![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Co ćwiczyć?!
Cześć, planuję wdrożyć w najbliższym czasie w życie jakieś fajne ćwiczenia (w domu) tylko nie wiem co wybrać. W internecie jest mnóstwo różnych filmików a samej mi ciężko zdecydować, które będą dla mnie najlepsze.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co ćwiczyć?!
ile masz lat?
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
jeżeli chcesz przytyć to najważniejsza jest dieta, poszukaj sobie gdzieś na necie ile potrzebujesz kalorii żeby przytyć, są różne takie stronki gdzie wpisujesz aktualną wagę, wzrost i jaki prowadzisz tryb życia
jeżeli już będziesz wiedziała ile to po prostu skomponuj sobie pod to dietę ![]() a jeżeli chodzi o mięśnie to faktycznie w internecie jest mnóstwo takich treningów, począwszy od mel b i innych trenerach ![]() ciężko mi coś Tobie doradzić, bo ekspertem nie jestem, a jeśli o mnie chodzi to jedynie wiem jak chudnąć, bo to jest mój odwieczny problem ![]() 26.01 ważyłam 72 kg, a na dzień dzisiejszy 59,9 kg i ciągle waga spada, ![]() ja ćwiczę mel b - ramiona z hantlami, brzuszki abs, uda i pośladki każdy trening po 10 min więc można z nich komponować fajny trening, ale jeszcze na początku mam pół godziny cardio, ostatnio jest to boksfit z befit no i od 2 dni dodatkowo 20 min na skakance, a więc każdego dnia ćwiczę półtorej godziny i efekty są powalające!!
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
W domu to ty poćwiczysz góra miesiąc, takie są moje rokowania... w domu nikt długo nie wytrzymał, to się zazwyczaj nie udaje... sama próbowałam... najlepsze są ćwiczenia w grupie, bo najbardziej motywujące
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
zupełnie się nie zgadzam, ćwiczę wyłącznie w domu, a w grupie nienawidzę ćwiczyć, daję z siebie więcej kiedy jestem sama i mam spokój
![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Także jeśli ktoś chce ćwiczyć w domu, uważam, że powinien spróbować. Może mu się spodoba, a może nie. Może wytrwa, a może nie. Ale próbować warto ![]() A co do głównego tematu - tak, jak pisała enigmatyczna91 - przede wszystkim dieta, dodatni bilans kaloryczny (jakieś +200 kcal do wyliczonego zapotrzebowania), a do tego ćwiczenia siłowe/ogólnorozowojowe, ale tutaj to już sama musisz sobie dobrać coś, co Ci będzie odpowiadać. Ja osobiście lubię ćwiczyć z Jillian Michaels, a ostatnio jestem zachwycona programem JNL Fusion, ale to raczej na spalanie czy rzeźbę, a nie na przytycie. Ale i tak gorąco polecam ten program ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
mam pytanie do Butterfly07, bo pisałaś, że ćwiczysz prawie 2 lata i chciałam się zapytać, czy zaczęłaś ćwiczyć ze względów zdrowotnych, bo chciałaś lepszej kondycji czy coś takiego, czy raczej jak większość z nas, bo chciałaś się odchudzać?
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Moja przygoda z ćwiczeniami zaczęła się znacznie wcześniej, bo chyba jeszcze w liceum, a to było jakieś... o ludzie, z 9-10 lat temu? Ale z systematycznością bywało bardzo różnie, były okresy, że ćwiczyłam, ale zdarzały się też długie okresy, że w ogóle nie ćwiczyłam, więc o tych latach nawet nie wspominałam. Ale początki były właśnie po to, żeby schudnąć, choć większą część mojego schudnięcia zawdzięczam jednak diecie. A teraz ćwiczę głównie, bo lubię - lubię czuć jak pracują mi mięśnie, lubię patrzeć jak poprawia mi się "jakość" ciała i ogólnie nie zadowalają mnie już liczby na wadze, bo od wielu lat przy wzroście 167 cm ważę 58-59 kg (a startowałam z 74 kg, ale to dawno dawno temu, jeszcze w gimnazjum), a zależy mi głównie na tym, żeby podobało mi się to, co widzę w lustrze.
