Które sieciówki uważacie za najlepsze pod względem jakości a które za niewarte ceny? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-23, 15:18   #1
kamtumi
Raczkowanie

Które sieciówki uważacie za najlepsze pod względem jakości a które za niewarte ceny?

Które sieciówki uważacie za najlepsze pod względem jakości, wytrzymałości a które za niewarte odwiedzin i zakuu czegokolwiek w nich?

Jesli chodzi o mnie to:

Bylam zawsze zadowolona z H&M i Housa. Kupilam osattnio dwie rzeczy w tych dwoch sieciowkach. Kilka razy ponosilam i obie rzeczy sa zmechacone. Jestem zawiedziona, bo za jedna z rzeczy dalam przeszło 100 zl.

Nie mam w zasadzie zadnej sieciówki o której moglabym w 100% powiedziec ze jest wzorowa. Coraz czesciej widze w sieciowkach bylejakie ubrania z bylejakich materiałów.
kamtumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 15:30   #2
201607061212
Konto usunięte

Dot.: Które sieciówki uważacie za najlepsze pod względem jakości a które za niewarte

Cytat:
Napisane przez kamtumi Pokaż wiadomość
Które sieciówki uważacie za najlepsze pod względem jakości, wytrzymałości a które za niewarte odwiedzin i zakuu czegokolwiek w nich?

Jesli chodzi o mnie to:

Bylam zawsze zadowolona z H&M i Housa. Kupilam osattnio dwie rzeczy w tych dwoch sieciowkach. Kilka razy ponosilam i obie rzeczy sa zmechacone. Jestem zawiedziona, bo za jedna z rzeczy dalam przeszło 100 zl.

Nie mam w zasadzie zadnej sieciówki o której moglabym w 100% powiedziec ze jest wzorowa. Coraz czesciej widze w sieciowkach bylejakie ubrania z bylejakich materiałów.
Też byłam zadowolona z H&M, był to kiedyś mój numer 1. Niestety od jakiegoś czasu, ciuchy coraz droższe (nawet białe podstawowe t-shirty trochę kosztują) a jakość coraz gorsza, część ciuchów nie przetrwała nawet dosłownie paru prań

Sama teraz szukam sieciówki z dobrym jakościowo ciuchami i rozsądnymi cenami.

Edytowane przez 201607061212
Czas edycji: 2015-03-23 o 15:31
201607061212 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 15:32   #3
Kolor Bzu
Zakorzenienie

Dot.: Które sieciówki uważacie za najlepsze pod względem jakości a które za niewarte

Myślę, że nie ma takiej sieciówki która miałaby uniwersalnie złą albo dobrą jakość rzeczy.
Trzeba chodzić, sprawdzać i próbować.
Kolor Bzu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 16:00   #4
skara
Zakorzenienie

Ja lubię Mango. Niezła jakość za przystępną cenę. Lubię też jakość Massimo Dutti, ale ceny mnie odstraszają.
skara jest teraz online Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 16:12   #5
GrumpyCat
Wredny kotecek

Nie ma dobrej jakości w sieciówkach :P Przynajmniej ja tak uważam. Jednak wśród tych kiepskich ciuchów, niektóre wyróżniają się wybitnie, bynajmniej nie dobrą jakością Najgorszy szajs wg mnie jest w NY, bershce, pull&bear... Od czasu do czasu na wyprzedaży (bo ceny regularne to jakieś totalne nieporozumienie za taką jakość) kupuję w orsay i mohito. Ubrania z tych sklepów też jakością nie grzeszą ale gdzieś się trzeba ubrać :P
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 16:17   #6
GdyMnieSenZmorzy
Raczkowanie

Nie zawiodłam się jak dotąd na Mango i Mohito. Stradivarius ma rzeczy piękne ale beznadziejnej jakości (szczególnie koszule),Reserved-zależy jak się trafi
All right...
GdyMnieSenZmorzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 16:19   #7
kamtumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GdyMnieSenZmorzy Pokaż wiadomość
Nie zawiodłam się jak dotąd na Mango i Mohito. Stradivarius ma rzeczy piękne ale beznadziejnej jakości (szczególnie koszule),Reserved-zależy jak się trafi

Oj zgadzam sie co do Stradivariusa- ubrania piękne, ale jakość pozostawia wiele do zyczenia- wiele rzeczy to zwyczajne szmatki na kilka razy.
Stary 2015-03-23, 16:25   #8
starsipanowie
Raczkowanie

Najbardziej wg mnie przereklamowana jest Zara. Fasony mają często fajne i modne, ale jak widzę na metce większości ubrań "100 % poliester", to z góry dziękuję.
Dobre ciuchy są w Marks&Spencer, ale kupuję tam raczej na przecenach, bo dość się cenią.
Ja raczej nie patrzę na markę, a na jakość wykonania i materiał, i chyba nie mam sieci, którą uważałabym za najlepszą.
starsipanowie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 16:42   #9
MokkaLady
Raczkowanie

W H&M-ie zależy co się trafi, zwykłe basicy są według mnie dość dobrej jakości za niewysoką cenę.
Reserved - też, czasami można trafić coś fajnego, a czasami szmelc, który nie nadaje się do niczego po paru praniach.
Ja ostatnio przekonałam się do Diversa, często są promocje -20, -30% więc można w całkiem fajnej cenie dostać ubrania dobrej jakości. Mam porównanie co do T-shirtów męskich. Mój brat ma wiele z Diversa, Reserved i Croppa i te z Diversa po wielu praniach zachowały kształt, nie zniszczyły się tak jak te z dwóch pozostałych sklepów.
Całkiem fajne jakościowo ciuchy są też w Promodzie, ale tam ceny już są wyższe.
Zgadzam się ze starsipanowie Zara jest bardzo przereklamowana.
MokkaLady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 16:50   #10
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Najlepszą pod względem jakości wg mnie sieciówką (choć niszową) w tym momencie jest Tatuum. Ceny mają wysokie, ale jakość ubrań jest fenomenalna, nie znam drugiej sieciówki w której mogłabym kupić koszulę z wiskozy a nie z plastiku
Podobnie Esprit, ale ceny mają zaporowe.
Top Secret, Greenpoint, Carry (chociaż jakość poleciała na łeb, na szyję, z roku na rok jest coraz gorzej), Orsay, Mohito - zależy, różnie bywa, czasem można znaleźć coś fajnego.
H&M, Zara, New Look, Stradivarius, Bershka itp. - omijam z daleka

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 16:52   #11
GrumpyCat
Wredny kotecek

O właśnie zapomniałam o top secret :P Mam od nich ze 4 rzeczy i wszystkie szlag trafił :P Od 2 lat nawet nie patrzę w tamtą stronę
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-23, 16:53   #12
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
O właśnie zapomniałam o top secret :P Mam od nich ze 4 rzeczy i wszystkie szlag trafił :P Od 2 lat nawet nie patrzę w tamtą stronę
Kiedyś mieli naprawdę fajne ciuchy. A teraz w większości szmatki.

2015: 70
2016: 67

kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 16:53   #13
Cattivo
Wtajemniczenie

Najgorsze moim zdaniem pod tym względem są Stradivarius i Zara. W tym pierwszym są szmatki, ten drugi winduje ceny o wiele zbyt wysoko, chociaż ubrania jakościowo nie są złe (zazwyczaj). Natomiast praktycznie zawsze jestem zadowolona z ubrań z Orsay, Camaieu i Tally Weijl. Chociaż i tak najczęściej czekam na przeceny, to nie waham się kupić tam czegoś za pełną kwotę, jeśli mi bardzo zależy.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 16:58   #14
201605090949
Konto usunięte

Co do H&M to zgadzam się z pierwszą odpowiedzią. Pod koniec grudnia kupiłem u nich dwie pary zwykłych spodni (chinosy się chyba nazywają), jedne za 100 zł, a obie pary już są poprzecierane np. w kroku do tego widać że co pranie to jest różnica.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 17:04   #15
201605161428
Konto usunięte

A ja bardzo lubie jeansy w stradivariusie kupowac, sa dosc tanie i dlugo u mnie trzymaja
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-23, 17:06   #16
gallina1
Rozeznanie

Moim zdaniem masakryczna jest bershka. Kupuję tam tylko jak jest promocja, bo jak ciuch szybko się zniszczy to przynajmniej mi nie szkoda :P
gallina1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 17:10   #17
kamtumi
Raczkowanie

