Każda dziewczyna , nawet jeśli mówi że nie lubi Walentynek / 8 marca itp . ucieszy się z jakiegoś drobiazgu , który świadczy o tym że ktoś o niej pamięta. A kwestie innego adoratora musisz spokojnie wybadać . |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.