Co myślicie o podbijaniu do zajętych? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-13, 12:30   #1
201605311017
Konto usunięte

Co myślicie o podbijaniu do zajętych?

/

Edytowane przez 201605311017
Czas edycji: 2016-05-30 o 18:09
201605311017 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 12:43   #2
201607211025
Konto usunięte

Dot.: Co myślicie o podbijaniu do zajętych?

Ja tam nie mam nic przeciwko.
Koleżanka była w mega toksycznym związku, ale zaczął podrywać ją inny chłopak i przejrzała na oczy.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 12:59   #3
hania_a
Przyczajenie

Też nie mam nic przeciwko, niech każdy walczy o swoje szczęście.
hania_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 13:03   #4
kalincia
BAN stały

Jeśli pisząc "podbijać" masz na myśli podrywać, to uważam, że osoba wolna może to robić w stosunku do każdego, a osoba zajęta powinna sama wiedzieć, czego chce.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 13:05   #5
amelj
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Jeśli pisząc "podbijać" masz na myśli podrywać, to uważam, że osoba wolna może to robić w stosunku do każdego, a osoba zajęta powinna sama wiedzieć, czego chce.
Dokładnie
chodź wiedzą mędrcy, że się zbliża mrok bo żaden piorun z ust nie padnie ich,
nie wchodzą z ulgą w tę pogodną noc,
walcz, walcz gdy światło traci swoją moc."
amelj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 13:12   #6
CzarodziejkaGorzalka
BAN stały

Związek to relacja wolnych osób. A nie posiadanie kogoś na własność. Jeśli spodoba mi się jakiś żonaty facet, nie będzie mnie interesować, czy jego żona życzy sobie abym go podrywała. Bo ten facet nie jest własnością żony i ja nie mam wobec tej kobiety żadnych zobowiązań. Podobnie jak facet proszący kobietę do tańca, nie musi pytać jej męża o zgodę. Wśród dorosłych, wolnych ludzi, jest to chyba jasne.
CzarodziejkaGorzalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 13:28   #7
idealne_my
Raczkowanie

Uważam, że jeżeli ktoś jest w związku i podrywa go inna osoba, sam będzie wiedzieć, że nie powinna się ta znajomość "rozwinąć", a jeśli już ma nadzieje na bliższe relacje, to wypadałoby rozejść się z TŻ. A jeśli gra na dwa fronty, to wiadomo, że nie jest fair i lepiej kopnąć kogoś w cztery liter.

Co do trzeciej osoby, jasne, może próbować, ale żeby nie próbował/a czegoś na siłę, np. oczerniać naszego/naszej TŻ w celu upatrzenia sobie w tym korzyści dla niego. Tak jak wcześniej osoba podrywana sama powinna wiedzieć co dla niej/niego dobre
idealne_my jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-13, 13:34   #8
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez CzarodziejkaGorzalka Pokaż wiadomość
Związek to relacja wolnych osób. A nie posiadanie kogoś na własność. Jeśli spodoba mi się jakiś żonaty facet, nie będzie mnie interesować, czy jego żona życzy sobie abym go podrywała. Bo ten facet nie jest własnością żony i ja nie mam wobec tej kobiety żadnych zobowiązań. Podobnie jak facet proszący kobietę do tańca, nie musi pytać jej męża o zgodę. Wśród dorosłych, wolnych ludzi, jest to chyba jasne.
niby tak, ale podbijanie do zajętych zawsze uważałam za coś żałosnego.
Stary 2015-06-13, 13:41   #9
201605090949
Konto usunięte

Wszystko zależy od okoliczności.
201605090949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 13:42   #10
CzarodziejkaGorzalka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
niby tak, ale podbijanie do zajętych zawsze uważałam za coś żałosnego.
Ja też tak kiedyś myślałam, ale do tematu trzeba podejść racjonalnie. Jeśli ktoś jest z kimś w związku i im się dobrze układa - nie znaczy to, że jak zwiąże się ze mną, to nie będzie układać się nam lepiej.
Poza tym NIE JEST to budowanie swojego szczęścia na cudzym nieszczęściu. Dlatego, że żona faceta, który wpadł mi w oko, nie kupiła go sobie na własność, nie ma do niego praw, on do niej nie należy. Więc zawsze mogę temu facetowi zaproponować, żeby był ze mną i nie robię nic niemoralnego.
Stary 2015-06-13, 13:55   #11
201604181004
Konto usunięte

jestem na nie. a do żonatego to już w ogóle... wyższa forma desperacji i robienie sobie dramatów na własne życzenie. a potem są watki na wizażu "a on obiecał że ją zostawi" xD
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-13, 14:03   #12
lomo
Zakorzenienie

Dla mnie to żenada,a po za tym w ryj można dostać.
lomo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 14:03   #13
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Jeśli chodzi o mnie to nie podbijałabym do nikogo zajetego.

A jeśli do mnie ktoś by próbował zarywać wiedząc, że jestem zajęta to miałabym o nim kiepskie mniemanie. Ale to ja.
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 14:07   #14
Madam_Timone
Raczkowanie

A ja uważam, że gdzie dwie osoby się kochają, tam się trzecia nie powinna wpier##### ;-)

"Miłość jest jak spacer podczas drobniutkiego deszczu.
Idziesz i dopiero po chwili orientujesz się, że
przemokłeś... do głębi serca."

Antoine de Saint-Exupery

Siamo insieme: styczeń 2015
Madam_Timone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 14:12   #15
_Mia
Zakorzenienie

Bylo o tym pisane tutaj tyle razy, że podziwiam, że komuś jeszcze się chce to omawiać. Pokrótce: podbijanie do zajętych uważam za słabe.
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 14:29   #16
201605300922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
z małymi wyjątkami, oczywiście, bo podbijanie do chłopaka koleżanki mimo wszystko uważam za dość paskudne. Do mnie mój obecny TŻ jak najbardziej ,,podbił" gdy spotykałam się z kimś innym, wiedział o tym. Na dobre mi wyszło.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 14:38   #17
Bananalama
jestę wieszczę

dla mnie słabe i żałosne trochę. Jak ktoś z kimś jest, to mu to pasi, nawet jak nieszczęśliwy. A ja nie jestem jakimś rycerzem, żeby zagubioną duszyczkę wyrywać ze złego związku czy jakąś gałęzią do chwytania też nie jestem. Z drugiej jednak strony do mnie podbijali kolesie, gdy byłam zajęta i potrafiłam powiedzieć "nie" w taki sposób, że dawali sobie spokój.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 14:38   #18
Hibiku
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak kiedyś myślałam, ale do tematu trzeba podejść racjonalnie. Jeśli ktoś jest z kimś w związku i im się dobrze układa - nie znaczy to, że jak zwiąże się ze mną, to nie będzie układać się nam lepiej.
Poza tym NIE JEST to budowanie swojego szczęścia na cudzym nieszczęściu. Dlatego, że żona faceta, który wpadł mi w oko, nie kupiła go sobie na własność, nie ma do niego praw, on do niej nie należy. Więc zawsze mogę temu facetowi zaproponować, żeby był ze mną i nie robię nic niemoralnego.
A dla mnie to dwie osobne kwestie - to, że osoba podrywana może okazać się oszustem zdradzając partnera w żaden sposób nie zmienia, że osoba świadomie podrywająca osobę w związku najzwyczajniej nie ma klasy. Oba te zachowania mnie żenują. Osobiście nie chcę być związana nawet pośrednio z krzywdzeniem drugiej osoby, więc nie chciałabym brać udziału w takim zdarzeniu jako żadna ze stron.
Hibiku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 16:01   #19
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Jeżeli dobrze im się układa to po co podbijać? By zrobić z siebie idiotkę?

Jeżeli źle im się układa to po co pobijać? Sam powinien się rozstać a nie jestem typem kobiety którą zadowolą ciepłe kluchy.

Zresztą zajęci są aseksualni a ci którzy podbijają do mnie mimo iż wiedzą ze mam chłopaka to zazwyczaj życiowe łajzy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-13, 16:04   #20
ricca166
Wtajemniczenie

Wg mnie podrywanie zajętych jest żałosne, ale nie moralnie złe. Osobiście zajęci osobnicy (wbrew pozorom aż takiej różnicy nie ma przed czy po ślubie) mają zobowiązania, a nie osoba podrywająca.
Inna sprawa czy warto podrywać zajętych, skoro i tak to się skończy niepowodzeniem, a jeśli się skończy powodzeniem, czy warto takiego ,,łatwego" i niestabilnego partnera mieć. Kiedyś też jakaś osoba może nam odbić go z łatwością.
Jestem za kolejnością, że jak się jest w związku nieszczęśliwym to się najpierw go kończy, później rozgląda za innymi, z powodu uczciwości wobec siebie i partnera, a nie chwyta gałęzi bo się taka nawinęła.
ricca166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 16:32   #21
Darkoz
Zakorzenienie

Inaczej ocenię osobę naprawdę zakochaną, która nie myśli w pełni racjonalnie, inaczej taką, która podrywa zajętych dla sportu. Inaczej, jeżeli chodzi o małżeństwo z dziećmi, inaczej, gdy o 2-miesięczny związek na odległość albo etap pierwszych randek. Ja sama czułabym się jak idiotka podrywając zajętego, nie lubię ani dramatów ani łajz szukających rozrywki poza związkiem. Wierzę, że są wyjątki i ,,wpieprzenie się'' kogoś trzeciego może wyjść wszystkim na dobre, po prostu wolałabym sama w taką sytuację się nie pakować.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 16:37   #22
201605311017
Konto usunięte

no to on chciał zaprosić ją na kawę.. a ona , ze ma chłopaka... i są w związku te 3 lata czy ileś.... i on mówi "że to, że 3 lata to nic dla niego nie znaczy" choćby miał być inwalidą itp będzie parł naprzód...bo oni tylko ze sobą chodzą... to nie jest związek...oni się testują..., że to nie narzeczeństwo... wtf...że lata już leci z nim 3 i będzie sobie pluła w brodę jak jej nie zaproponuje małżeństwa Dla mnie to jakiś kosmos.Znaczy on jej tego nie mówił tylko tak ogólnie mówił co myśli na ten temat. I to czy dziewczyna jest nieszczęśliwa też nic nie wiadomo.....To co to jest jak nie związek LOL

Edytowane przez 201605311017
Czas edycji: 2016-05-30 o 20:36
201605311017 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 17:28   #23
CzarodziejkaGorzalka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Gryczanka21 Pokaż wiadomość
no to on chciał zaprosić ją na kawę.. a ona , ze ma chłopaka... i są w związku te 3 lata czy ileś.... i on mówi "że to, że 3 lata to nic dla niego nie znaczy" choćby miał być inwalidą itp będzie parł naprzód...bo oni tylko ze sobą chodzą... to nie jest związek...oni się testują..., że to nie narzeczeństwo... wtf...że lata już leci z nim 3 i będzie sobie pluła w brodę jak jej nie zaproponuje małżeństwa Dla mnie to jakiś kosmos.Znaczy on jej tego nie mówił tylko tak ogólnie mówił co myśli na ten temat. I to czy dziewczyna jest nieszczęśliwa też nic nie wiadomo.....To co to jest jak nie związek LOL
Nie o to chodzi. Jeśli osoba zajęta zgodzi się na bycie podrywaną to znaczy, że i tak ten związek był niczym. Możesz uważać, że twój partner jest twoją własnością - ale to jest tylko twoja prawda. Jest też prawda obiektywna która mówi, że osoba wolna może zmienić partnera - i podrywając osobę wolną, przyczyniasz się do tego, że ona zostawi swojego partnera. A chyba nie ma nic złego w tym, że ludzie się zostawiają.

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
Jeżeli źle im się układa to po co pobijać? Sam powinien się rozstać a nie jestem typem kobiety którą zadowolą ciepłe kluchy.
Ale moralizatorstwo...
Po prostu kiedy jest źle, to jest wtedy szansa, że się tę osobę odbije. Trzeba korzystać. A jeśli chodzi o partnerkę tego faceta, że będzie cierpiała... cóż. Mogła się bardziej starać, to nie zostawiłby jej.
Stary 2015-06-13, 17:33   #24
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Ale moralizatorstwo...
Po prostu kiedy jest źle, to jest wtedy szansa, że się tę osobę odbije. Trzeba korzystać. A jeśli chodzi o partnerkę tego faceta, że będzie cierpiała... cóż. Mogła się bardziej starać, to nie zostawiłby jej.
o chrystusie
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 17:36   #25
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Ale moralizatorstwo...
Skisłam.
Stary 2015-06-13, 17:37   #26
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Ja tej religii nie praktykuję. Zajęty to dla mnie antyseks.
Taka psychiczna ułomność. Ale bardzo mi z nią wygodnie, ile mi to oszczędziło problemów.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2015-06-13 o 19:12
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 17:56   #27
CzarodziejkaGorzalka
BAN stały

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5173455 1]ile mi to oszczędziło problemów.[/QUOTE]
Zgadza się. Podbijanie do osób zajętych niesie ze sobą również zagrożenia. Nie niesie winy moralnej, ale generuje następujące problemy:
a) kłopoty z osobą, której odbiliśmy drugą połówkę (groźby, stalking, pobicia),
b) trwanie w toksycznej relacji jako osoba trzecia (bo facet nie chce odejść od żony jeszcze),
c) pier%%%lenie o poczuciu winy (dzisiaj chłopak założył wątek, że odbił laskę facetowi, i teraz ona ma wielkie poczucie winy),
d) napiętnowanie z ambony,
etc.
Dlatego uważam, że warto to robić tylko wtedy, kiedy człowiek się zakocha.
Natomiast polecam osoby zajęte, jeśli same jesteście zajęte i szukacie kochanka. Masz męża, to znajdź sobie kochanka, który ma żonę i najlepiej dzieci. Wtedy jest większa szansa, że będzie trzymał gębę na kłódkę.

Edytowane przez CzarodziejkaGorzalka
Czas edycji: 2015-06-13 o 17:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-13, 18:02   #28
lomo
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadza się. Podbijanie do osób zajętych niesie ze sobą również zagrożenia. Nie niesie winy moralnej, ale generuje następujące problemy:
a) kłopoty z osobą, której odbiliśmy drugą połówkę (groźby, stalking, pobicia),
b) trwanie w toksycznej relacji jako osoba trzecia (bo facet nie chce odejść od żony jeszcze),
c) pier%%%lenie o poczuciu winy (dzisiaj chłopak założył wątek, że odbił laskę facetowi, i teraz ona ma wielkie poczucie winy),
d) napiętnowanie z ambony,
etc.
Dlatego uważam, że warto to robić tylko wtedy, kiedy człowiek się zakocha.
Natomiast polecam osoby zajęte, jeśli same jesteście zajęte i szukacie kochanka. Masz męża, to znajdź sobie kochanka, który ma żonę i najlepiej dzieci. Wtedy jest większa szansa, że będzie trzymał gębę na kłódkę.
Gorzej z żoną
lomo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-13, 18:06   #29
CzarodziejkaGorzalka
BAN stały

Jak jest mądry, to żona się nie dowie.
Stary 2015-06-13, 18:06   #30
d53db55d5c43372a6959256a3eb4d32370068980_60a59871e0e92
Konto usunięte

Moim zdaniem podbijanie do zajętych jest żałosne, nigdy bym czegoś takiego nie zrobiła
d53db55d5c43372a6959256a3eb4d32370068980_60a59871e0e92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości