[Szukam] Wielozadaniowa aplikacja mobilna (dieta+ćwiczenia) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-26, 13:14   #1
meganne
Przyczajenie

Question

[Szukam] Wielozadaniowa aplikacja mobilna (dieta+ćwiczenia)

Hej,

W tym roku podjęłam już kilka prób wyszukania porządnej aplikacji na androida....bezskutecznie .
Szukałam też po różnych forach, ale nikt nie umiał polecić czegoś sensownego. Jestem gotowa zapłacić kilka złotych za aplikację jednak mam swoje wymagania:
  1. Ma kilka 'trybów' (różne diety: liczenie kcal, mm, dukan, wegetariańska - każdy ma inne podejście do zdrowego odżywiania. Inną sprawą też jest, że jedni chcą schudnąć używając np. diety mm, inni utrzymać wagę przechodząc na wegetarianizm a poozstali przytyć zajadając więcej kalorii).
  2. Generowanie jadłospisu na kilka dni/tydzień z możliwością modyfikacji.
  3. Uzupełniony ćwiczeniami (sama wybieram ile razy w tyg, jak intensywnie, ile czasu dziennie)
  4. Mile widziane motywatory (przypominajki jak przy alarmie)
  5. Nie obchodzi mnie kontrola mojego BMI, bo jestem w stanie to sobie na kartce wyliczyć, ani przypominajki ile szklanek wody mam dziś jeszcze wypić - takie podstawy mogą być pominięte.

Punkt 2 i 3 mają się wzajemnie uzupełniać by w rezultacie dać ten sam wynik. Wszyscy wiedzą, że dieta+ćwiczenia=rezultat. Dlaczego więc jeszcze nia ma JEDNEJ aplikacji zawierającej te czynniki? Te które wypróbowałam są słabe, skupiają się np na zbieraniu punktów za wypicie 10szkl. wody dziennie by zdobyć punkty tylko po to by lepiej ubrać swojego awatara. Kurde, szukam narzędzia do kontroli a nie kolejnej gierki lub kilku aplikacji.
Idealnie by było gdyby któraś z Was znała aplikację, która ma funckje przeze mnie opisane. Jednak skłonna jestem wypróbować wszystko co zawiera dobrze zaimplementowany moduł dity+ćwiczenia.

Jakieś propozycje dziewczyny?
meganne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-26, 17:04   #2
MyNameIsSophie
Rozeznanie

Dot.: [Szukam] Wielozadaniowa aplikacja mobilna (dieta+ćwiczenia)

Cytat:
Napisane przez meganne Pokaż wiadomość
Hej,

W tym roku podjęłam już kilka prób wyszukania porządnej aplikacji na androida....bezskutecznie .
Szukałam też po różnych forach, ale nikt nie umiał polecić czegoś sensownego. Jestem gotowa zapłacić kilka złotych za aplikację jednak mam swoje wymagania:
  1. Ma kilka 'trybów' (różne diety: liczenie kcal, mm, dukan, wegetariańska - każdy ma inne podejście do zdrowego odżywiania. Inną sprawą też jest, że jedni chcą schudnąć używając np. diety mm, inni utrzymać wagę przechodząc na wegetarianizm a poozstali przytyć zajadając więcej kalorii).
  2. Generowanie jadłospisu na kilka dni/tydzień z możliwością modyfikacji.
  3. Uzupełniony ćwiczeniami (sama wybieram ile razy w tyg, jak intensywnie, ile czasu dziennie)
  4. Mile widziane motywatory (przypominajki jak przy alarmie)
  5. Nie obchodzi mnie kontrola mojego BMI, bo jestem w stanie to sobie na kartce wyliczyć, ani przypominajki ile szklanek wody mam dziś jeszcze wypić - takie podstawy mogą być pominięte.

