|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Kręcone włosy ścięte na prosto i dane kosmetyki :
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
Dot.: Kręcone włosy ścięte na prosto i dane kosmetyki :
Jak zetniesz na prosto to może być efekt Kopernika - także fajnie sobie warstwy zrobić albo pocieniować
![]() Produkty możesz jak najbardziej stosować, maska latte jest bardzo chwalona przez wizażanki i zakręcone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Wszystkie maski i szampony z tej firmy są dobre ? dziękuje za odpowiedż
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
To czy coś jest dobre czy nie to już samemu trzeba próbować, ale możesz poczytać na forum np. w codzienniku kręconowłosych jakich kosmetyków dziewczyny używają i wybrać sobie coś do pielęgnacji kręciołków, większość tych rzeczy jest bardzo tania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
czy mogłabyś mi jeszcze odpowiedzieć czy taka prostokątna szczotka do wygładzania włosów avon i tanglee teezer szkodzą włosom ? przeczytałam, że najlepiej używać grzebienia drewnianego z szeroko rozstawionymi zębami, ale tak mi się cudownie tamtymi szczotkami czesze.. :P jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi !
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Zależy, jedne włoski lubią szczotki inne nie. Ja mam taką kwadratową płaską i jestem zachwycona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
ja mam kręcone ścięte na prosto, dlatego że jeśli je rozpuszczam to tylko wyprostowane i chcę żeby wtedy były takie fajne, równiutkie
jednak, kiedy naturalnie się kręcą nie mam jeszcze efektu kopernika ![]() ale ogólnie obcięcie na prosto to nie najlepszy pomysł, jesli chcesz żeby włosy ładnie się układały jako kręcone, tu lepiej sprawdzą się warstwy a co do twoich "dziwnych" pasemek - są zniszczone po prostowaniu prostownicą czy nie wróciły do siebie po prostowaniu keratywnowym? co do czesania - u mnie najlepiej sprawdza się szeroka, płaska szczotka, moje zniszczone suche włosy idealnie się nią czeszą bez szarpania do tego szczotka z włosia do wygładzania drewniany grzebień miałam, szarpał włosy i na sucho i mokro, mnóstwo było złamanych po czesaniu Edytowane przez emma-e4 Czas edycji: 2015-04-16 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
na pewno tamte co mialam zniszczone po prostowaniu juz odrosly, zachowuja sie tak jakby na prawde rosnly zniszczone, to juz trwa kilka lat..
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.