|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Metamorfoza Shini :) Poradźcie! :D
Dziewczyny, chciałabym coś zmienić zwłaszcza w swoich włosach, od dawna mam tę samą fryzurę i kolor...Tylko żadnej grzywki, nienawidzę ich i źle mi działają na cerę. Na jakiś ciemny kolor też nie wiem czy się zdecyduję, ale może coś doradzicie
?http://zmniejszacz.pl/zdjecie/271/2674376_asia.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/271/2674379_asia2.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/271/26...308_150724.jpg
Wymienie w lutym rozswietlacz Boirjois, ciuchy s/m https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1220876 Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2015-06-16 o 21:45 Powód: Załączenie zdjeć - regulamin. |
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
a rude?
untitled.png Moim zdaniem wygladałabys super. Edytowane przez kaska222 Czas edycji: 2015-06-16 o 23:06 Powód: post pod postem |
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Metamorfoza Shini :) Poradźcie! :D
Najmniej inwazyjne nowe uczesanie - coś mi się wydaje, że bardzo ładnie byłoby Ci w koczku albo w takim luźnym kucyku http://www.besthairsalonokc.com/wp-c...es-2014-12.jpg wystarczy powyciągać lekko włosy, żeby sterczały i nie były przyczesane do głowy. Zupełnie inny i o wiele ciekawszy efekt niż ulizany zwykły kitek.
Myślę, że zmiana koloru nie jest konieczna, chyba, że masz taką mocną ochotę na zmiany. Ja bym raczej pokombinowała z kształtem tej fryzury, np nadała trochę obiętości robiąc fale od linii poniżej uszu albo je wyprostowała i dała przedziałek dosyć mocno z boku. Ładna dziewczyna jesteś, więc dużo fryzur Ci będzie pasować.
|
|
#4 |
|
Rozeznanie
|
troszkę sianko, zadbaj
|
|
|
|
#5 | ||
|
Zakorzenienie
|
Uwierz, że dbam o włosy
Niestety przechodzę kurację Izotekiem i włosy tak jak skóra są wysuszone ![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
Ale często słyszę, że ładnie by mi było w spiętych, czas się chyba przełamać Kusi mnie żeby sobie zrobić jaśniejszy brąz, ale boję się, bo nigdy nie zmieniałam koloru włosów, poza rozjaśnianiem ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Cytat:
Myślałam o jaśniejszym brązie, ale pewnie nie będę na tyle odważna
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś prześliczna i włosy też masz super.
Większość znanych mi blondynek, które zafarbowały na ciemniejsze potem mocno żałowała, bo twierdziły, że już nigdy te włosy nie odrosły im tak jasne jak miały. Pokombinuj z fryzurami na takich włosach, jakie masz. Koczki, kitki, kłosy, dobierane warkocze, opaski z kwiatów. Spróbuj je "oszczędzić", bo są naprawdę piękne i jest Ci w nich bardzo ładnie. Możesz też np kupić sobie pastę do robienia kolorowych zmywalnych pasm, np różową albo morską. |
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mysle, ze fajnie moglby wygladac ciemny blond, ten wydaje mi sie nieco za jasny.
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wiem dlaczego od początku nie mogę edytować swojego postu...;/ Wrzucam więc tutaj zdjęcia zrobione dzisiaj- fryzura tak na szybko- taki koczek z gumki, na nic innego nie miałam siły, mega się pochorowałam, dzisiaj trochę lepiej się czułam i szliśmy na obiad z chłopakiem
Co sądzicie?P.S. Przez leki antydepresyjne i w ogóle same stany depresyjno- lękowe (po początkowej utracie wagi, ale znacznie mniejszej) przybyło mi jakieś 17-18 kg Wcześniej wyglądałam hmmm inaczej :/ Na wakacje mam plan wziąć się za siebie, teraz mam wrażenie, że we wszystkim wyglądam grubo :/ Waga stoi w miejscu, biorę też Izotek i czasem nawet nie mogę się schylić z bólu kręgosłupa, ale obiecałam sobie, że w wakacje choćbym padała pójdę na siłownię
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
http://www.besthairsalonokc.com/wp-c...es-2014-12.jpg
Do obecnej sytuacji podnieś "kopułkę" na szczycie głowy, jak na fotce. To wyszczupli. Kreski idą za nisko. Razem z brwiami robią wrażenie opadniętych oczu. Kreski i brwi up! |
|
|
|
#10 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
A czy ja kogoś zabiłam żeby się wstydzić napisać to online
?Choruję i nie wstydzę się tego...W każdym razie brwi takie robią mi kosmetyczki, teraz sama skubię odrastające włoski i przyciemniam je tuszem do brwi, bo mi się nie chce iść do kosmetyczki Sama nie podejmę się nadania innego kształtu brwiom, ale zasugeruję to kosmetyczce jak będę Ale będę się starać żeby były wyżej, to jak to wyjdzie to już inna sprawa.Dlaczego nie można tutaj edytować postów? Pod każdym swoim postem mam tylko funckje odpowiedzi i cytowania a nie edycji...?
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Ok Dziewczyny, postarałam się narysować kreski wyżej
Zdjęcie zrobiłam przed chwilą, łeb myłam w środę i będę myć dzisiaj wieczorem. Co do brwi to pójdę w lipcu do kosmetyczki w swoim rodzinnym mieście, jej najbardziej ufam, nie chcę żadnych cienkich czy coś, ale jakieś sugestie co powinnam jej powiedzieć odnośnie kształtu itd. Po zawsze zdaję się na osobę, która mi te brwi robi. Proszę tylko o zmieszanie henny przede wszystkim brązowej i troszkę czarnej żeby nie były mega mocne. Co do wiązania włosów to muszę się tego nauczyć, poza gumką do włosów nie mam nic innego, powinnam kupić coś do spinania np. te takie "krokodyle" do koka?Zrobiłam sobie makijaż używając cieni L'Oreal Disco Smoking. Nie użyłam tylko czarnego cienia- zamiast niego eyelinera czarnego. Myślicie, że pasują do mojego typu urody?
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Co do brwi to pójdę w lipcu do kosmetyczki w swoim rodzinnym mieście, jej najbardziej ufam, nie chcę żadnych cienkich czy coś, ale jakieś sugestie co powinnam jej powiedzieć odnośnie kształtu itd. Po zawsze zdaję się na osobę, która mi te brwi robi. Proszę tylko o zmieszanie henny przede wszystkim brązowej i troszkę czarnej żeby nie były mega mocne. Co do wiązania włosów to muszę się tego nauczyć, poza gumką do włosów nie mam nic innego, powinnam kupić coś do spinania np. te takie "krokodyle" do koka?
Zrobiłam sobie makijaż używając cieni L'Oreal Disco Smoking. Nie użyłam tylko czarnego cienia- zamiast niego eyelinera czarnego. Myślicie, że pasują do mojego typu urody?[/QUOTE] Czuję do Ciebie sympatię ale chwilowo mam lenia i zaraz jadę do lekarza. Jak Ci zależy i mnie zachęcisz wszystko Ci opiszę o oczach i "kopułce".
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chwilowo mam lenia i zaraz jadę do lekarza. Jak Ci zależy i mnie zachęcisz wszystko Ci opiszę o oczach i "kopułce".[/QUOTE]Nie wiem jak miałabym Cię zachęcić xD Jeśli chcesz to opisz jeśli nie masz czasu/ chęci/ ochoty to nie ma problemu
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Cześć shini. Chodziło tylko o to czy obserwujesz wątek i odpiszesz bo czasem się gdzieś "naprodukuję", serce na dłoni a potem nic...
Więc do tematu.