Punkt 2 i 3 mają się wzajemnie uzupełniać by w rezultacie dać ten sam wynik. Wszyscy wiedzą, że dieta+ćwiczenia=rezultat. Dlaczego więc jeszcze nia ma JEDNEJ aplikacji zawierającej te czynniki? Te które wypróbowałam są słabe, skupiają się np na zbieraniu punktów za wypicie 10szkl. wody dziennie by zdobyć punkty tylko po to by lepiej ubrać swojego awatara. Kurde, szukam narzędzia do kontroli a nie kolejnej gierki lub kilku aplikacji.
Idealnie by było gdyby któraś z Was znała aplikację, która ma funckje przeze mnie opisane. Jednak skłonna jestem wypróbować wszystko co zawiera dobrze zaimplementowany moduł dity+ćwiczenia.

Jakieś propozycje dziewczyny?
Myfitnesspal?
MyNameIsSophie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-28, 11:02   #3
Rubella
Rozeznanie

Nie spotkałam się z żadną aplikacją, która sama układa dietę i dobiera ćwiczenia
Sama używam aplikacji :"Dieta i trening"- gdzie można zapisać spożywane posiłki, obliczyć kalorie, zapisać własne dania, dodać ćwiczenia etc.
Rubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-03, 10:39   #4
Sabasza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MyNameIsSophie Pokaż wiadomość
Myfitnesspal?
Zdecydowanie tez polecam MyFitnessPal, ogromna baza produktow, mozliwosc wprowadzenia wszystkich pomiarow, swietne kalkulatory przeliczajace ile sia zjadlo, ile spalilo na podstawie wprowadzonych danych. Dokladna aplikacja z wieloma przydatnymi opcjami, ktore motywuje do codziennego logowania posilkow, aktywnosci fizycznej i nie tylko. Wiele razy spotkalam sie ze stwierdzeniem, ze "schudnac pomogla mi dieta, cwiczenia i myfitnesspal"
Sabasza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 11:06   #5
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Cytat:
Napisane przez MyNameIsSophie Pokaż wiadomość
Myfitnesspal?
Popieram! Jestem nim zachwycona chociaż wyliczenie kalorii spalanych podczas treningów biorę z przymróżeniem oka, ale zawsze jest to informacja o moim przybliżonym bilansie dziennym. Polecam.
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-22, 11:00   #6
Sabasza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość
Popieram! Jestem nim zachwycona chociaż wyliczenie kalorii spalanych podczas treningów biorę z przymróżeniem oka, ale zawsze jest to informacja o moim przybliżonym bilansie dziennym. Polecam.
Ja jescze nie zaczelam z tej funkcjonalnosci korzystac (chociaz zamierzam to zrobic gdy zaczne wiecej sie ruszac ), na razie glownie korzystam z dziennika posilkow, ktory jest dla mnie ogromna pomoca
Stary 2015-06-22, 17:45   #7
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Mnie trochę zdziwiła różnica pomiędzy spalaniem przy treningu obwodowym, który u mnie wyciska wszystko do ostatniego tchu a rolkami, na których niemal mogę jeździć bez końca,wg MyFitnessPal rolki spalają więcej. W każdym razie świetna opcja, że można też sobie odjąć kalorie, których z nami juz nie ma ;-)
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-13, 10:50   #8
DionizekRabel
Raczkowanie

te aplikacje polskie są?
DionizekRabel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-13, 11:16   #9
Sabasza
Rozeznanie

MFP w wersji www nie ma w wersji polskiej, ale w bazie ma polskie produkty. Z tego co pamietam to aplikacja na tel jest juz po polsku.

Ostatnio dziewczyny pisza duzo o nowej palikacji Fitatu, jest dostepna na razie tylko na androida i ona jest po polsku.
Stary 2015-07-14, 16:21   #10
jola12345678
Raczkowanie

Fitatu jest spoko Moim zdaniem baza dużo fajniejsza niż w MFP i nie ma tego, że to niby apka polska, a połowa jest po angielsku.
Czekam aż dołączą do niej endomondo, wtedy już w ogóle apka bomba

Edytowane przez jola12345678
Czas edycji: 2015-07-17 o 12:25
jola12345678 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-05-23, 08:01   #11
M92
Raczkowanie

Hej! Robię badanie do pracy magisterskiej na temat korzystania z aplikacji pomagających organizować "codzienność". Może znajdzie się tu jakaś dobra dusza, która zechce mi pomóc? Pytanie kieruję głównie do osób mieszkających w Warszawie. Pozdrawiam!
M92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości