|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Moschino Couture
Ślędze sobie wątki perfumeryjne od dłuższego czasu, czytam, podziwiam, zachwycam się...waszymi recenzjami, lekkością z jaką opisujecie swoje wrażenia, uczucia związane z konktretnymi zapachami i krótko mówiąc jestem pod wrażeniem....
Postanowiłam się zwrócić do Was, drogie kompetentne wizażanki po pomoc i radę. Otóż od dłuższego czasu jestem zaintrygowana tym zapachem Moschino, ale jakoś nie mogę go nigdzie w pobliżu swojej "metropoli" upolować i nie mam jak nawet przetestować tego zapachu. Zastanawiam się nad zakupem w ciemno, ale... Czytałam recenzje na KWC, korzystałam z wyszukiwacza zapachów i znalazłam, że w podobnych klimatach jest Angel Schlesser Femme. Bardzo lubię ten zapach Schlessera i może mi podpowiecie czy Couture rzeczywiście ma z nim coś wspólnego??? Ale Schlesser jest dla mnie świeży i taki kwaskowaty, a w przypadku Couture dziewczyny pisały że jest w nim nutka wanilowa i że chyba jest słodki i cięższy... że sama juz nie wiem. Jakby któraś z was mogła coś dodać czego nie ma w opisach na KWC, to będę bardzo wdzięczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Moschino-Couture
Nie używam żadnego z tych zapachów, ale imo są z innych bajek - zdecydowanie więcej je różni niż łączy. Angel Schlesser Femme jest taki jak napisałaś, dla mnie to słodzona herbata z cytryną, a Couture? Zupełnie inna bajka, ostry, pieprzny, przy tym ciepły, ale z przebijającym, a właściwie przeszywającymi akordami. Potrafi być nawet duszny. Nie kupuj w ciemno, raczej poproś forumowiczki o przesłanie próbki - na pewno ktoś ma i Cię poratuje. Sama bym chętnie to zrobiła, ale akurat Moschino nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dzięki za odpowiedź i ostrzeżenie
![]() Prosić o próbke mi jakoś tak... niezrecznie, no chyba że rzeczywiście ktoś by był tak miły |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Najlepiej ogłoś się w odpowiednim wątku: rozpaczliwie poszukuję - chętnie się podzielę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Vishnja nie znam Moschino, ale nie tak dawno zużyłam całe 100 ml Schlessera, bardzo lubie ten zapach, podobnym tylko nieco bardziej cytrusowym jest Cerruti Image, a w stylu Schlessera, ale bardziej słodkawy jest L'eau par Kenzo.
Kenzo powąchać można praktycznie wszędzie, Cerruti niestety już nie, ale na Allegro są bardzo korzystne ceny, jeśli nie znasz a chciałabyś próbkę, mogę Ci przepiskać i wysłać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Sitc, Kenzo znam i nie lubię, jest dla mnie za świeży i chyba taki jakiś banalny i zbyt popularny, Cerutti też znam ale te 1881, miałam kiedyś, ale musiałam oddać koleżance, bo ja dostawałam od nich ataku kaszlu
![]() Nie zaprzeczę chętnie bym przetestowała Image, ale nie wiem czy będę miała czym się odwdzięczyć... od dłuższego czasu nic sobie nie kupowałam, ale powoli chyba zaczynam nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ojej, zgadzam się z Elve, że te dwa zapachy niewiele mają ze sobą wspólnego... Angel Schlesser jest świeży, lekko cierpki, zdecydowanie czuć w nim nutę cytrusową. Moschino Couture jest esencjonalny, konkretny, bardzo doprawiony, ciepły. Jeśli juz szukać podobieństw do Angela Schlessera w marce Moschino, to raczej w zapachu I Love Love. Powąchaj też Light Blue D&G. Pozdrawiam Cię gorąco
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Hej, ja tez uwielbiam Couture, mnie kojarzą się bardzo z Sensi White Notes, ktore aktualnie posiadam (nie znam nut tego ani tego, ale dla mnie maja podobny charakter). Milego wachania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
No to już wiem że nie mam co porównywać Couture i Schlessera, tylko że ja wcale nie szukam podobieństwa do Schlessera. Po prostu jestem zaintrygowana tym zapachem Moschino i chciałam poznac wasze opinie ne jego temat. A przy okazji Light Blue szczerze mówiąc jest dla mnie nie do zniesienia - podobał mi się bardzo jak tylko pojawił sie na rynku, od razu kupiłam i od razu moja miłość do niego przerodziła się w nienawiść - niby świeży, a dla mnie stał się duszący
![]() Dziękuję wam dziewczyny za wypowiedzi i proszę o więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja chyba kapke jeszcze mam tego zapachu..nawet mam serduszko z napisem jakie nutki zawiera
Mam... nuta głowy bergamotka,mandarynka,pie prz nuta serca jasmin,pomegranate flower(jakiś kwiatuszek),yellow peony(żółta piwonia?) i..wanilia drzewo cedru i benzoin(?) to kropla wody perfumowanej WAcham go na łapce i czuje anyżek...leciutko:rolleye s: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Coz moge jeszcze dodac - tak jak Angel Schlesser jest dla mnie zapachem raczej lagodnym i delikatnym, tak Moschino Couture to zapach bardzo silny. Ja czuje w nim glownie bardzo mocne pizmo. Jest chlodny i rzeski a rownoczesnie slodki, no pizmowy wlasnie. Piekny, ale dla mnie juz odrobinke "starszawy"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
No coż nie pozostaje mi nic innego jak nieśmiało zapukać do wątku "Rozpaczliwie poszukuję..." , może ktoś będzie miał odrobinke Couture do testów. Jestem bardzo ciekawa piżmowej nuty, w dodatku razem z pieprzem i wanilia. mmmm... bardzo interesujące połączenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Kupilam go sobie latem tego roku (Couture). Mam do niego duzy sentyment, jest rzeczywiscie dosc pieprzny, ale ma w sobie lekka slodycz, moze dzieki wanilii. Ladny jest, owocow-kwiatowy. Schlesser wg mnie odpada, nie powala oryginanoscia, jest moim zdaniem zbyt cytrusowy i sportowy. Aha, Couture ma duza wade - jest baaardzo nietrwaly, wiec predziutko wypsikalam moje 25 ml.
Edytowane przez ropuszka Czas edycji: 2005-11-10 o 15:45 Powód: Dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
![]()
Ropuszko z tą trwałością Couture to jest chyba tak, że zależy na czyjej skórze.
Moja koleżanka z pracy używa Couture i zapewniam, że czuć ten zapach bite 8 godzin. Na początku jest strasznie intensywny, potem już pięknie się ułoży i tak trwa. Sama się kiedyś psikłam i na mnie również długo sie utrzymuje ![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Bardzo spodobał mi się ten zapach, już od pierwszego "wąchnięcia". Ma w sobie coś niesamowitego, coś, co kojarzy mi się z dzieciństwem. To zapach z kategorii "moich"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Rzeczywiście jest to piękny zapach, ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Oj a mnie jak korci
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:07.