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() najważniejsze, to się uzależnić od zdrowego trybu życia, a jak się już do tego przyzwyczaimy, to nie będziemy chcieli żyć inaczej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Jeśli chcesz budować mięśnie, a jesteś szczupła, to powinnaś się skupić na diecie białkowej, przede wszystkim. Dużo białka, wtedy masa mięśniowa będzie ci się kształtować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Enigmatyczna no nie mów, że jesteś z tego samego rocznika co ja czyli z 91, najlepszy rocznik wtedy mieliśmy po raz pierwszy maturę z matematyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() matura z matematyki po raz pierwszy i nieźle nas tym zadziwili, bo z tego co pamiętam dowiedzieliśmy się o tym w połowie pierwszej klasy, a specjalnie chodziłam na humana, bo nienawidzę matematyki ![]() ![]() ja ostatnio niestety zaniedbałam treningi, ale nie dlatego, że nie mi się nie chce, ale dlatego, że nie mam czasu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- wykluczyłam z menu wszystko, od czego się tyje, czyli słodycze, smażone potrawy, cukier ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Życzę wytrwałości choć w domu może być z tym ciężko. Jak masz pytania dodatkowo to pisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
e tam, najważniejsze są chęci, bo jeżeli ich nie ma to nawet w wypasionej siłowni, czy z trenerem osobistym nic nie zdziałamy
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A liczysz kalorie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
nie, nigdy nie liczyłam i nie chce za dużo z tym zachodu
![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Ćwiczenia w domu latem to chyba niezbyt dobry pomysł.Lepiej wybrać ruch na świeżym powietrzu: rower,rolki,bieganie,mars ze.Ja szczególnie polecam skakankę,bo daje doskonałe rezultaty.Możesz włączyć kilka ćwiczeń jako uzupełnienie treningu właściwego,jako rozgrzewkę
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
"Nie wchodź łagodnie w tę pogodną noc, niech płonie starość tuż przed kresem dni, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc, chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich, nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc, walcz, walcz gdy światło traci swoją moc." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Wszystko kwestia indywidualnych preferencji
![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez maalinkaa90 Czas edycji: 2015-06-19 o 11:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj jak się zważyłam to podskakiwałam z radości 58,6kg ! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
ćwicz to, co co w twojej figurze najbardziej przeszkadza. Możesz też skupić sie na swoich atrybutach, ana czymś co ci się podoba i to podrasować troszkę, nie wiem, posladki, nogi, bardziej umięśnić, ramiona. Co kto woli, obyś tylko ćwiczyła i nie przestawała:-O bo to się liczy najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
To podobnie do mnie. Naprawde jestem pod wrazeniem i gratuluje wyniku!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
@ Novinka217 proponowałbym Tobie przynajmniej na początku skorzystać z porad profesjonalistów i umówić się z jakimś trenerem od ćwiczeń w Twojej miejscowości. Tu jest fajna stronka xxx ; potem możesz już ćwiczyć sama na podstawie informacji zdobytych. I taki trener zaszczepi w Tobie systematyczność, jeśli będziesz z jego usług korzystać jakiś czas.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-08-14 o 22:38 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
jeśli chcesz schudnąć to z Ewą Chodakowską lub MEL b, dodatkowo mogę polecić ćwiczenia na wzmocnienie mięśni nóg bo z Ewą musisz mieć zdrowe kolana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się z Pagalem. Nie idźcie w kierunku "masówki" z płyt. Każda sylwetka jest inna,wymaga innej korekty.Może się powatrzam do znudzenia,ale potrzebne jest INDYWIDUALNE podejście treningowe.Masówka tego nie zapewni
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
A może jakiś trener osobisty? Ja współpracuje z trenerem który układa mi dietę, rozpisuje ćwiczenia. Koszt 150 zł / 3 mies.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.