|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Technik usług kosmetycznych - Łódź
Hej.
Chciałabym na semestr jesienny zapisać się na takie studium dwuletnie. Myślę nad dwiema szkołami (jeśli z nimi nie wyjdzie to zastanowię się nad żakiem i cosinusem). Zastanawiam się obecnie nad 'Policealne Szkoły Medyczno-Kosmetyczne' na Kilińskiego (która teraz przenosi się na Wilińskiego, szkoła ma ponad 20 lat - http://www.szkolakosmetyczna.com.pl/rekrutacja), a Anagrą na Łanowej. Chciałabym dowiedzieć się czy ktoś uczęszczał do tych szkół, a może słyszał coś od koleżanki, jaki jest poziom, kadra, jak wielkie są grupy, czy kosmetyków nie brakuje... W tej na Kilińskiego podoba mi się, że uczą właściwie tylko z dziedziny kosmetyki (ostatnio jeszcze doszedł masaż), a nie tak jak większość policealnych, z kilkunastu różnych dziedzin. Mają więc pewnie wysoki poziom nauczania oraz różne i liczne sprzęty. Niestety jest w miarę daleko ode mnie. Zastanawia mnie też, czy po pierwszym czy drugim semestrze da się przenieść z zaocznych na stacjonarne... W Anagrze podoba mi się to, że jest bliziutko (Łanowa, a ja spoza Aleksandrowa Ł.), jest możliwość praktykowania na klientkach dość szybko po rozpoczęciu nauki, z tego co wyczytałam na innym forum (ale te wiadomości były niestety sprzed kilku lat), w siedzibie szkoły. A w tym zawodzie praktyka to podstawa. Ale czy to obejmuje tylko technikum, czy tą akademię też? Nie mogę wydedukować z ich strony jak to jest. Mają technikum kosmetyczne dla absolwentów gimnazjum (ale na to już jestem za stara Na stronie głównej jest też coś nazwane 'Policealną Kosmetyczną', ale to chyba nie jest to samo co w innych szkołach (bo z opisu nie wygląda), tylko jakieś szkolenie...? To jak to jest? Może któraś z Was kończyła którąś z tych szkół. ![]() Pewnie tam zadzwonię lub napiszę, ale chciałam się zorientować 'z pierwszej ręki' czy może ktoś coś wie o tej szkole czy innej. ![]() Interesuje mnie tylko tryb zaoczny (inaczej nie mogę niestety na razie), poza tym cieszy mnie, że obie szkoły są bezpłatne (przynajmniej tak piszą na stronach).
|
|
#2 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Technik usług kosmetycznych - Łódź
Up !
też chętnie sie dowiem gdzie najlepiej iść ponieważ myślę nad taką szkołą od następnego roku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

Chciałabym na semestr jesienny zapisać się na takie studium dwuletnie. Myślę nad dwiema szkołami (jeśli z nimi nie wyjdzie to zastanowię się nad żakiem i cosinusem). Zastanawiam się obecnie nad 'Policealne Szkoły Medyczno-Kosmetyczne' na Kilińskiego (która teraz przenosi się na Wilińskiego, szkoła ma ponad 20 lat -