Telefon na 2 karty SIM - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-02-19, 10:21   #1
koloriada
Raczkowanie

Question

Telefon na 2 karty SIM

Hej,
poszukuję jakiegoś telefonu na 2 karty sim. Mam dość noszenia 2 telefonów i użerania się.
Polecacie jakiś smartphone rozsądnej cenie?
koloriada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 19:00   #2
Artm
Rozeznanie

Dot.: Telefon na 2 karty SIM

Cytat:
Napisane przez koloriada Pokaż wiadomość
Hej,
poszukuję jakiegoś telefonu na 2 karty sim. Mam dość noszenia 2 telefonów i użerania się.
Jeśli chodzi o telefony markowe, to część (Nokii) Lumia ma dual sim.
Możesz też rozejrzeć się za polskimi chińczykami typu Goclever czy Kruger&Matz. Tylko tutaj trzeba się pogodzić z tym, że dostępność akcesoriów jest znikoma i czasem kiepski serwis.
Ja mam Goclevera Quantum 400 i akurat na ten telefon nie mogę narzekać. Też korzystam z dwóch kart (służbowej i prywatnej) i dual sim działa świetnie. Ale miałem problem z zakupem etui do tego telefonu (bez problemu można dopasować tylko takie uniwersalne do wkładania) i nie wiem co będzie jak mi bateria wysiądzie, bo nie można jej dokupić bez kombinowania.
Ale telefon kosztował niecałe 300 złotych i pewnie po prostu go wymienię jak bateria będzie dogorywać.
Artm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-19, 22:38   #3
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b
Konto usunięte

Słyszałam, że Xperia E dual sim jest bardzo fajna. Poczytaj opinie, bo sama nie miałam styczności z tym telefonem. Moja bratowa ma natomiast któregoś z Prestigio i też jest zadowolona (z tego co widziałam są na Androidzie lub Windowsie).
3cda010cf2365f85063684cab232c67a494edda3_61df6b81d462b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-20, 05:45   #4
kaledonia
zielony stworek

Nad tym się sama zastanawiałam,podobno fajny jest
http://www.sferis.pl/p/349159-smartf...aranczowy.html

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-20, 16:44   #5
bibi1234
Zadomowienie

No Microsoft Lumia 535 dual sim i może Sony Xperia E3 lub E4 ma wersję dual chyba. Niezłe parametry i cena.

edycja: ponoć ta Lumia 535 ma problem reagowaniem na dotyk na ekranie.

Edytowane przez bibi1234
Czas edycji: 2015-03-03 o 20:20
bibi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-02-23, 08:36   #6
SzannaPani
Przyczajenie

Polecam HTC DESIRE 620G
SzannaPani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-03, 00:30   #7
userrr
BAN stały

dual sim

na klawisze,

Nokia Asha 108, cena koło 110 zł,
Nokia Asha 220, cena koło 160 zł,

dotykowe,

Overmax Vertis 3510, cena koło 200 zł,
Goclever Quantum 2 400, cena koło 300 zł
Nokia Lumia 530, cena koło 360 zł,
Nokia Lumia 630, cena koło 420 zł,

wszystkie z dual sim ale zwracaj na to uwagę kiedy będziesz kupować bo mogą być modele na jeden sim i na dual sim,

nie bierz pod uwagę czy części do telefonu będą dostępne w przyszłości bo bez względu na to czy to "chińczyk" czy nie to "dziś" te części są dostępne, a za rok albo ogólnie za jakiś czas te części mogą nie być dostępne nawet do "nie chińczyków" bo firma może zrezygnować ze wspierania konkretnego modelu telefonu i pewnie prędzej kupisz nowy telefon niż będziesz naprawiać czy wymieniać coś w tym który kupisz, więc moim zdaniem nie warto sobie tym zaprzątać głowy czy w przyszłości będzie dostepne wsparcie dla telefonu - nie warto o tym myśleć w sytuacji kiedy na rynek firmy wypuszczają coraz więcej telefonów choćby typu smartfon za powiedzmy 300 zł z obsługą zasięgu 2G + 3G + całkiem dobre parametry
userrr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-03, 21:50   #8
Kamilaa21
Bang Bang Lucky Luck !

