Gra czy nóż ? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Prezenty

Notka

Prezenty Prezenty to coś co lubimy otrzymywać i dawać. Podpowiadamy jak wyszukać odpowiedni prezent. Gdzie kupić po okazyjnej cenie prezenty świąteczne i nie tylko.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-04-25, 21:13   #1
imbigbadwolf
Przyczajenie

Question

Gra czy nóż ?

Witajcie, jestem nowa i od razu mam problem
Mianowicie zastanawiam sie nad prezentem na 18 dla chłopaka. Takich tematów było pewnie juz wiele, ale każdy jest indywidualny.
Chłopak zachwyca się motocyklami i autami. Jego ulubiony program to Top Gear, oczywiście Interesuje go wszystko co jest związane z bronią: kocha noże-sam je robi, czołgi, różnego rodzaju pistolety, czołgi, typ patrioty. Lubi gry, oczywiście jego ulubiona to Battlefield, ale wiem, że gra również w inne, których w większości nawet nie rozumiem znam tylko CS,a, BF i GTA
Nad prezentem zastanawiam sie już od jakiegoś miesiąca. Myslałam nad przejazdem sportowym autem, ale stać mnie tylko na ok. 15 minutową przejażdżkę - te dłuższe oscylują wokół kwoty 1000zł czasami
Myślałam także, aby kupić mu grę GTA V lub nóż ze stałym ostrzem + mini modele jego ulubionego auta i motocyklu.
Co sądzicie o tych pomysłach ? Czy są dobre ? Który wybrac ? A może macie lepszy pomysł ? Ja nie bardzo znam sie na takich rzecach, może będzie tutaj ktoś obeznany kto mi doradzi, podpowie co wybrac ?

Szlachetna Paczka !!!
imbigbadwolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-25, 22:25   #2
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Gra czy nóż ?

Cytat:
Napisane przez imbigbadwolf Pokaż wiadomość
Witajcie, jestem nowa i od razu mam problem
Mianowicie zastanawiam sie nad prezentem na 18 dla chłopaka. Takich tematów było pewnie juz wiele, ale każdy jest indywidualny.
Chłopak zachwyca się motocyklami i autami. Jego ulubiony program to Top Gear, oczywiście Interesuje go wszystko co jest związane z bronią: kocha noże-sam je robi, czołgi, różnego rodzaju pistolety, czołgi, typ patrioty. Lubi gry, oczywiście jego ulubiona to Battlefield, ale wiem, że gra również w inne, których w większości nawet nie rozumiem znam tylko CS,a, BF i GTA
Nad prezentem zastanawiam sie już od jakiegoś miesiąca. Myslałam nad przejazdem sportowym autem, ale stać mnie tylko na ok. 15 minutową przejażdżkę - te dłuższe oscylują wokół kwoty 1000zł czasami
Myślałam także, aby kupić mu grę GTA V lub nóż ze stałym ostrzem + mini modele jego ulubionego auta i motocyklu.
Co sądzicie o tych pomysłach ? Czy są dobre ? Który wybrac ? A może macie lepszy pomysł ? Ja nie bardzo znam sie na takich rzecach, może będzie tutaj ktoś obeznany kto mi doradzi, podpowie co wybrac ?
A pójdzie mu to GTA V na kompie? Ma dość duże wymagania sprzętowe, może nie pójść... Jeśli masz pewność, że pójdzie, to na pewno się bardzo ucieszy Noża bym nie kupowała, prędzej porządny scyzoryk, ale skoro on noże sobie robi, to moim zdaniem taki średni sens, jak - dajmy na to - robiłam biżuterię, to mnie gotowa nie cieszyła :P Może zaproś go na strzelnicę albo gokarty, potem na jego ulubione jedzenie, a na koniec daj jakiś drobiazg (może np. książka Jeremy`ego Clarksona albo jakiś mały model auta?)
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 08:39   #3
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

