|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Zaprzyjaźniłam się z muchą
Wiem, ze to dziwne, ale zaprzyjaźniłam sie z muchą. Tak, ze zwykłym owadem.
Od jakiegos czasu widziałam ta muchę, ale nie zwracałam na nią uwagi. Zimno na dworze to nie bede jej wypedzac. I w pewnym momencie zorientowałam sie, że ta mucha mnie śledzi. ![]() Siedzę przy kompie, ona siedzi na ścianie za monitorem i sie gapi. Potem pofrunie gdzies, ale zaraz znowu wraca. Ja idę do łóżka, ona siedzi na kołdrze i patrzy. Przed chwilką wyszłam z wanny... jak sie pluskałam w wannie to mucha siedziała na brzegu i patrzyła. Nie uciekała nawet jak sie normalnie ruszałam, nic! Od razu powiem, ż enie śmierdzę i nie mam we włosach starego sera czy cos. Ta mucha po prostu mnie lubi! Zaczełam nawet do niej gadać, a dzisiaj bałam się, że wpadnie do wanny. Ona jest wszędzie przy mnie. Cokolwiek robię ona siedzi gdzieś obok i się patrzy. Jak byłam mała to kiedys też zaprzyjaźniłam sie z muchą, ale kilka dni poźniej znalazłam ją w pajęczynie koło okna. A tak częstowałam ją dżemem z kanapek i też za mna łaziła. Może ja mam jakies utajone umiejętności jak Harry potter. on gadał z wężami a ja mam jakiś kontakt z muchami. Miała któras z was tak?
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Zaprzyjaźniłam się z muchą
ja rozumiem ze miałaś cieżkie przejścia ostatnio.... Naprawde... :-D
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak wyszłam z wanny to zaczęła latać koło mnie w kółko i wyleciała do pokoju. Ja już myślałam, że to jakaś szpiegowska kamera czy cos, ale to zwykła mucha! Ona mi sie nawet przygląda jak sie przebieram przed lustremn. Zawsze siedzi na lustrze i sie gapi do momentu aż sie ubiorę. Może to jakaś wcielona w muchę bratnia dusza, albo anioł stróż czy coś.
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm...może będziesz muchową mamą
![]() kiedyś tez miałam muchę ..ale zamknęłam ją w słoiku..i się udusiła...muchę pochowałam w doniczce...tylko że ta moja muicha to mnie nie śledziła....ona raczej we mnie wlatywała może mnie podrywała sama nie wiem...pewnie to był Pan Much..ehhh co ja tu wygadujęDbaj o swoją muchę tylko wolę nie mówić co lubią muchy ....
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
może. A może chciała tez balsamu do ciała? TYlko jej nie zrozumiałas... moze to jakaś musza wizażystka i dlatego sie do Ciebie przyczepiła. Osobiscie za muchami nie szaleje. Obrzydza mi jak sobie wyobraze ze mogą po mnie chodzic.. po twarzy.... Np kiedy śpie..
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
heh... No ja też mam taka zaprzyjaźnioną muche.. heh Zwie sie MAMA...=* tez wszedzie łazi za mna.. patrzy jak jak siedze na kompie.. normalnie wypisz wymaluj jak ta twoja mucha...=*
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
![]() Mnie też kiedyś śledziła jedna mucha ale ja przechytrzyłam
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
naprawdę strasznie się śmiałam a jest teraz też z tobą?
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez raz zaprzyjaznilam sie z mucha co najsmiesznniejsze byl tego swiadkiem moj brat i mama
gdy dlon "otwieralam" by siadla- siadala dokladnie w tym miejscu ktore chcialam na otwartej dloni i chodzila po niej ,i tak za kazdym razem kiedy tylko wzielam reke wystawilam by siadla- bez glupich domyslow ze reke mialam smierdzaca czy cos - bo tak nie bylo- rodzinka zalewala sie z tego niezle- bo to naprawde bylo smiesznecaly czas latala kolo mnie i ni edawala mi spokoju jak jakas papuga czy cos |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
a ja kiedyś uratowałam komara z kałuży i tak był mi wdzięczyny że przez całe wakacje nie udziabał mnie żaden komar
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
HAHAHA.. widzę, że nie jestem jedyna
Teraz mja mucha gdzies sobie poszła, może sie obraziła, że jej nie dałam balsamu czy coś. Właśnie wybieram sie do opery. Mam nadzieję, że mucha zostanie w domu. Ciekawe czy to pan Much czy pani Mucha. Bo jak pan Much to to pewnie jakis zboczeniec. Uwielbia patrzeć jak sie rozbieram. I jeszcze tak sobie niby ukradkiem po mojej kołdrze wędruje... Ja z moją Muchą sobie rozmawiam czasami. Na razie nie siada tam gdzie chce, ale może to indywidualistka jakaś, kto wie...
