|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() matowe włosy
Hej!
![]() Mam problem z matowymi włosami. Przez zimę zawsze dosuszałam włosy przed spaniem, żeby je związać i teraz jak już nie muszę ich dosuszać i zostawiam całkowicie do wyschnięcia są bardzo matowe, bez blasku. Nie wiem co mam z tym zrobić, używać samych kosmetyków z silikonami? Aussie na mnie fajnie działało, ale te kosmetyki są tak napakowane tym wszystkim...używam teraz szampon z dove i odżywkę z garniera z awokado, wcześniej miałam też 'epizod' z planeta organica. Raz na tydzień lub dwa nakładam olej kokosowy. Polecacie jakieś sposoby czy kosmetyki na nadanie blasku włosom? +płukam po myciu zimną wodą, próbowałam jeszcze z cytryną, ale przesusza mi włosy, więc odpada ![]() EDIT: chciałam dodać, że do tego mi się strasznie strączkują, głównie końcówki, ale nie są rozdwojone. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: matowe włosy
Cytat:
Włosy nie znają się na składach INCI, skoro coś dobrze działa, to się tego używa. Na nabłyszczenie działają: -nabłyszczacz -domykanie łusek czyli wszystko o niższym pH, płukanki zakwaszające, sporo produktów do włosów farbowanych -nafta -olejowanie -silikony Z powyższych u mnie sprawdza się tylko nafta. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Możesz także stosować domowe sposoby na nabłyszczenie włosów, na przykład laminowanie żelatyną, bądź stosując żel lniany na włosy, dzięki którym włosy odzyskają blask
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Oj kokosowy niekoniecznie, niestety nie wszystkim włosom pasuje.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
PS Tak mi się przypomniało, miałam kiedyś żółty nabłyszczacz Kemon- drogi, ale bardzo wydajny, o obłędnym zapachu. Jak włosy się pięknie błyszczały...
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Polecam stosowanie płukanek z rumianku lub z pokrzywy. Ja robię sobie wywar z 3 torebek na litr wody. Płuczę nim po każdym myciu. Tanie, naturalnie i bardzo zdrowe. A efekt zaskakuje nawet mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
A mi pomagał szampon z Avonu. Sporo fryzjerów krytykuje kosmetyki tej firmy, traktuje jako nie sprawdzające się. W moim przypadku jednak działa. Włosy są bardziej błyszczące i mniej się puszą. Określany jako "do każdego rodzaju włosów". Moje są zniszczone, ze skłonnością do przetłuszczania, aktualnie, z powodu intensywnych zabiegów rozjaśniających, również przesuszone. Szampon nabłyszcza, teraz nieco mniej, pewnie z powodu mojego przesuszenia. Stosuję go rzadko, najczęściej sięgam po zwiększające objętość. Polecam także maskę BIOVAX (ale szukaj w tanich aptekach i pytaj o większą, 500 ml. Jest bardziej opłacalna niż mała, a w aptekach o 5 zł, czasem nawet więcej, tańsza). Niektórym dziewczynom do nabłyszczenia wystarczy tylko lakier do włosów! Sprawdź, czy i na ciebie zadziała. Jest ich wiele, znam linię z Nivea, z firmy Syoss są chyba rodzaje (napisy w dwóch odcieniach różu), a może i więcej. Obecnie pewnie każda marka coś takiego produkuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Też właśnie zobaczyłam 'Avon' i chciałam zaraz napisać, że bardziej beznadziejnych kosmetyków do włosów nie spotkałam, ale widać co włos to obyczaj.
![]() Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Proponuje regularnie używać maski z siemienia lnianego. Nic tak nie nadaje włosom blasku jak to. Używałam nawet zimą i jesienią, a włosy odplacaly się pięknym wyglądem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Na moje blond rozjaśniane włosy, z suchymi końcami, idealnie sprawdza się olejek z makadamii. Wcieram go w końce, zaraz po umyciu i dodatkowo jeszcze niewielką ilość po suszeniu. Trzeba tylko uważać, żeby nie nałożyć go za dużo
![]() A włosy po zastosowaniu takiej kuracji są piękne i gładkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja używam tego: http://estyl.pl/macadamia-healing-oi...do-wlosow-30ml Dwa miesiące temu zakupiłam pojemność właśnie 30ml, mam jeszcze ponad połowę buteleczki - jest bardzo wydajny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja oglądałam ten, u nas w Biedronce 11 zł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Mam odżywkę dwufazową Chantal Sessio Keratin, i widzę różnicę po jej użyciu, w sztucznym świetle lub w słońcu błyszczą się.
Jest nagonka na Keratynę ale niektóre włosy mają też braki, może dlatego mi służy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:04.