skoro chłopak dopiero będzie obchodził 18 urodziny to przejażdżka samochodem odpada- prawo jazdy jest niezbedne.
Książka Clarksona albo Hammonda, porządny Victorinox?
GTA to ciężka dla komputera gra, nie każdy da radę ją uciagnac
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-26, 20:34   #4
imbigbadwolf
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nadis Pokaż wiadomość
A pójdzie mu to GTA V na kompie? Ma dość duże wymagania sprzętowe, może nie pójść... Jeśli masz pewność, że pójdzie, to na pewno się bardzo ucieszy Noża bym nie kupowała, prędzej porządny scyzoryk, ale skoro on noże sobie robi, to moim zdaniem taki średni sens, jak - dajmy na to - robiłam biżuterię, to mnie gotowa nie cieszyła :P Może zaproś go na strzelnicę albo gokarty, potem na jego ulubione jedzenie, a na koniec daj jakiś drobiazg (może np. książka Jeremy`ego Clarksona albo jakiś mały model auta?)
Rozmawiaąłm z nim kiedys o GTA - pójdzie mu, ledwo ledwo, ale pójdzie
Co do noży to dylemat, bo on chciałby nóż, używa ich na ogniskach i do prac, a jego nie są idealne - nie ma odpowiedzniego sprzętu. Nóż by na pewno mu sie spodobał tylko, że to nie jest cos co by używał codziennie - stąd dylemat

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
skoro chłopak dopiero będzie obchodził 18 urodziny to przejażdżka samochodem odpada- prawo jazdy jest niezbedne.
Książka Clarksona albo Hammonda, porządny Victorinox?
GTA to ciężka dla komputera gra, nie każdy da radę ją uciagnac

Wyjeżdżam i wracam po jego 18, wtedy odstanie prezent, prawo jazdy aktualnei robi, gdy wrócę będzie juz miał

Szlachetna Paczka !!!
imbigbadwolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 05:34   #5
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez imbigbadwolf Pokaż wiadomość
Rozmawiaąłm z nim kiedys o GTA - pójdzie mu, ledwo ledwo, ale pójdzie
Co do noży to dylemat, bo on chciałby nóż, używa ich na ogniskach i do prac, a jego nie są idealne - nie ma odpowiedzniego sprzętu. Nóż by na pewno mu sie spodobał tylko, że to nie jest cos co by używał codziennie - stąd dylemat

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

Wyjeżdżam i wracam po jego 18, wtedy odstanie prezent, prawo jazdy aktualnei robi, gdy wrócę będzie juz miał
Nie chcę być złym prorokiem ale akurat tego, czy będzie już miał prawo jazdy nie mozesznbyc pewna
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 16:33   #6
marianka61
Przyczajenie

Nie kupuj mu gry a już na pewno nie GTA V. To nie ma nic wspólnego z Battlefieldem. I wbrew pozorom nie każdy lubi tego typu gry. Mój mąż ma podobne zainteresowania. Raz na jakiś czas idzie spać w lesie w namiocie. Zresztą sama byłam. Chodzi o to aby brać ze sobą tylko kilka najpotrzebniejszych rzeczy, resztę majstrować na miejscu.

Jeżeli typ patrioty, kup mu może koszulkę patriotyczną. Poszukaj w necie, sporo tego jest surge polonia albo redis bad czy jakoś tak.

Kup mu nóż, tylko nie za 40 zł
marianka61 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-27, 17:17   #7
BlondePearl
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marianka61 Pokaż wiadomość
Nie kupuj mu gry a już na pewno nie GTA V. To nie ma nic wspólnego z Battlefieldem. I wbrew pozorom nie każdy lubi tego typu gry. Mój mąż ma podobne zainteresowania. Raz na jakiś czas idzie spać w lesie w namiocie. Zresztą sama byłam. Chodzi o to aby brać ze sobą tylko kilka najpotrzebniejszych rzeczy, resztę majstrować na miejscu.