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Rozeznanie
|
Ja się kiedyś zakolegowałam z motylem
A jaki pięęekny był Też mi przylatywał na otwartą dłoń i siadał na głowie Latałam po trawa dla niego, (niewiem po co, ale dobra ) i zamykałam go w słoiku, ale z dziurkami, to i tak byłam opiekuńcza A do dzisiaj nie wiem co się z nim stało
|
|
|
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
haha dziewczyny, niezle te wasze opowieści, zaczynam miec poczucie jakiegos niedosytu, bo ja jak dotad przyjaźniłam sie tylko z psem
|
|
#14 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ahhh to było coś
|
|
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
Shemreolin, jesteś niesamowita!
![]() ![]()
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Shem, jak tak czytałam to mi wpadła do głowy pewna myśl: jesteś pewna, że to jedna i ta sama mucha?
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ufff to znaczy ze nie jest z nami jeszcze tak zle
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoja drogą - ja bardzo dawno nie widzialam zadnej muchy . Z reszta jak sie jakas w domu pojawi to moj pies zaraz ją wypedzi albo upoluje.
|
|
|
#19 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz chyba sama sprawdzę (i niech mi ktoś powie, że wizaż nie rozwija )
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
Uważaj żeby nie sprowadziła do Ciebie całej swojej rodziny
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez kizia mizia Czas edycji: 2006-01-01 o 20:02 |
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Shem, pozdrów swoją muszkę od Paris i może pomyśl nad wybraniem imienia dla niej?
|
|
|
#23 |
|
Zakorzenienie
|
Shem ,jestes boska
i uwazaj na tego zboczenca jakiejkolwiek by nie był płci ,jesli facet to zrozumiałe ze sie gapi a jesli to babeczka ![]()
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Shem, jesteś niesamowita
Ja nie mam szns się z muchą zaprzyjaźnić, bo najpierw koniecznie chcą to zrobić moje 2 koty - myśliwce
|
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
Pozdro dla muchy od Brydzi
![]() ![]()
|
|
#26 |
|
Raczkowanie
|
Jak spojrzałam na ten wątek to myślałam że chodzi ci o Anne Muchę
![]() Ja jak byłam mała to zawsze z dzieciakami łapaliśmy koniki polne. No i takiego kiedyś zamkęnłam w słoiku z dziurkami tak jak xxankaxx. No i kiedyś moja mama go wypuściła i zapomnialam o nim zupełnie. Myślałam ze wyskoczył przez okno czy coś. A po 2 tygodniach przerażona znalazłam ogromnego, spasłego świerszcza za moim biurkiem! Okazało się że to był on :P To nic w porównaniu jak do domu przyniosłam ropuche i pusciłam ją na dywan ![]() Ps. Shem jestem pewna że to facet, który uwielbia patrzec na ciebie jaka jesteś zgrabna. A może to coś w rodzaju księcia zaklętego w Muszcze??
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
muchy maja to do siebie ze lubia latac za ludzmi...
moje w domku siadaja na mnie jak sie dluzej nie ruszam... widac nie sa niesmiale:P hehe
|
|
|
#28 |
|
Zadomowienie
|
jakos nie moge smiesc jak mi lataja i brzecza (?) za uchem Shem ta twoja mucha to powaznie jakis erotoman (erotomanka ? ) - jak ci siada na koldrze to uwazaj - Bog wie co on (ona) ci w nocy moze zrobic :P
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
Shem jesteś niesamowita
Za mądra dla głupich, a dla mądrych zbyt głupia. Zbyt ładna dla brzydkich, a dla ładnych za brzydka. Za gruba dla chudych, a dla grubych za chuda. Za łatwa dla trudnych, a dla łatwych za trudna. Zbyt czysta dla brudnych, a dla czystych za brudna. Spróbuj się domyślić gdzie to mam.
|
|
|
|
|
#30 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.

Od jakiegos czasu widziałam ta muchę, ale nie zwracałam na nią uwagi. Zimno na dworze to nie bede jej wypedzac. I w pewnym momencie zorientowałam sie, że ta mucha mnie śledzi.
Ona jest wszędzie przy mnie. Cokolwiek robię ona siedzi gdzieś obok i się patrzy. 

tylko wolę nie mówić co lubią muchy ....![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

naprawdę strasznie się śmiałam
- bo tak nie bylo- rodzinka zalewala sie z tego niezle- bo to naprawde bylo smieszne