|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Kapyderm - skład i podobne kosmetyki
witam,
jakiś czas temu byłam u Pani trycholog i poleciła mi szampon i odżywkę firmy kapiderm. Jednak sa one dosyć drogie. Na zdjęciach widać skład odżywki i sklad szampony czy znacie może coś o podobnym składzie? Dodam , że mam włosy przetłuszczające się u nasady natomiast baaardzo suche i łamliwe końce w związku z tym ciężko mi dobrac pielęgnację. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kapyderm - skład i podobne kosmetyki
Cytat:
Pomimo, że sama używam, to zupełnie nie jestem przekonana do składów tych kosmetyków. Nie wiem, z jakim konkretnie problemem się zmagasz i co powiedziano Tobie, ale w moim przypadku trycholog zalecił robienie na początku kuracji regularnych peelingów i uzależnił powodzenie całej akcji głównie od tego czynnika. Odżywka, którą pokazujesz to żadna rewelacja, ot taki sobie lekki kondycjoner, najpewniej z niższym niż zwykle pH (ma kwas mlekowy), stąd obietnice przywrócenia właściwego pH. Moim zdaniem równie dobrze sprawdziłaby się jakaś inna odzywka/maska zakwaszająca. Mają taką np Leo, Joanna, Stapiz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:39.