![]() |
#1 |
BAN stały
|
![]() Związek z facetem z afganistanu ...
Jak wyżej..
Mieszka tu ok 4 lata , pracuje , jest po szkole , ma zamiar się kształcić dalej , jest samodzielny. WYDAJE SIĘ być w porządku i za takiego się podaje. Jednak dla mnie to bariera w zasadzie nie do pokonania.. ciągnie mnie do niego okrutnie , ale nie umiem zaufać , mimo, że pokazał się na razie tylko z dobrych stron , nie mówię o samych aspektach romantycznych i pożądaniu , mówię o przysługach , pomocy , trosce. Jednak stereotyp ( z resztą nie bez powodu ) mówi , że wszyscy oni są źli do szpiku kości i są doskonałymi manipulatorami. Czy ktoś ma jakieś kontruktywne opinie ? Zna jakieś przypadki ? Proszę nie pisać , że nauczę się robić kebaby .. Temat burzliwy , proszę o Wasze opinie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Związek z facetem z afganistanu ...
Już były wątki tutaj na ten temat.
Czytałaś? Nie? To poczytaj. ![]() Czekaj, chwila, moment, zaraz.... Nie mówisz o samych aspektach romantycznych i pożadaniu, tzn.,że ... spałaś z nim? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
BAN stały
|
Cytat:
Nie miałam z tym człowiekiem żadnych kontaktów poza rozmową. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Może najpierw zakończ związek ze Swoim Cudownym Chłopakiem (pisownia oryginalna), którego krzywdzisz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Powiedziałam , że nie łączy mnie nic poza rozmową , prawda ? Może założe osobne konto i oddzielę te dwie sprawy , by ktoś konstruktywnie odpowiedział na zadane pytanie , bez osobistych wycieczek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Dlaczego mamy nie "łączyć" wątków? Przecież te dwie sprawy się ze sobą łączą. Nie uważasz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Masz faceta i pytasz o związek z innym (nie o sens "kolegowania się", ale o ZWIĄZEK). Nie mam pytań.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Ale skoro nie potrafię uzyskać odpowiedzi na to konkretne pytanie , ponieważ ocenia się to całościowo i nie odpowiada merytorycznie , stąd mój wniosek , że nie warto tych wątków łączyć. Powiedzmy , że przeprowadzam ankietę. Na prawdę zależy mi na opiniach NA TO KONKRETNIE ZADANE PYTANIE , być może potrzebuję więcej faktów , by podjąć bezpieczną decyzję. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
I nie z powodu jakiegoś " głupiego kebaba " a z powodów od początku związku? Czy nie mogę zadać pytania na inny temat ? Regulamin zabrania ? Nie zapytałam jak zdradzić faceta z afgańczykiem , żeby się nie połapał ( celowa ironia ) Zapytałam , czy ktoś zna historie i może odpowiedzieć KONSTRUKTYWNIE. ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
Nic nie dziel, bo to jedna i ta sama sprawa, a już 3 wątki.
Właśnie tak się zastanawiałam, co z Twoim adoratorem nie tak, że wyznaje miłość ledwo znanej kobiecie. Teraz rozumiem, o co biega. Przerabiałam, przerabiałam... co prawda nie związek, ale fascynację, ale już się prawie widziałam jako, w tym wypadku pakistańską, żonę. Manipulatorzy - tak bym tego nie nazwała, po prostu różnice kulturowe są prze***, a łatwo spragnionej uczuć, zapatrzonej w czarne oczy Europejce trochę za bardzo popłynąć. Moim zdaniem Ty masz zdecydowanie poważniejsze problemy, niż to, czy się wiązać z Afgańczykiem (chociaż i to nie jest lekki kaliber...). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-06-22 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
No I ? Albo powiedz coś konstruktywnego , albo wyjdź , proszę.
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- Cytat:
Czy mogłabyś rozwinąć bardziej opowieść? Byłabym wdzięczna. Moje problemy są rzeczywiście większe , ale ten aspekt też mnie interesuje. Spotkała mnie taka a nie inne sytuacja w życiu , stąd moje pytania , potrzeba " wiedzy " jakiejkolwiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Nie puścisz jednej gałęzi, zanim chwycisz drugiej.
Edytowane przez 201607111028 Czas edycji: 2015-06-24 o 17:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Autorko, mojej mamy przyjaciółka ze studiów wyszła za Afgańczyka - chłopak był tu na studiach i na studiach się pobrali. Zamieszkali w Polsce, urodziły się dzieci. Po 10 latach wzrowego małżeństwa (czy coś koło tego) zdecydowała się pojechać z nim do jego rodziny na wakacje z dziećmi. Było to 15 lat temu. Od tego czasu nie wróciła, nie ma z nią żadnego kontaktu.