Prestigio, nie pamiętam niestety dokładnego modelu ale jest dobry jak na dual sim
Kamilaa21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 16:00   #9
Ghost80
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez koloriada Pokaż wiadomość
Hej,
Trochę mało danych podałaś jeśli chodzi o twoje oczekiwania od smartphona, oprócz tego, że ma mieć dual-sim. Ale z dual-sim i w rozsądnej cenie jest na przykład myPhone Cube.
Opis na stronie producenta:

http://www.myphone.pl/produkt/myphone-cube-16gb/
Stary 2015-03-16, 12:22   #10
MartulaSSS
Przyczajenie

MyPhone ma bardzo fajne i niedrogie dual simy
Sprawdź sobie takie modele jak Fun3, Cube czy Luna... przedział cenowy między 450 - 650 zł
Najlepiej przejdź się do Teletorium czy innego sklepu z telefonami o obejrzyj sobie te modele w realu

Edytowane przez MartulaSSS
Czas edycji: 2015-03-16 o 12:25
MartulaSSS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-16, 19:27   #11
emess24
Przyczajenie

Możesz się zastanowić nad ściągnięciem smartfona Lenovo, ale trzeba z rynku azjatyckiego.

Zapraszam do oglądania projektów
emess24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-17, 09:17   #12
koloriada
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny
Zdecydowałam się na Lumię, tylko czekam jeszcze do kwietnia, bo ma się pojawić Lumia 640. Cena nie odstrasza, a o Lumiach przeczytałam wiele dobrego, więc decyzja zapadła
koloriada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-22, 13:34   #13
edeknet
Przyczajenie

Obecnie masz jeszcze możliwość zwrotu nawet do 200 zł w akcji Lumia Cashback:

http://www.microsoft.com/pl-pl/mobile/lumia-cashback/
edeknet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 12:48   #14
renias25
Przyczajenie

Dual simy są bardzo przydatne, sama mam myPhone Luna, w jednym urządzeniu numer służbowy i prywatny, wygodne.
renias25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-17, 08:40   #15
cndc
Raczkowanie

Ja z kolei NIE polecam Alcatela one touch pop c - koleżanka ma i strasznie jej się wiesza, często nie kontaktuje, nie chce czytać karty pamięci... jedyna zaleta to dobra bateria i ten nieszczęsny dual sim (no i cena - nie są drogie).

Lepiej chyba wybrać coś droższego i solidniejszego
cndc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-21, 11:30   #16
Ethel94
Przyczajenie

Ogólnie dziewczyny alcatela to według mnie ogólnie są słabe i bardziej takie dla dzieci, że jak im się znudzi albo zgubią to się mało straci bo cena takiego telefonu jest po prostu bardzo niska. Zdecydowanie z 2 kartami lepiej po prostu sobie kupić jakąś Nokie lub Samsunga.
Ethel94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 13:30   #17
DelmerVip94
Przyczajenie

nie wiem jak nokia, ale samsung ma mało takich telefonów co są dwa sloty na kartę. Zdecydowanie polecam ASUSA bardzo dobra firma wypuscilła telefony na dwie karty sim wszyscy ją zachwalają telefony warte uwagi jezeli już ktoś chce dwuslotowca.
DelmerVip94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 19:17   #18
Micraell
Zakorzenienie

Te dualsimowe ASUSy mają dość słabą baterię w porównaniu do procesora. Nie rzucałabym się na nie jakoś szczególnie.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 21:27   #19
userrr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez renias25 Pokaż wiadomość
Dual simy są bardzo przydatne, sama mam myPhone Luna, w jednym urządzeniu numer służbowy i prywatny, wygodne.
zgadza się, ja na to wcześniej nie zwracałem uwagi ale od pewnego czasu interesują mnie komórki tylko na dwie karty sim,

macie w tych telefonach dual sim tak, że jak rozmawiacie z jednej karty sim to jak ktoś w czasie rozmowy dzwoni na drugi numer to słyszy, że telefon jest poza zasięgiem, wyłączony ?