Jeżeli typ patrioty, kup mu może koszulkę patriotyczną. Poszukaj w necie, sporo tego jest surge polonia albo redis bad czy jakoś tak.

Kup mu nóż, tylko nie za 40 zł
Tak,jeśli patriota,to na pewno ucieszy go coś ze sklepu Red Is Bad. Ale to musi być patriotą. Inaczej,to nawet nie ma co zaglądać na tę stronę. Jeśli gra ma mu ledwo pójść,to lepiej kup mu porządny nóż. I w ogóle skoro jest takim fanem latania po lesie,to może też dodatkowo zorganizuj jakiś innych ludzi i urządź rajd po lesie? To jest mega zabawa,kiedyś uczestniczyłam w czymś takim,nawet kilka razy w przeciągu 2 lat i to było więcej niż 10 razy,zimą też chodziłam,bo tak mi się spodobało. (aż sama sobie znów narobiłam ochoty na taką przygodę)
Mi najbardziej podobała się misja,kiedy nasz druh (wam nie jest potrzebny,jesteście już pełnoletni,ale może w sumie jakiś przewodnik by wam się przydał,by pomógł w organizacji) wręczył nam karty,że przy takim i takim drzewie mamy skręcić w tę i w tę stronę,a zaraz za kamieniem odejść sto metrów w stronę drzew iglastych i znaleźć drzewo z czerwoną kropką namalowaną farbą blablablabla. Po około 6h chodzenia po lesie,po dotarciu na miejsce,czekało na nas ognisko z kiełbaskami i różnymi innymi rzeczami. No rewelacyjna zabawa,ale to wiadomo,musi lubić.
BlondePearl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 09:28   #8
MoniaRonia
Przyczajenie

Gra oczywiście jak kupiłam facetowi grę wiedźmin 3 dziki gon to oszalał z radości po czym odpalił go na kompie i ... mu nie działał, bo komp za słaby hahahaha.
Tylko najpierw może zapytajcie czy sprzęt wydoli

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2015-06-09 o 10:13 Powód: link
MoniaRonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-09, 16:31   #9
ArturDent
BAN stały

Zależy ile chcesz wydać ale kiedyś o uszy obiło mi się że są w Polsce zamknięte tory wyścigowe, gdzie bez uprawnień (za spore pieniądze) można zrobić parę rundek sportową bryką, w google na pewno znajdziesz Albo może karnet na go-carty?
ArturDent jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 22:01   #10
kaczana
Przyczajenie

kup mu konsole albo tableta i będzie zadowolony kupiłam bratu to szalał (oczywiście z rodzicami ) zakupy robiłam przez neta. No chyba że jest survivalovcem to faktyczniie lepiej może jakiś nóż który fajnei wygląda.

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2015-06-22 o 08:41 Powód: reklama
kaczana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 17:41   #11
bukietkwiatow
Raczkowanie

no dla survivalowca to rzeczywiście fjanie nóz, można jeszce dołożyć taki fajny multitool - wallet ninja się nazwya, ja go swojemu kupowałam
bukietkwiatow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-05, 21:47   #12
DionizekRabel
Raczkowanie

ja bym kupował grę, a nóż następnym razem
DionizekRabel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-27, 18:16   #13
michalis12
BAN stały

Patrząc na mojego faceta który jest zapalonym survivalowcem to polecam nóż! I zawsze uważam, ze zajęcia w terenie sa zdrowsze niż kolejne godziny przed komputerem - wydaje mi się, że dzięki temu zadbasz o niego! Już pewnie coś mu kupiłas ale na kolejne urodziny zajrzyj do internetu i sprezentuj coś dla prawdziwego survivalowca. na 100% będzie zadowolony!

Edytowane przez michalis12
Czas edycji: 2015-08-30 o 21:07 Powód: link
michalis12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-28, 00:09   #14
mama001
Raczkowanie

GTA to moim zdaniem fajny pomysl;_)
mama001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Prezenty

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości