|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Pendolino bez gwarancji miejsca
hej
chciałam zamówić bilety z Krakowa do Warszawy w pendolino i wysżło mi,ze jest brak miejsc w pociągu a potem napis,czy chce kontynuować i kupić bilet bez gwarancji siedzącego miejca, gdy dałam odpowiedż ,że chcę nic nie wyskoczyło. Czy w pednolino jest w ogóle taka mozliwość? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pendolino bez gwarancji miejsca
Cytat:
Nie można także kupować biletów u konduktora, trzeba nabyć go wcześniej, przed rozpoczęciem podróży. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zgadza się, dodam, że koszt mandatu od konduktora za brak biletu to 500 lub 600 zł .....
_________________________ ___ Zapraszam do obejrzenia mojego świątecznego rękodzieła! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post53652022 ![]() ![]() _________________________ ___________ ![]() Moje motto: "Wystarczy chcieć" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Dwa tygodnie temu jechałam pendolino i Pan siedzący obok pytał konduktora o wysokość tego mandatu - tylko nie pamiętam czy 500 czy 600 zł powiedział konduktor.
_________________________ ___ Zapraszam do obejrzenia mojego świątecznego rękodzieła! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post53652022 ![]() ![]() _________________________ ___________ ![]() Moje motto: "Wystarczy chcieć" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Znalazłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Bojkotuję pendolino ze względu na wysoką cenę. Wolę mniej zapłacić mimo, że podróż jest odrobinę dłuższa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jechałam pendolino z Krakowa do Gdańska 5,5 h,- pociągiem TLK jedzie prawie 9 h.... Może czas podróży z Krakowa do Warszawy jest odrobinę dłuższy, bo zwykły ICC pokonywał tą trasę w 3h 15 min .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja też bardzo rzadko podróżuję pendolino, z tego względu, że jedzie mniej więcej 10 minut krócej, niż zwykły pociąg IC - regularnie jeżdzę na trasie Częstochowa-Wrocław, Wrocław - Częstochowa i jestem bardzo mile zaskoczona "zwykłymi" pociągami na tej trasie - tanio, wygodnie i szybko. Niestety... często się spóźniają i jak nie mam wyjścia jadę pendolino. Z pewnością istnieją połączenia, gdzie EIP jest wybawieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
ktoś może zrezygnować z przejazdu i chyba wtedy jest możliwość znaleźć miejsce, ale w sumie to dziwne trochę bo rezerwuje się tyle ile jest miejsc zazwyczaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.