|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Chcę schudnąć - zbiorczy!
Hej dziewczyny, mam do was pytanie, bądź też ogromną prośbę o pomoc.
Mianowicie zaczęłam ćwiczyć w połowie lutego, jednak było to nie systematyczne. Ważyłam wtedy ok 53-54kg, starałam się jeść regularnie, ograniczyłam cukry i tłuszcz. Od około 2 tygodni zaczęłam ćwiczyć regularnie, podjęłam się tego ponieważ chciałam zmienić swoje ciało. Zmierzyłam każdą część swojego ciała jak i wagę. Od dwóch tygodni ćwiczę codziennie tj w poniedziałki środy, piątki i soboty z Mel B natomiast we wtorki, czwartki i soboty z Ewą Chodakowską, i tak niedziela wolna od ćwiczeń. Staram się pić dużo wody, również jeść regularnie i w miarę zdrowo się odżywiać, nie jem słodkiego ani niczego smażonego i to wszystko systematycznie od 2 tygodni. Coś mnie podkusiło (wiem że to wcześnie) ale weszłam wczoraj na wagę i się zdziwiłam (nie miło) waga pokazała mi 55,5kg czyli o ok 1,5-2 kg więcej.... Czy możecie mi powiedzieć dlaczego zamiast chudnąć to ja tyję? Co robię źle. Staram się jak mogę. Zależało mi aby schudnąć a tu taka nie miła niespodzianka... dziewczyny dajcie mi jakiejś wiary
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zamiast chudnąć, to tyje??
2 tygodnie to za krótki okres czasu aby ocenić efekty.A wzrost wagi może być spowodowany nie tyciem,a np.tym,że w danym okresie "nabrałaś" więcej wody,wahaniami hormonalnymi przed miesiączką itp.
Poćwicz systematycznie ze 3 miesiące i dopiero wówczas będzie mozna ocenić jakie zaszły zmiany w sylwetce
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Waga może się wahać w zależności od dnia cyklu i innych czynników, więc nie ma co się na tym opierać. A może jesz za mało? Znasz swoje zapotrzebowanie?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Przerabiałam podobny scenariusz. Kilka lat temu, przed tym jak zaczęłam ćwiczyć, ważyłam 52-53kg. Teraz jem zdrowo i ćwiczę regularnie, czasem bardzo intensywnie, i waga trzyma się na poziomie 55-56kg ale czuję się 100 razy lepiej, ciało też wygląda lepiej.
Nie oceniaj efektów ćwiczeń po wadze bo może to być bardzo zgubne, zresztą to na razie za krótki okres na takie ocenianie w ogóle. Możliwe jest tak jak wspominano, że jesz... za mało I stąd ten dość nagły efekt.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
To jest normalne zjawisko
musisz uzbroić się w cierpliwość i trzymać się planu, nie rezygnować. Twoje ciało nie pozbędzie się tak szybko tłuszczowej tkanki, jak nadgoni z mięśniami i dlatego masz podwójny efekt:-0 Ja przez pierwszy miesiąc w jeansy żadne nie wchodziłam...
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje wam
fakt moze przez ostatnie 5 dni malo jadlam ale to ze wzgledu na stres w pracy, ale od wczoraj powrocilam do regularnych posilkow ![]() Podczas cwiczen mialam miesiaczke takze mozecie miec racje. Postanowilam nie wchodzic na wage do konca miesiaca i wtedy zobaczymy ![]() Mam nadzieje ze efekt bedzie zarowno w cm jak i kg
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Tylko nie stawaj na wagę codziennie
waż się raz w miesiącu - to wystraczy
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Po pierwsze, czy ważyłaś się o tej samej porze dnia tzn. rano na czczo w obu dniach pomiarów?
U mnie różnice w pomiarach z 1 dnia potrafią różnić się nawet o 1,5-2 kg! Jakby porównać rano i wieczór. Ćwiczę regularnie od listopada 2014, czasami 5x tyg, czasami 1-2 x jeśli mam ciężki tydzień i moja waga stoi w miejscu, ale obwody bardzo się zmieniły! Nie mierzyłam się (mój błąd), ale zdecydowanie mogę nosić spodnie o 2 rozmiary mniejsze!
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Dokladnie, liczy się rozmiar a nie waga!
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
ćwiczenia na oponke
Witam jakie polecicie ćwiczenia na początek w domu kobiecie z oponka na brzuchu. Łatwe i skuteczne ćwiczenia najlepiej bo brzuszków nie umiem takich pełnych zrobić.
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ćwiczenia na oponke
Cytat:
Jak nie brzuszki- to deski. Ale parwda taka, ze z oponka to się walczy dietą i długimi dystansami Bieganie/pływanie/rower - na długich dystansach. oczywiście stopniowo, zaczyna się od minimum, dokłada troche ogólnorozwojówki na wzmocnienie i stopniowo w miarę wzrostu możliwości wydłuża czas / dystans
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
dokładnie taką mam budowę i właśnie ten brzuszek bym chciała zrzucić bo widać jak odstaje i w ogóle boczki
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
karolina_hot; mam ten sam problem
z tym że mi sie została taka oponka po CC. Zarówno chciałabym zrzucić z ud, łydek,ale przede wszystkim z brzucha...próbowałaś ćwiczyć z Ewą Chodakowską, co w ogóle do tej pory robiłaś w celu pozbycia się oponki?
