|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Duże wesele ponad 150 osób - okolice Rybnika, sale
Poszukuję sali na wesele. Nie ma problemu oczywiście z weselami na góra 100 osób, ale jak już ma się dużą rodzinę to trudno znaleźć coś gdzie w jednej sali pomieści się 150 osób i można swobodnie tańczyć. Czy znacie może takie domy przyjęć, restauracje, które są godne polecenia w okolicach Rybnika, Wodzisławia Śląskiego, Żor (mamy szeroki zasięg poszukiwań). Które oferują też noclegi i atrakcje dla dzieci? Bardzo proszę też o opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Work, work, work
|
Dot.: Duże wesele ponad 150 osób - okolice Rybnika, sale
Cytat:
- Dworek nad Stawem- Wodzisław: http://www.dworeknadstawem.pl/sala-weselna/ - Anielski Młyn, Pogrzebień: http://anielski-mlyn.pl/bpcmsOffer/show/idbpcms_offer/1 - Ewa, Piece: http://www.domprzyjecewa.pl/ - Taka Ryba, Sumina: http://taakaryba.eu/restauracja/sala-bankietowa/ - Premium, Radlin: http://www.premiumradlin.pl/premium-sale - Gościniec Wrzosy, Wodzisław: http://www.wrzosy.wodzislaw.pl/sala.html - Leśniczówka, Wodzisław Śl.: http://www.lesniczowka.wodzislaw.pl/...l#sala-weselna Byłam we wszystkich prócz Premium i Gościńca Wrzos. Z zamkniętymi oczami polecam Dworek nad Stawem, za każdym razem jest tam wszystko na profi, nawet niedzielny obiad czy popołudniowy deser. Fajne też są Anielski Młyn (obejście) i Ewa. W Leśniczówce byłam na początku, jak to ledwo co otworzyli, więc nie wiem, jak teraz to wygląda u nich. W Taka Ryba znajomi mieli wesele kilka lat temu, byli zadowoleni ze wszystkiego.
"...są w życiu chwile, w których trzeba podjąć ryzyko i dać się ponieść szaleństwu." Edytowane przez 21kasia21 Czas edycji: 2015-07-13 o 13:07 Powód: literowki ![]()
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za odpowiedź, część z tych restauracji już znalazłam, ale o Anielskim Młynie i Gościńcu Wrzosy nie słyszałam, ta pierwsza zrobiła na mnie największe wrażenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]() Mnie osobiście bardzo się tam podobało, szczególnie obejście i widoki przy fajnej pogodzie ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
A ma ktoś opnie na temat Dworku nad Stawem i Gościńca Wodzisławskiego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Work, work, work
|
Dworek na Stawem super pod każdym względem.
Obejście fajne, jedzenie smaczne, chociaż wystrój mi się osobiście średnio podoba ![]() Wybierz się chociaż na samą kawę czy obiad i oceń ![]() Organizowane są tam też targi ślubne, można iść i skosztować jedzenia.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Żona Gargamel
|
Z większych sal jest jeszcze Arka (Rybnik-Jankowice), Biały Dom, Iwona i U Kaczyny
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
To ja jeszcze dodam Zajazd Mat w Belku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Tak wiem, że się powtarzam, ale część z tych polecanych sal zwiedziliśmy. Premium robi ogromne wrażenie tak samo jak cena wesela za dwa lata. Najbardziej wpadł nam w oko Gościniec w Wodzisławiu i stąd pytanie o opinie. Bo ceny są bardzo konkurencyjne w stosunku do innych lokali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
ja szukam już od miesiąca sali i dramat
![]() ![]() ![]() Ogólnie po przestudiowaniu opinii znajomych, rodziny, zespołów podchwytliwie wypytanych ![]() (kolejność losowa) Iwona Radziejów, 2 Contry Wodzisław Gościniec Wodzisławski Astoria Mszana Dworek nad Stawem Wodzisław Zamek Chałupki Avanti Bluszczów Premium Radlin Arkadia Radlin Leśna Perła Radlin Ewa Piece Taaka Ryba Sumina Złota Iglica Pogrzebień Anielski Młyn Pogrzebień Leśna Racibórz Perła Krzanowice Rege Bieńkowice Bravo Tworków Laguna Szymocice Resztę ominęłam z różnych względów. O każdej z wyżej wymienionych mogę powiedzieć parę słów, niestety tylko w paru miejscach miałam przyjemność jeść, a to jest dla mnie najważniejsze. Moje wymagania: pyszne i zróżnicowane jedzenie, duża sala, i chociaż ze 3 pokoje obowiązkowo na miejscu, bo 80 ludzi mam z Zagłębia :/ (reszta i tak pewnie będzie rozwożona) I co? I dalej nie mam sali ![]() ![]() ![]() Pomożecie coś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Aż tak dużo sal nie zwiedziliśmy, ale o wszystkich slyszałam. Większość oceniliśmy przez zdjęcia, bo ważny jest dla nas układ sali i obejście. W ostateczności wybraliśmy Gościniec, jedlismy tam. Jedzenie pycha, cena przystępna, za noclegi ze sniadaniem również
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś był na wesele w Avanti Bluszczów albo Ewie w Piecach? jak tam jest pod względem jedzenia, proszę pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak na taką ilość to Dworek nad Stawem co zresztą wspomniałam w Śląskich Pm-kach. Cena niektórych przeraża ale w cenie jest wszystko i nie trzeba sie o nic martwić. Myśmy nawet alkoholu nie kupowali więcej niż dostaliśmy od nich w cenie; a i tak pare butelek zostało Nam do domu jeszcze. No i obsługa dużo lepsza. Goście zadowoleni, a nawet kilka par które planowały ślub od razu tam byli rezerwować date na swoje wesela. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Niestety Dworek odpada
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.