3. Masz ładne gładkie powieki i możesz wszystko na nich ociągnąć. Teraz chodzi o podniesienie zewnętrznych kącików. Panuje moda na eyeliner ale Ty jesteś wyjątkiem, któremu to nie pasuje. Zrezygnuj. Korzystaj z kredek i cieni w taki sposób, że nie ciągniesz koloru do samego kącika zewnętrznego tylko "kończysz" go wcześniej plus lekko do góry. W kąciku wewnętrznym jaśniej, a od miejsca gdzie zaczyna się tęczówka wprowadzasz delikatnie kolory coraz ciemniejsze. Właśnie ta dziewczyna z redlipstickmonster tak to ma na sobie. Zobacz. Przy oczach "idących w dół" nie tuszujemy dolnych rzęs. Henna i cieniowanie im wystarczy.
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Ja "pracuję" na takie brwi.
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Jesteś bardzo ładna.
Co do fryzury to tak jak już wcześniej ktoś pisał, wydaje mi się, że trzeba "napuszyć" górę głowy. Kreska eyelinerem jakoś dziwnie wygląda, może lepiej jakiś cień? |
|
|
|
#19 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zarówno eyeliner jak i cień, hmm faktycznie może z eyelinera zrezygnuję w takim razie
Tu jeszcze moje foto, o dziwo wyszłam nawet ładnie, bo generalnie jestem mega niefotogeniczna xDCo do brwi to przekażę kosmetyczce te sugestie, serio nie podejmę się sama majstrowania przy nich, jak byłam dzieckiem zgoliłam sobie pół brwi jak chciałam sobie nadać ładniejszy kształt haha Tylko maszynkę miałam pod ręką xD
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Coraz ładniej. I jeszcze ten uśmiech..
Trenuj, wszystkiego się nauczysz. I pokazuj. Ja ostatnio trenowałam 2 m-ce nowy makijaż, taki z lat 70. Próby, próby są konieczne. Powodzenia. |
|
|
|
#21 |
|
Zakorzenienie
|
To foto to akurat sprzed treningów, robiłam je nie wiem miesiąc temu czy coś takiego xD Na każdy zdjęciu wychodzę inaczej a na niektórych tylko ładnie
|
#22 |
|
Wtajemniczenie
|
Masz naprawdę ciekawą urodę, troszkę jak taka delikatna porcelanowa laleczka
I moim zdaniem jesteś fotogeniczna. Więcej wiary w siebie, a będzie dobrze
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Jesteś ładna, masz bardzo fajny typ urody.
Brwi rzeczywiście do popracowania, a jeśli chodzi o kolor włosów to uważałabym z tą "chęcią" na jasny brąz. Na zdjęciach masz chłodną oprawę oczu a ciężko uzyskać chłodny odcień brązu... wszystkie lubią rudzieć :/ (od 7 lat bez przerwy farbuję na wszystkie odcienie brązu). Może chłodny ciemny blond? Ten co masz teraz wydaje mi się zbyt jasny. Jeśli chodzi o kreski, to niestety też mam z nimi problem, ale wyjątkowo podkręcają makijaż i podkreślają oczy. Może spróbuj kresek bez jaskółki? Ja robię coś podobnego do nr 2 - zawsze wychodzi i nie ma problemu z wyciąganiem do góry
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Z góry sorki bo to nie tylko do Shini. Macie za duże parcie na modę bez patrzenia na rozmaite kształty na twarzy. Ta sprawa z eyelinerami kojarzy mi się z owczym pędem na kolejne nowe okulary dla kobiet. Np. nagle cała Polska nosi czarne. I się tym oszpeca. Ma czołgo-pogrzeb na twarzy.
