Duże wesele ponad 150 osób - okolice Rybnika, sale - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-13, 10:47   #1
Karla3
Przyczajenie

Duże wesele ponad 150 osób - okolice Rybnika, sale

Poszukuję sali na wesele. Nie ma problemu oczywiście z weselami na góra 100 osób, ale jak już ma się dużą rodzinę to trudno znaleźć coś gdzie w jednej sali pomieści się 150 osób i można swobodnie tańczyć. Czy znacie może takie domy przyjęć, restauracje, które są godne polecenia w okolicach Rybnika, Wodzisławia Śląskiego, Żor (mamy szeroki zasięg poszukiwań). Które oferują też noclegi i atrakcje dla dzieci? Bardzo proszę też o opinie
Karla3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-13, 13:05   #2
21kasia21
Work, work, work

Dot.: Duże wesele ponad 150 osób - okolice Rybnika, sale

Cytat:
Napisane przez Karla3 Pokaż wiadomość
Poszukuję sali na wesele. Nie ma problemu oczywiście z weselami na góra 100 osób, ale jak już ma się dużą rodzinę to trudno znaleźć coś gdzie w jednej sali pomieści się 150 osób i można swobodnie tańczyć. Czy znacie może takie domy przyjęć, restauracje, które są godne polecenia w okolicach Rybnika, Wodzisławia Śląskiego, Żor (mamy szeroki zasięg poszukiwań). Które oferują też noclegi i atrakcje dla dzieci? Bardzo proszę też o opinie
Tak kilka sal na szybko, które pomieszczą ok 150 osób:
- Dworek nad Stawem- Wodzisław: http://www.dworeknadstawem.pl/sala-weselna/
- Anielski Młyn, Pogrzebień: http://anielski-mlyn.pl/bpcmsOffer/show/idbpcms_offer/1
- Ewa, Piece: http://www.domprzyjecewa.pl/
- Taka Ryba, Sumina: http://taakaryba.eu/restauracja/sala-bankietowa/
- Premium, Radlin: http://www.premiumradlin.pl/premium-sale
- Gościniec Wrzosy, Wodzisław: http://www.wrzosy.wodzislaw.pl/sala.html
- Leśniczówka, Wodzisław Śl.: http://www.lesniczowka.wodzislaw.pl/...l#sala-weselna

Byłam we wszystkich prócz Premium i Gościńca Wrzos.
Z zamkniętymi oczami polecam Dworek nad Stawem, za każdym razem jest tam wszystko na profi, nawet niedzielny obiad czy popołudniowy deser. Fajne też są Anielski Młyn (obejście) i Ewa.
W Leśniczówce byłam na początku, jak to ledwo co otworzyli, więc nie wiem, jak teraz to wygląda u nich. W Taka Ryba znajomi mieli wesele kilka lat temu, byli zadowoleni ze wszystkiego.

Edytowane przez 21kasia21
Czas edycji: 2015-07-13 o 13:07 Powód: literowki
mikroREKLAMA
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? ***
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
21kasia21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-13, 13:40   #3
Karla3
Przyczajenie

Dziękuję za odpowiedź, część z tych restauracji już znalazłam, ale o Anielskim Młynie i Gościńcu Wrzosy nie słyszałam, ta pierwsza zrobiła na mnie największe wrażenie
Stary 2015-07-13, 13:43   #4
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź, część z tych restauracji już znalazłam, ale o Anielskim Młynie i Gościńcu Wrzosy nie słyszałam, ta pierwsza zrobiła na mnie największe wrażenie
Anielski Młyn jest godny polecenia
Mnie osobiście bardzo się tam podobało, szczególnie obejście i widoki przy fajnej pogodzie
Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp.

Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!)
Stary 2015-08-02, 13:06   #5
Karla3
Przyczajenie

A ma ktoś opnie na temat Dworku nad Stawem i Gościńca Wodzisławskiego?
Stary 2015-08-02, 13:49   #6
21kasia21
Work, work, work

Cytat:
A ma ktoś opnie na temat Dworku nad Stawem i Gościńca Wodzisławskiego?
Dworek na Stawem super pod każdym względem.
Obejście fajne, jedzenie smaczne, chociaż wystrój mi się osobiście średnio podoba
Wybierz się chociaż na samą kawę czy obiad i oceń
Organizowane są tam też targi ślubne, można iść i skosztować jedzenia.

Stary 2015-08-07, 16:18   #7
smerfetk_a
Żona Gargamel

Z większych sal jest jeszcze Arka (Rybnik-Jankowice), Biały Dom, Iwona i U Kaczyny

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-07, 23:07   #8
cleopadra
Wtajemniczenie

To ja jeszcze dodam Zajazd Mat w Belku
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-03, 19:01   #9
Karla3
Przyczajenie

Tak wiem, że się powtarzam, ale część z tych polecanych sal zwiedziliśmy. Premium robi ogromne wrażenie tak samo jak cena wesela za dwa lata. Najbardziej wpadł nam w oko Gościniec w Wodzisławiu i stąd pytanie o opinie. Bo ceny są bardzo konkurencyjne w stosunku do innych lokali.
Stary 2015-09-21, 00:30   #10
nikita69
Przyczajenie

ja szukam już od miesiąca sali i dramat też na ok 14o osób po sporej już "redukcji" listy gości najgorsze jest to, że większość sal ma zawyżone "możliwości" , piszą że na 14o osób, po czym słyszymy, że to absolutny max i najlepiej to nie przekroczyć 100:/ posuneliśmy się do tego, że zaczeliśmy mierzyć sale dalmierzem hahaha
Ogólnie po przestudiowaniu opinii znajomych, rodziny, zespołów podchwytliwie wypytanych i opinii w Internecie zwiedziliśmy:
(kolejność losowa)
Iwona Radziejów,
2 Contry Wodzisław
Gościniec Wodzisławski
Astoria Mszana
Dworek nad Stawem Wodzisław
Zamek Chałupki
Avanti Bluszczów
Premium Radlin
Arkadia Radlin
Leśna Perła Radlin
Ewa Piece
Taaka Ryba Sumina
Złota Iglica Pogrzebień
Anielski Młyn Pogrzebień
Leśna Racibórz
Perła Krzanowice
Rege Bieńkowice
Bravo Tworków
Laguna Szymocice

Resztę ominęłam z różnych względów. O każdej z wyżej wymienionych mogę powiedzieć parę słów, niestety tylko w paru miejscach miałam przyjemność jeść, a to jest dla mnie najważniejsze.
Moje wymagania: pyszne i zróżnicowane jedzenie, duża sala, i chociaż ze 3 pokoje obowiązkowo na miejscu, bo 80 ludzi mam z Zagłębia :/ (reszta i tak pewnie będzie rozwożona)

I co? I dalej nie mam sali
Pomożecie coś?
nikita69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-21, 14:17   #11
Karla3
Przyczajenie

Aż tak dużo sal nie zwiedziliśmy, ale o wszystkich slyszałam. Większość oceniliśmy przez zdjęcia, bo ważny jest dla nas układ sali i obejście. W ostateczności wybraliśmy Gościniec, jedlismy tam. Jedzenie pycha, cena przystępna, za noclegi ze sniadaniem również myśle, ze te nasze ponad 140 osob sie tam zmiesci dworek nad stawem tez nas bardzo zauroczyl ale dalej od mojego miejsca zamieszkania jest. Premium też zwiedzilismy o ile sala robi wow, tak wlasciciel i jego podjescie do klienta (jaka to mam super sale, wszystko super, drogie drzewka itd.) już nie. Poza tym cena na rok 2017 jest szokująca. Nie robimy wesela na pokaz, bo zależy nam na dobrej zabawie, dobrym jedzeniu i ładnej sali i obejściu, więc wszystko zależy kto ma jakie priorytety i jaka wizje swojego wesela

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-27, 11:01   #12
nikita69
Przyczajenie

Czy ktoś był na wesele w Avanti Bluszczów albo Ewie w Piecach? jak tam jest pod względem jedzenia, proszę pomóżcie
Stary 2015-09-27, 21:20   #13
olusia92
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikita69 Pokaż wiadomość
Czy ktoś był na wesele w Avanti Bluszczów albo Ewie w Piecach? jak tam jest pod względem jedzenia, proszę pomóżcie
Jeśli na 140 osób to odradzam Ewe, byliśmy tam na weselu na niecałe 110 osób i mimo, że na tej większej sali to był ścisk że tańcząc czułam sie jak na dyskotece obijając się jeden od drugiego.
Jak na taką ilość to Dworek nad Stawem co zresztą wspomniałam w Śląskich Pm-kach. Cena niektórych przeraża ale w cenie jest wszystko i nie trzeba sie o nic martwić. Myśmy nawet alkoholu nie kupowali więcej niż dostaliśmy od nich w cenie; a i tak pare butelek zostało Nam do domu jeszcze. No i obsługa dużo lepsza. Goście zadowoleni, a nawet kilka par które planowały ślub od razu tam byli rezerwować date na swoje wesela.

olusia92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-28, 12:06   #14
nikita69
Przyczajenie

Niestety Dworek odpada Byłam tam na weselu 2 miesiące temu i nie powiem, żeby było "woow". (takie wrażenie ostatnio miałam tylko w Iwonie w Radziejowie -jest to I liga, niestety za mała sala:/) Wiem, że nigdy wszystkim się nie dogodzi, ale nie tylko ja miałam takie odczucia. I tak to jest: Ci którzy są zachwyceni mówią to na głos, Ci którym się średnio podoba- milczą, żeby nie sprawiać przykrości Młodym bo wiadomo, że zawsze starają się jak najlepiej... Zresztą ostatnio Młodzi sami nam powiedzieli, że byli średnio zadowoleni. Zespoły też mają różne zdanie - podobno na jednym matka PM wychodziła z siebie Dworek chyba ostatnio jedzie trochę na opinii... na dole klima moim zdaniem ok, jednak wg niektórych nie wyrabiała przy takiej temp. jaka była wtedy na dworze, Pan młody został Misterem Mokrego Podkoszulka był CAŁY mokry. Spaliśmy na miejscu, w pokojach brak klimy- przy tym upale było to zabójstwo:/ Ale podobno klimę mają zrobić na jesień

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez olusia92 Pokaż wiadomość
Jeśli na 140 osób to odradzam Ewe, byliśmy tam na weselu na niecałe 110 osób i mimo, że na tej większej sali to był ścisk że tańcząc czułam sie jak na dyskotece obijając się jeden od drugiego.
Olusia 92 dzięki Tobie podjęłam chyba w końcu decyzję. Moją faworytką ciągle była Ewa, która podobno pod względem jedzenia jest na 2 miejscu po Iwonie. Właścicielka też przesympatyczna, dała dużo gratisów,a menu takie, że inne sale to przy niej "bida i nędza" Nie umiałam się wyleczyć z tej sali mimo, że mój TŻ powtarzał mi ciągle, że się nie zmieścimy... (i tak skróciłam listę, bo początkowo miało być 180 zaproszonych). Ostatecznie wyszło 140, zawsze podobno z 10-20% gości nie przychodzi, Ewa jest niby na 140, mówię ok. Ale właśnie brakowało mi opinii osoby, która była tam, kiedy było ponad 100 osób. jeśli ktoś ma później powiedzieć, że jedzenie ok, ale było bez sensu bo nie dało się potańczyć to jaki to ma sens:/ czy masz jeszcze jakieś inne spostrzeżenia na temat tej sali poza miejscem i ciepłą wódką? Te dobre i złe? Dzięki wielkie za Twoją pomoc , wiedziałam, że nie może tam być aż tak idealnie ciągle brakuje mi opinii kogoś kto był w Avanti
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości