|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Przerosniete migdaly
Nie wiem czy jest już taki wątek, szukałam, ale nic nie znalazłam.
Otóż czy ktoś z Was ma przerosniete migdaly ? Odkąd pamiętam zawsze miałam powiększone. Szczególnie zauważyłam, e jeden jest większy i tak się zastanawiam po przeczytaniu czy to naprawdę może być coś groźnego ... Tylko nie bijta za ten wątek,ciekawa jestem czy też ktoś tak ma
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Przerosniete migdaly
Przyczyn może być mnóstwo. Musiałabyś zrobić badania krwi, endoskopię, wymaz z tych migdałków.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Ja tak mam. Też jeden po prostu duży, a drugi bydlak
Każdy lekarz, który zagląda mi do gardła zwraca na nie uwagę, ale takie po prostu są. Mało tego, foniatra powiedział, żeby broń Boże nie usuwać, ponieważ mam bardzo wysokie podniebienie, więc usunięcie migdałów spowodowałoby, że w jamie ustnej zrobiłaby się wielka przestrzeń, na którą nie wystarczałoby mi śliny.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko w jakim celu? Skoro w niczym nie przeszkadzają i są takie od zawsze... to taka jej uroda.
|
|
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
To, że takie są od zawsze to jak zrozumiałem jej subiektywna ocena.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
a ja mam pytanie czy powiększone migdałki mogą być przyczyna tego że prawie co 1,5 miesiąca mam zapalenie gardła lun anginę?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.

Każdy lekarz, który zagląda mi do gardła zwraca na nie uwagę, ale takie po prostu są. Mało tego, foniatra powiedział, żeby broń Boże nie usuwać, ponieważ mam bardzo wysokie podniebienie, więc usunięcie migdałów spowodowałoby, że w jamie ustnej zrobiłaby się wielka przestrzeń, na którą nie wystarczałoby mi śliny.