|
Notka |
|
Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś z Was słyszał o galwanoterapi?
Witam wszystkich! Czy ktoś z Was słyszał o galwanoterapia? Ostatnio słyszałam, że jest to świetny sposób na leczenie bólów, stresów i migreny w domu.. Podobno można sobie zakupić takie urządzenie, które stymuluje nasze mięśnie i działa odprężająco i relaksująco
![]() Edytowane przez Onesimon1885 Czas edycji: 2015-07-08 o 13:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy ktoś z Was słyszał o galwanoterapi?
Osobiście nie jestem przekonana do takich urządzeń. Jednak to jest prąd i nieumiejętne korzystanie z takich urządzeń bardziej może zaszkodzić niż pomóc. Szczególnie jak sobie zastosujesz prądy w miejscu gdzie nie powinno się ich stosować. Myślę, że lepiej idź do jakiegoś fizjoterapeuty i skorzystaj z takiego zabiegu, żeby wiedzieć jak to jest. Lepiej uważaj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
problem ze stresem zaczyna sie w głowie, a nie w mięśniach. więc aby się go pozbyć trzeba relaksować umysł. wtedy i mięśnie ciała będą rozluźnione.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Szczerze mówiąc nie słyszałem o tym wcześniej i sobie aż sprawdziłem w necie o co chodzi. Brzmi całkiem spoko, chociaż trochę też niebezpiecznie, tak jak pisała Superrhea1543, więc chyba najlepiej byłoby to stosować pod okiem specjalistów a nie samemu w domu. Stres owszem siedzi w głowie, ale rozluźniając mięśnie dajemy też sygnał mózgowi, że jesteśmy zrelaksowani, więc to działa w dwie strony i jak najbardziej uważam, że warto się relaksować i odstresowywać w ten sposób.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No ok, ale jak ten umysł relaksować? jest na to jakiś złoty środek? Nie mam pojęcia, już jak sobie radzić z tym bólem głowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Jeżeli nie masz faceta który mógłby Ci zafundować masaż, albo zafundowałby Ci go, ale z rozluźnieniem nie miałby on nic wspólnego (niestety wiem, że męskie dłonie zazwyczaj w tym temacie są nieporadne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:10.