|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Najlepsza książka biologiczna
Witam
![]() Proszę o radę w sprawie dobrej książki do biologii. Chodzi mi o vademecum/kompentium z biologii (moja pasja to medycyna, więc chciałabym żeby zawierała dużo informacji na temat człowieka). Nie mam na myśli jakiejś grubej książki dla studentów medycyny, ale dla gimnazjalisty i licealisty, konkretnej i praktycznej, w której będę mogła odnaleźć informacje przekazane w zrozumiały sposób, schematy, rysunki... Chciałabym żeby była super do egzaminu gimnazjalnego, później planuję iść do klasy biol-chem. W internecie natknęłam się na książki Operonu czy Villego. Co o nich sądzicie? A jakie są wasze typy? Bardzo proszę o pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsza książka biologiczna
ja polecam książkę Biologia komórki -Alberts
Tylko nie wiem czy dla licealisty nie będzie trochę za trudna |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Swoją drogą, jeśli jesteś zainteresowana medycyną to polecam książki Thorwalda - Stulecie chirurgów, Triumf chirurgów. Lubiłam także Historię medycyny Brzezińskiego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Do egzaminu gimnazjalnego spokojnie wystarczą podręczniki od biologii. Sama posiadam biologię Villego, ale ona nadaje się bardziej dla studenta niż ucznia gimnazjum (mało też jest człowieka, na którym Ci tak zależy). Z Operonu miałam jedynie vademecum z historii i jak dla mnie było w nim dużo zbędnych informacji. Nie mam pojęcia jak z biologią, na twoim miejscu przeszła się do księgarni i przejrzała różne repetytoria.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.