jeśli partner nie zaspokaja was oralnie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-14, 11:19   #1
stewardesa
BAN stały

jeśli partner nie zaspokaja was oralnie

Jak w temacie. Czy przeszkadzałoby to wam?
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 11:28   #2
Rhapsody1
Raczkowanie

Dot.: jeśli partner nie zaspokaja was oralnie

Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Jak coś rodzi frustracje to logiczne że przeszkadza. A długotrwała frustracja która się pogłębia jest bezsensu, co nie zmienia faktu że poglądy się zmieniają.

Dziewczyna która nie wyobraża sobie życia bez minetki, trafia na partnera który jest za☠☠☠isty w łóżku nie robiąc minetki i jest zadowolona. Jeżeli jej tego nie brakuje to nawet frustracji nie odczuje.

To samo w drugą stronę.

Pomijając już kwestie dlaczego tego nie robi, i idiotyczne komentarze że bycie razem to nie tylko seks.

Tyle opinii ile osób, tylko żadna nie ma sensu bo zależy to od ciebie.
Rhapsody1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 11:32   #3
Jazgotek
Rozeznanie

Zgadzam się z Rhapsody1

Jeśli nie chce robić minetki, ale nadrabia palcami czy pełnym stosunkiem to w czym problem?
Gorzej jeśli podczas pełnego stosunku idzie mu średnio albo kobieta nie jest w stanie osiągnąć w ten sposób orgazmu, a on nie chce jej pomóc ani palcem, ani oralnie, ani nic... Wtedy oczywiście frustracja mogłaby wziąć górę.

68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56 - 55
Jazgotek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 11:37   #4
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Jazgotek Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Rhapsody1

Jeśli nie chce robić minetki, ale nadrabia palcami czy pełnym stosunkiem to w czym problem?
Gorzej jeśli podczas pełnego stosunku idzie mu średnio albo kobieta nie jest w stanie osiągnąć w ten sposób orgazmu, a on nie chce jej pomóc ani palcem, ani oralnie, ani nic... Wtedy oczywiście frustracja mogłaby wziąć górę.
No właśnie on wie, że ja tylko w ten sposób osiągam orgazm. Poza tym dla mnie bez tego seks jest niepełny i zastanawiam się czy on się mnie brzydzi.
Stary 2015-04-14, 11:42   #5
Jazgotek
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie on wie, że ja tylko w ten sposób osiągam orgazm. Poza tym dla mnie bez tego seks jest niepełny i zastanawiam się czy on się mnie brzydzi.
No a dlaczego Ci odmawia, mówił Ci?

Stary 2015-04-14, 11:44   #6
Ola-zz
Rozeznanie

Wszystko zależy od podejścia. Osobiście nienawidzę minetki choć mam przy niej orgazm. Mój Tż nie lubi jej robić, idea podważania jego dominacji. A w moich oczach mało męskie, trochę podważana jego pozycja Pana. Sex mamy wspaniały i tak zawsze dochodzę, orgazm pochwowy w czasie stosunku lub palcówki. Zatem u nas jest tylko oralny dla mojego Tż co robię z wielką chęcią. Dobrani
Ola-zz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 11:52   #7
201607040940
Konto usunięte

Cytat:

zapytaj go, powinien szczerze odpowiedzieć.

Gdybym bez minetki nie wyobrażała sobie życia to nie byłabym z partnerem który byłby na NIE.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-04-14, 11:54   #8
Rhapsody1
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez Ola-zz Pokaż wiadomość
Wszystko zależy od podejścia. Osobiście nienawidzę minetki choć mam przy niej orgazm. Mój Tż nie lubi jej robić, idea podważania jego dominacji. A w moich oczach mało męskie, trochę podważana jego pozycja Pana. Sex mamy wspaniały i tak zawsze dochodzę, orgazm pochwowy w czasie stosunku lub palcówki. Zatem u nas jest tylko oralny dla mojego Tż co robię z wielką chęcią. Dobrani
To już masz odpowiedź, czyli cię to frustruje.

W ogóle tekst jak wyżej, że przy robieniu minetki pozycja " pana " jest zachwiana, kojarzy mi się z facetami z jakimś problemem męskości w stylu:
- nie kupię dziewczynie podpasek bo wstyd, jestem facet
- nie ubiorę jakieś części garderoby, nie wiem jasno różowej koszuli, mimo że fajnie w niej wyglądam i pasuje do stroju partnerki

Tak mi się w pierwszym odczuciu skojarzyło.

Co do autorki. Rozwiązanie już znasz, rozmowa i tyle.

Ja tam robię i to lubię, pytanie co jemu siedzi w głowie, a tutaj nikt ci na to pytanie nie odpowie.
Moja też na początku jakieś udziwnienia miała, tyle że chyba nigdy tego nie robiła. Pogadałem, sprawę zostawiłem dając jakiś tam nie wyznaczony okres czasu, bo moja frustracja się nasilała.
Przyszedł dzień że spróbowała i robi do dziś. Nie wiem czy jest fanką, czy jej to sprawia przyjemność. Ja widzę że się raczej nie zmusza, a te kilka lodzików w miesiącu chyba nie są jakimś mega wyzwaniem jeśli nie ma się z tym problemów, a chce się sprawdzić przyjemność partnerowi.

W odwrotną sprawę to działa podobnie, ja osobiście nie rozumiem faceta który tego nie lubi.
Bo jeżeli jest się z dziewczyną atrakcyjną fizycznie, bo chyba taką sobie wybrał dla siebie. Po miałby być z kobietą która mu się nie podoba.

Dodatkowo dziewczyna dba o higienę, to jak to się mówi " cipka " smakuje i pachnie fajnie, i porównanie nastolatków do pewnych stworzeń pływających są nieadekwatne i albo ich partnerki się nie myją albo mają jakieś problemy z infekcjami.
Stary 2015-04-14, 12:19   #9
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rhapsody1 Pokaż wiadomość
W ogóle tekst jak wyżej, że przy robieniu minetki pozycja " pana " jest zachwiana,.

tu raczej chodzi o rodzaj seksu jaki lubią i uprawiają. Jej facet (chyba) lubi dominację w łóżku a ona jest uległa.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 12:27   #10
Ola-zz
Rozeznanie

Tak gosiaczku, dlatego pisałam Pan. Mój Tż jest moim Panem a ja jego uległą oczywiście w łóżku.
A jeśli kobiecie brakuje minetki to tak jak mówi Rhapsody1 (Szczera rozmowa to podstawa)
Stary 2015-04-14, 13:22   #11
cleopadra
Wtajemniczenie

Cytat:
Jezeli facet by chcial bym ja mu robila loda ,a on nie chcialby mi zrobic minetki ,to dla mnie by przeszkadzalo i to bardzo.
Jezeli on nie chce loda i nie chce minetki ,to szukalibysmy innych sposobow na zaspokojenie
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 13:36   #12
AnnaVanDort
Ex Mod Zbawca Wizażowy

Cytat:
I to jak,u mnie koleś byłby do odstrzału.

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
Jezeli facet by chcial bym ja mu robila loda ,a on nie chcialby mi zrobic minetki ,to dla mnie by przeszkadzalo i to bardzo.
Jezeli on nie chce loda i nie chce minetki ,to szukalibysmy innych sposobow na zaspokojenie
Co do pogrubionego -

I've been diagnosed with a type of amnesia where I deny the existence of certain 80's bands.
There is no cure.
AnnaVanDort jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 13:42   #13
BiteAddict
Rozeznanie

Cytat:
Tak gosiaczku, dlatego pisałam Pan. Mój Tż jest moim Panem a ja jego uległą oczywiście w łóżku.
A jeśli kobiecie brakuje minetki to tak jak mówi Rhapsody1 (Szczera rozmowa to podstawa)
Byłam w 2 klimatycznych relacjach gdzie dominujący minetki nie robili, i szczerze mówiąc argument 'bo to za mało dominujące' mnie śmieszy i w ogóle nie przemawia A niestety obaj go używali, to było żenujące. Wolałabym usłyszeć, że nie lubią

Do Autorki, porozmawiaj z nim, ma prawo do niechęci do tej czynności, ma prawo do tego, żeby mu nie pasował smak/zapach.
Tak samo jak kobieta w odwrotnej sytuacji.
Nie ma sensu zmuszanie się na siłę, ale powinien Ci szczerze powiedzieć co jest nie tak. I powinien znaleźć inny skuteczny sposób jak Cię zaspokoić.

A odpowiadając na pytanie z pierwszego posta, mi to nie robi naprawdę żadnej różnicy.
Stary 2015-04-14, 13:54   #14
Nameria
Zadomowienie

Mi by przeszkadzało, szczególnie gdybym tylko w taki sposób miała orgazm. Pewnie zostawiłabym faceta, bo rozumiem, że to wasze początki? ( na początku łatwiej kogoś rzucić )
Rozmawiałaś z nim na ten temat?
Tak mi przyszło do głowy, zawsze dbasz o higienę przed seksem?
Może chłopak kiedyś się zraził?
Stary 2015-04-14, 14:31   #15
poshh
Zadomowienie

Nie byłabym z kimś z kim nie jest spełniona seksualnie. Wcześniej czy później takie związki się rozpadają.
poshh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 14:59   #16
stewardesa
BAN stały

Cytat:
No a dlaczego Ci odmawia, mówił Ci?
Tak-raz, że nie umie; raz, że nie przepada i musi być zakochany

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

Cytat:
No właśnie mi to też nie pasuje do dominacji, którą lubię, ale z nim i tak nie mam takiego układu, zresztą tak jak pisałam tylko w ten sposób mogę być zaspokojona, więc nie pogardziłabym od czasu do czasu.
Stary 2015-04-14, 15:05   #17
Siwy_Dym
...

Cytat:
Tak-raz, że nie umie; raz, że nie przepada i musi być zakochany
nie jest zakochany ?
Siwy_Dym jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 15:15   #18
stewardesa
BAN stały

Cytat:
To już masz odpowiedź, czyli cię to frustruje.

W ogóle tekst jak wyżej, że przy robieniu minetki pozycja " pana " jest zachwiana, kojarzy mi się z facetami z jakimś problemem męskości w stylu:
- nie kupię dziewczynie podpasek bo wstyd, jestem facet
tego to akurat nigdy nie mogłam zrozumieć, zakupy jak każde inne
Cytat:
- nie ubiorę jakieś części garderoby, nie wiem jasno różowej koszuli, mimo że fajnie w niej wyglądam i pasuje do stroju partnerki
dobieranie swojego stroju do mojego przez faceta jest pedalskie, chyba, że idziemy na wesele czy jakąś inną ważną uroczystość, to ewentualnie
Cytat:
Moja też na początku jakieś udziwnienia miała, tyle że chyba nigdy tego nie robiła. Pogadałem, sprawę zostawiłem dając jakiś tam nie wyznaczony okres czasu, bo moja frustracja się nasilała.
Przyszedł dzień że spróbowała i robi do dziś. Nie wiem czy jest fanką, czy jej to sprawia przyjemność. Ja widzę że się raczej nie zmusza, a te kilka lodzików w miesiącu chyba nie są jakimś mega wyzwaniem jeśli nie ma się z tym problemów, a chce się sprawdzić przyjemność partnerowi.
Tego bym właśnie w życiu nie zrobiła. W seksie podnieca mnie to, że on ma na coś ochotę, a nie, że robi to, bo ja to lubię. Zastanawia mnie jak czerpiesz z tego przyjemność i przeraża mnie pogrubiony fragment-trudno mi sobie wyobrazić taki nacisk na albo od kogoś, tzn. powiedziałeś jej, że za tydzień ma być lodzik, a jak nie, to nara?

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Siwy_Dym Pokaż wiadomość
nie jest zakochany ?
Nie i nie jesteśmy razem, uprzedzając kolejne pytania.

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
Napisane przez cleopadra Pokaż wiadomość
to mi akurat nie przeszkadza, mam do tego takie podejście jak Ola-zz

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Nameria Pokaż wiadomość
Tak mi przyszło do głowy, zawsze dbasz o higienę przed seksem?
tak
Stary 2015-04-14, 15:16   #19
Jazgotek
Rozeznanie

Cytat:
Nie i nie jesteśmy razem, uprzedzając kolejne pytania.
No to może napisałabyś o tym od początku? Bo według mnie to trochę zmienia postać rzeczy...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-04-14, 15:22   #20
zlotniczanka
plum plum

jak nie jesteście razem i seks z nim nie sprawia Ci przyjemności, to po co to robisz?

