|
Notka |
|
Manicure hybrydowy Forum dla osób, które interesują się manicurem hybrydowy. Tutaj znajdziesz porady związane z technikami zdobienia paznokci. Poznasz plusy i minusy hybrydy. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Problem z trwałością hybryd
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Problem z trwałością hybryd
A dobrze zabezpieczasz wolny brzeg paznokcia? Odtłuszczasz płytkę przed nałożeniem bazy?Jaką posiadasz lampę?
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
tak zabezpieczam brzeg, ale to raczej nie o to chodzi, bo jak ta hybryda odpadnie to jest taka giętka, taka jakby silikonowa warstwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
no bo ona nie będzie twarda jak kamień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
lampa 36V, no ja wiem ale z tego co słyszałam to ona nie powinna się zdzierać po lekkim podważeniu paznokciem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Napisz co robisz punkt po punkcie bo najczęściej albo wina produktów albo wykonywania. Ja sama używam CZ i nigdy problemów nie miałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Albo słabe żarówki w lampie ,albo nie matowisz płytki ,albo należysz do 3 % osób o tłustej płytce ,na której nic się nie utrzyma.Innych wyjść nie widzę.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
No płytkę staram się matowić jak trzeba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
potwierdzam, hybryda nie u każdego będzie się trzymała...ja też chyba należę do tych 3%...u mnie tydzień i ściera się z końcówek. Chyba spróbuje żel do naturalnej płytki, zbuduje pazurka, i na to cieńko hybryda.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja też miałam problem, bo góra po 3 dniach coś odpryskiwało i podchodziły od spodu. Ostatnio użyłam primera i wytrzymały 12 dni bez żadnego odprysku. Potem musialam zmienić na jaśniejsze. Ja oprócz tłustej płytki mam jeszcze cienką, więc daje też proszek akrylowy. I nic nie pęka tak jak wcześńiej, nic nie odpada, no chyba ze mocno zahaczę.
Edytowane przez Magdutka Czas edycji: 2015-05-01 o 11:14 Powód: błąd ortograficzny ;P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Tylko, że ja nie tylko sobie robiłam, a innym też odpadły całym płatem, więc w moim przypadku to nie zależy od płytki paznokcia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Nie mam już pomysłu....A może zmień bazę na Semilac.Ona naprawdę jest dobra.
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dokładnie to akrylożelem. Dziewczyny mi tu podpowiedziały kiedyś. Moja hybryda wygląda tak:
1. baza (lampa) 2. baza 3. proszek akrylowy (lampa) 4. przecieram cleanerem 5. wyrównuje bloczkiem 6. baza (lampa) i dalej już kolor czy zdobienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
czytałam, że primer utrwala, to może tego spróbuję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
A roznymi kolorami hybryd pracowalas bo moze jest jakas partia zla? Ja tak trafiłam ze pojedyncze kolory mialy problem z utwardzeniem i jak wymienilam na nowe to bylo ok....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
hej, podstawą jest dobrze zmatowiona płytka, spróbuj pilnikiem zmatowić zamiast bloczkiem
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- primera powinno uzywać się tylko do akrylu. Nie niszcz sobie paznokci primerem zmień dostawce hybryd po prostu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
![]()
Potwierdzam, że nie u każdego hybryda jest trwała i długo się trzyma. Wszystko podobno zależy od wielu czynników, zarówno kondycji paznokcia, płytki, stanu zdrowia jak i oczywiście samych lakierów. Może trudno nzazwać mnie mega miłośniczką hybryd, ale uważam, że jest to spora wygoda i co jakis czas pozwalam sobie na zrobienie hybrydy. Ale to co ostatnio mnie spotkało to jakaś masakra.... Pani w salonie w Sopocie...zrobiła wszystko...niby ok....ale już przy samym manicure miałam pewne wątpliwości...i nie myliłam się... Pani bardzo zle mi opiłowała paznocie, żle przygotowała płytkę,a to co się działo po ok.tygodniu i co się dzieje teraz (po ponad miesiącu) to jakieś nieporozumienie.... LAkier nie trzymał się nawet tydzień czasu... a paznokcie mam tak poniszczone jak nigdy. Od jakiś 2-3 lat robię sobie co jakiś czas hybrydę i takiej tragedii nie miałam nigdy.... Moje paznokcie próbują wrócić do normalności....ale póki co wyglądają, jakbym pracowała w polu i do tego obgryzała paznokcie aż do mięsa.... ehh... przykre doświadczenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Jak bardzo Cię rozumiem! Po kilku takich wizytach zamówiłam ekspresowe lakiery hybrydowe, które wzmocniły mi płytkę i dobrze się trzymają. No i nakładam teraz sama!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Fakt trwałość lakierów zalezy od wielu czynników, trzeba tez pamiętać o tym, aby wcześniej zmatowić oraz odtłuścić paznokcie. Ja używam lakierów hybrydowych z eveline, są niedrogie, ale trwałe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
podpinam się mam ten sam problem ale z neonail :C
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.