|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Błagam o kilka rad, jestem załamana, facet mnie zdradza chyba!
Cześć. Sprawa wygląda tak ze mieszkamy razem od 8 mcy, nie układało się jakiś czas temu, ale teraz związek wygląda(Ł) mniej wiecej ok. Pojechał na egzamin na prawko i się zaczęło. Spotkał jakąs dziewczynę i bardzo mu sie spodobała. Teraz ciągle do niej pisze a wiadomości zaraz usuwa. Pisze jaka jest piękna, pisze że dla niego związek juz nie istnieje, wymyśla różne bajki, pisze że chciałby się spotkać itd. Generalnie jak to czytam to mam mdłości po tym jak dobrze nam teraz razem. Kiedy go podpytałam co o nas mysli cały czas zapiera się ze planuje wspólną przyszłość i że jest szczęśliwy. Nie ma pojęcia że wiem o tej lasce, mam hasło... Dziewczyny ja bym takie pisanie wytrzymała ale nie to ze on ewidentnie się zabujał. Jestem załamana, czuje się jak ścierka do podłogi i nie wiem czy walczyć czy pakować swoje manatki i dać mu odejść. On nie jest typem zdradzającym więc tym większe było moje zaskoczenie. Teraz znowu sie psuję bo ja chodzę załamana, czepiam się, płaczę i wymyślam bo jestem cholernie zraniona a muszę udawać że o niczym nie wiem. Pomocy, wiem ze jest tu gro doświadczonym dziewczyn... Dla uzupełnienia historii może istotne być to ze go rok temu zdradziłam. Ale sam chciał wybaczyć. Dopytywałam go ostatnio czy napewno chce ze mną byc po tym wszystkim i że po stokroć wolałabym żeby mnie od razu zostawił niż zostawił dla innej laski po kilku spotkaniach. A on w zaparte że o nic nie muszę się martwić, że jest lojalny i mi nic takiego nie zrobi. Czy jest szansa że to chwilowy kryzys z jego strony? Dodam że laska jest o wiele ładniejsza ode mnie, ale młodsza. I jest zadowolona z jego pisaniny.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Błagam o kilka rad, jestem załamana, facet mnie zdradza chyba!
Co Ty z nim jeszcze robisz?! Ja bym gościa kopnęła w cztery litery i po sprawie... ! Zagraj z nim w otwarte karty i powiedz, ze wiesz o wszyskich tych wiadomościach...
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk, więc czasami brakuje ogonków i kreseczek
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja po prostu cały czas obarczam się winą, że to przez tamtą zdradę i dlatego jeszcze wierzę że ma kryzys... Że mamy szansę. Kocham go bardzo i mam wrażenie że to ja przekreśliłam. Naprawdę nie warto walczyć? Poza tym on sie wkurzy że przeglądałam to...
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dlaczego sie nie szanujesz?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
To jest brak szacunku? Może masz rację. Poniżam się trochę...
Ale go kocham i wiem ze faceci czasem muszą poflirtować, dlatego się łudzę. Dziewczyny, nigdy nie kochałyście tak że byłyście ślepe? Czyli powiedzieć mu i się pakować? On nigdy o mnie szczególnie nie walczył, nawet w trakcie kłótni mówił ze jak mi sie coś nie podoba to mam go zmienić. Najbardziej boli to że wiem że zaraz będą kręcic po zerwaniu... Mam ochotę do niej napisać. Ona wie o mnie a mimo to przyjmuje te komplementy zadowolona z siebie niesamowicie. Chyba nigdy mnie tak nie zranił. Wspominał nawet kilka tygodni temu o zaręczynach. Jezu... Jest mi tak źle, od paru dni nic nie jem...
|
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Ile jeszcze watkow zalozysz zanim zrozumiesz ze masz g.o.w.n.o nie zwiazek i potrzebujesz porzadnej terapii bo jestes powaznie zaburzona co wynika z twojego dziecinstwa? Dziewczyny ci wszystko juz powiedzialy. Czemu nie skorzystalas z ich rad???
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
ahahahahahah
Generalnie, odpłacił Ci pięknym za nadobne. Co wcale nie oznacza, że powinnaś przy nim tkwić. No ale jak jesteś maksymalną desperatką, założysz jeszcze ze 3 wątki o tym samym i poczekasz na pierdzionek.
|
|
|
|
|
#8 | |
|
.
|
Cytat:
ja bym mu zrobiła burze. chociaż... jesteście siebie warci, jedno zdradza drugie.
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
Edytowane przez ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca Czas edycji: 2015-06-24 o 08:31 |
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co, nie spodziewałam się takich kpiących odpowiedzi. Spoko, mogę być nawet zaburzona ale proszę tu o radę w tej sprawie, od czegoś to forum jest.
Generalnie jutro się wyprowadzam chyba. Mnie moja zdrada boli jak cholera ale on sie zapiera ze chce ze mną być. Może wygoda faktycznie... W końcu mieszkanie na dwie osoby jest tańsze. No i i tak ląduje z deszczu pod rynne bo na razie nie mam gdzie wrócić jak tylko do rodziców alkoholików. Sic! Zadzwoniłam do niego i wymyśliłam historyjkę (głupią i żenującą ale uwierzył) że ta panna do mnie napisała i ze wiem co pisali. On udaje zdziwienie, kazał mi wysłać linka do jej profilu i pyta czy mu ufam bo nawet jej na oczy nie widział. Spakować się bez słowa? Dziś? Jutro? |
|
|
|
|
#11 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#12 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Ale jest sens? Co to zmieni? Co mam mu dzis powiedzieć? Po pracy? Że czytałam jego wiadomości? To jest szpiegowanie. Może większe wrażenie zrobi na nim jak wróci i nie będzie po mnie śladu... Poza tym, w trakcie tej rozmowy zostanę potraktowana jak ściera, znam go na tyle że wiem że taki się staje jak ktoś go przyłapie na czymś złym. A bólu jaki mi sprawi tym zachowaniem nie zniosę. Podejrzewam że powie że mam się wynosić...
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Skoro stać Cię na wynajem mieszkania z nim, powinno być Cię stać na samodzielne wynajęcie pokoju. + Jesteś DDA, idź na terapię, pewnie Ci to już multum osób napisało. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A z ta terapia DDa to mam powoli dosyć. Chodzę na terapię, a słuchanie na każdym kroku od wizazanek ze mam się leczyć nie jest fajne. Zresztą, ile bym historii nie przeczytała, syndrom DDA zazwyczaj towarzyszy juz do końca życia i terapia tu raczej lekko poprawia światopogląd. Brak mi wiary że będzie normalnie. Ale nie o tym wątek Na pierścionek czekałam i się nie doczekam. Trudno. Chyba pierwszy raz w życiu musze naprawdę wziąć się w garść. Bo cały czas byłam skłonna wybaczać, nawet to bym mu chętnie wybaczyła gdyby chciał. Ale osoba która planuje ze mną dzieci i mnie podobno kocha takich rzeczy nie powinna robic
Edytowane przez joan941 Czas edycji: 2015-06-24 o 08:59 |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Przyczajenie
|
Faktycznie może być tak , że on wtedy po prostu stracił do ciebie zaufanie. Zdradę można wybaczyć , ale nie zapomnieć... I nie da się tego tak ot , wyrzucić z pamięci. I dlatego pewnie powoli myśli( albo robi to podświadomie) o wiernej dziewczynie , niestety dla ciebie.
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#19 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
A dla mnie obie strony to patologia. Ty go zdradzasz, facet cie nie szanuje, ty go non stop szpiegujesz, no masakra jakas.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co robić. Po prostu jutro się wyprowadze i jakoś wytrzymam to rozbicie. Nie wiem jak bo nie chcę nikogo innego
|
|
|
|
|
#22 | |
|
plum plum
|
Cytat:
W jakim mieście mieszkasz, że pokoi nie ma? Pogrubione: to znaczy, że nie kocha i tyle. Co tu roztrząsać? Masz swój mózg, umiesz dodać 1+1? Nawet jak cała gawiedź dookoła gada, ze to jednak będzie 3, a nie 2? To tak samo jest z nim. Zaufaj samej sobie, doskonale widzisz, że on Cię nie kocha, zdradza emocjonalnie, ale od czasu do czasu puści jakimś tekstem, że coś tam? To znaczy, że tekst jest nic nie warty, a go nie ma co słuchać.
|
|
|
|
#23 |
|
Raczkowanie
|
Kopnij go w dupę, zanim on to zrobi. Ja nie toleruję takich szczeniackich zachowań. Pewnie trzyma cię, aż będzie pewny, że będzie z tamtą, a na ciebie naszcza. Miej swoją godność.
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nawet nie czytałem do końca po przeczytaniu pierwszych paru zdań stwierdziłem, że twój związek nie ma najmniejszego sensu. Związek powinien opierać się przede wszystkim na zaufaniu a widzę tutaj, że usuwa wiadomości, czyli ma przed tobą tajemnice. Szkoda czasu na taki związek poszukaj kogoś wartego Ciebie. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Możliwe że gość kręci zemstę albo czuję się usprawiedliwiony by jechać na dwa fronty. Skończcie tę dziecinadę. |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
plum plum
|
Cytat:
Krzywdzicie się nawzajem i jeszcze nazywanie to miłością.
|
|
|
|
#28 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zakorzenienie
|
to nie ma sensu. facet cie zdradza i tyle.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że właśnie zaklepałaś sobie tymczasowe miejsce do mieszkania i teraz się pakujesz. Uważam, że nie ma o czym rozmawiać, możesz go co najwyżej poinformować o swojej decyzji. Z tego co piszesz, to koszmarny typ, więc lepiej, żebyś wtedy miała już przewiezione rzeczy, krótko i zwięźle poinformowała go o wszystkim i szybko wyszła. Choć ja jestem daleka od tego, żeby w takich przypadkach źle osądzać ludzi, którzy zrywają przez telefon bądź nawet smsem. W przypadku takiego patologicznego typa lepiej uciekać szybko i skutecznie.
Jeszcze co innego, gdy facet mówi, że o wszystkim porozmawiacie, gdy wróci. Nie mówię, żeby wtedy wybaczyć, ale jest wówczas jakiś sens odbycia rozmowy. Choćby po to, żeby wyjaśnić sobie dlaczego związek nie wypalił, przeprosić siebie nawzajem za całokształt i rozstać się w zgodzie. Ale gdy facet wprost się wypiera, to pozostałaby tylko zabawa w kotka i myszkę. Ja nie chciałabym słuchać wypierania się, opowieści, że to jakaś wariatka itp. Po co? Edytowane przez Fleur_D Czas edycji: 2015-06-24 o 13:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Jest mi tak źle, od paru dni nic nie jem...

ja bym mu zrobiła burze. chociaż... jesteście siebie warci, jedno zdradza drugie.