|
|||||||
| Notka |
|
| Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Problem z kochaną dziewczyną
Mój kolega ma problem z dziewczyną. Są ze sobą dwa lata,byli bardzo w sobie zakochani niestety ostatnio jego dziewczyna bardzo zaskoczyła kolegę mojego. Zaproponowała mu trójkąt z jej kolegą z pracy. Dla mojego kolegi zawalił się świat. On jest typem mężczyzny z poprzedniej epoki, kobieta jest damą, kobiecie otwiera się drzwi, przepuszcza w przejściu podaje ubranie, z jedną kobietą się spi itd. Wiecie o co chodzi. Poza tym ten kolega jego dziewczyny jest obleśny dla mojego kolegi. To współczesny, laluś i piz.czka z sobotniej imprezy z klubu w centrum dużego miasta, dla którego sensem życia są imprezy, opalanie się i ćwiczenia na siłowni. Ma miękkie nadgarstki i głosik chłopca w czasie mutacji. Taki współczesny 100%-hetersoexual-total-faggott. Co więcej ów człowiek ma skłonności homoseksualne. Kolega zastanawia się czy dziewczyna nie będzie chciała by odbył stosunek homo z nim. Dla mojego kolegi jest to jeszcze bardziej nie do przyjęcia. W normalnych warunkach ten koleś mógłby od niego za rozmowy o sprawach intymnych jakie prowadzi z jego panną dostać w papę.Z racji jednak, że ona go lubi to kolega tego nie zrobi. Kolega jest bardzo zdołowany bo dziewczyna grozi mu zerwaniem. Dodatkowo zdołowała go nasza wspólna koleżanka, która powiedziała mu, że dla takich jak on starodawnych typów jedynym miejscem wartym uwagi (w sferze damsko męskiej) są książki Prousta i Stenhdala, tylko tam takie typy coś znaczą i komuś podobają się. Na tym świecie nie ma dla was miejsca w dniu dzisiejszym, po prostu wysypisko śmieci – tak powiedziała Dodam, że kolega ma 29 lat i boi się, że jak zerwie to kaplica, nowej panny takiej jak ta dziewczyna nie znajdzie. Laska ma 23 i jest studentką. Pytanie szczegółowe: jak mój kolega ma postąpić by uratować związek i jak przemówić do rozumu dziewczyny. Pytanie ogólne: czy według was nie ma miejsca na tradycyjnych mężczyzn, czy cytując naszą wspólna znajomą „nasze miejsce jest już tylko na kartach książek Stendhala i Prousta i tylko tam mamy rację bytu?”
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Problem z kochaną dziewczyną
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli dziewczyna jest toksyczna, na miejscu tego faceta bym zakończyłą związek. To nie prawda, że kobiety nie uwielbiają dżentelmenów i romantyków. Każda, albsolutnie każda kobieta uwielbia czuć się jak księżniczka, tylko nie każda umie to przyjąć i zachować się w takiej sytuacji "rozpieszczania gestem" przez faceta. Ja nie martwiłabym się zbyt mocno na jego miejscu, co będzie dalej. Ważne, żeby dobrze czuł się ze sobą i nie robił nic, czego będzie żałował, bo po co ma się unieszczęśliwiać. Życzę powodzenia i odwagi w podejmowaniu decyzji.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli dla Twojego kolegi upodobania seksualne jego partnerki są nie do przyjęcia to moją jedyną radą jest rozstanie. Bo ani on ani ona w tej relacji nie będą szczęśliwi. Co do ostatniego pytania - absolutnie tradycjonaliści nie są na wyginięciu. Ja właśnie spotykam raczej tradycjonalistów |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Błagam niech to będzie troll.
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Żaden troll, to niestety najprawdziwsze życie. Też chciałbym żeby to był troll.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
29lat to jeszcze nie mogiła i kaplica. Jeśli jest towarzyskim, inteligentnym mężczyzną nie powinien mieć problemu ze znalezieniem kobiety. Pytanie czy inną by pokochał i czy potrafi zerwać z tą fatalną miłością. Skoro z takiego powodu dziewczyna grozi mu zerwaniem to znaczy, że ta fantazja więcej dla niej znaczy niż ukochany, a w seksie nikogo do niczego przymuszać nie można. Jak najbardziej rozumiem Twojego kolegę - sama uważam, że jeśli kogoś się kocha to sypia się tylko i wyłącznie z tą osobą. Radą dla kolegi jest rzucić ją nim ona rzuci jego. Są kobiety, które uwielbiają mieć otwierane drzwi i dżentelmena u boku, a wierność ma dla nich duże znaczenie. Oczywiście rozumiem, że tę dziewczynę kocha i będzie go to bolało, ale jeśli dla niej ważniejsze jest to od niego to lepiej będzie mu bez niej...
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
Ja myślę, że to troll
![]() Poza tym wg autora i jego kolegi opisywana koleżanka jest widać taką damą, że cała złość za tą chorą sytuację skupia się tylko na panu: " 100%-hetersoexual-total-faggott". a to przecież dziewczyna gada z kolesiem z pracy o swoim życiu intymnym z kolegą autora, ona go szantażuje zerwaniem i to chyba ona ten trójkąt wymyśliła. No ale to ten "ten koleś mógłby od niego [...] dostać w papę". A te teksty o mężczyznach z prozy Stendhala to już całkiem. W tamtych czasach wcale nie było jakoś pięknie, nic nowego w XXI wieku nie wymyśliliśmy. Można znaleźć zarówno kobiety bez zasad, facetów z zasadami, mężczyzn bez kręgosłupa moralnego i kobiety-anioły. Nihil novi.] A i jeszcze dopiszę, że kolega chyba zna swoją dziewczynę i musiał wiedzieć jakie ma poglądy na takie tematy, ten trójkąt jej się z niczego w głowie nie urodził. Ja np. jestem osobą, która bardzo dużą wagę przykłada do wierności i wiem, że musiałabym chyba na głowę upaść, żebym zapragnęła nagle trójkąta z kolegą z pracy. No i ten szantaż, że albo trójkąt albo związek? Nie mówiąc już o paplaniu o życiu intymnym do obcych osób. Słaba ta dziewczyna po prostu, ja bym sobie odpuściła taki związek a nie zastanawiała się czy koleś jest fagott czy nie fagott, i czy mężczyźni jak ja to już tylko u Prousta na pożółkłych stronicach. Edytowane przez Littlejackie Czas edycji: 2015-07-31 o 15:55 |
|
|
|
|
#9 |
|
Przyczajenie
|
Piszę po raz ostatni. Nie jestem trollem. Napisałem to z perspektywy kolegi, a nie panny. To przede wszystkich mój kolega a nie moja koleżanka. Jego przeżycia i odczucia są mi bliskie. Jego relacje słucham a nie jej. On jest tak zaślepiony, że złego słowa na te kobietę nie powie. Nie chcę też pisać epopei o ogromnej liczbie szczegółów. Nie ja wymyśliłem Stendhala i Prousta, tylko to cytat czyjejś wypowiedzi. Ani jednego i drugiego nie czytałem. Jeśli ktośuważa że trolluje, to niech z łaski swojej zachowa to dla siebie. Abo bardzo utrudnia to rozwój dyskusji. Zainteresowanych proszę o zabranie głosu w dyskusji.
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba, że się kolega zdobędzie na odwagę i zgodzi na trójkącik
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Trudno w to uwierzyć skoro po opinii dwóch znajomych kobiet wywnioskowaliście, że kobiety nie lubią staromodnych panów.
Jeśli dziewczyna ma takie a nie inne zachcianki łóżkowe i jest zdecydowana je realizować z nim czy bez niego a kolega jest zdecydowanie na nie to raczej nie sądzę, żeby ten związek przetrwał. |
|
|
|
|
#12 |
|
Raczkowanie
|
Młoda dziewczyna chce się wyszaleć, niekoniecznie czy nie tylko ze swoim facetem, on tego nie chce i jeszcze grozi mu zerwaniem? Serio nie umiesz powiedzieć koledze co trzeba zrobić? Jeśli po rozmowie z nią nie doszli do porozumienia to dla mnie ten związek powinien zakończyć. Będąc z związku trzeba iść na kompromisy, ale jeśli wkracza się w strefę intymności on może powiedzieć nie.
|
|
|
#13 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A tak ogólnie to cool story bro. ![]() Jeszcze tylko miesiąc... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
troll
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu troll ;p porazka. JuZ początek niezły xD
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Sam sposób pisania wg.mnie pozostawia wiele do życzenia....
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Wakacje to jednak dla niektórych trudny okres jest ...
|
|
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Jeżeli twój kolega nie lubi takich rzeczy to niech zerwie nic na siłę a panna niech szuka przygód. Uwierz jest miejsce dla takich facetów ja bym dużo dala by takiego spotkac bo po ostatnim to wątpię w męska płeć.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
Do Kamila_88
Powiem mu to. Myślę, że ucieszy się, ponieważ siedzi w domu bardzo zdołowany tą całą sytuacją. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:52.