Edytowane przez userrr
Czas edycji: 2015-04-25 o 21:41

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-03, 11:48   #20
Ophiuchus
Przyczajenie

Sprawdź ASUS ZenPhone,
od pół roku używam i nie mam żadnych uwag.
Stary 2015-05-16, 19:47   #21
blax5
Zadomowienie

Jest tu ktoś z dual-sim, kto może polecić konkretny model? Tata zachęca mnie do Prestigio, bo sam jest zadowolony, ale ma go dopiero od niedawna.
W związku z tym zastanawiam się nad trochę droższym myPhone Luna, Kruger&Matz Live lub Soul? Cyferki jednak średnio mi mówią jak długo pochodzi mi taki telefon i w jakim stopni będzie chodził płynnie. Ktoś pomoże?
blax5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-16, 19:59   #22
bibi1234
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Jest tu ktoś z dual-sim, kto może polecić konkretny model? Tata zachęca mnie do Prestigio, bo sam jest zadowolony, ale ma go dopiero od niedawna.
W związku z tym zastanawiam się nad trochę droższym myPhone Luna, Kruger&Matz Live lub Soul? Cyferki jednak średnio mi mówią jak długo pochodzi mi taki telefon i w jakim stopni będzie chodził płynnie. Ktoś pomoże?

Ile minut/sms/MB potrzebujesz na miesiąc? Teraz sa takie oferty, że niekoniecznie opłaca się korzytsac z dual sima.

Przykład pierwszy z brzegu to Virgin mobile na kartę i pakiet 19zł 100minut, nolimit sms, nolimit minut do virgin i play oraz 2GB z lejkiem. Inny pakiet to 29zł za nolimit minut, nolimit sms i 2GB z lejkiem.
bibi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-16, 21:02   #23
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bibi1234 Pokaż wiadomość
Ile minut/sms/MB potrzebujesz na miesiąc? Teraz sa takie oferty, że niekoniecznie opłaca się korzytsac z dual sima.

Przykład pierwszy z brzegu to Virgin mobile na kartę i pakiet 19zł 100minut, nolimit sms, nolimit minut do virgin i play oraz 2GB z lejkiem. Inny pakiet to 29zł za nolimit minut, nolimit sms i 2GB z lejkiem.
Hmm.. rzeczywiście korzystna oferta (jeśli żadnych haczyków nie ma, a póki co nie widzę). Sama posiadasz?

I jakby co to opinie o telefonach i tak chętnie przyjmę, bo wciąż się waham

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-17, 00:05   #24
userrr
BAN stały

to fakt, że teraz oferty są lepsze niż dawniej ale może być tak, że w jednej sieci są dobre oferty krajowe, a w innej międzynarodowe albo lepszy pakiet netu, dlatego raczej warto mieć telefon na dwie karty sim
Stary 2015-05-17, 06:49   #25
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez userrr Pokaż wiadomość
to fakt, że teraz oferty są lepsze niż dawniej ale może być tak, że w jednej sieci są dobre oferty krajowe, a w innej międzynarodowe albo lepszy pakiet netu, dlatego raczej warto mieć telefon na dwie karty sim
Wtedy pozostaje wciąż jeszcze pytanie: jaki?
Stary 2015-05-18, 00:27   #26
userrr
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blax5 Pokaż wiadomość
Wtedy pozostaje wciąż jeszcze pytanie: jaki?
jaki telefon ?

no yyy trudno doradzić ,

ale w necie popatrz sobie na dual sim, są takie takie tylko na rozmowy i sms z wytrzymałymi bateriami i koszt ich to plus minus 100 zł, np samsung e 1200, nokia 130, ich baterie wytrzymują bardzo dlugo bez rozmów, z rozmowami krócej ale tak tydzień możesz ich nie ładować, średnio rozmawiać i będą dalej działać, są też smartfony mniej znanych firm jak Goclever, Overmax np Overmax Verteis 4001, koszt niewielki bo już do 200-300 zł znajdziesz dobry model współczesny do normalnegeo użytku, wybór jest, a z droższych jak chcesz to zawsze możesz kupić coś za 700 zł z obsługą LTE ale moim zdaniem jak nie będziesz używać netu albo używać mało i średnio to te tańsze wystarczą, myPhone Luna fajny smartfon, nawet się postarali, nie dałbym za niego blisko 600-700 zł bo tyle kosztują te z LTE a on nie ma LTE, a to właśnie w LTE są lepsze oferty np netu mobilnego więc jeśli wydawać tyle kasy to z obsługą LTE, ten Overmax Vertis 4001 kosztuje jakieś niecałe 250 zł sprawdzałem cene i on ma podobne parametry jak myPhone Luna za blisko 700 zł, ja bym się decydował na Overmax z Holandi z powodu braku LTE w myPhone Luna za cene bliską 700 zł, bez LTE bym tyle nie dał, a 250 zł za Overmax jak najbardziej bym dał ale nie myśl zbyt długo co wybrać bo i tak kiedyś będzie coś nowszego, a dzisiejsza nowość będzie starociem , więc czy warto tracić czas na takie rozmyślanie...

Edytowane przez userrr
Czas edycji: 2015-05-18 o 00:50
Stary 2015-05-18, 06:40   #27
blax5
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez userrr Pokaż wiadomość
jaki telefon ?

no yyy trudno doradzić ,

ale w necie popatrz sobie na dual sim, są takie takie tylko na rozmowy i sms z wytrzymałymi bateriami i koszt ich to plus minus 100 zł, np samsung e 1200, nokia 130, ich baterie wytrzymują bardzo dlugo bez rozmów, z rozmowami krócej ale tak tydzień możesz ich nie ładować, średnio rozmawiać i będą dalej działać, są też smartfony mniej znanych firm jak Goclever, Overmax np Overmax Verteis 4001, koszt niewielki bo już do 200-300 zł znajdziesz dobry model współczesny do normalnegeo użytku, wybór jest, a z droższych jak chcesz to zawsze możesz kupić coś za 700 zł z obsługą LTE ale moim zdaniem jak nie będziesz używać netu albo używać mało i średnio to te tańsze wystarczą, myPhone Luna fajny smartfon, nawet się postarali, nie dałbym za niego blisko 600-700 zł bo tyle kosztują te z LTE a on nie ma LTE, a to właśnie w LTE są lepsze oferty np netu mobilnego więc jeśli wydawać tyle kasy to z obsługą LTE, ten Overmax Vertis 4001 kosztuje jakieś niecałe 250 zł sprawdzałem cene i on ma podobne parametry jak myPhone Luna za blisko 700 zł, ja bym się decydował na Overmax z Holandi z powodu braku LTE w myPhone Luna za cene bliską 700 zł, bez LTE bym tyle nie dał, a 250 zł za Overmax jak najbardziej bym dał ale nie myśl zbyt długo co wybrać bo i tak kiedyś będzie coś nowszego, a dzisiejsza nowość będzie starociem , więc czy warto tracić czas na takie rozmyślanie...
A możesz podać jakieś Dual-Sim z LTE? Bo z tych które sprawdzałam, to żaden nie miał właśnie
Stary 2015-05-18, 09:09   #28
karoless
Przyczajenie

Moja koleżanka korzysta z Samsunga na dwie karty Sim już od dłuższego czasu i nie słyszałam aby na niego narzekała więc wydaje mi się że gdybym ja miała kupić taki telefon to byłby to Samsung
Stary 2015-05-19, 22:02   #29
zjemto
Przyczajenie

Ja polecam telefon Nokia Asha 108 wytrzymałość tego telefony jest na poziomie starej nokii 3310. Jak potrzebujemy telefonu do dzwonienia i możliwości dwóch kart nie ma lepszego.

Wczoraj dosłownie rozładował mi się dałem go do ładowania na jakieś 3 minuty wyszedłem trzymał kolejne 2h w których dzwoniłem jeszcze z 10 razy z niego :P pipkał co raz że słaba bateria ale dał rade.
zjemto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 09:14   #30
Angie00
Przyczajenie

Cześć, witam forumowiczki i forumowiczów
Nie przypuszczałam, że znajdę tutaj wątek o telefonach na dual sim

Czy ktoś zna sprawdzony model telefonu na dual sim, ale koniecznie z jak najlepszym aparatem?
Męczy mnie już noszenie 2 telefonów i do tego aparatu. Zastanawiam się nad tymi Lumiami ale jakoś nie mogę przekonać... Czy ktoś miał okazję poznać organoleptycznie jak w ogóle się obsługuje telefon dual sim?
Za bardzo nie jestem obeznana z funkcjami... raczej dzwonić, pisać, robić zdjęcia.
Angie00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości