![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wychodzenie w pojedynkę
Zdarza się Wam chodzić samemu na koncerty, do kina, teatru, muzeów, na mecze, wystawy itp? Czy znalezienie kompana do wyjścia jest warunkiem koniecznym, żeby zdecydować się gdzieś pójść i dobrze się bawić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzenie w pojedynkę
z racji tego że mój Tż jest za granicą, a ja chcę uniknąć sytuacji gdzie jakiś znajomy robi sobie " nadzieje" w większości przypadków czas spędzam sama z sobą.
bieganie, rower, spacery, pójście na kawę, na piwo - sama, koncerty ( zależy jaki) bo jednak na koncercie jazzzowym fajnie samemu posiedzieć ale na koncercie masowym już trochę gorzej iść samemu. czasem ludzie patrzą się na mnie jak na odludka no ale co poradzić ![]() wzbudzam wręcz "atrakcję" jak siedzę sama przy stoliku z piwem ![]()
Kontrola - najlepszą formą zaufania ![]() Mam swoje zdanie na dany temat ,nie zawsze musimy mieć takie same ![]() zamykam kolekcję półmaratonów czas na ... ![]() Edytowane przez barbarossan Czas edycji: 2015-04-17 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Jak mam ochotę gdzieś iść, to idę.
Dla mnie wyjście w pojedynkę nie jest żadnym problemem. Nie każdy z moich znajomych interesuje się tymi samymi rzeczami, a czasem wręcz mam ochotę pobyć sama ze sobą. Przez takie wypady udało mi się też poznać kilka fajnych osób, więc nie narzekam ![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
nie lubię wychodzić sama, ale też nie mam problemu ze znajomymi, zawsze znajdzie się ktoś z kim można wypić piwo czy kawę, albo iść na koncert/do kina, etc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Lux Mundi
|
Lubię wychodzić ze sobą
![]() Wszystko zależy od nastroju i aktualnej potrzeby. Myślę, że sedno tkwi w tym czy osoba wychodząca sama dobrze się z tym czuje i ma w nosie zdanie innych [niestety nadal w narodzie tkwi przekonanie, że dziewczyna na kawą bez towarzystwa jest samotna lub co gorsza - zdesperowana ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Takie samotne przechadzki są trochę niezręczne, ale ja np. jestem jedyna w swoim towarzystwie która chciała iść na wystawę sztuki nowoczesnej do pobliskiego muzeum, więc poszłam sama
![]() A jak się nie ma z kim chodzić na takie eventy to tym bardziej powinno się chodzić, żeby kogoś ciekawego na nich poznać ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Zależy co to. Jakbym miał jechać na koncert gdzieś tam sam pociągiem a później na ten koncert to bym się nie zdecydował. Za dużo stresu i zwyczajnie by mi się odechciało.
Ale do kina czy coś mógłbym iść sam. Chociaż filmy wole ogólnie oglądać samemu więc rzadko kiedy chodzę do kina. Na siłownie chodzę sam, w takich godzinach kiedy jest praktycznie pusta. Odpowiada mi to. Ogólnie nie piję więc nie biorę tego pod uwagę nawet ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Zależy gdzie. Zdarza mi się chodzić samej do kina rano, jak np. idę do pracy na 14. Kilka razy nawet byłam sama na całej sali
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja chodzę sama na rower, siłownię, na zakupy ciuchowe ( wolę sama niż z koleżankami ). Ale na piwo, imprezę to już nie bardzo, nie czułam bym się swobodnie, zresztą ja do baru chodzę spotkać się z ludzmi, więc samemu to bez sensu.
W kinie też nigdy sama nie byłam
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Nie.
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Jeżdżę sama na koncerty po Polsce, jeśli nikt inny nie słucha tego, co ja lub nie chcą tyle płacić za bilet. Zazwyczaj nawiązuję jakieś znajomości pod drodze, na miejscu, ale ogólnie lubię ten poziom niezależności. Nigdy nie żałowałam, zawsze się świetnie bawiłam.
Chodzę sama na rower, na fitness, do kina, na jakiś wykład, na spotkania klubów zainteresowań (choć było/jest to dla mnie wyzwaniem). Na długi spacer biorę psa. W sumie nie chodzę nigdzie zjeść sama, ale chciałabym zacząć, bo chodzi za mną szarlotka w jednym konkretnym miejscu ![]() Nie poszłabym sama na drinka i na imprezę, potrzebuję jednak znajomych, żeby się dobrze bawić w takich miejscach. Za to na imprezach jest zawsze kilku singli męskich, raz tylko widziałam dziewczynę singielkę- tańczyła cały czas na parkiecie, w moich oczach była bardzo odważna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Byłam wczoraj na imprezie. Poznałam chłopaka, był sam. Mów, że on zwykle co tydzień przychodzi w to miejsce sam i zawsze ale to zawsze poznaje ludzi. Wczoraj pół nocy siedział ze mną i moimi znajomymi. Bardzo otwarty gość.
Tak przypomniał mi się ten wątek. Niby ok, facet ma w tym miejscu bardzo dużo znajomych, fajnie tak ale to trzeba być odważnym. Ja bym tak nie umiała. Zauważyłam też, że więcej facetów tak robi niż dziewczyn
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ja też przez wiele lat trwałam w pułapce głupiego myślenia - "bo głupio tak samej" i nie wychodziłam na imprezy które mnie ciekawiły, kiedy znajomi nie mogli/nie chcieli. Teraz zaczynam się przełamywać, przestałam się oglądać na innych. Chodzę sobie na warsztaty, na rower, planuje też samotną wyprawę i wyjazd na festiwal. Jest dreszczyk niepokoju nie powiem, ale to zawsze towarzyszy przekraczaniu granic komfortu.
Warto się przełamywać i wychodzić samej, jeśli ma się na to ochotę, można fajnie spędzić czas i poznawać nowych ludzi, nie ciągnąć nikogo na siłę, nie zostawać w domu, bo nie wypada samej. Zawsze wypada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o wyjście na dyskotekę czy na koncert, to nie czulabym sie komfortowo będąc sama, tym bardziej, ze przecież bywa rożnie, a w razie potrzeby wolałabym nie byc zdana sama na siebie. Jesli chodzi o wyjście samemu na spacer, do restauracji - tak, jak najbardziej, często tak robię.
" O najtrudniejszych sprawach najtrudniej powiedzieć. Słowa powodują, ze rzeczy, które były nieskończenie wielkie, kiedy były w Twojej głowie,po wypowiedzeniu kurczą sie. Zdobywasz sie na odwagę i wyjawiasz je, a ludzie dziwnie na ciebie patrzą, w ogóle nie rozumiejąc.Mysle, ze to jest najgorsze." |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Nigdy nie byłam na dyskotece sama. I chyba nigdy nie będę. Tam faktycznie nie czułabym się komfortowo. Za to do kina czy na drinka bądź kawę często zdarza mi się wyjść samej. Nie mam z tym problemu. Chcę to idę i już.
![]()
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że tak. Wziąwszy pod uwagę mój stan cywilny, to ciężko byłoby inaczej
![]() ![]() Na wesela chodziłem i z kimś i sam. Do kina chodzę tylko z kimś, bo nie przepadam za tą formą rozrywki i samemu mi się nie chce. Do muzeum chodzę jak wypadnie - jeżeli jest jakaś fajna wystawa to dzwonię po znajomych i sprawdzam, czy któryś reflektuje. Jeśli tak, to idziemy razem, jeśli nie to sam. Na zakupy z reguły samemu, bo nikt wtedy nie krytykuje mojego bezguścia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ja moge isc sama na rower, rolki, spacer, plażę, zakupy, do kawiarni, cos zjesc. Dodac to tego ksiazke/muzyke i mozna fajnie spedzic czas.
W kinie nigdy sama nie bylam, bo zawsze mam z kim, ale rowniez nie widze problemu, pewnie kiedys sie wybiore. To samo z teatrem, wystawa. W zyciu nie poszlabym sama na piwo, czy impreze. Nie lubie pic bez towarzystwa, piwo to zawsze dodatek do rozmowy, wiec nie mialoby to sensu. Impreza to juz w ogole, nie znosze klubow. ![]() No i nie chcialabym sama podrozowac, lubie jednak z kims dzielic sie wrazeniami, a jako ze nie jestem zbyt towarzyska i czesto nie lubie gadac z ludzmi, to pewny towarzysz jest dla mnie niezbedny, bo pewnie nikogo bym nie poznala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Często wychodzę sama (jak znajomi nie mogą, chłopaka na razie nie mam) i są to świetne wyjścia, jeszcze ludzi się poznaje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Czasem wolę wychodzić sama bo nie muszę się wtedy do nikogo dostosowywać. Na pewno na zakupy, pobiegać, na rower (jak wiem że ktoś chce jechać trzy razy wolniej, blokować ścieżkę/drogę i gadać), na spacer. Bardzo lubię sama jeździć pociągiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Ja to bym się chyba zanudziła idąc sama do klubu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
No jasne, uwielbiam posiedzieć z książką w kawiarni, poobserwować ludzi.
![]() Dość późno przyszła do mnie ta mentalność, ale teraz bardzo mi się podoba. Fajny wątek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Uwielbiam chodzić sama do kina, często też sama chodzę na kawę czy jedzenie. Sportu to nawet nie wyobrażam sobie uprawiać z kimś (tzn. rolki owszem, ale basen i siłownia niet). Tak więc często sama szwędam się to tu, to tam i to nie dlatego, że nie mam z kim. Jakbym chciała, to na pewno ktoś znajomy by się ze mną zabrał. Ale ja po prostu lubię spędzać czas w samotności
![]()
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Kiedy nie miałam chłopaka to owszem - sama w góry, do kina, na wyprawę autostopem po Słowacji...
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Ja raz poszlam do klubu studenckiego sama i poznalam faceta, ktory na chwile wpadl na piwo. Jakis czas sie spotykalismy.
Nie ma nic zlego ani dziwnego w chodzeniu samemu. Chetnie wybralabym sie sama np. do teatru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Uwielbiam wychodzić sama na kawę, herbatę. Lubię iść sama coś zjeść. Do teatru, kina, czy jakiegoś muzeum prawdopodobnie wybrałabym się sama, gdyby nikt nie mógł, a bardzo chciałabym coś konkretnego zobaczyć (i raczej dobrze bym się bawiła), jeszcze nigdy nie miałam takiej sytuacji, ale zawsze musi być ten pierwszy raz.
![]() Do klubu sama bym nie szła, bo zwyczajnie bym się bała. (Dla mnie najlepsza klubowa opcja, to minimum trzy dziewczyny, albo minimum dwie pary - ale do dla mnie, ja się najlepiej czuję w takiej konfiguracji). Na drinka, czy piwo któregoś dania też chętnie bym się wybrała, ale nie po to, żeby poznawać nowych ludzi, tylko, żeby posiedzieć w jakimś konkretnym i ciekawym miejscu i wypić gdzieś w kąciku i spokoju swoją porcję alkoholu. ![]() Na zakupy chętnie chodzę z koleżankami, ale z reguły to spotkania, do których zakupy (często polegające jedynie na oglądaniu towaru), są tylko dodatkiem. Ale kiedy potrzebuję coś konkretnego kupić, to jednak najlepiej chodzi mi się samej. ![]() Ale... Mam ogromny problem (prawie, że fobię ![]() ![]() ![]() ![]() No i między innymi dlatego nie chodzę na wystawy i wolne wykłady, bo na nich zawsze się jest pierwszy raz ![]() ![]() ![]() Aczkolwiek (jakoś tak przy okazji tego wątku zaczęłam patrzeć) odkryłam, że u mnie w mieście będę niedługo jakieś takie wystawy i wykłady, które mnie akurat ciekawią, więc może... może spróbuję się któregoś dnia przełamać ![]() Uff, ale się rozpisałam ![]() PS, ale z tym wychodzeniem samej, to jest jeszcze jedna zależność, w sumie ważna, czasem po prostu chcę pobyć sama i tego potrzebuję. Gdybym akurat miała silną potrzebę spotkania się z drugiem człowiekiem i musiała iść gdzieś sama, to pewnie nie spędziłabym tam czasu zbyt dobrze. PS 2 ![]() ![]()
"Jak kroplę czuć na wardze smak każdej cichej chwili" Edytowane przez Gorzka Wanilia Czas edycji: 2015-04-20 o 07:59 Powód: zapomniałam dopisać wcześniej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:45.