|
Tabletka "po" i microgynon 21
Witam. Pierwszy raz w życiu mam taki przypadek i jestem zmuszona przez swoją głupotę poradzić się Was dziewczyny ; )
W 9 dniu cyklu pękła podczas stosunku prezerwatywa.. (miałam przerwę w tabletkach ze względu na chorobę) i pobiegłam niemal od razu po tabletkę "po". Jednak tego samego wieczoru policzyłam który to dzień cyklu i wyszedł mi niby 4 (później się zorientowałam że był to dziewiąty ale to po czasie, bo źle przepisałam za kalendarza do kalendarza.. nowej komórki mi się zachciało ;/) i dodatkowo zaczęłam normalnie przyjmować microgynon 21 .. dopiero po tygodniu wyszło, że był to 9 dzień cyklu, a tylko do 4 można rozpocząć branie anty. Stwierdziłam że nie będę przerywać, bo to będzie bomba już w ogóle dla mojego organizmy i po prostu nie wzięłam ostatnich 5 tabletek i zrobiłam 7 dni przerwy jak należy... Jednak już jest 5 dzień przerwy i okresu nadal nie ma..nie wiem czy to przez bombe hormonów ->tabletka po i tabletki anty (tak, wiem głupota) czy może ciąża.. Co radzicie, miała któraś taką sytuacje?
|