odpowiadając na pytanie głównie: tak, mi osobiście by bardzo przeszkadzało, bo lubię i też w ten sposób tylko mam orgazm.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 15:32   #21
stewardesa
BAN stały

Cytat:
No to może napisałabyś o tym od początku? Bo według mnie to trochę zmienia postać rzeczy...
No zmienia, chyba sama sobie odpowiedziałam, tzn. odpowiedział mówiąc, że musi być zakochany, ale to nie pierwszy raz się z tym spotykam i zastanawiam dlaczego, jak wielu facetów tego nie robi/lubi i jakie jest wasze podejście do tego. Jednym słowem bardziej to miało być takie ogólne pytanie niż odnoszące się do tej konkretnej relacji, bo tu to nie jest jakimś dużym problemem i chyba przyczyna jest taka, jak powiedział, tylko nie wiem czy bardziej to, że nie umie czy to, że nie jest zakochany czy po prostu nie lubi, a nie chce przyznać.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
jak nie jesteście razem i seks z nim nie sprawia Ci przyjemności, to po co to robisz?
brak przyjemności a brak orgazmu to jednak co innego
Stary 2015-04-14, 15:38   #22
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
No zmienia, chyba sama sobie odpowiedziałam, tzn. odpowiedział mówiąc, że musi być zakochany, ale to nie pierwszy raz się z tym spotykam i zastanawiam dlaczego, jak wielu facetów tego nie robi/lubi i jakie jest wasze podejście do tego. Jednym słowem bardziej to miało być takie ogólne pytanie niż odnoszące się do tej konkretnej relacji, bo tu to nie jest jakimś dużym problemem i chyba przyczyna jest taka, jak powiedział, tylko nie wiem czy bardziej to, że nie umie czy to, że nie jest zakochany czy po prostu nie lubi, a nie chce przyznać.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

brak przyjemności a brak orgazmu to jednak co innego
No ok, ale jednak chyba Cię to trochę frustruje, skoro o tym myślisz. W każdym razie wolna wola.
Co do niego - to on wie najlepiej, ciężko coś powiedzieć. Mi nigdy żaden partner nie powiedział, że nie, nie lubi albo coś, raczej wręcz przeciwnie, nawet jak nie umieli, to i tak chcieli

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 15:49   #23
skazana_na_bluesa
.

powiem tak - jeśli z kimś nie jestem w związku, a mamy spotykać się na seks to musimy być zgrani łóżkowo. jak pakowałam się w taki układ to facet bardzo lubił zaspokajać w ten sposób. szczerze mówiąc nie ciągnęłabym relacji, która mnie nie satysfakcjonuje, a chyba o to wam chodziło?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 16:47   #24
201607040946
Konto usunięte

Nie lubię minety (wolę palcówkę), ale dobre chęci zawsze doceniam, więc gdyby facet nie chciał i nie lubił robić, to prawdopodobnie zaczęłabym się zastanawiać, czy nie brzydzi się moich miejsc intymnych.
A gdyby tak było, to nie byłabym z takim facetem (mimo że nie lubię minetki, to jednak miło mi, gdy facet schodzi niżej), bo dla mnie takie rzeczy jak obrzydzenie nie istnieją (chodzi o "normalne" sprawy, nie krew czy kloca)
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 18:27   #25
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Nie przepadam za tym, więc nie.
Stary 2015-04-14, 19:34   #26
201803300917
Konto usunięte

mi by baardzo przeszkadzało. Uwielbiam tą formę pieszczot, jest dla mnie tak samo ważna jak zwykły seks i wiem, że byłabym sfrustrowana jego brakiem, podejrzewam, że prędzej czy później związek by na tym ucierpiał.
I pewnie niektórym osobom wyda się to płytkie albo przedmiotowe ale moim zdaniem satysfakcjonujący seks to ważny element dobrego związku.
201803300917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-14, 19:46   #27
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaguya Pokaż wiadomość
Nie lubię minety (wolę palcówkę), ale dobre chęci zawsze doceniam, więc gdyby facet nie chciał i nie lubił robić, to prawdopodobnie zaczęłabym się zastanawiać, czy nie brzydzi się moich miejsc intymnych.
A gdyby tak było, to nie byłabym z takim facetem (mimo że nie lubię minetki, to jednak miło mi, gdy facet schodzi niżej), bo dla mnie takie rzeczy jak obrzydzenie nie istnieją (chodzi o "normalne" sprawy, nie krew czy kloca)
Mam podobne podejście, dlatego tym trudniej mi zrozumieć, że ktoś może to pomijać, nawet, jeśli chodzi tylko o seks. No ale jeśli są dziewczyny, które to brzydzi i tego nie robią, to najwyraźniej są też tacy faceci, tylko kiedyś na takich nie trafiałam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-14, 20:28   #28
Rhapsody1
Raczkowanie

Cytat:
Mam podobne podejście, dlatego tym trudniej mi zrozumieć, że ktoś może to pomijać, nawet, jeśli chodzi tylko o seks. No ale jeśli są dziewczyny, które to brzydzi i tego nie robią, to najwyraźniej są też tacy faceci, tylko kiedyś na takich nie trafiałam.
Źle zrozumiałaś mojego posta.

Daję nieograniczony, jakiś tam czas. Mówię że byłoby miło i czekam. Okazji jest wiele, czasu na oswojenie też to nie tydzień a może nawet 3 miesiące, wszystko zależy od podłoża problemu.

Jeżeli dostałbym od dziewczyny informację że nie robi bo nie lubi to mówię nara.

Jeżeli dostałbym od dziewczyny informację że nie robi bo " nie wiem czemu nie robię, nie moge się przełamać, nigdy tego nie robiłam "

to sprawa jest zupełnie inna i właśnie ten drugi przypadek rozpatrywałem.

A jeżeli by się nie zdecydowała przez jakiś tam okres czasu, nawet nie próbując to po co mi taka dziewczyna? Spróbować nie chce, ja się frustruję, i decyduję ze nie ma sensu więc się żegnam i po kłopocie.

W ogóle to że nie jesteście razem to też ma duże znaczenie. I to chyba o to tutaj chodzi.

On nie może nie traktować cię jako przyszłą partnerkę bo możesz być zwyczajnie dla niego mało atrakcyjna, a wystarczająco atrakcyjna by robić za laskę do ruchania.

Jak to się mówią niektórzy, " może nie jakaś super, ale zruchałby "

Ale ściemę ci walnął z tym zakochaniem.

Już widzę super laskę, mega zadbaną, 10/10 hot 19 z super figurą i jeszcze lepszą muszelką i mówi że nie zrobi minetki na pierwszej randce bo nie jest zakochany.

Może są takie przypadki ale zejdźmy na ziemię

Edytowane przez Rhapsody1
Czas edycji: 2015-04-14 o 20:31
Stary 2015-04-15, 08:31   #29
_katasza_
Użyszkodnik

Odpowiadając na pytanie: nie, mnie by to absolutnie nie przeszkadzało, bo bardziej mnie to łaskocze niż podnieca i nie przepadam za taką formą aktywności.

Ale gdybym miała być z kimś w relacji czysto seksualnej, a ten ktoś nie lubiłby jakiejś jedynej czynności, która przynosi mi spełnienie - to hmm, szybko bym z niej wyszła.

Cytat:
No proszę Cię - serio? : )) Ja to zupełnie inaczej widzę - jeśli On robi to, bo chce i może, bo sam za tym przepada, bo po prostu ma na to ochotę - uważasz, że podważa to jego pozycję jako dominującego? W moich oczach - zupełnie nie. Ale najwyraźniej my jesteśmy fejkową parą, bo mój czasami nawet każe mi wejść na górę ; ))
_katasza_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-15, 08:43   #30
Ola-zz
Rozeznanie

Dla mnie podstawa jest taka, że nie lubię minetki, jeśli mój Tż lubiłby ją no to dawałbym mu zrobić. Aby było mu miło. Podważanie dominacji? W sensie, że dla mnie to mało męskie, głowa faceta między kobiecymi nogami. Bym czuła, że to ja mam nad nim władzę. Takie jest też odczucie Tż. Myślę, że tego nie idzie wytłumaczyć bo to jest odczucie psychiczne Pogląd może dziwić, przerażać ale ważne, że się dobraliśmy w takim szczególe.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości