![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Które sieciówki uważacie za najlepsze pod względem jakości a które za niewarte ceny?
Które sieciówki uważacie za najlepsze pod względem jakości, wytrzymałości a które za niewarte odwiedzin i zakuu czegokolwiek w nich?
Jesli chodzi o mnie to: Bylam zawsze zadowolona z H&M i Housa. Kupilam osattnio dwie rzeczy w tych dwoch sieciowkach. Kilka razy ponosilam i obie rzeczy sa zmechacone. Jestem zawiedziona, bo za jedna z rzeczy dalam przeszło 100 zl. Nie mam w zasadzie zadnej sieciówki o której moglabym w 100% powiedziec ze jest wzorowa. Coraz czesciej widze w sieciowkach bylejakie ubrania z bylejakich materiałów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Które sieciówki uważacie za najlepsze pod względem jakości a które za niewarte
Cytat:
![]() Sama teraz szukam sieciówki z dobrym jakościowo ciuchami i rozsądnymi cenami. Edytowane przez 201607061212 Czas edycji: 2015-03-23 o 15:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Które sieciówki uważacie za najlepsze pod względem jakości a które za niewarte
Myślę, że nie ma takiej sieciówki która miałaby uniwersalnie złą albo dobrą jakość rzeczy.
Trzeba chodzić, sprawdzać i próbować. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię Mango. Niezła jakość za przystępną cenę. Lubię też jakość Massimo Dutti, ale ceny mnie odstraszają.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wredny kotecek
|
Nie ma dobrej jakości w sieciówkach :P Przynajmniej ja tak uważam. Jednak wśród tych kiepskich ciuchów, niektóre wyróżniają się wybitnie, bynajmniej nie dobrą jakością
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nie zawiodłam się jak dotąd na Mango i Mohito. Stradivarius ma rzeczy piękne ale beznadziejnej jakości (szczególnie koszule),Reserved-zależy jak się trafi
![]()
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj zgadzam sie co do Stradivariusa- ubrania piękne, ale jakość pozostawia wiele do zyczenia- wiele rzeczy to zwyczajne szmatki na kilka razy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Najbardziej wg mnie przereklamowana jest Zara. Fasony mają często fajne i modne, ale jak widzę na metce większości ubrań "100 % poliester", to z góry dziękuję.
Dobre ciuchy są w Marks&Spencer, ale kupuję tam raczej na przecenach, bo dość się cenią. Ja raczej nie patrzę na markę, a na jakość wykonania i materiał, i chyba nie mam sieci, którą uważałabym za najlepszą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
W H&M-ie zależy co się trafi, zwykłe basicy są według mnie dość dobrej jakości za niewysoką cenę.
Reserved - też, czasami można trafić coś fajnego, a czasami szmelc, który nie nadaje się do niczego po paru praniach. Ja ostatnio przekonałam się do Diversa, często są promocje -20, -30% więc można w całkiem fajnej cenie dostać ubrania dobrej jakości. Mam porównanie co do T-shirtów męskich. Mój brat ma wiele z Diversa, Reserved i Croppa i te z Diversa po wielu praniach zachowały kształt, nie zniszczyły się tak jak te z dwóch pozostałych sklepów. Całkiem fajne jakościowo ciuchy są też w Promodzie, ale tam ceny już są wyższe. Zgadzam się ze starsipanowie Zara jest bardzo przereklamowana. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
damn good coffee
|
Najlepszą pod względem jakości wg mnie sieciówką (choć niszową) w tym momencie jest Tatuum. Ceny mają wysokie, ale jakość ubrań jest fenomenalna, nie znam drugiej sieciówki w której mogłabym kupić koszulę z wiskozy a nie z plastiku
![]() Podobnie Esprit, ale ceny mają zaporowe. Top Secret, Greenpoint, Carry (chociaż jakość poleciała na łeb, na szyję, z roku na rok jest coraz gorzej), Orsay, Mohito - zależy, różnie bywa, czasem można znaleźć coś fajnego. H&M, Zara, New Look, Stradivarius, Bershka itp. - omijam z daleka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wredny kotecek
|
O właśnie zapomniałam o top secret :P Mam od nich ze 4 rzeczy i wszystkie szlag trafił :P Od 2 lat nawet nie patrzę w tamtą stronę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
damn good coffee
|
Kiedyś mieli naprawdę fajne ciuchy. A teraz w większości szmatki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Najgorsze moim zdaniem pod tym względem są Stradivarius i Zara. W tym pierwszym są szmatki, ten drugi winduje ceny o wiele zbyt wysoko, chociaż ubrania jakościowo nie są złe (zazwyczaj). Natomiast praktycznie zawsze jestem zadowolona z ubrań z Orsay, Camaieu i Tally Weijl. Chociaż i tak najczęściej czekam na przeceny, to nie waham się kupić tam czegoś za pełną kwotę, jeśli mi bardzo zależy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Co do H&M to zgadzam się z pierwszą odpowiedzią. Pod koniec grudnia kupiłem u nich dwie pary zwykłych spodni (chinosy się chyba nazywają), jedne za 100 zł, a obie pary już są poprzecierane np. w kroku do tego widać że co pranie to jest różnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
A ja bardzo lubie jeansy w stradivariusie kupowac, sa dosc tanie i dlugo u mnie trzymaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem masakryczna jest bershka. Kupuję tam tylko jak jest promocja, bo jak ciuch szybko się zniszczy to przynajmniej mi nie szkoda :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Ja zaczynam stawiac terz chyba juz bardziej na hale targowe i sklepiki male niefirmowe. Sieciowek mam dosc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Lubię koszulki z serii basic z H&M, mam tez kilka innych rzeczy, które dobrze się sprawują, ale nie kupuję spodni bo zazwyczaj mi się rozlatuja. Lubię całkiem spodnie z bershki, ale tam z kolei nic poza spodniami. Najlepsze "gatunkowo" jeansy kupiłam z kolei w only (dawnej vero modzie), ale z innymi ciuchami tam też średnio.
A skarpetki i pidżamy tylko z F&F w tesco :"D Największe badziewie świata to sinsay. Nacięłam się kilkukrotnie na reserved. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Bardzo długo służą mi ubrania z Orsaya, Camaieu, Reserved (ale teraz mało co mi się tam podoba) i Quiosque (ten polecam). Za to nigdy więcej nic - poza jeansami - nie kupię w Bershce. W Zarze jest trochę ubrań niezłej jakości, ale masa to totalne szmatki, podobnie w H&M - mam stamtąd kilka niezłych swetrów, ale to były raczej z tych droższych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Jakosciowo bardzo lubie mohito i reserved. H&m ma swietne ciuchy, ale ich ceny zawracaja mnie do wyjscia po minieciu pierwszych wieszakow z metkami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, ze największe badziewie to Sinsay. Te ciuchy po prostu straszą. Ja rozumiem, ze to ma być Reserved dla nastolatek, ale jakość jest poniżej jakiejkolwiek krytyki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem nawet niezły jest Cubus. Kupuję tam bieliznę, raz kupiłam spodnie i już 3 rok w nich chodzę(bardzo często) i nic się z nimi nie dzieje.
Strasznie nacięłam się na Reserved. Torebka wytrzymała 3h zajęć, potem na rączkach zaczęła schodzić skóra. Dobrze, że uznali reklamację. Do Zary, Mohito i Bershki nawet nie zaglądam, bo te ceny przerażają(szczególnie Zara) i nic mi się tam nie podoba. Jeżeli już coś kupuję w takich sklepach to w Cubusie,H&M, Sinsayu, Croppie i Housie, ale generalnie wolę ciuchlandy. ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- A ja mam 4 rzeczy z Sinsay i jestem bardzo zadowolona. Często noszę, piorę, prasuję i nic się nie dzieje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=beautyq;50776962]Moim zdaniem nawet niezły jest Cubus. Kupuję tam bieliznę, raz kupiłam spodnie i już 3 rok w nich chodzę(bardzo często) i nic się z nimi nie dzieje.
[COLOR="Silver"] Zgadzam sie Cubus ma bardzo dobrej jakosci bielizne, szale i jeansy- ja bynajmniej mam je bardzo dlugo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Tatuum, Taranko, Zara, Orsay, S.Oliver, Esprit, Benetton, Monnari - tu kupuję, jakość znośna. Najgorsze jest H&M, C&A, Reserved, Stradivarius. Plus cała reszta, której nie pamiętam, a którą omijam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Ja też lubię Orsay i Camaieu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że w każdej sieciówce można znaleźć zarówno rzecz dobrego gatunku jak i tzw.szmelc. Wg mnie dużo tego drugiego niestety jest przede wszystkim w C&A, Sinsay (te dwa skelpy omijam już szerokim łukiem) , New Yorker, Tailly Wail Croppie i Housie. Ale nie jest też tak,że nic się nie da wybrać, mam parę rzeczy z Croppa i z Housa z których jestem naprawdę zadowolona. Reserved bardzo lubię, ale u nich z jakością też jest tak w kratkę. Podobnie w Stradivariusie oraz Pull& Bear.Porządnie wg mnie wypada Orsay (ale tam z kolei mi się nic nie podoba) oraz Cameau i Diverse (tu z kolei jakość fajna, ale coraz więcej typowo sportowych ciuchów i asortyment większej części dotyczy w mojej opinii mężczyzn, choć jestem mega zadowolona z parki w tym sezonie, ciężko było znaleźć coś co nie zawierało przynajmniej w 50% poliestru, mega cieplutka i przewiewna zarazem)
Co do H&M to naprawdę jestem zadowolona z topów z serii basic, nie miałam lepszych. Lubię ich jeansy, bo są wygodne, miękkie, kolor nie spiera się szybko, ale mają wadę-szybko się rozciągają. Do Zary rzadko zaglądam- nie moja półka cenowa, więc w zasadzie nie mam zdania, choć ubrania tam wg mnie nie powalają jakością. Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2015-03-23 o 18:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Jakiś czas temu odkryłam sklep medicine - kupiłam w nim spodnie i kurtkę, jak na razie noszą się bardzo dobrze, koniecznie chcę kupić coś jeszcze, jakieś zwykłe koszulki, wyglądają na porządne. Tylko ceny mają trochę wyższe niż np w h&m. Ale przeboleję. Camaieu jest niezły, kupiłam w nim torebkę jakieś 1,5 roku temu, noszę prawie codziennie i nie widać śladów użytkowania.
H&M - są lepsze ciuchy, ale są i straszne ... szmaty, tak samo jak w reserved ( tak w ogóle nie cierpię ich spodni, źle skrojone, przynajmniej te które przymierzałam), zarze itd..bershka, house i stradivarius chyba są najgorsze, aczkolwiek tanie, zwłaszcza na wyprzedażach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:55.