Dla mnie taki związek ma sens pod kilkoma warunkami: - żyjecie w Europie i nigdy przenigdy nie dajesz się namówic na wyjazd do jego kraju ani na to, by pojechały tam z nim dzieci. Nie i kropka. I musicie to ustalić od razu na początku a Ty musisz mieć pewnosć, że się nie złamiesz. - gość jest w stanie funkcjonować "po europejsku", nie wymaga od Ciebie (jeśli tego nie chcesz) przechodzenia na jego wiarę, noszenia burki - czyli żyjecie jak w europie, nie jak w jego ojczyźnie.
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Absolutnie nie Tobie to oceniać , co mną kieruje , zamiast wysnuwać daleko idące wnioski , przeczytaj cały wątek i popatrz szerzej , jeśli chcesz się wypowiadać.
Nigdy nie powiedziałam , że mam zamiar iść w coś nowego tuż po zakończeniu związku albo , o zgrozo , zdradzić. Jeśli , poza obrażaniem mnie i denerwowaniem mnie w i tak już kiepawej mojej sytuacji , nie masz nic do powiedzenia , powiedziałam raz - wyjdź. ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
Człowiek ten żyje tu po europejsku. Ale cholera wie , jak jego poglądy się zmienią na przestrzeni czasu , lub kiedy będzie w swoim kraju. Strach jest jednak bardzo duży przed tymi ludźmi , nie mówię nawet w kontekście związku , ale relacji jakiejkolwiek. Na samo słowo Afganistan człowiekowi się zapala lampka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I nie, nie uważam, że to zły facet czy coś. Chociaż z perspektywy czasu, całe szczęście, że wyszło, jak wyszło. To są ludzie tacy sami, jak my i nie mają jakiejś niezwykłej umiejętności rozwijania głębokiego, szczerego, trwałego uczucia po kilku rozmowach o dupie maryny. Po prostu różnica kulturowa. Jedna z wielu i wcale nie najbardziej dająca się we znaki. Znam takie związki, które działają dobrze. Ale poszukaj na wizażu o tych, które dobrze wcale nie działają. Nie twierdzę, w Polsce też nie brakuje facetów, którzy leją swoje kobity i nie pozwalają im wychodzić z domu. Powiem szczerze - na Twoim miejscu nie stawałabym na ringu teraz. Wiem, że "idź do psychologa" to chyba najczęściej tu powtarzana rada, ale zwykle słuszna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
BAN stały
|
Poprzez założenie 3 wątków o tym samym chcesz oszukać samą siebie.Ty już ją podjęłaś. Na syndrom MMI (mój Mohamed jest inny) nie ma lekarstwa. BETON. Nie da się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rotmistrz
|
Cytat:
To, czy to dobry czlowiek to musisz sama sobie na to pytanie odpowiedziec. Spytaj go czy ma w planach na przyszlosc ewentualny powrot do ojczyzny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Jezu, po co zakładać n-ty wątek o tym samym?
Poszukaj wątków o związkach z muzułmanami, jacy oni są miedzy swoimi, a jacy tu- w europie. To jak Mars i Ziemia- dwa różne światy, nie ma nawet co porównywać. Poczytaj sobie jak muzułmanie - nie wszyscy, ale to raczej wyjątek 1 na 100- wykorzystują europejki , poprzez jakieś chore "zawarcie związku małżeńskiego", które - nie pamietam jak sie nazywa- a może on trwać przez nawet AŻ godzinę, tylko dlatego,żeby muzułmanin mógł sobie za przeproszeniem, zamoczyć w świetle prawa... Nie chce ci się tyłka ruszyć i w google nawet wpisać "związki muzułmanów z polkami"? Może poczytaj książek trochę? DOEDUKUJ SIĘ, kobieto. Ktoś ci może nagadać jak to pięknie ładnie, i w przypadku 1-100 może i tak być, ale to są wyjątki....Wyjątki przez duże "W". A tak bardziej na luzie, kurde- Autorko- nie dziw się że Wizażanki są..zniesmaczone, skoro jak ta małpa- bez urazy- trzymasz się jednej gałęzi dopóki nie złapie drugiej. Nie twierdzę,że jesteś malpą- w żadnym razie. Ale trochę to nie fair wobec drugiej osoby- czy sie z nia jest, czy juz prawie nie- myslec, rozwazac ZA i Przeciw związek- relacje bynajmniej nie na stopie czysto koleżeńskiej-z innym facetem. Sorry, kobieto, tak się nie robi. To jest. mało mówiac, nie fair. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie i jeszcze raz nie. Widać desperację i łatwy łup do zmanipulowania. Lecisz, autorko, prosto w kolejne bagno. To, że pan studiuje i żyje niczym Europejczyk z dziada pradziada nie jest niczym dziwnym - w końcu nie po to wyrwał się z państwa, które raczej nie oferuje takich atrakcji. Na tego typu bzdury nabierają się z reguły małolaty na imprezach tematycznych albo zaburzone kobiety, które szukają wrażeń w postaci kolejnych hektolitrów patologii w swoim życiu. Widziałam nie raz i nie dwa, co z 95% takich związków zostaje w ciągu pierwszych kilku miesięcy. Wyjątki tylko potwierdzają regułę, ale zrobisz jak zechcesz. Ja polecam ochłonąć już na tym etapie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Jeśli nie jesteś pewna, jakim jest człowiekiem, to zanim swoje pożądanie zaczniesz wcielać w życie - poznaj go lepiej. Nie każdy facet z Afganistanu/muzułmanin/murzyn z dzikiego afrykańskiego kraju - to dziwak/burak/terrorysta.
Ja nie będę specjalnie obiektywna, bo jednak mam pewne zadatki rasistowskie w sobie. Ale opowiem Ci o mężczyznach z Turcji, których poznałam w czasie studiów. Studiowałam w PL, na Politechnice Śląskiej - w języku angielskim. Na mój wydział przyjeżdżali ludzie z Hiszpanii, Portugalii, Korei Południowej, Kazahstanu i Turcji. Hiszpanie i Portugalczycy - jak my. Ludzie z Korei - zamknięci w sobie, woleli trzymać się w swoim gronie. Ludzie z Kazahstanu - miałam wrażenie, jakby ciągle podejrzewali, że coś do nich mamy. I ludzie z Turcji - dziewczyny, które wolały spędzać czas z Polkami/Hiszpankami itd., niż swoimi kumplami-rodakami. Bo ci kumple-rodacy, faceci z Turcji, traktowali wypad do Polski jak okazję do tego, by bez wyrzutów sumienia (mama, sąsiedzi, Allah - nikt nie widział, co tu robią) mogli się zabawić. Chlali na potęgę i macali każdą laskę, która tylko dała się pomacać. Bardzo się cieszę, że nie mieszkałam w akademiku i nie chodziłam na studenckie imprezy - wolałam pójść z przyjaciółką/moim facetem na drinka, niż oglądać jak koledzy ze studiów piją jakąś wódę niewiadomego pochodzenia. Niektóre laski były nimi oczarowane - tymi oczyma czarnymi, męskim zarostem, pięknie brzmiącym językiem. I sypiały/uprawiały seks z nimi, mimo że wiedziały, ile wcześniej obskoczyli innych łóżek (i nie tylko, bo opowieści o seksie na korytarzach w akademiku też słyszałam). Faceci z Polski za nimi nie przepadali. Słusznie - także dlatego, że goście z Turcji wyłapywali pijaniutkie kąski z akademika. I to nie była zazdrość, oni zwyczajnie byli zniesmaczeni tym, co wyrabiają tu "koledzy" z tego "europejskiego" kraju. Bo tu, jak znajomy przypadkiem prześpi się po pijaku z koleżanką z akademika, to zachowuje to dla siebie, a nie opowiada potem wszystkim dookoła. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Dobre
![]() Autorko, było mnóstwo wątków na ten temat (wpisz sobie w forumowa wyszukiwarje "muzułmanin"), jak również historie w gazetach i ksiązki kobiet, którym udalo się z takiego związku uciec. Ja bym się w życiu nie związała z muzułmaninem.
Edytowane przez Kolor kremowy Czas edycji: 2015-06-23 o 10:59 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Natomiast też uważam, że to nawet nie miejsce na rozważanie "za i przeciw", autorka wygląda właśnie na "kobietę, która szuka wrażeń w postaci kolejnych hektolitrów patologii w swoim życiu", niestety. W jej wypadku, w takim stanie emocjonalnym, ryzyko wtopy jest ogromne. Cytat:
Poza tym - nie znam żadnego Turka, ale z opisów to jeszcze inna bajka, niż Afgańczycy/Pakistańczycy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
A daj spokój, jakiej by narodowości on nie był, jeżeli nie jest z krainy mlekiem i miodem płynącej o nazwie POLSKA, to zaraz zostaniesz przekierowana do mrozacych krew w żyłach innych wątków o związkach z obcokrajowcami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Czytam właśnie książkę "Kiedyś byłam księżną", akurat nie o chłopaku z Afganistanu, a z Malezji, ale podobny typ i.. polecam, przeczytaj.
Oni mieszkali w Autralii, też była sielanka, kwiaty, nosił ją na rękach. Po wyjeździe do Malezji zaczął się koszmar, poniżanie, katowanie, znęcanie się psychiczne i fizyczne, gdy w końcu uciekła od niego z powrotem do Australii, po kilku latach porwał jej dzieci. Nie miała z nimi kontaktu 14 lat. Nie jestem niby uprzedzona, ale takie historie dają do myślenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Z muzułmanami.
Edytowane przez stewardesa Czas edycji: 2015-06-23 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
To mój mąż, najbliższa osoba, kocham, ufam, ale na Bliski Wschód nie wyjedziemy bo się przemieni w bezwzględnego furiata i mnie skrzywdzi. W Polsce - dobry człowiek, w Afganistanie - zły. Dla mnie to się w ogóle nie klei. Jak żyć ze świadomością że związek jest super tylko w jednej szerokości geograficznej, a w innej już jest toksyczny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.