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
ABS Mel B i Boczki Tiffany Rothe. Hula-hop też jest super
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Obwody są najważniejsze, a nie waga, bo mięśnie, które wypracujesz też będą ważyć
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
właśnie za bardzo rto nic bo nie mam motywacji co zaczynałam to nie dawałam rady dokonca cwiczen i już było po. może macie jakiś sposób ale żeby p[oczątkująca dała rade i to w domku
|
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Powiem Ci, że rok temu przed wakacjami (tak z 2 m-ce przed) ćwiczyłam z Chodakowską. Były to ćwiczenia na płaski brzuch, uda, łydki. Po niecałych dwóch miesiącach zauważyłam efekt, sylwetka rzeczywiście była smuklejsza, lżej się czułam. Z tym, że ja nie wykonywałam wszystkich zalecanych ćwiczeń, nie ćwiczyłam wg wyznaczonego czasu i nie robiłam wszystkich ćwiczeń zbyt dokładnie, dlatego do tego całego mojego odchudzania się brałam zieloną kawę, no i ograniczyłam słodycze oraz słodkie napoje do minimum. Piłam wodę smakową, bo zwykłej nie lubię po prostu, więc oprócz ograniczenia słodyczy i napoi słodkich nie stosowałam specjalnej diety.
Teraz do wakacji został tylko miesiąc a ja nie mam jakoś motywacji do ćwiczeń, jednak czasami robię brzuszki (niestety, ale wydaje mi się, że jest to najlepsze ćwiczenie na mięśnie brzucha). |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Powinnaś wziąć się za redukcję - ćwiczyć całe ciało i przejść na mądrą, redukcyjną dietę. Wtedy uda Ci się spalić tłuszcz.
|
|
|
#19 |
|
Raczkowanie
|
w sumie to ja nei jem niewiadomo jak tylko po prostu chyba myslę ze praca 3 zmianowa tez na to wpływa. już nawet myslalam żeby coś jesc żeby bardzo mnie zapchalo żeby np. posiłek jesc do 19. a jakie ćwiczenia proponujecie bo niestety tylko w domku mogę robic.
|
|
|
|
|
#20 |
|
.
|
zacznij od diety. da lepsze efekty niż ćwiczenie przy kiepskim odżywianiu.
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
a jaka np. dieta?
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Naucz się trzymać brzuch mięśniami - nie widzę u Ciebie ogromnej tkanki tłuszczowej, widzę za to totalnie "wypuszczony" brzuch. Najchudsza osoba z wydętym brzuchem wygląda kiepsko.
|
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
ale ja poważnie mam duzy brzuch w sumie to może sam tłuszczyk się osadził bo taka skóra jest że można scisnąc heheh
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynamy od czerwca, jeszcze nie jest za późno!
Witam wszystkie wizażanki, zbieram nową ekipę motywacyjną, by w końcu się ruszyć i zacząć regularnie ćwiczyć
Wątek ma być silnie motywacyjny, także zdjecia z rezultatami mile widziane tak jak i informacje o spadkach wagi/ wymiarów Tak więc jak chcecie zacząć to serdecznie zapraszam ![]() Moim celem jest ujędrnienie wszystkich części ciała, zgubienie tłuszczyku. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
zdecydowanie nie sam tłuszczyk, widać wyraźnie, że to kompletnie puszczone mięśnie. Jeśli się nie nauczysz ich trzymać, to nigdy nie będziesz mieć płaskiego brzucha.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
trzymać tzn?
|
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Fotka - brzuch wciągnięty i wypuszczony. Ja nauczyłam się wciągać jako dziecko i robię to z automatu - nie wyobrażam sobie chodzić z wypuszczonym, mam wtedy wrażenie że mi wnętrzności wypadną. Jak widać na fotce, tyłek, biodra i brzuch są otłuszczone - zdjęcie ze stycznia, teraz jest trochę lepiej
- ale brzuch trzymany nie wystaje.
|
|
|
|
|
#29 |
|
Raczkowanie
|
ale ja nie mam wypchanego. po prostu stałam na luzie ani nie wciągnięty ani nie wypchany do przodu. po prostu taki już jest.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie - stałaś na luzie i brzuch wystaje "na luzie" - nie napisałam, że go wypychasz - tylko na luzie jest jaki jest, żeby był płaski, trzeba go trzymać.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.

z tym że mi sie została taka oponka po CC. Zarówno chciałabym zrzucić z ud, łydek,ale przede wszystkim z brzucha...próbowałaś ćwiczyć z Ewą Chodakowską, co w ogóle do tej pory robiłaś w celu pozbycia się oponki?
.