|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Autostopowiczki- zbiorczy
Hej ! Nie znalazłam takiego wątku (a jeśli go przeoczyłam niech mnie piorun!
![]() ![]() I mam pytanie na start: wybieram się w takową podróż na 3-4 tygodnie i zastanawiam się czy z plecakiem 50L będzie okej, bo to dość mało, ale obawiam się, że więcej nie udźwignę, bo jestem dość mała i generalnie drobna. Mam 160 cm i ważę 49kg Jakie Wy zabieracie plecaki ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Autostopowiczki- zbiorczy
Ja raz miałam 35, ale to żaden wyznacznik. Lepiej zastanów się, co dokładnie chcesz wziąć. Wyłóż wszystko na łóżko i podziel na grupy: konieczne, fajnie by było, ewentualnie jak będzie miejsce. Jak skończysz, trzecią kupkę możesz śmiało schować z powrotem do szafek. Upchnij pierwszą w plecaku i zobacz, ile z drugiej jeszcze się mieści.
Przyda się namiot, karimata, butla z wodą, śpiwór, jakaś mapa, reklamówki (by ubrania i elektronika nie zamokły), trzeba trochę miejsca zostawić na jakiś prowiant... Weź to wszystko pod uwagę, zobacz czy się mieścisz i czy jesteś w stanie łatwo taki plecak podnieść. Jak dobrze rozplanujesz podróż, nie będziesz wcale dużo chodzić, ale jak złapiesz tira, to jakoś do tej kabiny musisz się z tym plecakiem wdrapać - nie ma przebacz! ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nigdy nie podróżowałam autostopem, ale szczerze mówiąc bałabym się takiej wycieczki... Kto wie na kogo się trafi. Może i jestem tzw. "boidupą", ale sama nie pojechałabym z nikim obcym!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
autostopem nie trzeba jeździć samemu, ja jeździłam zawsze z przyjaciółka. gaz pieprzowy w kieszeni i trochę rozsądku ( jak ktoś się wyda podejrzany to po prostu nie wsiadamy) i liczę, że jest okej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
pamiętajcie, że kierowca, który Was zabiera pewnie boi się tak samo jak Wy. To też człowiek. Podróżowałam autostopem dziesiątki razy, często sama. Nigdy nic mi się nie stało.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
super, życzę fajnych wrażeń, a gdzie się wybierasz?
Ja w tym roku szykuje się na trasę via baltica, aż do Finlandii, już nie mogę się doczekać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
planuję z kumpelą Francję/Hiszpanię, ale co konkretniej to musimy jeszcze dogadać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
też z kumpelą, sama autostopem bym się chyba jednak troszkę bała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
namiot póki co nie bo z powrotem będziemy wracać samolotem i nam się nie załaduje do podręcznego
![]() planujemy tak pół na pół hostele i cs ale liczę na to, że uda się z przewagą cs zwłaszcza w samej Finlandii, bo ceny tam są mało przystępne a wy? Mam też pytanie do dziewczyn, które podróżują same/wyłącznie w damskim gronie: macie jakieś zasady bezpieczeństwa typu selekcja kierowców albo coś w tym stylu? czy idziecie na żywioł? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
myślę, że na pierwszy raz jakieś hostele, chociaż nie wykluczam CS
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja rok temu dotarłam autostopem do Barcelony, jechałam z nieznajomym..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Z Wrocławia do Barcelony dojechaliśmy w 2,5 dnia, w tym czasie jak najszybciej chcieliśmy tam dotrzeć, więc nic nie zwiedzaliśmy, w drodze powrotnej zatrzymaliśmy się w kilku miastach hiszpańskich i francuskich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Kurczę, zazdroszczę Wam!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Wioola baaardzo Ci zazdroszcze ale ciagle sie obawiam ze bedzie im ciezko z tym faktem sie pogodzic. Juz nawet sobie wyobrazam ich ,,regulke"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:33.