Dla Ciebie Shini, jak już bardzo chcesz jest wyłącznie dwójka z tej fotki - linia robiona nie wcześniej niż od końca źrenicy. Długo się naszukałam. |
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się podobają kreseczki, ech szkoda, że mam takie dziwne oczy. Nie znoszę ich kształtu
Ostatnio się nie maluję poza podkładem, nie chce mi się, więc nie mam jak popróbować Na początku lipca dopiero zrobię brwi, bo tamtej w rodzinnej miejscowości kosmetyczce w miarę ufam. Proszę też o pomoc w doborze ceni, obecnie dysponuję dopiero co otworzoną paletką L'Oreal Disco Smoking, nowymi paletkami: Bourjois 05 rose vintage- potrójne cienie, Mary Kay at Play oraz paletką Sleek Glory, ale ten beż najjaśniejszy i obok dwa brązy mi się skończyły już i użuywaną już swporo paletką potrójnych cieni Bourjois 06 Violet Romantic. Mam róż do policzków Max Factor Creme Puff Blush Lovely Pink. Tusz teraz kończę L'Oreal Million Lashes So Couture Black i czeka w zapasie nowiutki Max Factor Clump Defy Extension False Lash Effect. Co do brwi to używam brązowego żelu z Wibo, ale wiem, że muszę je uregulować (tylko trochę sama wyskubuję teraz odrastające włoski) i zafarbować tylko nie wiem na jaki kolor, bo kiedyś kosmetyczka proponowała mi bardziej grafit, ale odmówiłam, bo zawsze mi robili na brąz zmieszany z mniejszą ilością czarnego. A i podkład to Vichy Dermablend najjaśniejszy plus puder Dermablend. Co do szminek, to nie używam za bardzo, stawiam zawsze na mocniejsze oczy, poza tym na Izoteku mam usta jak wąż i muszę je ciągle balsamować. Mam mnóstwo balsamów i jedną szminkę z Yves Rocher, nie mogę jej teraz znaleźć, ale mam ją nałożoną na zdjęciu z pierwszego postu. No i kilka czarnych eyelinerów Jakieś sugestie co do cieni zwłaszcza ?---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- I niech mi ktoś proszę powie, czemu tutaj nie można edytować postów, też tak macie? W innych miejscach, chociażby na wymianach czy dermatologii normalnie je edytuje...
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Jeny. Jesteś taka sympatyczna, że aż mnie wzruszasz.
Pierwsze pytanie jakie sobie zadajemy co do cieni jest: matowe czy perłowe ? To jest ISTOTA. Jeśli chcesz mieć obie kolekcje to maty od rana, perłowe na wieczór, imprezę itp. Kolory możesz mieć prawie wszystkie, oprócz różowego (rumieniec na policzkach). Dla Twojej urody nie wolno używać miedzi, cegły, zgniłych zieleni. I trenuj, trenuj. Już to pisałam. Makijaż to trening a potem nawet art. Szminka jest ładna ta różowa ze zdjęcia z uśmiechem. P.S.Ta z fotek ładnie matuje i unosi zewnętrzne kąty oczu. |
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
|
Może zerkniesz, jak byś wyglądała w innych kolorach?
Wiem, że nie jestem artystką...
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1435219038
Śliczny kolor ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Odgrzebałam jeszcze stare fotki sprzed przytycia
Wydaje mi się, że wyglądałam dużo lepiej ![]() Wtedy jeszcze chyba prostowałam czasem włosy xD
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
Nowe wątki na forum Metamorfozy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:37.

?

Niestety przechodzę kurację Izotekiem i włosy tak jak skóra są wysuszone
Ale często słyszę, że ładnie by mi było w spiętych, czas się chyba przełamać
Kusi mnie żeby sobie zrobić jaśniejszy brąz, ale boję się, bo nigdy nie zmieniałam koloru włosów, poza rozjaśnianiem 

Wcześniej wyglądałam hmmm inaczej :/ Na wakacje mam plan wziąć się za siebie, teraz mam wrażenie, że we wszystkim wyglądam grubo :/ Waga stoi w miejscu, biorę też Izotek i czasem nawet nie mogę się schylić z bólu kręgosłupa, ale obiecałam sobie, że w wakacje choćbym padała pójdę na siłownię
?