|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Suknia na poprawiny w rozmiarze xxxl
Hej dziewczyny
![]() ![]() Help me! ![]() Czy są u nas w Polsce sklepy z sukniami w dużych rozmiarach? Mam 24 lata więc nie szukam tzw "babcinej" sukienki ![]() Jestem tak zdeterminowana, że pojadę nawet na drugi koniec kraju ![]() jestem z małopolski (prawie z podkarpacia ![]() Pomóżcie, błagam. ![]() Edytowane przez DontGiveUp1 Czas edycji: 2015-05-08 o 00:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Suknia na poprawiny w rozmiarze xxxl
A nie lepiej byłoby pójść do krawcowej żeby coś uszyła?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Też się nad tym zastanawiam.. ale wiesz, chodzi mi o to żeby ta sukienka była jak ze sklepu
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to znaczy że ma być jak ze sklepu? Ma mieć metkę? Są krawcowe co i swoją metkę wszywają, więc będzie. Nie wiem czym jeszcze miałaby się różnić. Pytanie o sklepy z sukienkami xxxl też dziwne - oczywiście że takie są, powiedziałabym wręcz że jest ich sporo, widać na ulicach, w internecie, wszędzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Nie. Nie chodzi mi o metkę ale o różne ozdoby przy sukienkach itp
A co do sklepów.. Gdyby były takie w mojej okolicy to chyba bym o nie nie pytała, prawda? Odwiedziłam już wiele sklepów w swoim życiu i szału nie było z sukienkami xxl, a jeśli już to dla starszych Pań. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
krawcowa to dobry wybór tylko wtedy, gdy ma obeznanie w szyciu xxl...
w jakim rodzaju szukasz sukienki? mi się podobają w takim stylu ![]() ta niebieska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Rozmair 46
Chciałabym raczej z długich sukienek żeby ukryć nogi ![]() Może coś takiego? ![]() ![]() Co myślisz? ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- albo taka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
hmmm... powiedz coś więcej, w jakim typie sukienek dobrze się czujesz, którą część ciała można wyeksponować (biust, nogi?)
patrzyłaś na sklepy internetowe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Pewnie, że patrzyłam.. ale u nas nie ma nic ciekawego
![]() Wyeksponować mogę biust, bo nogi to totalna masakra o.O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Asos ma serię plus size
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
szczerze mówiąc to jak przeglądam net to mam to samo wrażenie...
moja śwadkowa miała bardzo ładną koronkową (czarną) sukienkę do kolan - taka długość wchodzi w grę, czy szukasz do ziemi? ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- na modelce (rozmiar 46) kilka wygląda bardzo fajnie ;;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja właśnie boję się kupić sukienkę w necie. Na modelce wyglądają ładnie a jak będą wyglądać na mnie?
![]() Już sama nie wiem czy do kolan czy do ziemi.. Wszystko zależy od sukienki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
fajnie by było parę przymierzyć, a jeśli nic nie kupisz to uszyć u krawcowej w kroju ktory Ci pasuje. W necie można kupić jeśli jest pokazana na modelce podobnych rozmiarów i zwrot nie jest kłopotliwy. Zwrot za granicę swoje kosztuje, w kraju gdybyś znalazła coś ładnego można zaryzykować, czasami to mniej niż wydasz na paliwo w poszukiwaniu kiecki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Ale właśnie
![]() ![]() A czy krawcowa uszyłaby mi właśnie tego typu sukienki co tutaj wrzuciłam? Chodzi o to czy będą np identyczne ? No bo jest wyzwaniem doszyć takie czy inne dodatki xD ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Ta jest piękna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
uszyć uszyje, pytanie co z dodatkami, czy uda się takie zdobyć
modelki asosa są rozmiaru 46 ;-) i u nich część sukienek można zobaczyć w ruchu. Przesortuj sobie u nich po rozmiarze 20 (18 czyli na nasze 46 u nich jest w wielu modelach dostępne, więc modelki są szczupłe, jak dasz 20 wchodzisz w plus size i masz fotki modelki w rozmiarze 46). |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ok zerknę na pewno
![]() A Asos to jest zagraniczny sklep, prawda? Czemu u nas jest taka kurcze dyskryminacja? Przecież nie pojadę do Ameryki po kieckę xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
popatrzeć zawsze można, zeby mieć ogląd jak co wygląda ja mam inny gust niż Ty, więc ciężko mi będzie coś doradzić :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
I tak bardzo mi pomogłaś
![]() Zastanawiam się jaki nasz polski 46 jest rozmiar US? Szukam na necie i różnie piszą xD A wiesz może jak to wygląda z zamawianiem np z innych krajów? Za mąż wychodzę w sierpniu i zastanawiam się czy by przesyłka doszła ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ---------- Tutaj http://www.dhgate.com/wholesale/dirl...sh=-1631116401 mają ogromny wybór ale to Ameryka xD i właśnie nie wiem jak z tymi rozmiarami ![]() ![]() Kurcze teraz dopatrzyłam, że to jest strona jak np nasze allegro xD i że z Chin chyba? kurcze ![]() Edytowane przez DontGiveUp1 Czas edycji: 2015-05-12 o 21:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
wstępnie to tak ona wygląda. Szukaj zdjęć real zanim cokolwiek kupisz ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
a skąd będę wiedzieć, że to prawdziwe zdjęcia?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
mozesz poprosic sprzedawce, jesli znajdziesz kogos kto kupil również jego, oprócz tego są strony na których ludzie wymieniają się informacjami na temat towaru
np. na wizażu jest wątek o allegro i aliexpress (chińskie allegro). Dziewczyny z tego drugiego kiedys dawaly link do chyba rosyjskiej strony gdzie było mnóstwo tych chinskich ciuchów na dziewczynach z realnymi opisami. Czasami ktoś wstawia zdjcie oryginał i na sobie - wtedy pomocne jest wyszukiwane obrazem w google, czasam uda się coś znaleźć. Prawda jest jednak taka, ze te chińskie produkcje zwykle nijak się mają do fotek ;-( ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- popatrz po polskich blogach, dziewczyny podają linki do skepów, może znajdziesz coś w kraju np. http://szafasizeplus.blogspot.com/ ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- może z tej firmy by Ci spasowały? pytanie ile jesteś w stanie dać za sukienkę szafasizeplus.blogspot.co m/2015/01/sukienki-plus-size-w-stylu-glamour.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja także nie wiem dlaczego w Polsce jest tak mało marek i sklepów odzieżowych, które mają w ofercie sukienki w większych rozmiarach dla kobiet, które nie są wieszakami. Sama jestem szczupła, ale zarówno moja kuzynka jak i siostra mają sporo kilogramów nadwagi i wiem jak duży mają problem z kupieniem sobie czegoś co chociaż w miare dobrze na nich leży. Często też jest tak, ze jeśli już uda im się trafić na ubranie w dobrym rozmiarze, to muszą za nie zapłacić jak za zborze. Niedawno pomagając siostrze w szukaniu sukienki na poprawiny trafiłam na ten sklep [ciach link] . Ofertę mają dużą, ale nie wiem jaka jest jakosć tych ubrań, bo siostra jeszcze niczego z niego nie zamawiała. Nie mniej jednak warto sprawdzić.
Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2020-02-11 o 23:56 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.