Ja zaczynam stawiac terz chyba juz bardziej na hale targowe i sklepiki male niefirmowe. Sieciowek mam dosc.
Stary 2015-03-23, 17:14   #18
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
Najgorsze moim zdaniem pod tym względem są Stradivarius i Zara. W tym pierwszym są szmatki, ten drugi winduje ceny o wiele zbyt wysoko, chociaż ubrania jakościowo nie są złe (zazwyczaj). Natomiast praktycznie zawsze jestem zadowolona z ubrań z Orsay, Camaieu i Tally Weijl. Chociaż i tak najczęściej czekam na przeceny, to nie waham się kupić tam czegoś za pełną kwotę, jeśli mi bardzo zależy.
Zgadzam sie co do Camaieu. Zakupilam tam kiedys swietne koszuleani sie nie gniota ani tez nie wymagaja prasowania po wypraniu
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 17:15   #19
201605301111
Konto usunięte

Lubię koszulki z serii basic z H&M, mam tez kilka innych rzeczy, które dobrze się sprawują, ale nie kupuję spodni bo zazwyczaj mi się rozlatuja. Lubię całkiem spodnie z bershki, ale tam z kolei nic poza spodniami. Najlepsze "gatunkowo" jeansy kupiłam z kolei w only (dawnej vero modzie), ale z innymi ciuchami tam też średnio.
A skarpetki i pidżamy tylko z F&F w tesco :"D
Największe badziewie świata to sinsay. Nacięłam się kilkukrotnie na reserved.
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 17:17   #20
201605300922
Konto usunięte

Bardzo długo służą mi ubrania z Orsaya, Camaieu, Reserved (ale teraz mało co mi się tam podoba) i Quiosque (ten polecam). Za to nigdy więcej nic - poza jeansami - nie kupię w Bershce. W Zarze jest trochę ubrań niezłej jakości, ale masa to totalne szmatki, podobnie w H&M - mam stamtąd kilka niezłych swetrów, ale to były raczej z tych droższych.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 17:26   #21
201605161428
Konto usunięte

Jakosciowo bardzo lubie mohito i reserved. H&m ma swietne ciuchy, ale ich ceny zawracaja mnie do wyjscia po minieciu pierwszych wieszakow z metkami.
201605161428 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 17:29   #22
kamtumi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wredna biedronka Pokaż wiadomość
Zgadzam sie co do Camaieu. Zakupilam tam kiedys swietne koszuleani sie nie gniota ani tez nie wymagaja prasowania po wypraniu
A ja kupilam płaszcz i po trzech miesiacach jest cały zmechaciały. Kosztowal ponad 200 zl.
Stary 2015-03-23, 17:32   #23
_vixen_
Zakorzenienie

Zgadzam się, ze największe badziewie to Sinsay. Te ciuchy po prostu straszą. Ja rozumiem, ze to ma być Reserved dla nastolatek, ale jakość jest poniżej jakiejkolwiek krytyki.
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 17:33   #24
201607211025
Konto usunięte

Moim zdaniem nawet niezły jest Cubus. Kupuję tam bieliznę, raz kupiłam spodnie i już 3 rok w nich chodzę(bardzo często) i nic się z nimi nie dzieje.

Strasznie nacięłam się na Reserved. Torebka wytrzymała 3h zajęć, potem na rączkach zaczęła schodzić skóra. Dobrze, że uznali reklamację.

Do Zary, Mohito i Bershki nawet nie zaglądam, bo te ceny przerażają(szczególnie Zara) i nic mi się tam nie podoba.

Jeżeli już coś kupuję w takich sklepach to w Cubusie,H&M, Sinsayu, Croppie i Housie, ale generalnie wolę ciuchlandy.

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Zgadzam się, ze największe badziewie to Sinsay. Te ciuchy po prostu straszą. Ja rozumiem, ze to ma być Reserved dla nastolatek, ale jakość jest poniżej jakiejkolwiek krytyki.
A ja mam 4 rzeczy z Sinsay i jestem bardzo zadowolona. Często noszę, piorę, prasuję i nic się nie dzieje.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 17:43   #25
kamtumi
Raczkowanie

[QUOTE=beautyq;50776962]Moim zdaniem nawet niezły jest Cubus. Kupuję tam bieliznę, raz kupiłam spodnie i już 3 rok w nich chodzę(bardzo często) i nic się z nimi nie dzieje.

[COLOR="Silver"]

Zgadzam sie Cubus ma bardzo dobrej jakosci bielizne, szale i jeansy- ja bynajmniej mam je bardzo dlugo.
Stary 2015-03-23, 17:44   #26
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Tatuum, Taranko, Zara, Orsay, S.Oliver, Esprit, Benetton, Monnari - tu kupuję, jakość znośna. Najgorsze jest H&M, C&A, Reserved, Stradivarius. Plus cała reszta, której nie pamiętam, a którą omijam.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 17:47   #27
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4
Konto usunięte

Ja też lubię Orsay i Camaieu kiedyś dużo rzeczy miałam z Esprit, kupione jak ceny były poobniżane i zawsze wydawało mi się, że mają fajną jakość, ale niestety ceny nie na polską kieszeń... Choć ostatnio kupiłam w Esprit jakis t-shirt jak była promocja z jakiś kuponów z gazety i nie dość że fason okazał się taki sobie (ściągała mi się na jedną stronę koszulka jakby była źle uszyta) to jeszcze po jednym czy dwóch noszeniach zauważyłam, że zrobiła się dziurka... Teraz rzadko zaglądam do Esprit, nawet coraz mniej rzeczy mi się tam podoba.
fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 17:56   #28
bleuclair
Zakorzenienie

Ja uważam, że w każdej sieciówce można znaleźć zarówno rzecz dobrego gatunku jak i tzw.szmelc. Wg mnie dużo tego drugiego niestety jest przede wszystkim w C&A, Sinsay (te dwa skelpy omijam już szerokim łukiem) , New Yorker, Tailly Wail Croppie i Housie. Ale nie jest też tak,że nic się nie da wybrać, mam parę rzeczy z Croppa i z Housa z których jestem naprawdę zadowolona. Reserved bardzo lubię, ale u nich z jakością też jest tak w kratkę. Podobnie w Stradivariusie oraz Pull& Bear.Porządnie wg mnie wypada Orsay (ale tam z kolei mi się nic nie podoba) oraz Cameau i Diverse (tu z kolei jakość fajna, ale coraz więcej typowo sportowych ciuchów i asortyment większej części dotyczy w mojej opinii mężczyzn, choć jestem mega zadowolona z parki w tym sezonie, ciężko było znaleźć coś co nie zawierało przynajmniej w 50% poliestru, mega cieplutka i przewiewna zarazem)
Co do H&M to naprawdę jestem zadowolona z topów z serii basic, nie miałam lepszych. Lubię ich jeansy, bo są wygodne, miękkie, kolor nie spiera się szybko, ale mają wadę-szybko się rozciągają.
Do Zary rzadko zaglądam- nie moja półka cenowa, więc w zasadzie nie mam zdania, choć ubrania tam wg mnie nie powalają jakością.

Edytowane przez bleuclair
Czas edycji: 2015-03-23 o 18:01
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 18:13   #29
201607121236
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kamtumi Pokaż wiadomość
A ja kupilam płaszcz i po trzech miesiacach jest cały zmechaciały. Kosztowal ponad 200 zl.
U mnie to samo dzieje sie z plaszczem z Orsay, mam go moze z 4 miesiace i robi sie okropny
201607121236 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-23, 18:15   #30
mivol
Rozeznanie

Jakiś czas temu odkryłam sklep medicine - kupiłam w nim spodnie i kurtkę, jak na razie noszą się bardzo dobrze, koniecznie chcę kupić coś jeszcze, jakieś zwykłe koszulki, wyglądają na porządne. Tylko ceny mają trochę wyższe niż np w h&m. Ale przeboleję. Camaieu jest niezły, kupiłam w nim torebkę jakieś 1,5 roku temu, noszę prawie codziennie i nie widać śladów użytkowania.
H&M - są lepsze ciuchy, ale są i straszne ... szmaty, tak samo jak w reserved ( tak w ogóle nie cierpię ich spodni, źle skrojone, przynajmniej te które przymierzałam), zarze itd..bershka, house i stradivarius chyba są najgorsze, aczkolwiek tanie, zwłaszcza na wyprzedażach.
mivol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości