![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Telefon na 2 karty SIM
Hej,
poszukuję jakiegoś telefonu na 2 karty sim. Mam dość noszenia 2 telefonów i użerania się. Polecacie jakiś smartphone rozsądnej cenie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Telefon na 2 karty SIM
Cytat:
Możesz też rozejrzeć się za polskimi chińczykami typu Goclever czy Kruger&Matz. Tylko tutaj trzeba się pogodzić z tym, że dostępność akcesoriów jest znikoma i czasem kiepski serwis. Ja mam Goclevera Quantum 400 i akurat na ten telefon nie mogę narzekać. Też korzystam z dwóch kart (służbowej i prywatnej) i dual sim działa świetnie. Ale miałem problem z zakupem etui do tego telefonu (bez problemu można dopasować tylko takie uniwersalne do wkładania) i nie wiem co będzie jak mi bateria wysiądzie, bo nie można jej dokupić bez kombinowania. Ale telefon kosztował niecałe 300 złotych i pewnie po prostu go wymienię jak bateria będzie dogorywać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Słyszałam, że Xperia E dual sim jest bardzo fajna. Poczytaj opinie, bo sama nie miałam styczności z tym telefonem. Moja bratowa ma natomiast któregoś z Prestigio i też jest zadowolona (z tego co widziałam są na Androidzie lub Windowsie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
zielony stworek
|
Nad tym się sama zastanawiałam,podobno fajny jest
http://www.sferis.pl/p/349159-smartf...aranczowy.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
No Microsoft Lumia 535 dual sim i może Sony Xperia E3 lub E4 ma wersję dual chyba. Niezłe parametry i cena.
edycja: ponoć ta Lumia 535 ma problem reagowaniem na dotyk na ekranie. Edytowane przez bibi1234 Czas edycji: 2015-03-03 o 20:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Polecam HTC DESIRE 620G
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
dual sim
na klawisze, Nokia Asha 108, cena koło 110 zł, Nokia Asha 220, cena koło 160 zł, dotykowe, Overmax Vertis 3510, cena koło 200 zł, Goclever Quantum 2 400, cena koło 300 zł Nokia Lumia 530, cena koło 360 zł, Nokia Lumia 630, cena koło 420 zł, wszystkie z dual sim ale zwracaj na to uwagę kiedy będziesz kupować bo mogą być modele na jeden sim i na dual sim, nie bierz pod uwagę czy części do telefonu będą dostępne w przyszłości bo bez względu na to czy to "chińczyk" czy nie to "dziś" te części są dostępne, a za rok albo ogólnie za jakiś czas te części mogą nie być dostępne nawet do "nie chińczyków" bo firma może zrezygnować ze wspierania konkretnego modelu telefonu i pewnie prędzej kupisz nowy telefon niż będziesz naprawiać czy wymieniać coś w tym który kupisz, więc moim zdaniem nie warto sobie tym zaprzątać głowy czy w przyszłości będzie dostepne wsparcie dla telefonu - nie warto o tym myśleć w sytuacji kiedy na rynek firmy wypuszczają coraz więcej telefonów choćby typu smartfon za powiedzmy 300 zł z obsługą zasięgu 2G + 3G + całkiem dobre parametry |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Bang Bang Lucky Luck !
|
Prestigio, nie pamiętam niestety dokładnego modelu ale jest dobry jak na dual sim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Opis na stronie producenta: http://www.myphone.pl/produkt/myphone-cube-16gb/
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
MyPhone ma bardzo fajne i niedrogie dual simy
![]() Sprawdź sobie takie modele jak Fun3, Cube czy Luna... przedział cenowy między 450 - 650 zł ![]() Najlepiej przejdź się do Teletorium czy innego sklepu z telefonami o obejrzyj sobie te modele w realu Edytowane przez MartulaSSS Czas edycji: 2015-03-16 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Możesz się zastanowić nad ściągnięciem smartfona Lenovo, ale trzeba z rynku azjatyckiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Zdecydowałam się na Lumię, tylko czekam jeszcze do kwietnia, bo ma się pojawić Lumia 640. Cena nie odstrasza, a o Lumiach przeczytałam wiele dobrego, więc decyzja zapadła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Obecnie masz jeszcze możliwość zwrotu nawet do 200 zł w akcji Lumia Cashback:
http://www.microsoft.com/pl-pl/mobile/lumia-cashback/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dual simy są bardzo przydatne, sama mam myPhone Luna, w jednym urządzeniu numer służbowy i prywatny, wygodne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei NIE polecam Alcatela one touch pop c - koleżanka ma i strasznie jej się wiesza, często nie kontaktuje, nie chce czytać karty pamięci... jedyna zaleta to dobra bateria i ten nieszczęsny dual sim (no i cena - nie są drogie).
Lepiej chyba wybrać coś droższego i solidniejszego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ogólnie dziewczyny alcatela to według mnie ogólnie są słabe i bardziej takie dla dzieci, że jak im się znudzi albo zgubią to się mało straci bo cena takiego telefonu jest po prostu bardzo niska. Zdecydowanie z 2 kartami lepiej po prostu sobie kupić jakąś Nokie lub Samsunga.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
nie wiem jak nokia, ale samsung ma mało takich telefonów co są dwa sloty na kartę. Zdecydowanie polecam ASUSA bardzo dobra firma wypuscilła telefony na dwie karty sim wszyscy ją zachwalają telefony warte uwagi jezeli już ktoś chce dwuslotowca.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Te dualsimowe ASUSy mają dość słabą baterię w porównaniu do procesora. Nie rzucałabym się na nie jakoś szczególnie.
![]() |
#19 | |
BAN stały
|
Cytat:
macie w tych telefonach dual sim tak, że jak rozmawiacie z jednej karty sim to jak ktoś w czasie rozmowy dzwoni na drugi numer to słyszy, że telefon jest poza zasięgiem, wyłączony ? Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-04-25 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Sprawdź ASUS ZenPhone,
od pół roku używam i nie mam żadnych uwag.
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Jest tu ktoś z dual-sim, kto może polecić konkretny model? Tata zachęca mnie do Prestigio, bo sam jest zadowolony, ale ma go dopiero od niedawna.
W związku z tym zastanawiam się nad trochę droższym myPhone Luna, Kruger&Matz Live lub Soul? Cyferki jednak średnio mi mówią jak długo pochodzi mi taki telefon i w jakim stopni będzie chodził płynnie. Ktoś pomoże? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ile minut/sms/MB potrzebujesz na miesiąc? Teraz sa takie oferty, że niekoniecznie opłaca się korzytsac z dual sima. Przykład pierwszy z brzegu to Virgin mobile na kartę i pakiet 19zł 100minut, nolimit sms, nolimit minut do virgin i play oraz 2GB z lejkiem. Inny pakiet to 29zł za nolimit minut, nolimit sms i 2GB z lejkiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I jakby co to opinie o telefonach i tak chętnie przyjmę, bo wciąż się waham ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
BAN stały
|
to fakt, że teraz oferty są lepsze niż dawniej ale może być tak, że w jednej sieci są dobre oferty krajowe, a w innej międzynarodowe albo lepszy pakiet netu, dlatego raczej warto mieć telefon na dwie karty sim
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
BAN stały
|
jaki telefon ?
no yyy trudno doradzić ![]() ale w necie popatrz sobie na dual sim, są takie takie tylko na rozmowy i sms z wytrzymałymi bateriami i koszt ich to plus minus 100 zł, np samsung e 1200, nokia 130, ich baterie wytrzymują bardzo dlugo bez rozmów, z rozmowami krócej ale tak tydzień możesz ich nie ładować, średnio rozmawiać i będą dalej działać, są też smartfony mniej znanych firm jak Goclever, Overmax np Overmax Verteis 4001, koszt niewielki bo już do 200-300 zł znajdziesz dobry model współczesny do normalnegeo użytku, wybór jest, a z droższych jak chcesz to zawsze możesz kupić coś za 700 zł z obsługą LTE ale moim zdaniem jak nie będziesz używać netu albo używać mało i średnio to te tańsze wystarczą, myPhone Luna fajny smartfon, nawet się postarali, nie dałbym za niego blisko 600-700 zł bo tyle kosztują te z LTE a on nie ma LTE, a to właśnie w LTE są lepsze oferty np netu mobilnego więc jeśli wydawać tyle kasy to z obsługą LTE, ten Overmax Vertis 4001 kosztuje jakieś niecałe 250 zł sprawdzałem cene i on ma podobne parametry jak myPhone Luna za blisko 700 zł, ja bym się decydował na Overmax z Holandi z powodu braku LTE w myPhone Luna za cene bliską 700 zł, bez LTE bym tyle nie dał, a 250 zł za Overmax jak najbardziej bym dał ale nie myśl zbyt długo co wybrać bo i tak kiedyś będzie coś nowszego, a dzisiejsza nowość będzie starociem ![]() Edytowane przez userrr Czas edycji: 2015-05-18 o 00:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Moja koleżanka korzysta z Samsunga na dwie karty Sim już od dłuższego czasu i nie słyszałam aby na niego narzekała więc wydaje mi się że gdybym ja miała kupić taki telefon to byłby to Samsung
![]()
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
Ja polecam telefon Nokia Asha 108 wytrzymałość tego telefony jest na poziomie starej nokii 3310. Jak potrzebujemy telefonu do dzwonienia i możliwości dwóch kart nie ma lepszego.
Wczoraj dosłownie rozładował mi się dałem go do ładowania na jakieś 3 minuty wyszedłem trzymał kolejne 2h w których dzwoniłem jeszcze z 10 razy z niego :P pipkał co raz że słaba bateria ale dał rade.
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Cześć, witam forumowiczki i forumowiczów
![]() Nie przypuszczałam, że znajdę tutaj wątek o telefonach na dual sim ![]() Czy ktoś zna sprawdzony model telefonu na dual sim, ale koniecznie z jak najlepszym aparatem? Męczy mnie już noszenie 2 telefonów i do tego aparatu. Zastanawiam się nad tymi Lumiami ale jakoś nie mogę przekonać... Czy ktoś miał okazję poznać organoleptycznie jak w ogóle się obsługuje telefon dual sim? Za bardzo nie jestem obeznana z funkcjami... raczej dzwonić, pisać, robić zdjęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.